Kvalifikacije za SP 2014

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

_forzamilan_
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post Postao/la _forzamilan_ » 21 okt 2013, 16:16

amko27 je napisao/la:Dobro je Osim opisao Hrvate. Naslov na Indexu, koji je radio intervju: Kakva sreca, Hrvatska protiv Islanda! Boga mi ko da je 1998. Hrvatska je prosjecna reprezentacija, i trebalo je da dobiju nekoga od ostale 3 da to shvate. Ovako su im sanse 50-50. Gledao sam njihovih 5-6 utakmica, jedino su pobjedili Srbiju, gdje su pobjedili iz nikakve igre. Igrali su lose, katastrofalno. Mislim da nije bilo sve do trenera.
Bravo doktore hrvatska prosječna ekipa a ljudi vazda u top 10 a sad su pali na tabli. Eto mi smo sila dobili grčku od jačih ekipa zadnjih 5 g i sad smo sila nebeska a da smo bili u grupi sa belgijom i srbijom ko hrvati i baraz bi bio uspjeh. Što ne mogu ovog našeg mentaliteta seljačkog nikako...

Sent from my LT26i using Tapatalk 4
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 21 okt 2013, 16:56

-
Zadnja izmjena: ek0, dana/u 03 apr 2016, 12:54, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 21 okt 2013, 16:58

Sve najbolje Hrvatima. Kao i nasa grupa, ne moze se reci da je slab protivnik ali je RELATIVNO slab protivnik. Zivim u Danskoj gdje ima puno Islandjana i ja vam kazem... Ti ljudi su nesto drugo.. Nema ih puno ali vrlo dobru genetiku imaju. Najbolji igrac protiv kojeg sam ikad igrao kosarku je jedan frajer sa Islanda. I u rukometu su super. Siguran sam da se i oni raduju zato jer su izbjegli Francusku i Portugal. Hrvati su glupi ako ih podcjene ali ipak sam siguran da ce na kraju sa nama biti u Brazilu.

Sva sreca pa ne mozemo biti u istoj grupi u Brazilu, ali nadam se da necemo igrat jedni protiv drugih u finalima ako dodjemo do tamo. Ne zato jer ih se fudbalski bojim, nego stvarno ne zelim vidjet nerede u Mostaru i drugim gradovima, a nereda bi bilo. I to zestokih.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 21 okt 2013, 17:01

Sarajlijc@ je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Island nije talasika, usudio bih se reci da imaju bar 3-4 kvalitetnija pojedinca nego Hrvati.

Tu je R.Sigurdsson stoper iz Kopenhagena, Skúlason jako dobar bek, Gudmundsson iz AZ-a, G.Sigurdsson najbolji igrač ove ekipe, Aron Gunnarsson iz Kardifa, Bjarnason iz Sampdorie i na kraju u napadu jako talentovani Sigthórsson i jedan od najtrazenijih evropskih napadaca Finnbogason ;)
:lol: :lol: :lol: :lol: :roll:
Svasta...
Ne kontam sta hoces reci? Recimo Finnbogason, Sightorsson, Gudmundsson, G.Sigurdsson, Gunnarsson nisu kvalitetniji od nekih u Hrvatskoj reprezentaciji?
Jesu od pojedinih Hrvatskih igraca, ali Modric, Mandzukic, Srna, Jelavic, Rakitic su puno bolji od svih ISlandovih igraca.

Naravno da se Island ne smije podcijeniti, ali Hrvatska je puno puno bolja i trebala bih ovo pobjediti na samoj individualnoj kvaliteti.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 21 okt 2013, 17:07

ZgemboAdislic je napisao/la:Sve najbolje Hrvatima. Kao i nasa grupa, ne moze se reci da je slab protivnik ali je RELATIVNO slab protivnik. Zivim u Danskoj gdje ima puno Islandjana i ja vam kazem... Ti ljudi su nesto drugo.. Nema ih puno ali vrlo dobru genetiku imaju. Najbolji igrac protiv kojeg sam ikad igrao kosarku je jedan frajer sa Islanda. I u rukometu su super. Siguran sam da se i oni raduju zato jer su izbjegli Francusku i Portugal. Hrvati su glupi ako ih podcjene ali ipak sam siguran da ce na kraju sa nama biti u Brazilu.

