RK Sloga Doboj

lifebook
Kontakt:

Re: RK Sloga Doboj

Post Postao/la lifebook » 18 avg 2012, 13:06

po'marke je napisao/la:Sigurno je uprava bacila oko na Doborca, odlican igrac koji je trenutno bez kluba a nalazi se u neposrednoj blizini. Bas sam htio da napisem da bi Sloga trebala da vi sa njime oko angazmana. Ovo bi bilo odlicno pojacanje za Slogu!
Ma et doći će da igra u Slogu za 1.000,00 KM i da ga Rađa izlevati ... Znači nema ništa od toga,Doborac će igrati u Gradačcu dok ne nađe sebi angažman u neki od inostranih klubova...Nego ako ne bude seha lige,molite boga da vam Gradačac ne dođe prvo kolo u Doboj...

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 18 avg 2012, 13:30

lifebook je napisao/la: Ma et doći će da igra u Slogu za 1.000,00 KM i da ga Rađa izlevati ... Znači nema ništa od toga,Doborac će igrati u Gradačcu dok ne nađe sebi angažman u neki od inostranih klubova...
Kao sto su izlevatili Vrazalica, Medjica, Halilbegovica, ljudi su na ruke dobili pare i rekli su 10x da se nisu pokajali sto su dosli u Slogu!!! Nije Doborac Hansen, kao sto rece Goran, pa da ne moze da se dovode. Da je toliko dobar ne bi bio u Gradaccu i trenirao vec bi imao neki inostrani angazman. :roll:

lifebook je napisao/la:Nego ako ne bude seha lige,molite boga da vam Gradačac ne dođe prvo kolo u Doboj...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ma dobro vi nama dosli u Doboj!

goranBL

Post Postao/la goranBL » 18 avg 2012, 14:43

Da je u Gradačcu toliko dobro, svi bi igrali u njemu... A da je igrač visokog kvaliteta ne bi ostajao u nekoj rupi (mislim na sve klubove), a kamoli u BiH... Bice SEHA lige, i samo da Vas obradujem, igrace i Borac

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 18 avg 2012, 14:53

dobra vijest da ce i borac igrati seha ligu, drago mi je.

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 18 avg 2012, 16:17

po'marke je napisao/la:dobra vijest da ce i borac igrati seha ligu, drago mi je.
Pa što bolan po marke nisu ostali u Slogi ako im je toliko bilo dobro ,nego otišli po Španiji igrati za 1000 eura ili pak u katar za 2000 dolara.I šta je sa ostalih ,zar su samo njih trojica igrali u Slogi...Ej ,djeco ,djeco...
A Borac ,pa da naravno da će igrati SEHA ligu ,jer kakvu ekipu ima borio bi se za opstanak u Premijer ligi...
Nego Gogi ,pozdravi ti meni Đogu a ti po marke Rađu i nek Vam je sretno sa njima... ;)

goranBL

Post Postao/la goranBL » 18 avg 2012, 17:28

lifebook je napisao/la:
po'marke je napisao/la:dobra vijest da ce i borac igrati seha ligu, drago mi je.
Pa što bolan po marke nisu ostali u Slogi ako im je toliko bilo dobro ,nego otišli po Španiji igrati za 1000 eura ili pak u katar za 2000 dolara.I šta je sa ostalih ,zar su samo njih trojica igrali u Slogi...Ej ,djeco ,djeco...
A Borac ,pa da naravno da će igrati SEHA ligu ,jer kakvu ekipu ima borio bi se za opstanak u Premijer ligi...
Nego Gogi ,pozdravi ti meni Đogu a ti po marke Rađu i nek Vam je sretno sa njima... ;)
U Španiji je plata barem 3000e, dok u Qatru profesionalni igrac ima najmanje 3000$.
To je daleko više novca nego što igrač može da dobije ovdje. I što ne bi otišli. Vražalić je mlad, napredovaće. Međić će odigrati malo dolje, vratiti se u Evropu i dosta.
Ako ti kažeš da bi se Borac borio za opstanak, neka bude po tvom. Ali ako bude suprotno, ti ćeš ispasti magarac.
A što se tiče Đoge, ti ga pozdravljaj. Nisam dobar sa njim.

