vracamo se opet na temu dijaspora????? a kako svi znamo a dobro znamo kako se drzava i gradani nam matice bosne odnose prema dijaspori!!!! tako da ovo nije i neka vijest???MostaracVelezovac je napisao/la:Nije se Barba rijesio BiH drzavljanstva, nego se BiH drzava rijesila Barbe, isto ko sto ce se rijesiti i mene i oko milion ovakvih kao ja.
Nazalost raja u BiH ne svataju koliko je to kobno za BiH i ne reaguju tako jako koliko bi trebali. Postoje struje u BiH koje pokusavaju da onemoguce povratak ljudi u BiH na nacin na koji bi ti ljudi mogli investirati u BIH nakon 20-30 godina rada na zapadu. To nekom odgovara. I zato nema odnosa sa zemljama za dvojno drzavljanstvo. Barba je jednostavno dosao u situaciju gdje je morao da bira - i izabrao je ono sto je najbolje za njegovu familiju, kao sto bi svako od nas.
Sergej Barbarez
Re: Sergej Barbarez
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
-
- Kontakt:
Baš tako.Ja živim u Mostaru ali imam dosta rodbine koja je u Austriji i mahom su skoro svi ostali bez BiH državljanstva.Naravno, uzeli su Austrijsko radi milion razloga ali je žalosno što nisu mogli zadržati i svoje.MostaracVelezovac je napisao/la:Nije se Barba rijesio BiH drzavljanstva, nego se BiH drzava rijesila Barbe, isto ko sto ce se rijesiti i mene i oko milion ovakvih kao ja.
Nazalost raja u BiH ne svataju koliko je to kobno za BiH i ne reaguju tako jako koliko bi trebali. Postoje struje u BiH koje pokusavaju da onemoguce povratak ljudi u BiH na nacin na koji bi ti ljudi mogli investirati u BIH nakon 20-30 godina rada na zapadu. To nekom odgovara. I zato nema odnosa sa zemljama za dvojno drzavljanstvo. Barba je jednostavno dosao u situaciju gdje je morao da bira - i izabrao je ono sto je najbolje za njegovu familiju, kao sto bi svako od nas.

A Barba je TITO, bio i ostao!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
Samo nek jos neko napise kako je Salihamidzic papak jer se odrekao BH drzavljanstva!
I on i Barba su legende ma koje drzavljanstvo da imaju.
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!
u pravu si, a kako selektori mogu biti strani drzavljani, to sa Barbarezom i nije toliko bitno!!!Fozgen je napisao/la:Samo nek jos neko napise kako je Salihamidzic papak jer se odrekao BH drzavljanstva!
P.S. Dobar ti avatar, ma odlican..

Volim te Bosno!!!
- Goalgetter
- Kontakt:
Sergej Barbarez ce biti mozda novi trener HSV-a ?
http://www.mopo.de/hsv/hsv-trainersuche ... 58592.html
Vec je obavio mali razgovor sa Arnesenom kako kaze za SKY ..
Ja licno nevjerujem da ce Sergej biti trener HSV, jer im treba sigurno iskusniji trener u ovoj teskoj situaciji, mozda kao Co-Trainer ..
Ja licno nevjerujem da ce Sergej biti trener HSV, jer im treba sigurno iskusniji trener u ovoj teskoj situaciji, mozda kao Co-Trainer ..
Ne znam zasto, ali sam siguran da je Sergej novi trenar HSV. Ako dođe do promijene na klupi, a u to ne sumnjam. Isto tako imam osjecaj da ce Sergej biti veoma uspijesan trener u buducnosti. Covjek ima "ono" nesto u sebi. Naravno, treba sacekati da li je sposoban nauceno tokom igracke karijere upotrijebiti na pravi nacin kao trener. Mislim da jeste ..
Fino bi bilo da dodje na klupu HSV-a al pitanje je koliko ima istine u svemu ovome. Mozda privremeno rjesenje na klupi ili kao pom. trener. Nekako mi je najblizi klupi Van Gaal,prije svega jer je bez kluba a i klub su zadnjih godina bas vodili holandski strucnjaci.
sam sebe predlaze za trenera po drugi put... vidi haman nece niko ozbiljan, pa mogu i ja...Goalgetter je napisao/la:Sergej Barbarez ce biti mozda novi trener HSV-a ?