Sva sreca pa ne mozemo biti u istoj grupi u Brazilu, ali nadam se da necemo igrat jedni protiv drugih u finalima ako dodjemo do tamo. Ne zato jer ih se fudbalski bojim, nego stvarno ne zelim vidjet nerede u Mostaru i drugim gradovima, a nereda bi bilo. I to zestokih.
Ma što se tiče sporta, asocijacija na Island mi je uvijek bila rukomet. Fudbal im je u nekoj ekspanziji zadnjih par godina. Zapravo uvijek su imali 2,3 solidna igrača iz lige petice ali to im nije bilo dovoljno, ali eto sada jeste. Stari Gudjonsen, onaj Sigthorsson iz Ajaxa, pa Sigurdsson iz Totenhema, Gunnarsson iz Cardiffa i recimo Bjanarson iz Sampdorie.. To su igrači koje znam. Znači imaju solidnu generaciju i ako ih se Hrvatska podcijeni mogu joj napraviti problem.
Zadnja izmjena: FaraonTM, dana/u 21 okt 2013, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

GBO
Kontakt:

Post Postao/la GBO » 21 okt 2013, 17:10

Hrvati bi sigurno mogli imati problema sa Islandom,jer realno u hrvatskoj su svi osim Modrica(koji je takodje u padu forme),Mandzukica(koji realno nije ni u tp 10 cf na svijetu) i Rakitica(koji im je trenutno po meni najbolji igrac) svi ostali prosjek.Srna je solidan bek ali daleko od one nekadasnje forme,Jelavic(lol)...Ostali nisu ni vrijedni spomena..Volio bih kada bi ih Island sokirao pa da samo mi idemo u Brazil :D

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 21 okt 2013, 17:13

Pirke je napisao/la: Jesu od pojedinih Hrvatskih igraca, ali Modric, Mandzukic, Srna, Jelavic, Rakitic su puno bolji od svih ISlandovih igraca.
Isto tako se moze reci za Skotsku pa popusise ne jednom nego obadva puta u kvalifikacijama. U onoj prvoj utakmici u Zagrebu se pogotovo pricalo kako su Hrvati usli neozbiljno u utakmicu i kako su Skoti bili napaljeni zato jer su smatrali neke izjave Hrvatskih igraca kao da ih podcjenjuju. Ponavljam: Glupi su ako to opet urade. Islandu je ovo najblize sto su ikad bili SP i plus su jos vise motivacije dobili zato jer vjerovatno smatraju da su izbjegli najjace ekipe u Francuskoj i Portugalu. Siguran sam da vjerju da imaju realisticnu sansu da idu u Brazil.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 okt 2013, 17:14

Francuzi opet sasvim slucajno dobise najslabijeg moguceg protivnika (al ih hoce sreca :lol: )

Grci idu na Rumune, iako sam ocekivao da ce jedan od ovih cigana ispasti, sad cu morati jednog od njih gledati na SP :?

Sto se tice komsija, idu na Island, imali su pravo srece pri izvlacenju, ali ih ne treba podcjeniti. Mada mislim da Hrvati to lagano uzimaju, Island je jos poprilicno neiskusan, i ne vjerujem da ce moci ugroziti plasman Hrvata.