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 18 avg 2012, 21:30

goranBL je napisao/la:
lifebook je napisao/la:
U Španiji je plata barem 3000e, dok u Qatru profesionalni igrac ima najmanje 3000$.
To je daleko više novca nego što igrač može da dobije ovdje. I što ne bi otišli. Vražalić je mlad, napredovaće. Međić će odigrati malo dolje, vratiti se u Evropu i dosta.
Ako ti kažeš da bi se Borac borio za opstanak, neka bude po tvom. Ali ako bude suprotno, ti ćeš ispasti magarac.
A što se tiče Đoge, ti ga pozdravljaj. Nisam dobar sa njim.
Nisi u pravu al hajd nema veze...Španija je u totalnoj krizi ,para nema,ademar l. je izgubio glavnog sponzora i u pitanju mu je opstanak u primeri(ili kako s eveć zove njihova liga). Budžet(kojeg još nisu obezbjedili) za plate im je 100.000,00 eura ,pa sad podijeli i skontaj ,ako Vražalić dobije 36.000,00 eura za godinu,a nije najbolji igrač koliko onda dobijaju ostali...Malo pročitaj novine i njihovestranice imaš google trans pa vidi šta ljudi pišu ,ne lupetaj beze...A što se tiče Borca budi objektivan i reci jel ikad bio slabiji...budžet 300.000,00 KM ...a igrate Evropu...???
Da se razumijemo nemam ništa protiv borca i sloge ,čak što više simpatizer sam ta dva kluba,naravno pored Gradačca koji je no.1...

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 18 avg 2012, 23:16

Ademar je u krizi 100 000,00 eura za godislje plate to je premalo i prosjecnog rukometasa,jer ako uzmemo koliko trenutno zaradzuje vrhunski rukometasi taj budzet bi porosio za mjesec bek poput Rutenke,Jiche idt.Ipak je dobra stvar za Vrazalica sto je otiso u ademar jer ce napredovati i onda birati klub,za razliku od Medzica koji ce uzeti koju hiljadu dolara u Qatru i poslje toga se moze vratit igrat po bosni jer u Qatar idu samo propalice i vracaju se u propast.To za Dobarca steta da se jedan taki igrac i bundes lige vraca po bih,neznam staje rec ali stvarno mi je zao ako momak nema izbora i ostane u prmijer ligi.Neznam koliko je zaradzivo u Mangeburgu od prilike 10 hiljada ura mjesecno i da sada igra za 1000 maraka zalosno,nadam se da ce nac neki noralan klub jer on je stvarno igracina.Inace kriza je pogodila dosta klubova primer je Zagreb koji jednom Ivanu Balicu nudi 3500 eura mjesecno to je katasrofa,a Paris mu nudi 450 000 eura,Metalurg 200 000 eura tesko se predomislit.

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 19 avg 2012, 00:00

rkbosna je napisao/la:Ademar je u krizi 100 000,00 eura za godislje plate to je premalo i prosjecnog rukometasa,jer ako uzmemo koliko trenutno zaradzuje vrhunski rukometasi taj budzet bi porosio za mjesec bek poput Rutenke,Jiche idt.Ipak je dobra stvar za Vrazalica sto je otiso u ademar jer ce napredovati i onda birati klub,za razliku od Medzica koji ce uzeti koju hiljadu dolara u Qatru i poslje toga se moze vratit igrat po bosni jer u Qatar idu samo propalice i vracaju se u propast.To za Dobarca steta da se jedan taki igrac i bundes lige vraca po bih,neznam staje rec ali stvarno mi je zao ako momak nema izbora i ostane u prmijer ligi.Neznam koliko je zaradzivo u Mangeburgu od prilike 10 hiljada ura mjesecno i da sada igra za 1000 maraka zalosno,nadam se da ce nac neki noralan klub jer on je stvarno igracina.Inace kriza je pogodila dosta klubova primer je Zagreb koji jednom Ivanu Balicu nudi 3500 eura mjesecno to je katasrofa,a Paris mu nudi 450 000 eura,Metalurg 200 000 eura tesko se predomislit.
E ovo je već konkretno razmišljanje...pazi teška je situacija,ali čovjek možda nije htio da igra za te 2000-3000 eura,čeka priliku i zato će i ostati u Gradačcu dok mu šta ne izleti,vidio sam da trenira sam znači da ide po svom programu treniranja i da mu je u Gradačcu odigrat 3 - 4 utakmice i on ode...a to za Qatar,ma ima i dobrih igrača dole,ali znaš kako je dole otiđi ako si na zalasku karijere i uzmi lovu i bježi...
A doborac je 10 klasa iznad Premijer lige,juče sam ga gledao protiv Gračanice ,čovjek igra sam i da gol kad hoće,napravi asistenciju,na njemu se redaju na isključenjima...J.bg ja mu želim sve najbolje i da ode igrat još 3-4 godine igrat u kakvom jakom klubu,a imat će se on kad vratit u Gradačac,on i sa 40 može razvaljivat ovom ligom...A za Vražalića ne kažem da je pogriješio,nego da igra za male pare,a da li će napredovati,vidjet ćemo, ja se nadam da hoće...čim ti klub nema para odmah je u klubu neprofesionalizam...a ademar je za sada pokupio sve balkance,i ima nekih polu igrača...ono što je valjalo otišlo je iz ademara...

