Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
28
16%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
9%
Planine u BiH
19
11%
Turska
32
18%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
16%
nešto drugo ?
52
29%

Ukupno glasova: 179

AirRamiz
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la AirRamiz » 19 jun 2020, 11:04

za koliko love se moze opjevat Lisabon, 7-8 noci? kako ici tamo, agencija, avionom ili solo autom...

ima li kaviih dojmova sa Sicilije? :) gdje, sta, koliko....ove ture busom otpadaju

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 jun 2020, 11:24

AirRamiz je napisao/la:
19 jun 2020, 11:04
za koliko love se moze opjevat Lisabon, 7-8 noci? kako ici tamo, agencija, avionom ili solo autom...

ima li kaviih dojmova sa Sicilije? :) gdje, sta, koliko....ove ture busom otpadaju
Lisabon ti je najbolje u solo aranžmanu, bez agencije, i to avionom, jer je daleko za nas i ne bi se isplatilo autom ako nemaš puno auto pa da podijelite, al i to bi izgubio po dan dva i tamo i nazad.

Agencija ti ne treba, imaš letova, posebno iz Hrvatske ili iz Tz pa preko Budimpešte, zavisno šta ti je lakše. Za smještaj airbnb i tu možeš naći baš jeftino, zavisno od budžeta.

Sicilija je super sa autom, jer možeš onda čitavo ostrvo obići, i još usput tamo po Italiji svraćati gdje ti se ćefne, imaš trajekt iz Splita i presječeš direkt, ako ti se ne ide okolo preko Slovenije. Ili tamo da iznajmiš isto ti je dobra opcija, ako si već u solo aranžmanu, imaš i to, nije plaho skupo.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 19 jun 2020, 11:28

Lisabon sad sredinom augusta je posebno atraktivna opcija. :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 19 jun 2020, 12:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:
19 jun 2020, 11:24
AirRamiz je napisao/la:

Lisabon ti je najbolje u solo aranžmanu, bez agencije, i to avionom, jer je daleko za nas i ne bi se isplatilo autom ako nemaš puno auto pa da podijelite, al i to bi izgubio po dan dva i tamo i nazad.

Agencija ti ne treba, imaš letova, posebno iz Hrvatske ili iz Tz pa preko Budimpešte, zavisno šta ti je lakše. Za smještaj airbnb i tu možeš naći baš jeftino, zavisno od budžeta.

Sicilija je super sa autom, jer možeš onda čitavo ostrvo obići, i još usput tamo po Italiji svraćati gdje ti se ćefne, imaš trajekt iz Splita i presječeš direkt, ako ti se ne ide okolo preko Slovenije. Ili tamo da iznajmiš isto ti je dobra opcija, ako si već u solo aranžmanu, imaš i to, nije plaho skupo.
Hvala za infose...samo mi jos reci koji budzet je dovoljan za 7-8 noci ...jel dosta 2000-2500KM? znaci ukupni troskovi, osrednji smjestaj, posjete klubovima..posto im je hrana, gdje si i sta si ti jeo?

posto su im te nedozvoljene supstance sto nude po ulicama? :oops:
ima li prijateljica noci? :oops:

za siciliju me nedavno iznenadilo kako su preljubazni....slusao sam faruka caluka na radio sarajevo u sklopu promocije talijanske kulture, kako prica o posjeti cuvenom Corleoneu. tako te izgotive da je cudo. mozda bi nekad vrijedilo otici...imao sam predodzbu da se probudis bez bubrega, ili te vijaju na motorima

ALLSTARR
Kontakt:

Post Postao/la ALLSTARR » 19 jun 2020, 12:24

Turska - Managvat bio prosle godine da nije ove korone opet bi išao predobro ko u dzenetu

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 jun 2020, 13:10

AirRamiz je napisao/la:
19 jun 2020, 12:13
19 jun 2020, 11:24
AirRamiz je napisao/la:

Hvala za infose...samo mi jos reci koji budzet je dovoljan za 7-8 noci ...jel dosta 2000-2500KM? znaci ukupni troskovi, osrednji smjestaj, posjete klubovima..posto im je hrana, gdje si i sta si ti jeo?

