Film - najbolji režiseri

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Najbolji reziser od ponudjenih po vama je:

Anketa je završila: 04 apr 2015, 17:33.

Scorsese
13
38%
Nolan
6
18%
Fincher
2
6%
Tarantino
7
21%
Hitchcock
6
18%

Ukupno glasova: 34

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Film -posebna tema:top 10 najprecjenjenijih (npr Fight C

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jan 2015, 23:39

Neandertalac je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
Ma ti si jedan kreten.
Dobro pametni, ti si najpametniji. Pa nadam se da si sada sretan kada vrijedjas. Pravis se ovdje da znas sve o filmovima, znas kako da ne, pojma nemas
Vrijedjanje je i kada se kaze da Terminatora gledale budale, i da ga samo budala moze voljeti.
Sta drugo da ti kazem, zasluzio si.
Dobro se zna koja klasa ljudi voli Terminatora, Die Hard, Undisputed, Rocky i takve stvari, ponajvise ljudi koji ne mogu gledati nista komplikovano. Sto nisam rekao da si ti takav..

Iskreno sada mi je krivo sto sam uopste nesto glasao i pisao. Napadajte se medjusobno, mene ste napali radi ebenog Terminatora, a tamo ljudi nabrojali sve moguce Tarantinove filmove
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 27 jan 2015, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.

Klare

Post Postao/la Klare » 27 jan 2015, 23:39

:wtf:
Evo vidis nema te dan-dva, i sta banda od teme i ankete nacini. :?

Nije planirano da ovako bude, trebali ste glasati samo za filmove koji su vama previse odvratni, a tako su popularni ili nagradjivani.

Jeste li normalni glasate za Sindlera, Sosenka..., i jos govorite dobri su filmovi, mozda u tOP10, a glasate za nj, e nije uredu. ;)

Jedini koji je pravilno glasao jeste pegi, koji nam eto na kraju ipak osvijetla obraz :) , ko bi rekao. :mrgreen:

A evo filmova koji su glupi da se lupis po glavi, a kad neko kaze da su to dobri filmovi ja znam da taj covjek blage nema o bilo cemu sto se filma tice.

Into The Wild
Ovo nekakva drama u stilu dokumentarca o stavovima koje treba cenzurisati da svijet poludio ne bi.
Amelie
Tipicni francusko-evropski uradak, sa francuskim neukusom za humor, likovima koji blage o glumi nemaju, reziseru koji patetiku voli, te kamermanu koji drzati kameru ne zna.
Oldboy
Nit je pos'o nit je dos'o, nekakav lik osvetu trazi, ubacili nesto akcije, j.ebo lud zbunjenog, ne znaju ni oni sto su snimali sta su radili.
Star Trek
Kako je ovo dosadno, oni u svemiru nesto u svemirskom brodu i govore :arrow: eno zvijezde. :oops:
Das Boot
Kako je ovo naporan film, oni nesto u podmornici dole osluskuju valove, a pritom je i neukusan film.
Indiana Jones
Max kliseizirano, Spielberg ovdje pokusava da zastrasi djecu, ali ni to ne uspjeva.
Good Will Hunting
Patetika, patetika, patetika, ono sto opisuje ovaj film, a onda mi cudno kako neki sto vole ovaj film imaju obraza reci za nesto da je pateticno.
Amores Peros
Independence Day
Trainspotting
Monty Python
Edward Scissorhands
Citizen Kane
Mission Impossible
Ovo je medu najpopularnijim fransizama, nazalost.
James Bond, takodjer, a plan je bio da budu parodije
Dead Poets Society
Opet Williams u svom stilu.
Speed
Najjace u ovom filmu kad autobus preskoci rupu dugu 10m. :lol:
Life of Brian
Ghost Busters
Ferris Bueller's Day Off
As Good as It Gets
Top Gun
Apollo 13
Pretty Woman
Dances with Wolves
What's Eating Gilbert Grape
Before Sunrise
Gandhi
Sleepers
Airplane!