- maxuz baxuz
- Kontakt:
Nekako mi nije bas logicno da mu prvi pos'o kao trener bude veliki klub u krizi. Mozda bi treb'o uzeti njihov mladi kadar ili da bude pomocni novom treneru koji god to bude (ali je mozda to tesko jer koliko ja znam treneri sami biraju pomocnike i nije bas sigurno da bi njega izabrali). U svakom slucaju nek mu je sa srecom!
- BH Patriot
- Kontakt:
Zaista bih volio da postane trener Hamburga, jer u ovom klubu je ostavio dubok trag i vjerujem kako bi ovu funkciju obnašao vrlo dobro. Svi znamo da Hamburgu ove sezone ne ide baš najbolje, ali vjerujem da bi ih Sergej digao iz mrtvih .
Livin' La Vida Loca ;)
Bolje bi bilo da ne preuzima Hamburg. To je brod koji tone i u slucaju neuspjeha veliki dio krivice bi bio na njemu. Najbolje bi mu bilo da preuzme HSV u drugoj BL i da se vrati sa njima u 1.BL bez poraza...
RED BULL daje ti krila - RAKIJA pogon na sve 4
Pa i nema puno opcija i ponuda.
Bilo bi odilčno na početku trenerske karijere preuzeti HSV u kakvoj kod oni situaciji sad bili. Niko ne kaže da Barbarez mora imati uspjeh na samom početku, bitno je da skuplja iskustvo.
Bilo bi odilčno na početku trenerske karijere preuzeti HSV u kakvoj kod oni situaciji sad bili. Niko ne kaže da Barbarez mora imati uspjeh na samom početku, bitno je da skuplja iskustvo.
100% sportski i krajnje opušten potpis
Samo cu napisati sljedece - Barbarez prica puno kada je dan dug. Ja sam siguran da on nece biti novi trener HSV-a i to iz vise razloga, on je davno izgubio status legende kod navijaca HSV-a i pricu o tome kako mu je HSV u srcu moze okaciti macku o rep, a na stranu njegov doprinos nasoj reprezentaciji.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- BH Patriot
- Kontakt:
Eh' da si makar ti nekoliko godina mlađi, te da sa Džekom pokoriš Lissabon. 

Livin' La Vida Loca ;)
- maxuz baxuz
- Kontakt:

Kako to da nijedan bosanski portal nije prenio vijest o igranju humanitarne utakmice izmedju prijatelja Ronalda & Zidana i legendi HSV-a za koje je igr'o i nas Seregej Barbarez?! Cudno! Uglavnom evo link za kratki clanak na svedskom: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/h ... 4074347.ab
Dosta njih je prenjelo tu vijest.
Sergeju mora bit jasno da vecina trenera prvo pocne u losijim ekipama ili kao asisteni, pa tek onda preuzimaju klubove poput HSV-a ili reprezentaciju.

Sergeju mora bit jasno da vecina trenera prvo pocne u losijim ekipama ili kao asisteni, pa tek onda preuzimaju klubove poput HSV-a ili reprezentaciju.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- maxuz baxuz
- Kontakt:
Ma jok ba! Kod nas moRe sve! Sta fali ako nema ni sekunde trenerskog iskustva. To nemora znaciti da nemoze voditi reprezentaciju!Cartman je napisao/la:Dosta njih je prenjelo tu vijest.![]()

Kad je u pitanju reprezentacija on bi sam trebao da bude svijestan da nije spreman za to, a ne da se napravi lud i dodje (ako ga pozovu a iskreno se nadam da nece) i ne daj Boze napravi los rezultat radi neiskustva.maxuz baxuz je napisao/la: Ma jok ba! Kod nas moRe sve! Sta fali ako nema ni sekunde trenerskog iskustva. To nemora znaciti da nemoze voditi reprezentaciju!![]()
Jer dobro je poznato da u nasoj napacenoj BiH na celnim pozicijama u politici, firmama, organizacijama, skolama, fakultetima ... itd., se nalaze ljudi koji nemaj obrazovanja da budu tu a ni zelje da nesto dobro urade.
Isto tako Barbarez koji ima 0 trenerskog iskustva nije u poziciji da bude seletktor, bez obzira na to je sto je bio odlican igrac i dao puno za fudbalsku reprezentaciju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Znaci covje koji je u najgorim momentima ostavljajo srece na terenu kao kapiten repreznetacije (tekma protiv Srbije u Beogradu i sl. ) nemoze biti selektor, u pm jesmo mi zahvalan narod. Pa da po tebi i slicnima bi najbolje bilo da on ide u 3.njemacku ligu i da bude pomocni trener, zar se tako postupa sa legendama. Pa pogledajte malo po drugim zemljama kako se velikim fudbalerima daju selektorske pozicije bez i malo razmisljanja. Volio bih da Barbarez bude selektor BIH u narednim kvalifikacijama pa taman da izgubimo sve i jednu tekmu.Cartman je napisao/la: Sergeju mora bit jasno da vecina trenera prvo pocne u losijim ekipama ili kao asisteni, pa tek onda preuzimaju klubove poput HSV-a ili reprezentaciju.
nije on jedini koji je ostavljao srce na terenu.
ne moze na igracku slavu dobiti pozicija selektora sa nula iskustva...to nijedna ozbiljna reprezentacija ne bi sebi dopustila.
ne moze na igracku slavu dobiti pozicija selektora sa nula iskustva...to nijedna ozbiljna reprezentacija ne bi sebi dopustila.
...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.