posto su im te nedozvoljene supstance sto nude po ulicama? :oops:
ima li prijateljica noci? :oops:

za siciliju me nedavno iznenadilo kako su preljubazni....slusao sam faruka caluka na radio sarajevo u sklopu promocije talijanske kulture, kako prica o posjeti cuvenom Corleoneu. tako te izgotive da je cudo. mozda bi nekad vrijedilo otici...imao sam predodzbu da se probudis bez bubrega, ili te vijaju na motorima
U Lisabon ljudi obično idu na 3-5 dana, pa produže do Porta ili dole južnije, ili na Madeiru. Recimo 5 dana je ok, možeš sve obići i ako ti ostane skokneš do Porta vozom ili rentaš auto, šta ti je lakše. Obavezno Sintra i Cabo de Roca jedan dan, jer je to blizu Lisabona, i lijepo je, i ono standardno po lisabonu, kupiš Lisboa Card recimo za tri dana i imaš besplatan upad na ove sve atrakcije, od parka Eduarda, Rossio i muzeja LSC, Belema i ostaloga. Navečer nisam išao po klubovima, jesam na večeru uz fado mziku, jer to je njihova tradicija i ekstra mi je, al cijene su pristupačne, tu su negdje sa Hrvatima, malkice skuplji, zavisi opet gdje jedeš, imaš onih mjesta sa all you can eat ponudom za 10-12 eura do ovih elitnijih restorana sa večerom od 50 ili 100 eura.

Al smještaj je 50eura prosjek po noćenju, ovo što sam ja našao, imaš i jeftinije i skuplje, od 35-80 je većina, al to je neki prosjek. To su sobe u stanovima gdje imaš kuhinju i kupatilo, nisam ganjao hotele.

Karta će te najviše koštati, al može ti biti 2000 milje za sve komotno, čak i manje, jedino ako ne budeš svaku noć u klubu partijao uz bocu Crystala :mrgreen:

I samo izbjegavaj zbog vrucina juli i august, ali ako ti je tad godisnji oprema laganija, sorc i voda obavezno u rusaku i kacket kakav i to je to. Jedino zbog djece nije prakticno ako su vrucine.

A Sicilija je super i taj juzni dio, to ti je odlicno za turu :ljepota: sa autom. Ako nisi sam naravno. Tu mozes komotno i 10 dana i opet bi bilo malo. :ljepota:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 19 jun 2020, 13:50

Hvala za iscrpan izvjestaj :clap:

sve zavisi sta ce biti sa ovom coronom. ako ne odem august, septembar, onda mozda prikupim malo veci budzet za Tajland u januaru, a Lisabon bi pomjerio za neka sretnija vremena.

ako se prezivi do tada jel :shifty:

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 21 jun 2020, 19:20

Ne znam posto su im nedozvoljene supstance,ali imas na svakom koraku. U centru grada ti nude sve zivo, od boba, kokaina, hasisa, trave. I to se ne moras zavlaciti nigdje nego doslovno u centru grada ti se nudi.

I daleko najvise gay parova sam vidio u Lisabonu :D Ljubljenje, mazenje, drzanje za rukice, najnormalnije je to vidjeti :D

Elem Lisabon i Portugal je vrhunska destinacija. Lisabon mozda najljepsi grad u kojem sam bio. Svakom bi preporucio kao turisticku destinaciju. I za Porto pricaju da je prelijep, steta sto nisam i tamo odletio malo.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 24 jun 2020, 08:34

Pa dokle više **** mu materina!? Aj... dokle više? Svako **** ljeto isto... nađe se panj koji je došao na more, sjeo u riblji restoran, naždero se ribe pa šalje sliku računa u novine, veli "Oderalo nas"... "Opeko se"

Tako i danas. Oderalo ga 3200 kuna. **** ti mater, čitam taj račun što ga portal objavio... od 12 stavki nanjem normalno je samo trećinu računa i to:

- "Kava"
- "Makijato"
- "Jana 0,75 L"
...i
- "Blitva na dalmatinski"

... ovo sve drugo ko da čitam Baščansku ploču.