Brazil
The Blues Brothers
Blue Velvet
Leaving Las Vegas
Ghost

Eto, tako ste trebali glasati.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 jan 2015, 23:40

Scouser1892 je napisao/la:Terminator 2 je najbolja sf akcija svih vremena.
Cuj ovom gore taken 2 precijenjen. Nauci sta znaci pojam precijenjen pasa prvo....
Da Terminator 2 zasluzuje ocjene kao sto su 8,5 od 10 ili 92% od 100% na sajtovima ispred nekih remek dijela. Film u kojem glumi covjek koji i ne prica Engleski. :facepalm:

Da je pravljen od 2000-2014 kao Terminator 3 dobio bi ocjenu 6 od 10 ili 50% od 100%
:lol:

I još poredi nastavke sa legendarnom dvicom. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 jan 2015, 23:41

Nemaš pojma, As Good as it Gets je remek djelo :kafa:

Scouser1892
Kontakt:

Post Postao/la Scouser1892 » 27 jan 2015, 23:44

tuzlak1987 je napisao/la: Dobro pametni, ti si najpametniji. Pa nadam se da si sada sretan kada vrijedjas. Pravis se ovdje da znas sve o filmovima, znas kako da ne, pojma nemas
Vrijedjanje je i kada se kaze da Terminatora gledale budale, i da ga samo budala moze voljeti.
Sta drugo da ti kazem, zasluzio si.
Dobro se zna koja klasa ljudi voli Terminatora, Die Hard, Undisputed, Rocky i takve stvari, ponajvise ljudi koji ne mogu gledati nista komplikovano. Sto nisam rekao da si ti takav..

Iskreno sada mi je krivo sto sam uopste nesto glasao i pisao. Napadajte se medjusobno, mene ste napali radi ebenog Terminatora, a tamo ljudi nabrojali sve moguce Tarantinove filmove
Smatrao sam te solidnim forumasem ali sad... znaci mi smo ograniceni jer nam je terminator remek djelo u tom zanru. I to sto volimo taj film znaci da nismo sposobni da skontamo inception prestige i slicne.. koja yebena logika gasi internet...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jan 2015, 23:46

Klare je napisao/la::wtf:
Evo vidis nema te dan-dva, i sta banda od teme i ankete nacini. :?

Nije planirano da ovako bude, trebali ste glasati samo za filmove koji su vama previse odvratni, a tako su popularni ili nagradjivani.

Jeste li normalni glasate za Sindlera, Sosenka..., i jos govorite dobri su filmovi, mozda u tOP10, a glasate za nj, e nije uredu. ;)

Jedini koji je pravilno glasao jeste pegi, koji nam eto na kraju ipak osvijetla obraz :) , ko bi rekao. :mrgreen:

A evo filmova koji su glupi da se lupis po glavi, a kad neko kaze da su to dobri filmovi ja znam da taj covjek blage nema o bilo cemu sto se filma tice.

Into The Wild
Ovo nekakva drama u stilu dokumentarca o stavovima koje treba cenzurisati da svijet poludio ne bi.
Amelie
Tipicni francusko-evropski uradak, sa francuskim neukusom za humor, likovima koji blage o glumi nemaju, reziseru koji patetiku voli, te kamermanu koji drzati kameru ne zna.
Oldboy
Nit je pos'o nit je dos'o, nekakav lik osvetu trazi, ubacili nesto akcije, j.ebo lud zbunjenog, ne znaju ni oni sto su snimali sta su radili.
Star Trek
Kako je ovo dosadno, oni u svemiru nesto u svemirskom brodu i govore :arrow: eno zvijezde. :oops:
Das Boot
Kako je ovo naporan film, oni nesto u podmornici dole osluskuju valove, a pritom je i neukusan film.
Indiana Jones
Max kliseizirano, Spielberg ovdje pokusava da zastrasi djecu, ali ni to ne uspjeva.
Good Will Hunting
Patetika, patetika, patetika, ono sto opisuje ovaj film, a onda mi cudno kako neki sto vole ovaj film imaju obraza reci za nesto da je pateticno.
Amores Peros
Independence Day
Trainspotting
Monty Python
Edward Scissorhands
Citizen Kane
Mission Impossible
Ovo je medu najpopularnijim fransizama, nazalost.
James Bond, takodjer, a plan je bio da budu parodije
Dead Poets Society
Opet Williams u svom stilu.
Speed
Najjace u ovom filmu kad autobus preskoci rupu dugu 10m. :lol:
Life of Brian
Ghost Busters
Ferris Bueller's Day Off
As Good as It Gets
Top Gun
Apollo 13
Pretty Woman
Dances with Wolves
What's Eating Gilbert Grape
Before Sunrise
Gandhi
Sleepers
Airplane!

