Cleveland Cavaliers

adriano_leite
Kontakt:

Re: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la adriano_leite » 11 nov 2012, 14:16

Veceras igramo protiv OKC, a ocekujem kvalitetan mec, pogotovo ako se vrati Zeller. Igraci Thundera su rekli kako se sastaju sa ekipom koja igra ponajbolji pick and roll u ligi, te da ih ocekuje strasna borba sa Irvingom, Waitersom i Andyem. Daj Boze da smo tako jaki kakvim nas OKC vidi :lol: .
Sto se tice zdravstvenog kartona, CJ Miles je par dana bolestan, mozda zato i lose igra, jer se otrovao kao i Irving, ali eto Irving i pored trovanja biljezi dobre partije. Waiters ima problema sa desnom nogom i igrao je i pored tih bolova dobro i biljezio strasne brojke, mada je protiv Sunsa docekao kraj na izmaku snaga i vjerovatno je zbog toga fulio posljednji sut, dok Andy ima male probleme s koljenom, cini se da je malo nateklo koljeno.
Scott je jako ljut na klupu koja biljezi mizerne partije te je najavio promjene, a na udaru kritika se nasao CJ Miles, tako da bi mogli veceras Casspija vidjeti umjesto Milesa, te po mom misljenju Parga umjesto Sloana. Ako se Zeller vrati, bit ce to mnogo bolji ucinak nase klupe, jer bez Zellera klupa nam je jako tanka i samo Boobie i Mardo mogu nesto napraviti.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 nov 2012, 02:14

Solidno poluvrijeme, u prvoj cetvrtini smo vodili 10 poena, ali se prednost ispustila. Ponovo neshvatljive neke sudijske odluke, pocetak je sezone i zaista je smijesno gledati to domacinsko sudjenje, pogotovo protiv ekipa koje imaju dosta mladih igraca, znaci treba ih automatski po dolasku u NBA ubiti u pojam i pokazati kakvi supci sude u ligi.
Andy dobio 3 faula, a barem su 2 pretjerana, tacnije jedan faul uopste nije ni postojao kontakt izmedju njega i Perkinsa. Samardo ima 2 faula takodjer, od kojih je jedan bio bez kontakta sa protivnikom. Irving, Waiters, Gee i Boobie igraju solidno veceras, Varejao ogranicen zbog licnih i odmah se to osjeti. GO CAVS GO!

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 nov 2012, 02:49

Stalno spominjes odlazak AV,pa imam jednu stvar da ti kazem...Njegov eventualni trejd vam je najmanje +3 godine rebuildinga...Ovakav igrac se ne trejduje! ;) To zakljucujem iz svih njegovih predstava ove sezone,njegovog slaganja u igri s ekipom,a evo i sada dok gledam tekmu...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 nov 2012, 02:52

NEZALAGANJE je napisao/la:Stalno spominjes odlazak AV,pa imam jednu stvar da ti kazem...Njegov eventualni trejd vam je najmanje +3 godine rebuildinga...Ovakav igrac se ne trejduje! ;) To zakljucujem iz svih njegovih predstava ove sezone,njegovog slaganja u igri s ekipom,a evo i sada dok gledam tekmu...
Zato i kazem da stvarno mnogo Grant i Gilbert traze za AV-a, jer je fakticki covjek pola ekipe. Jesi vidio ti sudijske greske na stranu Cavsa? Meni se cini da sudije mnogo silje za OKC veceras :( .

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 nov 2012, 02:58

adriano_leite je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Stalno spominjes odlazak AV,pa imam jednu stvar da ti kazem...Njegov eventualni trejd vam je najmanje +3 godine rebuildinga...Ovakav igrac se ne trejduje! ;) To zakljucujem iz svih njegovih predstava ove sezone,njegovog slaganja u igri s ekipom,a evo i sada dok gledam tekmu...
Zato i kazem da stvarno mnogo Grant i Gilbert traze za AV-a, jer je fakticki covjek pola ekipe. Jesi vidio ti sudijske greske na stranu Cavsa? Meni se cini da sudije mnogo silje za OKC veceras :( .
To je tako kad igras protiv ovih superstarova...Nas su pokrali protiv njih u 6. tekmi finala,tako da me to ne cudi...Nisam vidio sve greske,jer sam gledao i MEM-MIA...Sad gledam samo vas i svidja mi se ekipa i borba.To i trebaju raditi ovakve ekipe,dok ne ojacaju.Zato cijenim NOH i Williamsa,a vidim i da Scott isto radi kod vas ... ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 nov 2012, 03:02

NEZALAGANJE je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
To je tako kad igras protiv ovih superstarova...Nas su pokrali protiv njih u 6. tekmi finala,tako da me to ne cudi...Nisam vidio sve greske,jer sam gledao i MEM-MIA...Sad gledam samo vas i svidja mi se ekipa i borba.To i trebaju raditi ovakve ekipe,dok ne ojacaju.Zato cijenim NOH i Williamsa,a vidim i da Scott isto radi kod vas ... ;)
Nevjerovatno, ljudi nam 2 puta sutiraju loptu nogom i ne resetuje se vrijeme za napad. Pa jbt. grom nije dovoljno sto je Thunder contender, jos im treba na taj nacin pomagati.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 nov 2012, 03:06

Ma oni su malo iznad prosjeka ove godine...Tacno su onakav tim kakav smo mi bili jedne godine u PO bez Ginobilija.Nema tu previse kreacije sad...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 nov 2012, 03:23

Ovakav poraz nismo zasluzili, ali jbg i to je dio sazrijevanja nasih igraca. I dalje mislim da su nam sudije unistile momentum i pomogle OKC da pobijedi, ma koliko to smijesno zvucalo. GO CAVS GO!!!

