Ima smisla, ali svakako da kvalitetan trener uz kvalitetan tim ljudi i postojeće igrače i aktuelne uslove (nisu oni baš tako loši, od hotela, trening centara i sl) može uraditi puno više na samom terenu.braco je napisao/la:Ne želim da minimaliziram važnost selektorske pozicije, ali mislim da je problem bh. fudbala dublji od toga ko će biti selektor. Svakako da ova farsa oko selektora je samo jedna on mnogih problema u lancu koji predstavlja ogledalo nesposobnosti krovne fudbalske kuće u BiH.
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ja sam pisao o necemu sto je njihova profesija I nisam se osvrcao na odredjeno vrijeme vec po generalnom ucinku. Trener ti pomaze trenirajuci te.dinoo je napisao/la:Vahu i Ivicu ni i kom slučaju se ne smije staviti u istu rečenicu kada su u pitanju pomoć Bh nogometu npr zadnjih 10 godina.
To je valjda jasno.
Ivica je imao veci potencijal da nesto odradi u onom komitetu od Vahe I to nemam potrebu dalje eloborirati da se ne uvucem u kakve ruzne prepirke. Na angazmanu mu hvala od srca ali je Begic strasno umanjio uspjeh svega toga. Ovaj izbor selektora je ogolio stvari do srzi.
Vaha je zaradio veliki novac. U mom gradu ima hotel pa ce mozda I preuzeti jednom reprezentaciju BiH da onako uradi nesto I za svoju "raju". Ali malo je to brate od njih dvojice. Makar za mene.
Ako je tebi dosta svaka cast. Ciro je sjeo na klupu BiH a bogme je trenerski ili bolje reci selektorski uspjesniji od njih obojice. Kazu da znanjem nije ali uspjeh na SP-u se valjda broji.
Biti 3. sa drzavom od 4 miliona I nije mala stvar.
Najbitnije je da Spahic nece biti pomocni kako je bilo i planirano, trener ko trener, da bi napredovali moramo se ovog saveza rijesit na celu sa Begicem.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Da, meni je samo zasmetalo stavljanje ove dvojice u isti koš.dubrovnik je napisao/la:Ja sam pisao o necemu sto je njihova profesija I nisam se osvrcao na odredjeno vrijeme vec po generalnom ucinku. Trener ti pomaze trenirajuci te.dinoo je napisao/la:Vahu i Ivicu ni i kom slučaju se ne smije staviti u istu rečenicu kada su u pitanju pomoć Bh nogometu npr zadnjih 10 godina.
To je valjda jasno.
Ivica je imao veci potencijal da nesto odradi u onom komitetu od Vahe I to nemam potrebu dalje eloborirati da se ne uvucem u kakve ruzne prepirke. Na angazmanu mu hvala od srca ali je Begic strasno umanjio uspjeh svega toga. Ovaj izbor selektora je ogolio stvari do srzi.
Vaha je zaradio veliki novac. U mom gradu ima hotel pa ce mozda I preuzeti jednom reprezentaciju BiH da onako uradi nesto I za svoju "raju". Ali malo je to brate od njih dvojice. Makar za mene.
Ako je tebi dosta svaka cast. Ciro je sjeo na klupu BiH a bogme je trenerski ili bolje reci selektorski uspjesniji od njih obojice. Kazu da znanjem nije ali uspjeh na SP-u se valjda broji.
Po meni je Vaha uradio 0,00 a Osim 20,00 nečega...
To sve što si nabrojao je opis kako saveza, tako je i opis naše države. Savez je ogledalo države. Ali moramo biti realni da se ta depolitizacija neće desiti jer politika se uvukla u svaku poru društva nažalost.coelho41 je napisao/la:Ova farsa je samo šlag na tortu BH nogometa, ako se u izbor selektora ima pravo miješati svaka fukara i ako svaki fićfirić može tražiti predstavnika svog naroda na istoj poziciji ili u blizini iste, onda ne radimo u interesu nacionalne selekcije nego u interesu svojih guzica.braco je napisao/la:Ne želim da minimaliziram važnost selektorske pozicije, ali mislim da je problem bh. fudbala dublji od toga ko će biti selektor. Svakako da ova farsa oko selektora je samo jedna on mnogih problema u lancu koji predstavlja ogledalo nesposobnosti krovne fudbalske kuće u BiH.
Kada se savez depolitizira i kada nam iz dupeta u glavu dođe da i Srbi i Hrvati i Bošnjaci imaju isti DNA kod i kada stečeno znanje bude mjerodavno onda ćemo raditi u interesu nacije a ne u okovima "vitalnih nacionalnih interesa".
