Sa tim veznim redom Grcka bi nas pomela kontrama....svabo94 je napisao/la:----------------dzeko-------------------ibisevic------------------------
-------------------------------misimovic---------------------------------------
lulic-------------------------medunjanin----------------pjanic-----------------
kolasinac (salihovic)----pandza(vranjes)---spahic--------mujdza-------
----------------------------------begovic-------------------------------------
ukoliko kolasinac dobje nas pasos... odma ga u prvih 11
Bosna i Hercegovina - Grčka
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
nit će Miske igrat od prve (nema šanse) , nit će medunjanin igrat tu poziciju , nit će boris bit spreman(mislim da čak ni poziv neće dobit) , nit će kolašinac sredit papire nit će salihović bit spremansvabo94 je napisao/la:----------------dzeko-------------------ibisevic------------------------
-------------------------------misimovic---------------------------------------
lulic-------------------------medunjanin----------------pjanic-----------------
kolasinac (salihovic)----pandza(vranjes)---spahic--------mujdza-------
----------------------------------begovic-------------------------------------
ukoliko kolasinac dobje nas pasos... odma ga u prvih 11

Evo posmatrajuci sta svak sastavlja, konstatujem da se u formaciji 4-4-2 svi slazemo u ovim igracima koje sam upisao, dok ove "X" svak nesto ekspimentise po svom.. dakle dilema je oko 5 igraca
....... Dzeko....... Ibisevic......
..X......X.......Pjanic.....X....
..X......Spahic...X......Mujdza..
..............Begovic..............
....... Dzeko....... Ibisevic......
..X......X.......Pjanic.....X....
..X......Spahic...X......Mujdza..
..............Begovic..............
SPAHIĆ-DEFANZIVNI VEZNI,
ZUKANOVIC I VRANJEŠ-STOPERSKI PAR!
Spahić ima tehnike da nešto organizuje,a i presjeći če 90% napada,tako da može igrat def.veznog!
Usput ,uvijek je tu da pomogne odbrani.
Spahić ima tehnike da nešto organizuje,a i presjeći če 90% napada,tako da može igrat def.veznog!
vamossssss Barsa,naprijed Bosna
- adriano_leite
- Kontakt:
Veca je rupa na stoperima nego na zadnjem veznom. Zasto pametovati i gurati ga u vezni red, kada su nam je odbrana najtanji dio tima? Sve sto bi proslo vezni red, bilo bi opasno po nas gol, cak mislim da bi bile i 100% sanse. Zukanovic spor, Vranjes neiskusan, nema bolje kombinacije za propast. S jednog najbolnijeg mjesta se gura nas najbolji igrac na toj poziciji, na poziciju koja je koliko toliko stabilna za Zahirovicem. Naravno da ni to sa Zahirovicem nije perfektno, ali je 5 puta stabilnije od stoperskog dvojca Zukanovic - Vranjes.barsa77 je napisao/la:SPAHIĆ-DEFANZIVNI VEZNI,
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
- fanatic1991
- Kontakt:
osma rulz!!adriano_leite je napisao/la:Veca je rupa na stoperima nego na zadnjem veznom. Zasto pametovati i gurati ga u vezni red, kada su nam je odbrana najtanji dio tima? Sve sto bi proslo vezni red, bilo bi opasno po nas gol, cak mislim da bi bile i 100% sanse. Zukanovic spor, Vranjes neiskusan, nema bolje kombinacije za propast. S jednog najbolnijeg mjesta se gura nas najbolji igrac na toj poziciji, na poziciju koja je koliko toliko stabilna za Zahirovicem. Naravno da ni to sa Zahirovicem nije perfektno, ali je 5 puta stabilnije od stoperskog dvojca Zukanovic - Vranjes.barsa77 je napisao/la:SPAHIĆ-DEFANZIVNI VEZNI,

I dont have a singnature:(
Can i have yours?
Can i have yours?