Iznenadjenje je za mene da su Portugayci dobili Svedsku, nisam se nadao tome, sto znaci da ce Ronaldo ili Ibra ostati kod kuce. Navijam za Svedsku u ovom dvoboju, i iskreno se nadam da ih mogu slomiti.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 21 okt 2013, 17:21

I islandjani ce gledat na ovo i govorit da su dobro prosli,sto je i istina.Imaju oni igraca i da prodju ovdje,ali ako Hrvati to odrade onako kao protiv Turske prije 2 godine,trebali bi proci.Moglo bi se vrlo lako desiti da Ronaldo ostane kuci ovo ljeto.Gledajuci igre Svedske i Portugala zadnjih mjeseci,zakljucio sam da je Svedska u dosta boljoj formi.Cak mislim i da su favoriti pogotovo zato sto drugu igraju kuci.Grci ce to lagano,onako kako oni znaju,a vjerujem da ce se Francuzi mucit protiv Ukrajine.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 21 okt 2013, 17:31

_forzamilan_ je napisao/la:
amko27 je napisao/la:Dobro je Osim opisao Hrvate. Naslov na Indexu, koji je radio intervju: Kakva sreca, Hrvatska protiv Islanda! Boga mi ko da je 1998. Hrvatska je prosjecna reprezentacija, i trebalo je da dobiju nekoga od ostale 3 da to shvate. Ovako su im sanse 50-50. Gledao sam njihovih 5-6 utakmica, jedino su pobjedili Srbiju, gdje su pobjedili iz nikakve igre. Igrali su lose, katastrofalno. Mislim da nije bilo sve do trenera.
Bravo doktore hrvatska prosječna ekipa a ljudi vazda u top 10 a sad su pali na tabli. Eto mi smo sila dobili grčku od jačih ekipa zadnjih 5 g i sad smo sila nebeska a da smo bili u grupi sa belgijom i srbijom ko hrvati i baraz bi bio uspjeh. Što ne mogu ovog našeg mentaliteta seljačkog nikako...

Sent from my LT26i using Tapatalk 4
ja neznam ko kakav mentalitet ima, ko je nas, ko mi itd, al znam da u svom postu nisam spomenuo reprezentaciju BiH, niti Grcku, niti da je neko sila nebeska, rekao sam da sam gledao nekoliko utkmica Hrvatske i da igraju katastrofalno. Upravo ta repreentacija koja je stalno u top 10 je skupila 17 bodova, izgubila 2x od Skotske. I kad poredis i uzmas Fifinu ljestvicu kao primjer da kazes je li neko jak ili ne onda po tebi doktore smo bolji od njih trenutno.

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 21 okt 2013, 17:33

Sarajlijc@ je napisao/la:Island nije talasika, usudio bih se reci da imaju bar 3-4 kvalitetnija pojedinca nego Hrvati.

Tu je R.Sigurdsson stoper iz Kopenhagena, Skúlason jako dobar bek, Gudmundsson iz AZ-a, G.Sigurdsson najbolji igrač ove ekipe, Aron Gunnarsson iz Kardifa, Bjarnason iz Sampdorie i na kraju u napadu jako talentovani Sigthórsson i jedan od najtrazenijih evropskih napadaca Finnbogason ;)
E šta sve čovjek ovdje neće pročitati. Tačno vrijeđanje inteligencije.
Željezničar za život cijeli!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 okt 2013, 17:35

Hrvatska se vec dize u nebesa a Island ono balkanski "t'a ce oni ribari".
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 okt 2013, 17:46

Volio bih da prodju Hrvati, da ne budemo sami tamo :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 21 okt 2013, 18:49

darker10 je napisao/la:I islandjani ce gledat na ovo i govorit da su dobro prosli,sto je i istina.Imaju oni igraca i da prodju ovdje,ali ako Hrvati to odrade onako kao protiv Turske prije 2 godine,trebali bi proci.Moglo bi se vrlo lako desiti da Ronaldo ostane kuci ovo ljeto.Gledajuci igre Svedske i Portugala zadnjih mjeseci,zakljucio sam da je Svedska u dosta boljoj formi.Cak mislim i da su favoriti pogotovo zato sto drugu igraju kuci.Grci ce to lagano,onako kako oni znaju,a vjerujem da ce se Francuzi mucit protiv Ukrajine.
Švedska ne igra drugu doma, Portugal je nositelj, nositelji igraju uzvrat doma.
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 21 okt 2013, 18:58

