BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

anton 1983
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la anton 1983 » 17 dec 2011, 13:47

I šta si ti sad meni pokazao? ovo govori samo da su se odlučili kupiti skupljeg igrača i to je to, a ne da su blizu završetka posla. Čuj blizu, 4 miljona kilometra su daleko jer Bvb ti se neće baciti u takve vode sve dok neće biti sigurni da su se kvalificirali za LP. Tek onda buju poćeli razmatrati ko kako i kada jer kao što i sam znaš to je kod BvB-a jako bitno niko ne garantira da će biti među prva 3...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 dec 2011, 13:52

anton 1983 je napisao/la:I šta si ti sad meni pokazao? ovo govori samo da su se odlučili kupiti skupljeg igrača i to je to, a ne da su blizu završetka posla. Čuj blizu, 4 miljona kilometra su daleko jer Bvb ti se neće baciti u takve vode sve dok neće biti sigurni da su se kvalificirali za LP. Tek onda buju poćeli razmatrati ko kako i kada jer kao što i sam znaš to je kod BvB-a jako bitno niko ne garantira da će biti među prva 3...
Ako ti tako kažeš, onda je to tako....
Ja sam samo prenio što sam pročitao ;) .

NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 dec 2011, 13:54

Ok, prenio si, samo ti ja kažem da si krivo prenio te nemoj ljudima davati lažnu nadu. Da čovjek je rekao da ćete dopeljat neku zvijezdu, no posao nije završen niti nemora značiti da ćete vi takvu zvijezdu dopeljati. na kraju jako je upitno kaj je to zvijezda i koji nofci su u pitanju.

Eto ak bvb uđe u LP i kad se riješi svih nebitnih igrača iz rostera, te ako NE PRODA niti jednog bitnijeg igrača, najbolje kaj ja mogu oćekivati je da se potroši sve skupa 20 miljona eura na igrače...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 dec 2011, 14:01

Ma Borussia Dortmund bi mogla možda izdvojit i neki 15 miliona eura za jednog igrača. Sad uprava mora malo više rizikovat, opet se treba počet sa dovođenjem zvijezda kao što je to kod Borussije bio prije slučaj. Sad je evo Borussia solidno zaradila u Lp, jer tu se dobro zaradi iako se ispadne i u prvom krugu, a ako naredne sezone uđu u LP, a najboljem ste putu onda se treba malo više odriješit kesa. I ja sam siguran da od Borussije uskoro možemo očekivat veće transfere.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 dec 2011, 14:12

effe_sa je napisao/la:Ma Borussia Dortmund bi mogla možda izdvojit i neki 15 miliona eura za jednog igrača. Sad uprava mora malo više rizikovat, opet se treba počet sa dovođenjem zvijezda kao što je to kod Borussije bio prije slučaj. Sad je evo Borussia solidno zaradila u Lp, jer tu se dobro zaradi iako se ispadne i u prvom krugu, a ako naredne sezone uđu u LP, a najboljem ste putu onda se treba malo više odriješit kesa. I ja sam siguran da od Borussije uskoro možemo očekivat veće transfere.
Nije sad samo bitno da će biti veći transferi nego će Bvb u tom slučaju imati veći izbor igrača...Eto ove sezone doveli Perišića i gundogana i zasad su obojica neka vrsta promašaja iako je sezona duga...Sam isto tako bvb se sada more riješiti dosta igrača, naravno ako će klubovi htjeti njihove otpadke jer će u drugom djelu sezone imati malo manje tekmi za igranje...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 dec 2011, 14:17

anton 1983 je napisao/la:Ok, prenio si, samo ti ja kažem da si krivo prenio te nemoj ljudima davati lažnu nadu.
-„Wir werden in der nächsten Saison einen absoluten Top-Spieler verpflichten, mit dem die Spielweise noch offensiver ausgerichtet sein wird“,

Jel piše da će dovest Top igrača?????
PIŠE!

- Die Identität des ins Spiel gebrachten Neuzugangs wollte Lünschermann nicht preisgeben.

Jel piše da neće da priča o igraču kojeg imaju u planu da dovede???? - znači da znaju ko je i kome razmišljaju.
PIŠE!

Nemoj ba zayebavat, ti i tvoje teorije zavjere. Kakve lažne nade i p**ke materne...

NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 dec 2011, 14:18

anton 1983 je napisao/la: Nije sad samo bitno da će biti veći transferi nego će Bvb u tom slučaju imati veći izbor igrača...Eto ove sezone doveli Perišića i gundogana i zasad su obojica neka vrsta promašaja iako je sezona duga...Sam isto tako bvb se sada more riješiti dosta igrača, naravno ako će klubovi htjeti njihove otpadke jer će u drugom djelu sezone imati malo manje tekmi za igranje...
U zimskom prelaznom roku bi se mogli riješit jedino Zidana koji ne igra skoro nikakvu ulogu više, interesa je za njega bilo, čak i Hannover se spominjao. Od ostalih igrača možda još jedan da bi mogao napustit. Na ljeto onda bi im trebao jedan igrač koji će baš kvalitet kadra podić i koji im može pomoć da na internacionalnom nivou ostvare veći uspjeh.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 dec 2011, 14:48

Semir bvb je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Ok, prenio si, samo ti ja kažem da si krivo prenio te nemoj ljudima davati lažnu nadu.
-„Wir werden in der nächsten Saison einen absoluten Top-Spieler verpflichten, mit dem die Spielweise noch offensiver ausgerichtet sein wird“,

PIŠE!

- Die Identität des ins Spiel gebrachten Neuzugangs wollte Lünschermann nicht preisgeben.

Jel piše da neće da priča o igraču kojeg imaju u planu da dovede???? - znači da znaju ko je i kome razmišljaju.
PIŠE!

Nemoj ba zayebavat, ti i tvoje teorije zavjere. Kakve lažne nade i p**ke materne...

NUR DER BVBslika
**** mater, al nemreš iz toga zaključiti da je posao već završen. to je sve kaj ti ja velim ili ti tvrdim i to je ono kaj je najbitnije!

Pas mater gori si od onih tvrdoglavih talijana! :evil:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 17 dec 2011, 15:19

BVB: Weidi - Piszczek, Santana, Hummels, Schmelzer - Kehl, Gundogan - Kuba, Grosskreutz - Kagawa - Lewat.

Pobjediti se mora. :mrgreen:

Kuba postize barem doppelpack. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 17 dec 2011, 16:17

Zanimljiva situacija oko 2. gola Borusije.-1:2,ali videlo se da igrac Frajburga dodaje loptu protivnickom igracu,jeste dotakla nogu jednog igraca Borusije,ali gol se vazi.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 dec 2011, 16:21

A jesmo losi sta je ovo :twisted: Freiburg je danas zreo za 0-3 na poluvremenu.Odavno nisam gledao losiju odbranu...

Za gol Freiburga nemam rijeci...ovako se Messi i Xavi ne setaju pored 7-8 protivnickih igraca...Hummelsu k'o da je neko zabranio da udje u duel(ili ne daj Boze napravi faul).Ni Kehl i ostali nisu nista bolji bili u toj situaciji...

I ovaj gol za 1-2 je cista sreca,ne znam ni sam je l' uopste regularan :?

Daj Boze da uzmemo ovdje 3 boda...

@klare
Ako zavrsi 2-2 licno cu se pobriniti da te banuju trajno sa ove teme :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 dec 2011, 16:22

A svakako par minuta prije izjednačujućeg gola pomoćnik diže zastavicu, a nije Lewandovski bio ni blizu offsidea. Izašao bi 1 na 1 sa golmanom Freiburga. :mrgreen:

Što se tiče ovog gola Avdića (Gundogan :lol: ), meni ipak miriše na offside. No, moram priznati da se nisam susreo sa ovakvim razvojem događaja u jednoj akciji. :lol:

Btw, kako je samo 2x Hummels poslao loptu na lijevo krilo. :o Kako je ono dozvolila odbrana Freiburga? :mrgreen: Jednom Kuba, jednom Schmelzer su bili u prilikama da proigraju svoje suigrače. Sve u svemu, luda utakmica. Mada, moglo je ovdje već sad biti 1:4, al' Dortmundovci haman jedva čekaju čaj na poluvremenu.

Uglavnom, nadam se da će Milioneri uzeti sva 3 boda. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 17 dec 2011, 17:33

Semir bvb je napisao/la:

PIŠE!

PIŠE!

NUR DER BVBslika
Ovom antunu stvarno ne treba nsita objasnjavat...vidis da lik sve zna...
i uostalom bitno je da planiramo dovest nekog dobrog igraca a da li ce to biti Reus, Podolski, ili bilo koji treci nije ni bitno..
Gundogan -promasaj :lol: :lol: :lol: to je samo mogao neko ko pojma nema o fudbalu reci
Perisic- nije toliko prilike ni doibio da igra

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 17 dec 2011, 17:43

Auuuu zar je moguce da smo ovu utakmicu dobili.....danas smo posjetili na BvB sa pocetka sezone!
Mada danas ni Fortuna nije mogla pomoc Freiburg-u jer smo od 4 gola 3 puta usli sa loptom u gol... :lol: :lol:

2.gol je da i sudija dobro proceslja pravilnik ove igre :) Mogla bi se i tema na forumu otvorit o onoj situaciji ! :lol:

KAMIKAZA hvala ti za pobjedu !!! 2 puta asistent asistentu i 1 asistent..sve danas sto je dobro krenulo krenulo je od njega...!!!

