Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

TripleThreat
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la TripleThreat » 27 mar 2025, 16:42

Ghuraba je napisao/la:
27 mar 2025, 16:32
Definitivno bih se slozio s nekima da nam je Gruzija iz tog 4. pota povoljniji protivnik od Izraela.
Ne znam iskreno, sem onog IDF-ovca Zuferovog koji bi trebao nastupiti ovog ljeta, tu su još euroligaški igrači koji nisu za potcijeniti, ali nisu ni za neke sad nepremostive kvalitete. Dokazali smo da možemo itekako protiv njih 2023. kada smo ih mlatnuli.
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 27 mar 2025, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 27 mar 2025, 16:44

rekao bih da smo po snazi peta najbolja ekipa na eurobasketu, uz malo sreće ni borba za medalju nije nemoguća :bih:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 mar 2025, 17:06

Ako ne mogu u fudbalskoj selekciji (Barbarez i Ahmedhodzic) sjesti i popricati - moze li bar Beciragic sjesti sa Sulejmanovicem i izgladiti stvari za opste dobro :bih: nije mrtva glava pala majka mu stara....stalno neke svađe kod nas, zamjerke, ego tripovi.
Ovo je idealna prilika za plasman u narednu rundu, gdje mozemo daleko otici. Treba nam svaki dobar igrac.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 27 mar 2025, 17:07, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 mar 2025, 17:06

QUARTERBACK je napisao/la:
27 mar 2025, 16:21
ljudi dragi ovo je eurobasket ne znam sta vi ocekujete, grupa je prolazna itekako i ako hoces da budes medju 16 najboljih moras to i na terenu opravdati

uvijek ista prica sta god igramo, a ustvari ovaj roster koji imamo kad su svi zdravi + castaneda je sigurno blizu top10-12 po kvaliteti sirine istog.. imamo kvalitet, imamo fizikalije, imamo skok, to su nase prednosti koje su ovi momci pokazali da znaju koristiti.. ne znam cemu pesimizam ja nikad optimisticniji nisam bio pred neko takmicenje nego ovo, i to ne iz nekog praznog nafuravanja nego sto imamo oruzje da se potucemo s dosta ekipa..

:bih:
Dobro receno za nas roster.U sustini nasa najveca mana igracki je ujedno i nas najbolji igrac-Nurkic. Postoje velike sanse da kulturno sje.be sve sto su momci uradili u kvalifikacijama svojom losom formom, prevodjenjem lopte, pretjeranim sutem za 3 i generalno glumljenjem zvijezde.Mi vec imamo jednog takvog u Musi, dva su previse i to nas lako moze kostati.Nadam se da grijesim.

U idealnom svijetu, ova repka sa svojim atletikom, visinom, odbranom i sad vec godinama igranja zajedno, moze dobiti bilo koga.Bukvalno.Potrebna je disciplina!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 mar 2025, 17:12

Sve top :bih: idemo se sunčati i navijati :salut:

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 27 mar 2025, 17:20

let3 je napisao/la:
27 mar 2025, 17:06
Ako ne mogu u fudbalskoj selekciji (Barbarez i Ahmedhodzic) sjesti i popricati - moze li bar Beciragic sjesti sa Sulejmanovicem i izgladiti stvari za opste dobro :bih: nije mrtva glava pala majka mu stara....stalno neke svađe kod nas, zamjerke, ego tripovi.
Ovo je idealna prilika za plasman u narednu rundu, gdje mozemo daleko otici. Treba nam svaki dobar igrac.
Do Sulejmanovica je, nek se izvine ekipi, nek kaze da bi zelio opet biti dio Repke, a onda neka novinari i javnost stavi pritiska na Adisa. Do tada nista, jer Sulejmanovic se odrekao repke a ne repka njega…
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Imamkarbarum
Kontakt:

Post Postao/la Imamkarbarum » 27 mar 2025, 17:25

NEZALAGANJE je napisao/la:
QUARTERBACK je napisao/la:
27 mar 2025, 16:21
ljudi dragi ovo je eurobasket ne znam sta vi ocekujete, grupa je prolazna itekako i ako hoces da budes medju 16 najboljih moras to i na terenu opravdati

uvijek ista prica sta god igramo, a ustvari ovaj roster koji imamo kad su svi zdravi + castaneda je sigurno blizu top10-12 po kvaliteti sirine istog.. imamo kvalitet, imamo fizikalije, imamo skok, to su nase prednosti koje su ovi momci pokazali da znaju koristiti.. ne znam cemu pesimizam ja nikad optimisticniji nisam bio pred neko takmicenje nego ovo, i to ne iz nekog praznog nafuravanja nego sto imamo oruzje da se potucemo s dosta ekipa..

:bih:
Dobro receno za nas roster.U sustini nasa najveca mana igracki je ujedno i nas najbolji igrac-Nurkic. Postoje velike sanse da kulturno sje.be sve sto su momci uradili u kvalifikacijama svojom losom formom, prevodjenjem lopte, pretjeranim sutem za 3 i generalno glumljenjem zvijezde.Mi vec imamo jednog takvog u Musi, dva su previse i to nas lako moze kostati.Nadam se da grijesim.

U idealnom svijetu, ova repka sa svojim atletikom, visinom, odbranom i sad vec godinama igranja zajedno, moze dobiti bilo koga.Bukvalno.Potrebna je disciplina!
Bravo drug odlicno sve napisano ,najveci teret je na Musi i Nurkicu ako se oni budi zajebavali onda nema nista od prvenstva,oni moraju biti ti koji ce na terenu biti sigurnost.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 mar 2025, 17:26

GG3 je napisao/la:
27 mar 2025, 17:20
let3 je napisao/la:
Do Sulejmanovica je, nek se izvine ekipi, nek kaze da bi zelio opet biti dio Repke, a onda neka novinari i javnost stavi pritiska na Adisa. Do tada nista, jer Sulejmanovic se odrekao repke a ne repka njega…
Normalo da bi zelio nastupiti na Euru, nije lud.
Da ne voli BiH ne bi nikad ni igrao za nju, a igrao je godinama.

Znaci, patriotizam i motiv nisu upitni kod Sulejmanovica...dakle, pukla je tikva na relaciji igrac-selektor i ponasaju se kao da je mrtva glava pala. Tipicno za nas :puke: to su ti ego tripovi, kao dva bika koja se bodu rogovima i nijedan ne popusta.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 mar 2025, 17:29

Najgore sto Sulejmanovic nece uopste nista da kaze na tu temu. Eto selektor je rekao nekoliko puta. De i ti, pa da vidimo sta je u pitanju tacno. Jos Beciragic lijepo rece da nikoga nisu molili da igra, samo njega i opet ne zeli (naravno ako je ovo istina, a mislim da jeste).
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 27 mar 2025, 17:31

let3 je napisao/la:
27 mar 2025, 17:26
GG3 je napisao/la:
27 mar 2025, 17:20
let3 je napisao/la:

Znaci, patriotizam i motiv nisu upitni kod Sulejmanovica...dakle, pukla je tikva na relaciji igrac-selektor i ponasaju se kao da je mrtva glava pala. Tipicno za nas :puke: to su ti ego tripovi, kao dva bika koja se bodu rogovima i nijedan ne popusta.
Ali sta god da je bilo, On je napustio repku! I pokusavali su preko neki igraca da ga vrate ali on ne zeli. I selektor je sam izjavio da je svaki igrac ako je kvalitetan dobro dosao. Znaci ako zeli, neka naruci sebi clanan u novinama ili neka ide na neki podcast i kaze javno, pogrijesio sam, Nisam trebao napustat repku, zelio bih biti dio te ekipe. E onda se moze uradit pritisak na Adisa, ovako selektor ima lako.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 27 mar 2025, 17:33

let3 je napisao/la:
27 mar 2025, 17:26

Nisi upucen i ne znas sta pises.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 27 mar 2025, 17:35

