EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ted Mosby
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la Ted Mosby » 05 avg 2011, 13:07

Njemački košarkaški savez želi organizirati Europsko prvenstvo 2015. godine, a u zajedničkom njemačko-francuskom prijedlogu bilo je mjesta i za glavni grad Hrvatske...

FIBA će u prosincu ove godine odlučivati o domaćinu Europskog prvenstva 2015. godine, a zahvaljujući Njemačkom košarkaškom savezu u igri će biti i - Zagreb.

Naime, poslan je prijedlog prema kojemu bi se prvi krug europske smotre igrao u Njemačkoj i Francuskoj, zemljama koje podnose zajedničku kandidaturu, ali i u talijanskom Milanu te hrvatskoj prijestolnici.

Drugi krug natjecanja u potpunosti bi bio odigran na njemačkom i francuskom tlu, pri čemu bi se finale igralo u Parizu.

"Zbog zajedničkih, europskih interesa, odlučili smo u projekt uključiti još dvije dodatne zemlje. Tako imamo priliku ostvariti još neviđeni doseg u međunarodnoj košarkaškoj povijesti", izjavio je predsjednik Njemačkog košarkaškog saveza Ingo Weiss.

U igri su još bile Nizozemska i Belgija, no Nijemcima su Milano i Zagreb djelovali kao bolja opcija.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 avg 2011, 18:09

Sutra poderat Makedoniju da znaju sta ih ceka! :twisted:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 05 avg 2011, 18:54

Hoće li biti prenosa sa ovog turnira u Sloveniji?
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 05 avg 2011, 20:20

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Hoće li biti prenosa sa ovog turnira u Sloveniji?
BHT i Eurosport!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 05 avg 2011, 20:30

Ja mislim da će i RTS raditi prenose sa ovog turnira.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 05 avg 2011, 22:16

CoDe je napisao/la:Sine dragi tvoji su ovdje ako nisu haj bolan u Hrvatsku bit ces meni drazi a njima neces ali eto bar ce ti srce bit na mjestu kako vas vecina kaze . Uh sto bi vas sve uh . Necu da govorim ovdje !

BIH CE DA DEKLASIRA VAS SVE ! Pišatm ti i Hrvatsku i Grcku i Makedoniju i CG !
previse si smjesan ,nemas ni 15 god tako da necu da raspravljam sa djecom
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 06 avg 2011, 09:17

Grci se othrvali Talijanima, Rusi bez milosti

Prvog dana turnira na Cipru, prepolovljena Grčka je u 'derbiju' porazila Italiju bez Gallinarija, dok je Rusija razmontirala Bugare.

Grci su u svojoj prvoj pripremnoj utakmici ovog ljeta porazili Italiju koja je prvi put zaigrala s Bargnanijem, ali bez Gallinarija. Grčka, bez čak osmorice igrača koji bi sigurno bili na rosteru za Eurobasket, slavila je 76:70 prelomivši susret u posljednjih 90 sekundi.

Imali jesu Grci 36:22 krajem druge četvrtine, ali je uslijedila serija Italije koja ih je u 22. minuti približila na 38:37. U 34. minuti Talijani su i izjednačili (56:56) ali nikad nisu poveli. 90 sekundi prije kraja bilo je 67:66 za Grke, a Bargnaniju je u napadu dosuđena upitna peta osobna pogreška. Bourousis (13p, 5sk) potom ubacuje oba bacanja, Mancinelli (10p) promašuje šut, a Bramos (12p) pogađa tricu i osigurava pobjedu Grčkoj.

Kog Grčke su po 11 poena još ubacili Fotsis (8sk) i Papanikolau (7sk), a Grci su nadskakali Italiju 38-25. Kod Azzura je Belinelli imao 21 koš, Bargnani 14, dok je Datome susret završio s 11 koševa i 8 skokova.

Rusi rasturili 'bugarsku skupštinu'

Rusi su prvog dana turnira imali najlakši posao, pregazili su Bugarsku 88:51. Koliko je Rusija s Kiriljenkom bila dominatna govore podaci da su Bugari u prvih 20 minuta ubacili samo tri šuta iz igre, da su u drugoj četvrtini na koš uputili samo devet šuteva i imali 8 izgubljenih lopti. Uz to je Rusija do odmora gađala tricu 6/12 i sve je to rezultiralo sa strašnih 43:13 na poluvremenu.

Fridzon je bio prvi strijelac u pobjedi s 14 poena, Mozgov je imao 12 i 9 skokova, Antonov je ubacio 10, kao i Kiriljenko koji je u 20 minuta na parketu imao i 5 ukradenih lopti te dvije blokade. Kod Bugarske je samo Kostov bio dvoznamenkast s 12 koševa, a igrao je i Earl Rowland ali je u 22 minute ubacio 5 poena.