-
- Kontakt:
Nikako da shvatim,jel tvoj konacni odgovor Zukanovic? Ili Sunjic? Ako jeste,bil' bio tako ljubazan da nam objasnis na osnovu cega mislis da bi igraci sa po jednom (polu)prijateljskom utakmcom iskustva trebali bolje odigrati od Vranjesa u najbitnijoj utakmici kvalifikacija?BlazKraljevic je napisao/la:Da ponovim po milioniti put: Vranjes je solidan igrac za nase prilike, ali bi mu posle one utakmice u Atinu bilo preveliko breme da ide opet oci u ocu sa Samarasom i ostalim Grcima i to u trenutcima kada ne bi bilo sanse za popravku nakon slabe inervencije. Koliko god bio stabilan, u podsvjesti se ne moze zaboraviti Atina...Zato, ZA OVU UTAKMICU, nikako Vranjesa na stopera ne bih stavio pa makar morao posegnuti za Zukanovicem ili Sunjicem, ako Pandza nije spreman. Bek je u redu mogao bi igrati desnog, a Mujdza lijevo,radi to cesto u u Frajburgu. Ipak vjerujemd da ce ga Pape stavit pa daj Boze da se ispostavi da je ovo moje bilo samo paranoicno razmisljanje.harishp je napisao/la:Boris ce imati puni mjesec za treninge i ulazak u formu.Salihovic je veliki profesionalac kao i radnik,tim igracima ne treba puno da budu fit makar za jedno poluvrijeme.Samo da u oporavku ne ispadnu komplikacije.
Sto se tice Vranjesa nije bas za M.U ali momka gotive i saigraci a i ovaj je vrlo brzo psihicki dosao sebi nakon katastrofalnog prvog poluvremena u Grckoj.Jednostavno ima svoju britkost,ispadanja su desila zbog ostavljanja na milost i nemilost trenera Muslina u Krasnodaru,jer defanzivci trebaju imati tekme u nogama zbog tajminga.Vranjesu je to falilo.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Prejaki su grci, pogotovo sto ce doci da odigraju na nerjeseno, a ako kiksamo iskoristice priliku da zabiju i to sacuvaju do kraja kako znaju i umiju antifudbalom koji jako uspjesno igraju.
Mene nije strah grka, mene je strah nas samih...jer velik ce pritisak biti na pocetku (i jedan kiks - pogresan pas u grcu moze da nam presudi u prvih 10min)...moramo oprezno uci u utakmicu i ako treba 20-30min igrati bez igre!
Po meni je bolje prepustiti inicijativu grcima i vrebati prilike iz kontre-polukontre (tako bi se mogli otvoriti) - nego igrati nasu igru tipa - idemo napasti pa sta bude...svaki nas napad je njihova polukontra-kontra! a dovoljne su im 2 takve i da zabiju (imaju visok procenat ucinkovitosti)...oni ako se ucahure i povuku - mi im gola necemo dati, kao sto nismo ni portugalu ni grcima na gostovanju!
Ta prica, mi mozemo svakom dati gol - i bas ne pije vode...jer kad ekipe organizuju jaku odbranu sa ubitacno agresivnom sredinom...ne moraju nam dati gola - al necemo ni mi!
Po meni je bitnije da mi odigramo disciplinovano i agresivno na granici faula/zutog i to na sredini terena, prepustajuci njima blagu inicijativu!
To znaci da Dzeko i Ibisevic moraju da konstantno vrse pritisak na zadnju veznu liniju na nekih 30-40m od protivnickog gola, da Pjanic vec od centra i na nasoj polovici sa veznim redom gine i presjeca pasove i salje dubinske lopte prema ovoj dvojici.
Stalno se spominje kako je nasa odbrana losa. Po meni nasa odbrana nije losa, koliko je los zadnji vezni red koji je supalj ko svicaraski sir, pa je odbrana odmah na iskusenju. Cim tebi 3-4 puta kroz vezni red olako dodju/prosetaju se do kaznenog - onda je pitanje treba kad ce odbrana kiksati...
Najslabije karike u nasoj repki su Zahirovic i Medunjanin (koji su spori i neucinkoviti). Cim njih prodju, a lako ih prodju - odbrana je na udaru...pogotovo jer ako i odbrana izdrzi, nisu sposobni iznijeti loptu, presjeci pas (spori su brate mili, da te to toliko ocito)...sve spadne na pjanica!
Ne treba zaboraviti i opciju da ce grci tuci - i pokusati i nas navesti na tu igru, jer ako izvuku nerjeseno i puno nasih zutih kartona - to nas dovodi u situaciju da bi mnogi mogli pauzirati utakmice koje dolaze (a puno je gostujucih)
Mene nije strah grka, mene je strah nas samih...jer velik ce pritisak biti na pocetku (i jedan kiks - pogresan pas u grcu moze da nam presudi u prvih 10min)...moramo oprezno uci u utakmicu i ako treba 20-30min igrati bez igre!