goranBL

Post Postao/la goranBL » 19 avg 2012, 08:28

lifebook je napisao/la: Nisi u pravu al hajd nema veze...Španija je u totalnoj krizi ,para nema,ademar l. je izgubio glavnog sponzora i u pitanju mu je opstanak u primeri(ili kako s eveć zove njihova liga). Budžet(kojeg još nisu obezbjedili) za plate im je 100.000,00 eura ,pa sad podijeli i skontaj ,ako Vražalić dobije 36.000,00 eura za godinu,a nije najbolji igrač koliko onda dobijaju ostali...Malo pročitaj novine i njihovestranice imaš google trans pa vidi šta ljudi pišu ,ne lupetaj beze...A što se tiče Borca budi objektivan i reci jel ikad bio slabiji...budžet 300.000,00 KM ...a igrate Evropu...???
Da se razumijemo nemam ništa protiv borca i sloge ,čak što više simpatizer sam ta dva kluba,naravno pored Gradačca koji je no.1...
Ako je po tvom, neka bude. Ja kako znam Vranjes je otisao iz Borca u Ademar, i javio jaranima da ima 3000e, kontam da ne bi lagao, a ne vjerujem da bi otisao dzabe i on i Vrazalic. A imali su jos konkretnih ponuda sa solidnim platama. Vranjes je u Borcu imao 3000 maraka, sto bi otisao npr. u Ademar da igra za 500 ili 1000 evrica.

A sto se tice Borca, ima solidnu ekipu, skoro kao prosle godine. A sto se tice plata, ne vjeruj sta pise po novinama. Kesa ima, ne bi dzabe Obradovic, Trivundza, Radjenovic i Ljubisic ostali. Za sada imaju obezbjedjeno 560.000KM, sti i nije malo. A sto se tice Evrope, prvo kolo su Siptari, drugo kolo Cimos, Cimos nece igrati jer su se progurali u neko drugo takmicenje, pa im je tamo sigurnije. I eto, trece kolo obezbjedjeno.

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 19 avg 2012, 15:35

Stize jos pojacanja pred turnir sampiona...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 19 avg 2012, 22:38

Gdje je otisao halilbegovic zna li ko ?

Rukomet je rukomet
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet je rukomet » 19 avg 2012, 23:04

Dokle su nasi dosli u pregovorima sa pivotom Daliborom Dadom Anusicem?

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 20 avg 2012, 22:32

Damir Doborac u Slogi!!!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 21 avg 2012, 00:50

po'marke je napisao/la:Damir Doborac u Slogi!!!
jel' rekla kazala ili je 100% :mrgreen: , bio sam pesimista po pitanju turnira u Bg za LP , ali ako je to istina onda ni LP nije daleko ... stim da je Doborac bolji od Medžića i ostale pozicije su poprilično dobro popunjene ... koga ste na desnom krilu doveli ?

propast
Kontakt:

Post Postao/la propast » 21 avg 2012, 12:15

Evo da vam se malo prikljucim u ovom svemu... sve ovo sto se desava je teska provala a to ce se sve vidjeti kad megalomanski planovi radje i ovih ostalih indijanaca iz uprave padnu u vodu poslije neuspjeha koji ce se desiti u beogradu, jer je srbijanski i beogradski lobi mnogo jaci od dobojskog..kao prvo, dugovi prema igracima su ogromni, samo cetvorica su dobila 60%duga od prosle godine, i to prije 20dana, a i njima i svima imaju dugove i od pretprosle godine koji su samo u obecanjima..drugo, racun je non stop blokiran iz razloga sto tuzbe samo stizu, jedna za drugom, i pitanje je kako ce uopste i moci funkcionistati, a problem sto ljudi stalno tuze je nekorektan odnos ljudi iz uprave i neljudski odnos..glavni covjek koji je zaduzen za laganje i davanje obecanja je poltron i beskicmenjak Feja koji viri iz guzice velikog strucnjaka blagojevica koji ni pravila rukometa ne zna a na celu je kluba da bi prikupljao sitne politicke poene i nista vise..ekipa je uspjeh ostvarila jedino zato sto su momci na celu sa acom dugicem bili slozni i izdigli se iznad svih problema a oni nisu bili samo u neprimanju plata(igraci sa strane su godinu dana jeli smece u trojci; igracima nisu placani stanovi;- jedan igrac nije imao struju u stanu, jer za igraca koji je bio prije u istom, nije placana struja pa je iskljucena, a predsjednik kluba pomenuti blagojevic je direktor elektricnog; i masu drugih stvari. sad su sve karte bacili na taj turnir u bg i ovim novima su dali nesto para na ruke jer niko lud ne bi dosao na rijec u klub gdje se ista gazi na svakom koraku, a to su pare od ministarstva 20.000 sto je dobio blagojevic i kad to sad padne u vodu sve ce otici u k.urac. Umjesto toga trebalo je iskoristiti titulu koja je osvojena bez planiranja i stabilizovati klub izmiriti sve dugove i iduce godine napadati ligu sampiona kad budes imao i dvoranu i sve, jer sta ce ti sad liga sampiona da je igras u zenici a da ne govorim da je ova ekipa smjesna za ligu sampiona kao i sve ekipe koje su na ovom kvalifikacionom turniru. Tako da ukratko receno ovaj projekat nije nista drugo nego pokusaj da se ustine milion-2od kredita koji opstina doboj dize u novoj banci odnosno da radja dobije tender za dvoranu zajedno sa mucicem, a igraci ce od svega dobiti novi dug i put u sudski proces za naplatu svog mukom zaradjenog novca. Dok god savez i drzava ne zastiti prvo igrace pa tek onda klubove, u smislu da ne moze klub u konkretnom slucaju sloga,ali i u drugim klubovima je tako, da svake godine ostaje duzna igracima, i da ladno dovodi nove ko na traci, a ovi stari idu po sudu, i rukomet i sport uopste, ce biti sve gori i gori.

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 21 avg 2012, 13:03

Volio bih da ovaj zadnji post pisan samo iz ljubomore ali bojim se da ću se složiti sa njim.I mi u Goraždu smo krenulu ovako ali smo se izgleda navrijeme dozvali.Sretno slogi na turniru.

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 21 avg 2012, 13:06

no rules je napisao/la:
po'marke je napisao/la:Damir Doborac u Slogi!!!
jel' rekla kazala ili je 100% :mrgreen: , bio sam pesimista po pitanju turnira u Bg za LP , ali ako je to istina onda ni LP nije daleko ... stim da je Doborac bolji od Medžića i ostale pozicije su poprilično dobro popunjene ... koga ste na desnom krilu doveli ?
J.bm mu majku po marke,ja sam tebe smatrao kao ozbiljnog sugovornika,a ti izvali ovu informaciju,pa nek ti je aferim,dobro si me nasmijao...
A što se ovaj gore nagovori ,svaka mu čast,čovjek dobro upućen u rad kluba...(op.a. Rađe)... :o

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 21 avg 2012, 13:40

@propast i ja mislim da cemo tako nazalost proci, dobro si sve rekao, nema ti se sta dodati. da ne znas gdje bi sloga igrala seha ligu?! @lifebook druze ja na ovoj temi pisem ono sto cujem u gradu sto se tice igraca i pojacanja, sinoc mi je prijatelj javio da je damir stigao pa sam napisao, ne vidim sta je toliko to neozbiljno. ako nije dosao moja greska i to je to.

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 21 avg 2012, 15:29

"spanjolac" ima ugovovor na mjesec dana, ako ne prodju u LP slobodan je
imperator, prodavac magle

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.