Mes Que Un Club!

STEVEN
Kontakt:

Post Postao/la STEVEN » 13 nov 2012, 14:26

@adriano
Mogu li Cavsi veceras iznenaditi Netse ? Kako bi Kyrie mogao odigrati ? Hoce li moci igrati protiv Derona ?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 nov 2012, 14:48

STEVEN je napisao/la:@adriano
Mogu li Cavsi veceras iznenaditi Netse ? Kako bi Kyrie mogao odigrati ? Hoce li moci igrati protiv Derona ?
Iskreno, mogu Cavsi iznenaditi Netse, kada smo iznenadili Clipperse, mozemo i Netse, ja protiv Clippersa skinuo kvotu 5.25 na kladionici, tako da se nadam i veceras da cu ubosti dvicu :lol: . Mislim da ce Kyrie zabiljeziti nekih 23 ili 25 poena protiv Derona, mozda cak da ide i na 30 jer je odbrana Netsa ocajna i mislim da ce ih razbiti Irving i Waiters svojim ulazima pod kos, kao i Anderson Varejao koje sumnjam da Brook moze cuvati, prvenstveno zbog koseva iz drugog napada, jer oni nemaju skoka. Problem kod nas nastaje kada druga postava udje u igru, ali Scott je najavio da ce sada vise mijesati igrace prve i druge postave, tako da ce Kyrie pocinjati 4/4, a malo ranije izlaziti iz 3/4, gdje bi mislim trebala biti kombinacija Boobie i Waiters kada nema Irivnga. To je neka mala analiza i ocekujem dobru tekmu, pobjedu Cavsa, te preko 20 poena Irvinga sigurno.

Edit: mislim da bi mozda NEZALAGANJE mogao dati objektivniji odgovor od ovog mog, jer mozda je Cavse previse volim :lol: , a NEZALAGANJE nas je gledao par utakmica.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 nov 2012, 17:49

Ma budalas NEZALAGANJE je pregledao sve utakmice NBA lige do sada! :lol: :lol: Mislim da sam kompetentan! :lol: Iskreno. Brooklyn je daleko od ekipe kakva zeli biti(sto znaci da ima mnogo propusta,posebno defanzivnih).Akcije u pocetku utakmice im pocinju tako sto se lopta spusta na Lopeza,a kad je njemu jednom dodas,povratnu zaboravi. :D AV bi ga vrlo lako mogao zaustaviti,TT dobro zagraditi Humpa i toj opciji im je kraj.Joe se jos uvijek trazi i on je x faktor za sada,jer ne znas kad moze proraditi.Irving bi mogao imati problema sa Deronom u odbrani ,ako se ovaj odluci na post up,sto nije rijetkost,ali ce isto tako imati problema na drugom kraju parketa.Netsima se veceras,koliko sam upucen,vracaju Wallace i Brooks,ali vise CLE treba brinuti ovaj drugi s klupe ,nego Crash.Cavsi mogu igrati jako dobro kad su prve petorke tu,mislim da mogu steci i prednost,ali ne znam kako ce vam klupa reagovati adriano. :? Ovamo ulazi Blatche,koji forsira,Evans(znas i sam kakav je)CJ koji moze pogoditi nekoliko trojki,a zadnje 2 tekme im je u rotaciji bio i Stackhouse(odigrao dosta dobro) pa ga treba ocekivati i veceras.Tesko ce biti izvuci pobjedu,ako vam klupa ne bude dala doprinos,barem da se sacuva prednost koju bi ostvarili starteri... ;) Ako je bude,pobjeda CLE uopste nije daleka.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 nov 2012, 18:06