Paz ti molim te što su oni pojeli pa vele da ih oderalo. Naručili juvu od "Oborite ribe"
Pa krutejebo, već ovo OBORITA ti tjera strah u novčanik. Kakva je to riba oca joj ****, jel ju motornom pilom lovilo pa je presjeklo u repu pa se ista ko bukva oborila na dno mora pa ju vitlom vuklo napolje? Pa **** ti ćaća mater, čim piše "oborita" znaš da to nije normalna riba a samim tim ni cijena nije normalna. Pa da pekare prodaju oboriti burek, bio bi 40 kuna **** ti mater glupu a kamol ne riba.

Onda su strajbali 3 kile kovača i škarpine
Kad u kauflandari vidim cijenu konzerve Eva sardine u umaku od paradajza, opečem oči. Redovito okrećem glavu kad idem kraj konzervi ribe... a ovaj se majstor opeko u restoranu na 3 kile kovača i škarpine. Ja bi kredit na 30 godina treba dić za platit to na što si se ti opeko **** te opečena... jamci bi mi izgorili.

Onda ožeži po "Mariniranon brancinu"
Kome ovo zvuči jeftino aj molim te nek istupi korak naprijed? Imal iko? Samo ovo BRANCIN ti daje za mislit, a kad mu ispred naprde ovo MARINIRANI... jel to zvuči kao da je na popustu? Pa stari, to zvuči ko da ima državljanstvoooo!
"Opeko se"... a majku ti živote ****.

Pa zalij sve to sa "Triangolo 0,75 BOCA"
Kad je ko od vas zadnji put popio piće koje se zove TRIANGOLO?... evo... kad? Dođeš sa šljake pa kod kuće svaki dan rokneš triangolo? Kako da ne. Meni da to konobar predloži za popit, ja bi nazvao policiju da me brani i prijavio zlostavljanje... a ovaj se opeko. Kume ti si treba izgorit!

Onda još malo paj'z sad "Carpacccio od svježe ribe"
En ti mater, ovo zvuči ko da ima građevinsku dozvolu. Onaj odvjetnik Čedo Prodanović zvuči jeftinije od ovog gore napisanog. Karpaćo? Pa koje je jelo koje završava na ĆO jeftino??? Pa cikla da se zove ciklaćo, tegla od kile bi bila 200 kuna kamol ne ovaj karpaćo.

Pa ljudi... ako želite biti klasa... jedite, platite i šutite... jer to što ste pojeli Baščansku ploču pa se opekli... ama boli koga **** za to.

Pa kako se ja nikad ne opečem... žar ti ****, njima i opečavanju po ribljim restoranima.

Pa ko to više puši svetejeblo..
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2020, 08:51

Dobro pa nije jastoga naručio, šta bi tek onda pisao :mrgreen:

Orada zlatna sredina, i to još kad je sam spremiš u dobroj marinadi, ili na gradelama, uh za prste oblizati. Dobar je i zubatac al precijenjen, to u restoranu izbjegavati, samo kućna varijanta, kao i hlap, ništa lošiji od skupljeg rođaka iz Atlantika :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jun 2020, 09:09

Ovaj se trudi da objasni kako ovo sve kosta 830 KM ali mu ne ide.

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 24 jun 2020, 09:11

Od specijaliteta priznajem samo ramstek u Donjem Vakufu. :kafa:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 jun 2020, 09:26

Ne volim ni ja to, ako nemas para koji qurac moras ici na more po svaku cijenu. A ako ti guzica mora viditi more, onda se usuti i smrdi po plazi s pastetom i hljebom iz marketa.
Mislim, ok zaletis se u neki restoran ili kafic, htjednes nesto pojesti ili srknuti i bude skuplje od ocekivanog, prestanes tamo ici i nikome ne preporucis to vise. Ali cemu potreba po medijima objavljivati, kao da te neko tjera ici vise tamo.