Po meni je bolje prepustiti inicijativu grcima i vrebati prilike iz kontre-polukontre (tako bi se mogli otvoriti) - nego igrati nasu igru tipa - idemo napasti pa sta bude...svaki nas napad je njihova polukontra-kontra! a dovoljne su im 2 takve i da zabiju (imaju visok procenat ucinkovitosti)...oni ako se ucahure i povuku - mi im gola necemo dati, kao sto nismo ni portugalu ni grcima na gostovanju!
Ta prica, mi mozemo svakom dati gol - i bas ne pije vode...jer kad ekipe organizuju jaku odbranu sa ubitacno agresivnom sredinom...ne moraju nam dati gola - al necemo ni mi!
Po meni je bitnije da mi odigramo disciplinovano i agresivno na granici faula/zutog i to na sredini terena, prepustajuci njima blagu inicijativu!
To znaci da Dzeko i Ibisevic moraju da konstantno vrse pritisak na zadnju veznu liniju na nekih 30-40m od protivnickog gola, da Pjanic vec od centra i na nasoj polovici sa veznim redom gine i presjeca pasove i salje dubinske lopte prema ovoj dvojici.
Stalno se spominje kako je nasa odbrana losa. Po meni nasa odbrana nije losa, koliko je los zadnji vezni red koji je supalj ko svicaraski sir, pa je odbrana odmah na iskusenju. Cim tebi 3-4 puta kroz vezni red olako dodju/prosetaju se do kaznenog - onda je pitanje treba kad ce odbrana kiksati...
Najslabije karike u nasoj repki su Zahirovic i Medunjanin (koji su spori i neucinkoviti). Cim njih prodju, a lako ih prodju - odbrana je na udaru...pogotovo jer ako i odbrana izdrzi, nisu sposobni iznijeti loptu, presjeci pas (spori su brate mili, da te to toliko ocito)...sve spadne na pjanica!
Ne treba zaboraviti i opciju da ce grci tuci - i pokusati i nas navesti na tu igru, jer ako izvuku nerjeseno i puno nasih zutih kartona - to nas dovodi u situaciju da bi mnogi mogli pauzirati utakmice koje dolaze (a puno je gostujucih)
Ma trebaju ih nasi i prije utakmice psihicki malo pritisnut. Odma dok su jos u holu, zajedno dok cekaju treba im neko od nasih bukvalo je*at majku, uz ono nase klasicno "sta, sta je", a zatim raja na tribinama ce ucinit ostalo.. cisto da znaju da ovo gostovanje i u zraku ima razlike od onog gostovanja u Latviji i da ovo nije izlet. Jos nesto, mani te se fair playa, prilikom himne sto vise zvizdanja nek ni sami sebe ne cuju!
Sto se tice igre, nikako im ne treba prepustit igru, nek se oni prilagodjavaju nama, a ne mi njima.
Sto se tice igre, nikako im ne treba prepustit igru, nek se oni prilagodjavaju nama, a ne mi njima.
Ibro juce opet presjedion na klupi, u Sloveniji totalno indisponiran, izglda da je doslo ili se blizi vrijeme da se njemu ne salje poziv....Mnogo je oslabio...
Da i ja nešto pametno prozborim na ovoj temi.
Razbit' ćemo ih.
Razbit' ćemo ih.

- Principatus
- Kontakt:
Razlika se pravi na terenu. Ko to poslije ova 2 baraza nije shvatio, nikad nece.FliX je napisao/la:Ma trebaju ih nasi i prije utakmice psihicki malo pritisnut. Odma dok su jos u holu, zajedno dok cekaju treba im neko od nasih bukvalo je*at majku.........Jos nesto, mani te se fair playa, prilikom himne sto vise zvizdanja nek ni sami sebe ne cuju!