NEZALAGANJE je napisao/la:Ma budalas NEZALAGANJE je pregledao sve utakmice NBA lige do sada! :lol: :lol: Mislim da sam kompetentan! :lol: Iskreno. Brooklyn je daleko od ekipe kakva zeli biti(sto znaci da ima mnogo propusta,posebno defanzivnih).Akcije u pocetku utakmice im pocinju tako sto se lopta spusta na Lopeza,a kad je njemu jednom dodas,povratnu zaboravi. :D AV bi ga vrlo lako mogao zaustaviti,TT dobro zagraditi Humpa i toj opciji im je kraj.Joe se jos uvijek trazi i on je x faktor za sada,jer ne znas kad moze proraditi.Irving bi mogao imati problema sa Deronom u odbrani ,ako se ovaj odluci na post up,sto nije rijetkost,ali ce isto tako imati problema na drugom kraju parketa.Netsima se veceras,koliko sam upucen,vracaju Wallace i Brooks,ali vise CLE treba brinuti ovaj drugi s klupe ,nego Crash.Cavsi mogu igrati jako dobro kad su prve petorke tu,mislim da mogu steci i prednost,ali ne znam kako ce vam klupa reagovati adriano. :? Ovamo ulazi Blatche,koji forsira,Evans(znas i sam kakav je)CJ koji moze pogoditi nekoliko trojki,a zadnje 2 tekme im je u rotaciji bio i Stackhouse(odigrao dosta dobro) pa ga treba ocekivati i veceras.Tesko ce biti izvuci pobjedu,ako vam klupa ne bude dala doprinos,barem da se sacuva prednost koju bi ostvarili starteri... ;) Ako je bude,pobjeda CLE uopste nije daleka.
Mislim da Crash se vraca za 3 sedmice, tako sam negdje citao, ali on je fakticki non-factor u napadu, dok je odlican u odbrani. Ako Irving bude imao belaja u odbrani sa Deronom, ja sam uvjeren da ce Gee preci da cuva Derona, kao sto je radio sa Paulom jedan dio utakmice protiv Clippersa. Mi klupu nemamo dok se ne vrati Zeller, tako da ocekujem kombinacije Waiters-Boobie i Irving-Boobie, te na trici Casspi i Leuer i Samardo, mada ce ova dva po meni imati manje minute. Eh sad, mi nemamo luksuz da odmaramo startere, jer je klupa prelosa, a kako igramo tek za 4 dana novu utakmicu protiv Dallasa, ocekujem neke nenormalne minute za nase startere, jer sigurno je da Scott zeli dobiti bivsi tim u novoj dvorani. Waiters je bio kaznjen u utakmici protiv OKC, jer nije postovao ono sto je Scott trazio od njega, uzeo je nerezonske suteve i par puta je u odbrani igrao nonsalantno. Scott kaze kako ce uvijek kazniti igraca ukoliko igrac po njemu ne igra na nivou svog potencijala. To je jako dobra stvar sto radi Scott i na taj nacin se priblizava igracima.

Ako Joe bude imao svoju ludu noc gdje sve ulazi sto sutne, mi cemo izgubiti. Brook i Hump ne mogu nadigrati AV-a i TT-a, nesto sam siguran u to, a Irving ce biti motivisan protiv Derona i to je veliki plus za nas, sto mali igra odlicno ove sezone, cak je 3 utakmice odradio bolestan, jer su se on i Miles otrovali.

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 nov 2012, 01:49

Solidan pocetak nas, GO CAVS GO!

Mes Que Un Club!

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 14 nov 2012, 02:10

varejao :o igro sam ga over na kladionici, prošlo nakon osam minuta :D

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 nov 2012, 02:16

azTer je napisao/la:varejao :o igro sam ga over na kladionici, prošlo nakon osam minuta :D
Ma covjek je zvijer, strasan p&r imamo. Starteri dobri, dok nam je klupa smece. Ja igrao dvicu na Cavse i veceras, a vrlo lako je moguce da bude dvica ako Scott odluci da limitira minute ovim smecarima sa klupe. Jedino Boobie ima kvalitet da bude u NBA.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 nov 2012, 02:17

Tacno sam znao i napisao kako ce ovo da ide...Nigdje klupe CLE...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 nov 2012, 02:22

Jbg. tako nam je svaku tekmu, ali dok ne vidi Chris Grant da mozemo biti PO ekipa, da mu treba klupa, bit ce nam ovako. Ekipa itekako ima potencijal, ali za nesto poput PO nam treba i jaca klupa, mada nije tesko sastaviti jacu klupu od ove sada.

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 nov 2012, 02:40

Klupa unistila sav momentum i dozvolila Netsima da se razigraju. Imamo prostora u salary capu, makar da uzmemo NBA igrace za klupu, a ne ove amatere da nam unistavaju sve pozitivno sto starteri naprave :( .

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 nov 2012, 02:55

adriano_leite je napisao/la:Klupa unistila sav momentum i dozvolila Netsima da se razigraju. Imamo prostora u salary capu, makar da uzmemo NBA igrace za klupu, a ne ove amatere da nam unistavaju sve pozitivno sto starteri naprave :( .
Upravo tako!Jbt sta se desilo ovom Casspiju? :roll: Od onakve brzine i suta,on nema vise nista,a cak im i kilograme viska....

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 nov 2012, 03:18

Kakav strasan povratak! Ovaj tim zasluzuje bolju klupu, to je valjda jasno nakon ove utakmice i Grantu i Gilbertu. Tim ima vec sada potencijala za PO, ali sa ovakvom klupu koja ubija momentum koji starteri naprave, tesko! GO CAVS GO!

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “Cleveland Cavaliers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.