Izraelu dvoboj oslabljenih

U prvoj utakmici dana Izrael, koji je na ovom turniru bez Halperina, Bursteina i Blua je rezultatom 65:58 porazio Poljsku bez Gortata i Kelatija. Izraelci su cijelim tijekom susreta održavali vodstvo, a kad su u trećoj dionici otišli na dvoznamenkastu razliku Poljaci se više nisu mogli vratiti. Eliyahu je zabio 19 u pobjedi, Pnini dodao 14, dok je kod Poljske Koszarek bio najefikasniji s 15, a Hrycaniuk je ubacio 14.

abcde
Kontakt:

Post Postao/la abcde » 06 avg 2011, 19:44

Cestito na pobjedi BIH-MKD 55-50
Danas bili smo ocajni Antic je postigao 2 poena, dok su dvajca kljucni igraca Bo Mekkejleb i Todor Gecevski (nisu u timu za ovaj turnir) bili otsutni pa igrali su mladici Kostovski i Nikolovski. Vidimo se na EP!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 06 avg 2011, 19:47

abcde je napisao/la:Cestito na pobjedi BIH-MKD 55-50
Danas bili smo ocajni Antic je postigao 2 poena, dok su dvajca kljucni igraca Bo Mekkejleb i Todor Gecevski (nisu u timu za ovaj turnir) bili otsutni pa igrali su mladici Kostovski i Nikolovski. Vidimo se na EP!
Hmm,nesto mi ne odajes sigurnost kao prije par dana :lol:
MCCaleb se prikljucuje vec sledecu nedjelju. A ja stvarno ne znam kako to Bosna moze da bude treta u grupi pored ovakvi ekipa svi su objektivno jaci od vas cak je i ona sramotna odluka FIBA omogucila vasi sastav da igra na EP ipak ste bili sa minus skor u grupu i zauzeli predposljednu poziciju samo jaci od bednu Ukrainu. Objektivno CG HR MK i GR su daleko jaci od vasi sastav bitku gledam izmedju ovi cetiri ekipa za prvi tri mjesta i naravno oslabljeni grci i hrvati ali ipak ce da skupe silne i iskusne ekipe.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 avg 2011, 22:54

Al Hrvati iskusno ugazise CG :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 06 avg 2011, 23:03

Tribalian je napisao/la:Al Hrvati iskusno ugazise CG :mrgreen:

nema crna gora vanjske linije,znalo se to i otprije,jedna trica na utakmici,eurosport 2 prenosio ovu tekmu
Zadnja izmjena: kakavdanakneiskustvu, dana/u 06 avg 2011, 23:08, ukupno mijenjano 1 put.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 06 avg 2011, 23:06

Italija bolja od Rusa, Grci sretno s Izraelom

Drugog dana turnira na Cipru, Italija je pobijedila Rusiju 71:67, Poljska bila bolja od Bugarske 64:55, dok je Grčka koš-faulom Kaimakogloua dvije sekunde prije kraja svladala Izrael 67:66

Grci su protiv Izraela imali 47:33 u 26. minuti ali je serija 11-0 približila Izrael, da bi nakon tri minute četvrte četvrtine Izraelci i poveli 53:51. Nakon toga su se dvije reprezentacije izmijenjivale u vodstvu.

Samo 32 sekunde prije kraja Eliyahu je zabio tricu za vodstvo 64:61, da bi kapetan Grčke Fotsis samo 10 sekundi kasnije odgovorio na isti način. Kadir potom zabija dva bacanja, a Grci u posljednjih 7.6 sekundi dolaze do pobjede zahvaljujući koš-faulu Kaimakoglou točno dvije sekunde prije kraja.

Fotsis je bio prvo ime Grka sa 16 poena i 7 skokova, dok je Papanikolaou ubacio 10. Xanthopoulos je podijelio 7 asista. Kod Izraela je Eliyahu ubacio 14, Kadir i Pnini po 11, a Nissim zabio 10.

Bez Kiriljenka i Gallinarija

Rusi i Talijani su odigrali susret svaki bez svoje prve zvijezde. Rusi su vodili veći dio utakmice, u jednom trenutku i 44:34, ali Belinelli (8p) i Mancinelli su vratili Italiju u egal. Tako je ostalo do 38. minute i 63:62 za Talijane kada stvari u svoje ruke uzima Luca Vitali (9p). Zabio je do kraja jednu tricu i pet slobodnjaka te osigurao Italiji trijumf 71:67.

Mancinelli je u pobjedi zabio 20 gađajući trice 4/5, Bargnani ubacio 23, dok je kod Rusije Mozgov ubacio 15 uz 8 skokova, Monja i Fridzon po 12, a Voroncević i Šabalkin po 10.