Imamo isto mišljenje, ali to kvalitetan tim ljudi je upitno za ostvarivanje jer imaš odmah jedan startni hendikep. Taj hendikep predstavlja, recimo upravo ovo što se recimo sad Robiju dešava da čovjek neće da ima pomoćnike koje mu savez nametne zbog poštivanja nacionalnog ključa, već hoće da ima oko sebe ljude u koje je pouzdan. Koliko je ovo sve smiješno govori upravo ta činjenica da se ide kontra jednog od osnovnih postulata trenerskog posla,a to je da ti biraš kojim ćeš saradnicima biti okružen. Ako to braniš osobi koju hoćeš da zaposliš kao trenera jedne momčadi, to je kontra logike jer ideš protiv sebe u smislu da ne daš čovjeku da ima osnovne uslove koji su svugdje normalni u svijetu fudbala. Tim odmah sebi smanjuješ šanse za nekih uspjehom. Ne želim reći da bez kvalitetnih pomoćnika ne možeš ostvariti plasman na prvenstvo jer taj plasman uključuje dosta više faktora, ali svakako da uskraćivanje prava na biranje asistenata je samo po sebi apsurdno.dinoo je napisao/la:Ima smisla, ali svakako da kvalitetan trener uz kvalitetan tim ljudi i postojeće igrače i aktuelne uslove (nisu oni baš tako loši, od hotela, trening centara i sl) može uraditi puno više na samom terenu.braco je napisao/la:Ne želim da minimaliziram važnost selektorske pozicije, ali mislim da je problem bh. fudbala dublji od toga ko će biti selektor. Svakako da ova farsa oko selektora je samo jedna on mnogih problema u lancu koji predstavlja ogledalo nesposobnosti krovne fudbalske kuće u BiH.
Namjerno sam stavio to za tim ljudi na prvo mjesto pored kvalitetnog trenera...braco je napisao/la:Imamo isto mišljenje, ali to kvalitetan tim ljudi je upitno za ostvarivanje jer imaš odmah jedan startni hendikep...
Mislim da je svakome i u savezu jasno i sada je šansa da pokažu šta im je bitnije,političke influencije ili kvalitetan odabir.
Samo će nam se reći sve...
Oni su meni slicni. Mozda Osim I jest nesto malo pomogao u spasavanju stvari tokom onog ludila sa komitetom za normalizaciju. Ali moras uzeti u obzir da je on tada bio penzioner a Vaha jos radi.dinoo je napisao/la:Da, meni je samo zasmetalo stavljanje ove dvojice u isti koš.dubrovnik je napisao/la:Ja sam pisao o necemu sto je njihova profesija I nisam se osvrcao na odredjeno vrijeme vec po generalnom ucinku. Trener ti pomaze trenirajuci te.dinoo je napisao/la:Vahu i Ivicu ni i kom slučaju se ne smije staviti u istu rečenicu kada su u pitanju pomoć Bh nogometu npr zadnjih 10 godina.
To je valjda jasno.
Po meni je Vaha uradio 0,00 a Osim 20,00 nečega...
Sjeti se Ivice dok je trenirao Sturm ili Japan. Da li je tada pomagao? Zato sam ti napisao da ce vjerovatno I Vaha kada ode u penziju imati nesto dodatno za reci. Ali to ce na zalost biti kasno.
Slicniju su oni nego sto se tebi cini. Ali eto ....
Slažem se mada nisam optimističan po tom pitanju.dinoo je napisao/la:Namjerno sam stavio to za tim ljudi na prvo mjesto pored kvalitetnog trenera...braco je napisao/la:Imamo isto mišljenje, ali to kvalitetan tim ljudi je upitno za ostvarivanje jer imaš odmah jedan startni hendikep...
Mislim da je svakome i u savezu jasno i sada je šansa da pokažu šta im je bitnije,političke influencije ili kvalitetan odabir.
Samo će nam se reći sve...
Ako Robi zaista insistira na svom stafu,mala je šansa da će on proći,prije svega jer svaki narod hoće da uhljebi nekog domuza politički prihvatljivog u stručni štab,tako da mu ovi eksperti iz IO neće to dozvoliti.Pored toga te pomoćnike treba platiti,a time će se vjerojatno izaći iz planiranog okvira od 15.000,00 KM.
Strucni tim ljudi koji je bio zaduzen za izbor selektora je izabrao Mehu Kodru. ivica osim je to stopirao samo iz razloga da uhljebi sina I tu se zavrsava sva prica o selektoru I o osimu kao nekom ko pomaze. Jedina vazna stvar za njega je novac. Prodavao je utakmice Zelje kao igrac a sad je prodao reprezentaciju da bi mu sin zaradio. KRAJ PRICE
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo
Mesa je doveo Francuza. Znaci moze i da Prosineckom to nece praviti problem. Stvar je sto se unaprijed i na samom pocetku ovog cirkusa odredilo ko ce biti selektor.ovisnik je napisao/la:Ako Robi zaista insistira na svom stafu,mala je šansa da će on proći,prije svega jer svaki narod hoće da uhljebi nekog domuza politički prihvatljivog u stručni štab,tako da mu ovi eksperti iz IO neće to dozvoliti.Pored toga te pomoćnike treba platiti,a time će se vjerojatno izaći iz planiranog okvira od 15.000,00 KM.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: AW: RE: Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ako ova navedena elita kaze da treba Amar biti selektor, zajedno sa Fahrinom avazom, nema vise dileme.DevilsAdvocate je napisao/la:
Kakva su ovo sranya
Svi su slozni
- samoposteno
- Kontakt:
Ja stvarno neznam sta imas protiv Spahica pa ako je gledat ko je veca legenda Spahic ili oba Osima ja ti garantujem da bi 90% drzave izabralo SpahicaZeljo92 je napisao/la:Najbitnije je da Spahic nece biti pomocni kako je bilo i planirano, trener ko trener, da bi napredovali moramo se ovog saveza rijesit na celu sa Begicem.