Mogu vam reci da je Gundoganu za onaj period koji nije igrao doslo iz guzice u glavu...trci bori se, pokriva teren bolje ( mada ima jos mjesta za napredak) , i broj poteza viska je redukovao sa 5 na 3 :lol: :lol: ...bit ce to paklen igrac "ako" uspije svoju glavu da sredi !!!

IGRU BRISI BODOVE PISI !!! KARAKTERISTICNA IZJAVA BH-TRENERA !!! :lol: 8-)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 dec 2011, 17:53

Na kraju lagano,moralo se to rijesiti jos u prvom poluvremenu jer nevjerovatno je los ovaj Freiburg...odbrana im nije losa nego je uopste nemaju.
Dijelim misljenje sa @HzBvB sto se tice Gundogana,odigrao je dosta bolje nego na samom pocetku sezone samo sto je njegova pozicija dosta blize golu,tamo gdje igra Kagawa(po meni igrac utakmice danas).Odlicno su njih dvojica odigrali kod prvog gola.

Na kraju odlican kraj ove polusezone...ostavili smo Leverkusen na 8 bodova,Bayern nije daleko a i Schalke,Gladbach i Werder ce ostati iza...sasvim dobra startna pozicija pred nastavak...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 dec 2011, 18:09

Solidna predstava naših igrača, bili smo hladnokrvni pred protivničkim golom... ušetavanje u gol i te stvari :D . Malo su nam pravili probleme na sredini terena kad su imali loptu jer su im igrači veoma pokretljivi, ali ništa im to nije puno pomoglo tj. ovo i jest bio sudar ekipa koje najviše pretrče u prosjeku po utakmici.

Svi su bili odlični, ali izdvojio bih Kubu koji su bio veoma raspoložen danas, vrlo agilan itd. Pored njega odlični su Kagawa i Gundo, al ne bi bilo fer da ne pohvalim Grosskreutza, Lewata i Kehla :D .

Nadam se da će Santana bit spreman za utorak za meč DFB kupa protiv Dusseldorfa. Da i to riješimo pa na zasluženu pauzu ;) :D .

NUR DER BVBslika

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 17 dec 2011, 18:31

Uff, uff!! :mrgreen:

Izuzetno bitna pobjeda, jedna od najvaznijih u dosadasnjem dijelu sezone. Ali treba priznati da se dosta stvari danas poklopilo (vakat je i bio :mrgreen: ).

Igrom i nisam bas zadovoljan, pogotovo u defanzivi. Svi odreda su podbacili (Hummels i Kehl najvise), jedino je Schmelzer bio na nivou dok je igrao. Previse pasivnosti, usudio bih se reci i cak nikad vise u Kloppovoj eri. Iritira me mekoca kad protivnik drzi loptu. Sreca pa je pauza, dalji izostanak Bendera bi nas dosao glave. Ne mogu da vjerujem da nama Freiburg i K'lautern uspiju stvoriti pritisak i da se onako neometano kretaju oko kaznenog prostora. :evil: Ne zanm je li to dio taktickih zamisli, ali ono nam fkat ne treba.

Santana i Schmelzer se potrgase, valjda nije nista ozbiljnije prirode. Ne znam kako ce Klopp uopce sastaviti momcad za okrsaj protiv Fortune.

Gundogan odigrao najbolju partiju otkako je u Dortmundu. Konacno je poceo preuzimati odgovornost u gradnji igre, stalno se vracao nazad po loptu. Puca od samopuzdanja, sto je najbitnije. Popravice se on i defanzivi, u to sam siguran.

Kagawa mozda i najbolji pojedinac na terenu - najbolji mec ove sezone. Lewat i dalje igra na visokom nivou. Dva gola i asist, nije lose. Grossonja los u prvom poluvremenu, ali je u nastavku odradio lavovski dio posla. Cak je i Kuba odigrao dosta dobro. :mrgreen:

PS: U zivotu nisam vidio goreg beka od onog Schmida. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 17 dec 2011, 18:33

Čestitke na pobjedi !

Utakmica sa dosta golova, i odličnom igrom Borussie, samo se nadam da kod Santane ozljeda nije neke ozbiljnije prirode :?
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 dec 2011, 19:17

[youtube][/youtube]

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 17 dec 2011, 19:44

sticajem okolnosti propustio sam utakmicu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: i iako sam mislio da ćemo zijaniti od domaćina kad ono imam šta da vidim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ,hajde de ovo je samo znak da smo mi ti koji će donijeti salataru na westenhelweg :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.