U najmanje zanimljivoj utakmici, Poljaci su bez Gortata i Kelatija dobili Bugare 64:55. Hrycaniuk je u pobjedi imao 20 koševa i 11 skokova, Berisha je ubacio 13, a Koszarek 12 poena. Kod Bugarske je Dejan Ivanov imao 14 poena i 6 skokova, a Videnov 11 koševa.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 avg 2011, 23:09

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

nema crna gora vanjske linije,znalo se to i otprije,jedna trica na utakmici
Covece ono je ocaj :roll: Ja sam bio ubedjen da su jaci,njima ako neko zaustavi onog Pekovica,oni nemaju sta da traze vise u igri...

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 06 avg 2011, 23:13

Tribalian je napisao/la: Covece ono je ocaj :roll: Ja sam bio ubedjen da su jaci,njima ako neko zaustavi onog Pekovica,oni nemaju sta da traze vise u igri...
To su Hrvati jako dobro radili, s obzirom da je, kako sam ja vidio, Pekovic jedine poene dao s slobodnih bacanja.
Izdržati, to je temelj vrline!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 avg 2011, 23:15

rogeRF je napisao/la:
Tribalian je napisao/la: Covece ono je ocaj :roll: Ja sam bio ubedjen da su jaci,njima ako neko zaustavi onog Pekovica,oni nemaju sta da traze vise u igri...
To su Hrvati jako dobro radili, s obzirom da je, kako sam ja vidio, Pekovic jedine poene dao s slobodnih bacanja.
Moguce,mozda dva poena iz igre.Ali vaj sut za 3 poena i sut iz polja,ma ono je strasno,pa njih ce svi u grupi da uniste na EP.Znam ja da ovaj turnir ne znaci nista i da se tu isprobavaju razne kombinacije,ali ono je... :?

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 06 avg 2011, 23:16

Da, ako sam dobro vidio. bilo je 1/11 za 3 poena. Cudno mi za Pekovica, nekako mi je bio bolji dok nije otisao u NBA.
Izdržati, to je temelj vrline!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 06 avg 2011, 23:22

Tribalian je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

nema crna gora vanjske linije,znalo se to i otprije,jedna trica na utakmici
Covece ono je ocaj :roll: Ja sam bio ubedjen da su jaci,njima ako neko zaustavi onog Pekovica,oni nemaju sta da traze vise u igri...

a šta bi, fakat nemaju vanjske igrače iole kvalitetne,osim cooka

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 07 avg 2011, 10:36

Litva pobijedila pa izbornik otpisao trojicu

Litva je protiv Češke stigla do prve pripremne pobjede, a izbornik Kemzura skratio je popis na 14 igrača

Litva se očekivano lako obračunala s Češkom. U susretu u kojem nisu igrali braća Lavrinovič, Kaukenas, Javtokas i Kalnietis, Litavci su slavili 94:73 (24:16, 21:23, 24:21, 25:16) iza 26 poena i 11 skokova 19-godišnjeg Jonasa Valančiunasa.

Osim njega, 12 poena zabio je Petravičius, dok su po 11 ubacili Jasikevičius (8 asista) i Motiejunas.

Nakon utakmice, izbornik Kestutis Kemzura otpisao je trojicu igrača. Na Eurobasketu pred domaćom publikom neće sudjelovati Martynas Gecevičius, Renaldas Seibutis te Donatas Motiejunas.

Na popisu su mu ostali:
Jonas Valančiunas, Marijonas Petravičius, Šarunas Jasikevičius, Martynas Pocius, Tomas Delininkaitis, Simas Jasaitis, Darius Songaila, Paulius Jankunas, Mindaugas Lukauskis, Darjuš Lavrinovič, Kšyštof Lavrinovič, Mantas Kalnietis, Rimantas Kaukenas i Robertas Javtokas

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 avg 2011, 11:22

Grcka dobila Izraelce kos razlike,najbolji bili Fotsis i Papanikolau.Ova dvojica su se profilirala u vodje te reprezentacije i ako mislimo ista napraviti protiv njih ovo su ljudi koje treba zaustaviti
Italija dobila Ruse sa po 20-tak poena Bellinelija i Bargnanija opasni su i oni
Poljska uzela Bugare al to nas ne zanima :D
Hrvati uzeli CG gdje je Bogdanovic bio najbolji pojedinac susreta,sreca pa imamo Djedovica i Henrya koji ga mogu solidno cuvati.CG prejaka u reketu a gore su skroz losi,imaju Cooka al je sinoc izdviljao posteno.Nema Duleta nema igre
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 07 avg 2011, 11:33

ima li slavka vraneša u sastavu crne gore?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.