Mislim da ovako nije nitko prognozirao.
Čudni parovi,prvenstveno zato jer,po meni,svako ima svoje kvalitete i svako moze proci.
Prvo Island-Hrvatska.
Hrvati pokazali slabosti,a Island je sigurno silno motiviran.
Sto bi ih volio vidjeti u Brazilu...
Dalje,Francuzi i Ukrajina.
Francuska ko Francuska,dobro su igrali kvale,al ih je zayebalo sto su dobili Spaniju u grupi,pa im je baraz i i uz dobre rezultate bio neminovnost.
Ukrajina je isto dobar tim,ali Francuzi favoriti.
Portugal-Svedska.
Obe momcadi jake individualno,nema favorita.
Grčka i Rumunjska.
Sve se vraća,sve se plaća.
Keep walking.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 okt 2013, 18:59

Ovih dana svi zapeli da se Portugalu stima, a ljudi nikad nisu pomilovani u barazu. Dva puta u nizu dobivaju ponajboljeg moguceg protivnika, Svedska je realno tu negdje sa Francuzima.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 okt 2013, 19:06

maminho je napisao/la:
darker10 je napisao/la:I islandjani ce gledat na ovo i govorit da su dobro prosli,sto je i istina.Imaju oni igraca i da prodju ovdje,ali ako Hrvati to odrade onako kao protiv Turske prije 2 godine,trebali bi proci.Moglo bi se vrlo lako desiti da Ronaldo ostane kuci ovo ljeto.Gledajuci igre Svedske i Portugala zadnjih mjeseci,zakljucio sam da je Svedska u dosta boljoj formi.Cak mislim i da su favoriti pogotovo zato sto drugu igraju kuci.Grci ce to lagano,onako kako oni znaju,a vjerujem da ce se Francuzi mucit protiv Ukrajine.
Švedska ne igra drugu doma, Portugal je nositelj, nositelji igraju uzvrat doma.
Samo Hrvatska revanš utakmicu igra kući. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 okt 2013, 19:08

Hrvati su imali realno lose kvalifikacije ali to je prije svega zasluga klauna Stimca i njegovog nacina vodjenja ekipe, od taktike, do svaljivanja krivice za poraze na pojedine igrace. Kovac je druga prica, mozda nema neko trenersko iskustvo ali znamo svi kakav je borac bio kao igrac i siguran sam da ce pod njegovim vodstvom sve izgledati ako ne mnogo bolje, onda barem srcanije i borbenije. Da ne govorimo o objektivnoj kvaliteti koju Hrvatska ima, od Modrica, Mandzukica, Eduarda, Rakitica, Srne itd.
Island, ekipa iz zadnjeg sesira, protiv koje bio ova Hrvatska, u grupi recimo, ocekivala sigurnih 6 bodova. Svaka njima cast, ali ovo im je krajnji domet, slicno kao i Estoniji prosle kvale
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 21 okt 2013, 19:15

Goalgetter je napisao/la:Francuzi opet sasvim slucajno dobise najslabijeg moguceg protivnika (al ih hoce sreca :lol: )
Zapravo su dobili najzajebanijeg moguceg, Ukrajina je sjajan tim, jaci su od Hrvata, verovatno i od Svedjana, i tu su negde sa Portugalom, a mozda su i od njih jaci, jer ovi nikad ne igraju onako kako se ocekuje od njih, bar ne u kvalifikacijama. Izuzetno kompaktna ekipa...

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 21 okt 2013, 19:25

Po meni doigravanje nikada nije bilo interesantnije. Svak svakoga moze dobiti, po meni cak ni Hrvati nisu sigurni. Gledao sam 2-3 njihove utakmice u kval. i zaista kriminalno igraju, ja goru Hrvatsku nisam gledao, cak ni kada ih je vodio Baric :D.
Sreca njihova pa su Srbi i Skoti jos gori pa su nekako zavrsili na 2. mjestu.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.