ima li kaviih dojmova sa Sicilije?

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Lisabon ti je najbolje u solo aranžmanu, bez agencije, i to avionom, jer je daleko za nas i ne bi se isplatilo autom ako nemaš puno auto pa da podijelite, al i to bi izgubio po dan dva i tamo i nazad.
Hvala za infose...samo mi jos reci koji budzet je dovoljan za 7-8 noci ...jel dosta 2000-2500KM? znaci ukupni troskovi, osrednji smjestaj, posjete klubovima..posto im je hrana, gdje si i sta si ti jeo?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 jun 2020, 11:24Lisabon ti je najbolje u solo aranžmanu, bez agencije, i to avionom, jer je daleko za nas i ne bi se isplatilo autom ako nemaš puno auto pa da podijelite, al i to bi izgubio po dan dva i tamo i nazad.
Agencija ti ne treba, imaš letova, posebno iz Hrvatske ili iz Tz pa preko Budimpešte, zavisno šta ti je lakše. Za smještaj airbnb i tu možeš naći baš jeftino, zavisno od budžeta.
Sicilija je super sa autom, jer možeš onda čitavo ostrvo obići, i još usput tamo po Italiji svraćati gdje ti se ćefne, imaš trajekt iz Splita i presječeš direkt, ako ti se ne ide okolo preko Slovenije. Ili tamo da iznajmiš isto ti je dobra opcija, ako si već u solo aranžmanu, imaš i to, nije plaho skupo.
U Lisabon ljudi obično idu na 3-5 dana, pa produže do Porta ili dole južnije, ili na Madeiru. Recimo 5 dana je ok, možeš sve obići i ako ti ostane skokneš do Porta vozom ili rentaš auto, šta ti je lakše. Obavezno Sintra i Cabo de Roca jedan dan, jer je to blizu Lisabona, i lijepo je, i ono standardno po lisabonu, kupiš Lisboa Card recimo za tri dana i imaš besplatan upad na ove sve atrakcije, od parka Eduarda, Rossio i muzeja LSC, Belema i ostaloga. Navečer nisam išao po klubovima, jesam na večeru uz fado mziku, jer to je njihova tradicija i ekstra mi je, al cijene su pristupačne, tu su negdje sa Hrvatima, malkice skuplji, zavisi opet gdje jedeš, imaš onih mjesta sa all you can eat ponudom za 10-12 eura do ovih elitnijih restorana sa večerom od 50 ili 100 eura.AirRamiz je napisao/la: ↑19 jun 2020, 12:13Hvala za infose...samo mi jos reci koji budzet je dovoljan za 7-8 noci ...jel dosta 2000-2500KM? znaci ukupni troskovi, osrednji smjestaj, posjete klubovima..posto im je hrana, gdje si i sta si ti jeo?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 jun 2020, 11:24Lisabon ti je najbolje u solo aranžmanu, bez agencije, i to avionom, jer je daleko za nas i ne bi se isplatilo autom ako nemaš puno auto pa da podijelite, al i to bi izgubio po dan dva i tamo i nazad.
Agencija ti ne treba, imaš letova, posebno iz Hrvatske ili iz Tz pa preko Budimpešte, zavisno šta ti je lakše. Za smještaj airbnb i tu možeš naći baš jeftino, zavisno od budžeta.
Sicilija je super sa autom, jer možeš onda čitavo ostrvo obići, i još usput tamo po Italiji svraćati gdje ti se ćefne, imaš trajekt iz Splita i presječeš direkt, ako ti se ne ide okolo preko Slovenije. Ili tamo da iznajmiš isto ti je dobra opcija, ako si već u solo aranžmanu, imaš i to, nije plaho skupo.
posto su im te nedozvoljene supstance sto nude po ulicama?![]()
ima li prijateljica noci?![]()
za siciliju me nedavno iznenadilo kako su preljubazni....slusao sam faruka caluka na radio sarajevo u sklopu promocije talijanske kulture, kako prica o posjeti cuvenom Corleoneu. tako te izgotive da je cudo. mozda bi nekad vrijedilo otici...imao sam predodzbu da se probudis bez bubrega, ili te vijaju na motorima
Pa dokle više **** mu materina!? Aj... dokle više? Svako **** ljeto isto... nađe se panj koji je došao na more, sjeo u riblji restoran, naždero se ribe pa šalje sliku računa u novine, veli "Oderalo nas"... "Opeko se"
Tako i danas. Oderalo ga 3200 kuna. **** ti mater, čitam taj račun što ga portal objavio... od 12 stavki nanjem normalno je samo trećinu računa i to:
- "Kava"
- "Makijato"
- "Jana 0,75 L"
...i
- "Blitva na dalmatinski"
... ovo sve drugo ko da čitam Baščansku ploču.