Brazil
The Blues Brothers
Blue Velvet
Leaving Las Vegas
Ghost

Eto, tako ste trebali glasati.
Ja ne znam ili ja nisam shvatio poentu teme ili ti?

Rijec je o NAJPRECJENJENIJI.

I evo bubam sa ove liste uzimam Independence Day. Ko je uopste rekao da je dobar da bi on bio precjenjen? Film je onako..niko ga ne spomene nikad. Ne ulazim u izbor i kazem da nije dobar vec sam na drugi nacin shvatio to, po meni na liste se treba stavljati film koji sve spominje svaki dan, kojeg svaki dan neko hvali, a tebi nije nesto..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 27 jan 2015, 23:48, ukupno mijenjano 1 put.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 27 jan 2015, 23:47

tuzlak1987 je napisao/la:.

Imas predrasude ?
Nije ti to bas civilizacijski, ne ne.

Ima lista skrnavljenja koju sam sastavio par stranica unazad, pa pogledaj. Moja poenta je, da su glas dobili neki filmovi koji su u top 100 filmova svih vremena, na sve i jednoj relevantnijoj listi. Da nisu tako dobri, nebi kotirali vrhunski, zar ne ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 27 jan 2015, 23:48

šta reče @Klare za Into the Wild :o :nene:

Odličan film...Od glume, likova, dijaloga, prikaza krajolika pa sve do zadnje scene film je jedna od najboljih drama koje sam pogledao, uz Badlands kojeg si također u jednom navratu spominjao u sličnom kontekstu (mislim da si ti to bio) ... :mrgreen: :eh:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jan 2015, 23:50

tuzlak1987 je napisao/la:.

Imas predrasude ?
Nije ti to bas civilizacijski, ne ne.

Ima lista skrnavljenja koju sam sastavio par stranica unazad, pa pogledaj. Moja poenta je, da su glas dobili neki filmovi koji su u top 100 filmova svih vremena, na sve i jednoj relevantnijoj listi. Da nisu tako dobri, nebi kotirali vrhunski, zar ne ...
Dobro izvinjavam se ako sam koga uvrijedio. Vecinom niko ne postuje tudji izbor ovdje radi nekih ukusa. A o ukusima se ne raspravlja, trebalo je bez rasprava i sabrati na kraju, glasati pa da vidimo kako ce zavrsiti

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 jan 2015, 23:55

Neandertalac je napisao/la:Ima lista skrnavljenja koju sam sastavio par stranica unazad, pa pogledaj. Moja poenta je, da su glas dobili neki filmovi koji su u top 100 filmova svih vremena, na sve i jednoj relevantnijoj listi. Da nisu tako dobri, nebi kotirali vrhunski, zar ne ...
Neandertalac je napisao/la:Ali hey, ukusi su razliciti ;)

Klare

Post Postao/la Klare » 27 jan 2015, 23:56

tuzlak1987 je napisao/la:Rijec je o NAJPRECJENJENIJI.
Da rijec je o najprecijenjenijim, a precijenjen moze biti na vise nacina.

U obzir se uzima samo prvih 10 koje sam nabrojao, ostalo je bonus, i svi ovi filmovi su za mene cisto dno i nikad ih vise ne mogu gledati,
ali sustina teme se gubi kada se glasa za filmove koji su vam dobri, zanimljivi, zabavni ali ne zasluzuju da budu, recimo na prvom mjestu svih vremena, ili da se porede sa originialnim filmom.

Treba se glasati za one koji jesu popularni i dobro s kritikama prosli, ali su vama bas uzasno losi, eto to bi trebala da bude zadaca ove teme.