Ja sam u Tunisu naj3bo ko zuti. Prvo kazu kad krenes kuci njihove pare ako ti ostanu razmijeni ih prije nego krenes na aerodrom, jer tamo neces moci, ali nama u hotelu rekose da mozemo na aerodromu to odraditi, cak i vodis agencije nam to rekao, da bi kad smo dosli na aerodrom vodic me vucarao a da ni sam ne zna ds ne radi mjenjacnica rano ujutro. Tu kihnem finih para, bezveze kupio neke gluposti da mi ne ostanu.
Pitam glupsona vodica agencije smijem li keramicku vazu nositi sa sobom u avion, da ne chekiram dole u torbu, on kaze "naravno da moze, svi to rade", da bi me njihov vojnik na kontroli robe odveo u stranu i objasnjavao kako mogu ubiti nekoga tom vazom i da mu platim 100$ da prodjem, prvo mi bilo smijesno, a on bezobrazan i agresivan postade, i pocnem se s njim natezat i na kraju jedva pristane da mu dadnem 20$ da prodjemo ja i zena. Korupcija nevidjena, a jos jedna cura iz Srbije poslije mene isto tako platila.

A pisao sam ranije o sobama losim i prljavim, selekciji hrane i jos nekim nedostacima, pozalio sam se direktno agenciji i to je to.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2020, 10:05

tuzlak1987 je napisao/la:
24 jun 2020, 09:09
Ovaj se trudi da objasni kako ovo sve kosta 830 KM ali mu ne ide.
Kako neće koštati, škarpina ti je sama kila 50-60 KM u ribarnici ili na tržnici, kovač ili šanpjer 80 marki (a ovaj je 3 kile stukao :crazy: ), brancin 15ak maraka, oborita ti je miks orade, zubatca, brancina, svih ovih bijelih riba, sad možeš na plati il možeš u supi, i logično da će biti skupo, posebno u restoranu koji će naplatiti i uslugu i pripremanje te ribe.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 24 jun 2020, 10:24

Dvije Leoreyeve dnevnice i žale se, e tuga da ljudi sebi ono osnovno ne mogu priuštiti dvijetri kile šanpjera i brancina i tako makar par puta sedmično.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 jun 2020, 10:29

Heller je napisao/la:
24 jun 2020, 10:24
e tuga da ljudi sebi ono osnovno ne mogu priuštiti dvijetri kile šanpjera i brancina i tako makar par puta sedmično.
:rol: :rol: :thumbup:

Ali fakat, kokuz ode na more i hoce da glumi frajera i da se malo uslika za drustvne mreze. Da narucuje skupa jela a da prodje ko da je jeo sendvic u pola hljeba sa Bajra sudzukom...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2020, 10:33

Heller je napisao/la:
Dvije Leoreyeve dnevnice i žale se, e tuga da ljudi sebi ono osnovno ne mogu priuštiti dvijetri kile šanpjera i brancina i tako makar par puta sedmično.
Preporuka je sedmično dva puta jesti ribu, i to jednom bijele tipa orade ili šanpjera ili ove koje sam pobrojao, a drugi put plave tipa losos i živiš 100 godina :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 jun 2020, 10:35

24 jun 2020, 10:33
Heller je napisao/la:
Preporuka je sedmično dva puta jesti ribu, i to jednom bijele tipa orade ili šanpjera ili ove koje sam pobrojao, a drugi put plave tipa losos i živiš 100 godina :mrgreen:
Meni je riba jedino pastrmka, a ove morske mi se osjete, imaju neki tezak miris.

Od konzervi tuna komadi, a komadice zaobilaziti u sirokom luku. Sta sve melju u komadicima, bolje suh hljeb jesti nego ono :)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2020, 10:45

kraljttbvb je napisao/la:
24 jun 2020, 10:35
24 jun 2020, 10:33
Heller je napisao/la:
Meni je riba jedino pastrmka, a ove morske mi se osjete, imaju neki tezak miris.

Od konzervi tuna komadi, a komadice zaobilaziti u sirokom luku. Sta sve melju u komadicima, bolje suh hljeb jesti nego ono :)
Imaju miris dok se ne mariniraju, jer to im daje smek, bijeli luk, persun, ruzmarin, so i biber sa maslinovim uljem, kasnije budu za prste oblizati :hmmmm:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 24 jun 2020, 10:49

losos i bakalar nemaju nista jaci miris od pasrtmke
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: J1897, lol89 i 13 gostiju.