Paz ti molim te što su oni pojeli pa vele da ih oderalo. Naručili juvu od "Oborite ribe"
Pa krutejebo, već ovo OBORITA ti tjera strah u novčanik. Kakva je to riba oca joj ****, jel ju motornom pilom lovilo pa je presjeklo u repu pa se ista ko bukva oborila na dno mora pa ju vitlom vuklo napolje? Pa **** ti ćaća mater, čim piše "oborita" znaš da to nije normalna riba a samim tim ni cijena nije normalna. Pa da pekare prodaju oboriti burek, bio bi 40 kuna **** ti mater glupu a kamol ne riba.
Onda su strajbali 3 kile kovača i škarpine
Kad u kauflandari vidim cijenu konzerve Eva sardine u umaku od paradajza, opečem oči. Redovito okrećem glavu kad idem kraj konzervi ribe... a ovaj se majstor opeko u restoranu na 3 kile kovača i škarpine. Ja bi kredit na 30 godina treba dić za platit to na što si se ti opeko **** te opečena... jamci bi mi izgorili.
Onda ožeži po "Mariniranon brancinu"
Kome ovo zvuči jeftino aj molim te nek istupi korak naprijed? Imal iko? Samo ovo BRANCIN ti daje za mislit, a kad mu ispred naprde ovo MARINIRANI... jel to zvuči kao da je na popustu? Pa stari, to zvuči ko da ima državljanstvoooo!
"Opeko se"... a majku ti živote ****.
Pa zalij sve to sa "Triangolo 0,75 BOCA"
Kad je ko od vas zadnji put popio piće koje se zove TRIANGOLO?... evo... kad? Dođeš sa šljake pa kod kuće svaki dan rokneš triangolo? Kako da ne. Meni da to konobar predloži za popit, ja bi nazvao policiju da me brani i prijavio zlostavljanje... a ovaj se opeko. Kume ti si treba izgorit!
Onda još malo paj'z sad "Carpacccio od svježe ribe"
En ti mater, ovo zvuči ko da ima građevinsku dozvolu. Onaj odvjetnik Čedo Prodanović zvuči jeftinije od ovog gore napisanog. Karpaćo? Pa koje je jelo koje završava na ĆO jeftino??? Pa cikla da se zove ciklaćo, tegla od kile bi bila 200 kuna kamol ne ovaj karpaćo.
Pa ljudi... ako želite biti klasa... jedite, platite i šutite... jer to što ste pojeli Baščansku ploču pa se opekli... ama boli koga **** za to.
Pa kako se ja nikad ne opečem... žar ti ****, njima i opečavanju po ribljim restoranima.
Pa ko to više puši svetejeblo..
Kako neće koštati, škarpina ti je sama kila 50-60 KM u ribarnici ili na tržnici, kovač ili šanpjer 80 marki (a ovaj je 3 kile stukaotuzlak1987 je napisao/la: ↑24 jun 2020, 09:09Ovaj se trudi da objasni kako ovo sve kosta 830 KM ali mu ne ide.
Preporuka je sedmično dva puta jesti ribu, i to jednom bijele tipa orade ili šanpjera ili ove koje sam pobrojao, a drugi put plave tipa losos i živiš 100 godina
Meni je riba jedino pastrmka, a ove morske mi se osjete, imaju neki tezak miris.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 jun 2020, 10:33Preporuka je sedmično dva puta jesti ribu, i to jednom bijele tipa orade ili šanpjera ili ove koje sam pobrojao, a drugi put plave tipa losos i živiš 100 godina![]()
Imaju miris dok se ne mariniraju, jer to im daje smek, bijeli luk, persun, ruzmarin, so i biber sa maslinovim uljem, kasnije budu za prste oblizatikraljttbvb je napisao/la: ↑24 jun 2020, 10:35Meni je riba jedino pastrmka, a ove morske mi se osjete, imaju neki tezak miris.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 jun 2020, 10:33Preporuka je sedmično dva puta jesti ribu, i to jednom bijele tipa orade ili šanpjera ili ove koje sam pobrojao, a drugi put plave tipa losos i živiš 100 godina![]()
Od konzervi tuna komadi, a komadice zaobilaziti u sirokom luku. Sta sve melju u komadicima, bolje suh hljeb jesti nego ono![]()