-
samoposmatram
- Kontakt:
Istina, ako si za drzavu mislio nasamoposteno je napisao/la:Ja stvarno neznam sta imas protiv Spahica pa ako je gledat ko je veca legenda Spahic ili oba Osima ja ti garantujem da bi 90% drzave izabralo SpahicaZeljo92 je napisao/la:Najbitnije je da Spahic nece biti pomocni kako je bilo i planirano, trener ko trener, da bi napredovali moramo se ovog saveza rijesit na celu sa Begicem.

- samoposteno
- Kontakt:
jok na ove sam misliosamoposmatram je napisao/la:Istina, ako si za drzavu mislio nasamoposteno je napisao/la:Ja stvarno neznam sta imas protiv Spahica pa ako je gledat ko je veca legenda Spahic ili oba Osima ja ti garantujem da bi 90% drzave izabralo SpahicaZeljo92 je napisao/la:Najbitnije je da Spahic nece biti pomocni kako je bilo i planirano, trener ko trener, da bi napredovali moramo se ovog saveza rijesit na celu sa Begicem.
Spahic jedino moze biti pomocnik u MMA reprezentaciji.
-
samoposmatram
- Kontakt:
Iskreno mediji su najveci krivci zajedno sa savezom, koji nije u stanju voditi brigu o A-reprezentacijji, osim kad igrace treba voditi u Sunnyland.
Zao mi je Prosineckog i Amara, jer im netrebaju ova bezveze pisanja i glasanja u vezi izbora.
Zao mi je Prosineckog i Amara, jer im netrebaju ova bezveze pisanja i glasanja u vezi izbora.
Spahic je dosta napravio za repku. Jest da je kiksao u par jako bitnih utakmica, ali je ih je tonu i spasio. Dobro, jest i seljak po pitanju svog ponasanja na terenu, ali recimo ni Muhamed Besic nije nista manji seljak od njega.
Glavni problem naseg saveza, ali i drustva uopcenito, jeste korumpiranost. Jest da je nakaradno, ali ovaj savez moze napraviti i dobar ili bar solidan posao sa nacionalnin kljucem kada bi se birali najbolji iz svih naroda. Problem je sto se biraju ublehe na sve tri strane, pa ne znas na kojoj vise pucaju savovi.
Glavni problem naseg saveza, ali i drustva uopcenito, jeste korumpiranost. Jest da je nakaradno, ali ovaj savez moze napraviti i dobar ili bar solidan posao sa nacionalnin kljucem kada bi se birali najbolji iz svih naroda. Problem je sto se biraju ublehe na sve tri strane, pa ne znas na kojoj vise pucaju savovi.
- samoposteno
- Kontakt:
Tako se danas razgovaralo sa Amarom Osimom koji je iznio svoje viđenje načina rada kao eventualnog selektora A tima.
Trofejni trener Željezničara predstavio je opširan plan koji se, kako nezvanično saznajemo, između ostalogbazira na što većem crpljenju kadra iz Premijer lige, što bi u perspektivi doprinijelo jačanju domaćeg šampionata, a to bi se odrazilo i na dobrobit klubova. Cilj je dakle ne samo uspjeh reprezentacije nego i razvoj domaćeg fudbala u cjelini.
Osim je također istakao bitnost međusobne saradnje i koordinacije sa svim omladinskim selekcijama te ogromnu važnost što boljeg skautinga igrača u inostranstvu, koji bi u budućnosti mogli braniti naše boje.
Strasan plan ima Amar vjerujem da mu je neko pomogo

Trofejni trener Željezničara predstavio je opširan plan koji se, kako nezvanično saznajemo, između ostalogbazira na što većem crpljenju kadra iz Premijer lige, što bi u perspektivi doprinijelo jačanju domaćeg šampionata, a to bi se odrazilo i na dobrobit klubova. Cilj je dakle ne samo uspjeh reprezentacije nego i razvoj domaćeg fudbala u cjelini.
Osim je također istakao bitnost međusobne saradnje i koordinacije sa svim omladinskim selekcijama te ogromnu važnost što boljeg skautinga igrača u inostranstvu, koji bi u budućnosti mogli braniti naše boje.
Strasan plan ima Amar vjerujem da mu je neko pomogo
Amare ponesi Robiju par bjelih carapa za uspomenu,dobro se borio.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.