am333 je napisao/la:još jednom nemaju svi iste rasporede i slijed utakmica ....mi recimo imamo još 3 utakmice, škoti samo jednu, hrvatska dvije
U principu od trenutnih na 2. mjestu samo mi rusija i mađarska imamo još 3 tekme
s time da ce madjari zijaniti obje tekme od portugala i poselamit se sa drugim mjestom..
evo detaljne analize:
hrvati (17 bod) ce uzeti maksimalno 3-4 boda = max 20-21 (minus 6 protiv zadnjih)
15-14 bod
grci (13 bod) tri tekme al moraju igrati s zadnjom moldavijom. tu im se bodovi ne pisu. znaci max 6 bodova do kraja = 19 (minus 3 osvojenih protiv zadnje ekipe u prvoj tekmi)
16 bod
francuzi (14bod) igraju sa farskim ostrvima. znaci sve da srbe pobijede maksimalno im se 6 bodova dodaje. = max 20 (minus druga utakmica sa zadnjom ekipom) =
17 bod. a
ako ne pobijede srbe 14-15 bod
irci max 6 bodova (mada imaju kuci s talijanima) = 22 (minus 6 protiv zadnjeg)
16 bod
sjeverna irska je iza nas takodjer...
skoti (10 bod) ce imati
13 bod max
rusija je ispred nas sigurno s bodovima
u grupi jedan vjerujem da ce portugal(10bod) ipak biti drugi... imaju tri utakmice s tim da je jedna protiv malte... broji im se znaci max 6 bod (minus prva tekma s maltom 3 bod) =
13 bod
i na kraju BiH(15bod): imamo 15 bodova, mozemo realno osvojiti jos 6-7 bod, to je 21-22 bod (minus 6 zbog armenije)
16-15 bod.
gledajuci ovo, rusija i grcka su po meni sigurno dvije najbolje drugoplasirane. bosna irska i francuska ce se boriti za 3, 4 i 5 mj pri cemu mislim da ce irci biti treci a mi 4 dok ce francuzi biti peti.
hrvatska ne vjerujem da ce imati vise od 14 bod. sjeverna irska je prilicno sigurna dok ce portugal ili skotska zavrsiti takmicenje...
tako da:ako se nosioci budu pravili na osnovu bodova, moglo bi izgledati ovako
nosioci:
rusija, grcka, irska, bih/fra
losine:
hrvatska, sjeverna irska, bih/fra, por/skotska
ako je ovo sistem biranja onda stvarno mislim da je svejedno hocemo li biti nosioci ili ne jer vidite i sami kako je sve razmjesano... hrvati francuzi i portugal kao nenosioci
edit: no evo sad sam pretrazio sve i izgleda da zaa baraz nije jos nista odredjeno... vjerovatno ce se ici po fifinoj ljestvici onda..
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)