A Terminatora metnuti, to je neoprostivi grijeh, a sto se Arnolda tice za tu ulogu je mogao komotno i Oskara ugrabiti,
i Arnold uopste nije los glumac, nije ni najbolji, ali ima prepoznatljivu karizmu, i to se da lako prepoznati.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 jan 2015, 00:02

Klare je napisao/la:

U obzir se uzima samo prvih 10 koje sam nabrojao, ostalo je bonus, i svi ovi filmovi su za mene cisto dno i nikad ih vise ne mogu gledati,
ali sustina teme se gubi kada se glasa za filmove koji su vam dobri, zanimljivi, zabavni ali ne zasluzuju da budu, recimo na prvom mjestu svih vremena, ili da se porede sa originialnim filmom.

Treba se glasati za one koji jesu popularni i dobro s kritikama prosli, ali su vama bas uzasno losi, eto to bi trebala da bude zadaca ove teme.

A Terminatora metnuti, to je neoprostivi grijeh, a sto se Arnolda tice za tu ulogu je mogao komotno i Oskara ugrabiti,
i Arnold uopste nije los glumac, nije ni najbolji, ali ima prepoznatljivu karizmu, i to se da lako prepoznati.

Bravo kralju, hvala najljepsa. Vracam te na drugo mjesto najcjenjenijih kriticara pdf-a Film i Kinematografija. :bow:

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 jan 2015, 00:05

Donnie Darko je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Ima lista skrnavljenja koju sam sastavio par stranica unazad, pa pogledaj. Moja poenta je, da su glas dobili neki filmovi koji su u top 100 filmova svih vremena, na sve i jednoj relevantnijoj listi. Da nisu tako dobri, nebi kotirali vrhunski, zar ne ...
Neandertalac je napisao/la:Ali hey, ukusi su razliciti ;)
Izvuceno iz kontesta. Obrati paznju.

UPRAVA NAPOLJE!

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Film - najprecijenjeniji svih vremena

Post Postao/la Donnie Darko » 28 jan 2015, 00:09

Liste su ovdje apsolutno irelevantne. Kakve veze bilo koja od tih lista ima sa mojim ličnim mišljenjem o bilo kojem filmu sa te liste? Nikakve.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jan 2015, 00:16

Klare je napisao/la:

Pa dobro ako tim smjerom ides onda nisi ni ti trebao staviti Into The Wild jer taj film ima armiju svojih fanova. I kotira na svim listama dobro, mozda cak na nekima i u 100 najboljih ikada..Meni je licno legao, dobar mi je film. Mislim cak da sam ga 3-4 puta gledao i dosta je poucan, a i ima interesantne likove i dosta finih scena u prirodi.
Bezbroj puta na temi je neko pitao za taj film, jer je zelio da ga ponovo pogleda ali nije zapamtio kako se zove..
Jednostavno npr tebi nije leglo gledati Emile Hisrcha u tom filmu, ja ne volim kada vidim Arnolda u filmu. Ukusi su razliciti.

Meni ce nekako iz mog ugla uvijek biti bolji film od Terminatora. Valjda je sve od licnosti do licnosti, 100 ljudi 100 cudi.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 28 jan 2015, 00:19

Into the Wild - najveći smor svih vremena :puke:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 jan 2015, 00:20

slika
Žestoka borba. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 jan 2015, 00:21

Donnie Darko je napisao/la:Liste su ovdje apsolutno irelevantne. Kakve veze bilo koja od tih lista ima sa mojim ličnim mišljenjem o bilo kojem filmu sa te liste? Nikakve.
Ima veze, kako nema. Fakat nebitno, nemam snage, a i Klare@ je lijepo objasnio.
Iskreno, tvoja lista mi je bila prva za koju sam pomislio da je odgovarajuca temi. Neke su bile :facepalm:

UPRAVA NAPOLJE!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 28 jan 2015, 00:23

Mislim da se Neandertalac precjenjuje.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 jan 2015, 00:30

Neki su našli za pravo da određuju koja je lista relevantna, a koja ne. :roll:
Svaka lista u redu ako čovjek stoji iza onog šta je napisao.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.