To je klasicno razmisljanje onih, koji se pred utakmicu vec osjecaju inferiornim, pa misle to necim nadoknaditi.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
i sto je jos najgore 'igrarije' prije utakmice kao protiv portugala, glasna muzika i urlanje pred hotelom noc pred utakmicu, vrijedjanje i slicno samo daju dodatnu motivaciju protivniku... to ne pali vise ni kod jednog protivnika, samo je kontraproduktivno.. igrom na terenu... agresivnim pristupom i kvalitetom treba doci do rezultata... prljava igra je svakako rezervisana za njihPrincipatus je napisao/la:Razlika se pravi na terenu. Ko to poslije ova 2 baraza nije shvatio, nikad nece.FliX je napisao/la:Ma trebaju ih nasi i prije utakmice psihicki malo pritisnut. Odma dok su jos u holu, zajedno dok cekaju treba im neko od nasih bukvalo je*at majku.........Jos nesto, mani te se fair playa, prilikom himne sto vise zvizdanja nek ni sami sebe ne cuju!
To je klasicno razmisljanje onih, koji se pred utakmicu vec osjecaju inferiornim, pa misle to necim nadoknaditi.

Upravo to. Kažu pametan uči iz grešaka, a budala ih ponavlja. Ako nam nije dosta krkanijade protiv Portugala, onda ne znam... Ovo je utakmica kao i svaka druga. Izaći hladne glave na teren i ostaviti srce na njemu. Samo to želim.Principatus je napisao/la:Razlika se pravi na terenu. Ko to poslije ova 2 baraza nije shvatio, nikad nece.FliX je napisao/la:Ma trebaju ih nasi i prije utakmice psihicki malo pritisnut. Odma dok su jos u holu, zajedno dok cekaju treba im neko od nasih bukvalo je*at majku.........Jos nesto, mani te se fair playa, prilikom himne sto vise zvizdanja nek ni sami sebe ne cuju!
Protiv Portugala smo se osramotili na vise nacina.
A Grcka hima ce bit docekana zviducima, sto i zasluzuje.

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Sto zasluzuje zvizdukeCartman je napisao/la:Protiv Portugala smo se osramotili na vise nacina.![]()
Jer su i oni nama, a i da nisu opet su zasluzili zvizdanje..santos je napisao/la:Sto zasluzuje zvizdukeCartman je napisao/la:Protiv Portugala smo se osramotili na vise nacina.![]()
A ovi ostali sto se prave fini ne sjecaju se da su portugalci pokusavali mrezu od gola iscupat pred pocetak baraz utakmice i kopackama tresli gol pokusavajuci ga oborit da dokazu totalne neuslove..
Samo vi budite fini a nas nek pretresaju na aerodromima..
Ono za hebanje majke, nekih duela i svadja prije tekme, sa tim se ne slazem, nema potrebe da se mucimo oko toga.
Ali mislim da mozemo i trebamo neki minimum dati a to je zvizdanje za vrijeme himne i sto vise moguce navijati tokom tekme i zvizdati za vrijeme grckih akcija.
Po meni to nije nikakvo vrijedanje niti omalovazavanje nekoga nego znak da smo mi kao navijaci uz svoju reprezentaciju i na neki nacin tim postupkom dokazujemo bez nekih duela i problema da smo uz reprezentaciju i u isto vrijeme tim postupkom pokusavamo malo dekoncentrisati i zabrinuti protivnika. Bitno je da se ne bude neke tuce, vrijedanja na bilo kojim osnovama i slicnih stvari.
To je barem moje misljenje...
Ali mislim da mozemo i trebamo neki minimum dati a to je zvizdanje za vrijeme himne i sto vise moguce navijati tokom tekme i zvizdati za vrijeme grckih akcija.
Po meni to nije nikakvo vrijedanje niti omalovazavanje nekoga nego znak da smo mi kao navijaci uz svoju reprezentaciju i na neki nacin tim postupkom dokazujemo bez nekih duela i problema da smo uz reprezentaciju i u isto vrijeme tim postupkom pokusavamo malo dekoncentrisati i zabrinuti protivnika. Bitno je da se ne bude neke tuce, vrijedanja na bilo kojim osnovama i slicnih stvari.
To je barem moje misljenje...
Himnu treba pozdravit..Ja to uvjek radim,sutim i zapljescem na kraju..A poslije brate dragi,udrinu zvizdi i galami,al ne psuj...
- 7aprildomemoj
Pozdravili su i oni našu paleći bosansku zastavu i skandiranjem Srbija Srbija 

moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.