Nece da sjedi Beqiru na klupi i to je to.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 mar 2025, 17:37

GG3 je napisao/la:
27 mar 2025, 17:31

Ali sta god da je bilo, On je napustio repku! I pokusavali su preko neki igraca da ga vrate ali on ne zeli. I selektor je sam izjavio da je svaki igrac ako je kvalitetan dobro dosao. Znaci ako zeli, neka naruci sebi clanan u novinama ili neka ide na neki podcast i kaze javno, pogrijesio sam, Nisam trebao napustat repku, zelio bih biti dio te ekipe. E onda se moze uradit pritisak na Adisa, ovako selektor ima lako.
U pravu si, jest napustio i nesto je jako ljut. Nevjerovatno.
Ali sve se moze rijesiti ljudski. Ja mislim da moze npr. Musa tu uletiti i povezati. Moze kao neki posrednik to ispeglati. Sad ce neko reci, nije to njegov posao, nije Musa duzan - pa nije, al moze za vece dobro.

Zapravo, ne bih uopste pricao o njemu da je Sulejmanovic nije u nekoj formi, ali momak igra mozda sezonu karijere ! i to u Spanskoj ligi. To se ne moze ignorisati. Valjo bi nam pravo takav jedan na krilnom centru.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 27 mar 2025, 17:41

let3 je napisao/la:
27 mar 2025, 17:37
GG3 je napisao/la:
27 mar 2025, 17:31

U pravu si, jest napustio i nesto je jako ljut. Nevjerovatno.
Ali sve se moze rijesiti ljudski. Ja mislim da moze npr. Musa tu uletiti i povezati. Moze kao neki posrednik to ispeglati. Sad ce neko reci, nije to njegov posao, nije Musa duzan - pa nije, al moze za vece dobro.

Zapravo, ne bih uopste pricao o njemu da je Sulejmanovic nije u nekoj formi, ali momak igra mozda sezonu karijere ! i to u Spanskoj ligi. To se ne moze ignorisati. Valjo bi nam pravo takav jedan na krilnom centru.
Mi smo dobro popunjeni na visokim pozicijama i za njega opet gotovo da ne bi bilo minuta. Uostalom to je i razlog zasto je napustio repku.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 mar 2025, 17:43

Kad vidimo kakva nam je bila grupa na proslom EB, ova je zlatna. Tad nam je jos samo Srbija falila :mrgreen:

Jos smo u igri bili do zadnjeg kola za prolaz.
Zadnja izmjena: DamirT, dana/u 27 mar 2025, 17:45, ukupno mijenjano 1 put.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 27 mar 2025, 17:45

Mislim da ce nam Grcka najvise odgovarati, ova generacija zna dobro igrati protiv ciglarskih ekipa.
Valjda budemo protiv ITalije sve preuzimali a ne igrali sa 2 centra u dropu

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 mar 2025, 17:55

MElloo je napisao/la:
27 mar 2025, 17:45
Mislim da ce nam Grcka najvise odgovarati, ova generacija zna dobro igrati protiv ciglarskih ekipa.
To je 2-3 zona, sta 'Talijani imaju dobrih cuttera?

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 27 mar 2025, 18:03

alemsa je napisao/la:
27 mar 2025, 17:55
MElloo je napisao/la:
27 mar 2025, 17:45
To je 2-3 zona, sta 'Talijani imaju dobrih cuttera?
Giannis vjerovatno propusta jer mu se valja navikavat na Houston. To je dobro. :yawn:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 27 mar 2025, 18:04

Bećiragić za N1: Nadam se da ćemo pobijediti sve i biti prvi
Light verzija Ćire Blaževića

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 27 mar 2025, 18:10

let3 je napisao/la:
https://www.bhbasket.ba/beciragic-o-sul ... i-on-nece/

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Muumii i 4 gosta.