AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Alen1987
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Alen1987 » 30 sep 2012, 10:36

Alen1987 je napisao/la:Jel' to nismo doveli pouzdanog stopera?Znači ništa od Rome i ove godine.Borba za 3.mjesto plafon :roll:

Evo mog komentara na kraju zadnjeg dana prelaznog roka. Izgleda da se do sad nažalost pokazalo tačnim,a možda i ne jer će nam plafon biti 8.mjesto. Još uvijek se nadam da će me igrači Rome demantovati

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 30 sep 2012, 10:55

Ma za sve je kriv Moggi, što bi rekao matori Ceman. :lol: :lol:

Nemojte za mjerilo uzimati sinoćnju utakmicu, Juventus je najjača ekipa u ligi, svaka druga ekipa iz lige bi sinoć prošla kao što je prošla i Roma.

Vidite da i vaša glavna konkurncija igra toplo-hladno, niko ne pokazuje neku konstantu, imate vi itekako šanse za 3. mjesto što je i vaš realni domet.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 30 sep 2012, 11:25

slika :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 30 sep 2012, 14:02

Evil Genius II je napisao/la:manuel me podsjeca na mene i onu sezonu od prije par godina kada smo 8. ili 9. zavrsili a u evropu izasli kao finalisti kupa. mislim da me i dan danas moja jetra prezire zbog tog perioda :D
sto se tice utakmice, nikakvo iznenadjenje. odbranu su i puno slabije ekipe od juventusa resetale tako da su sinoc dobro prosli sa 'samo' 4 primljena gola. vezni red katastrofalan prosto iz taktickih razloga jer ostavljati pirlu onoliko prostora je ravno suicidu. nikako mi nije jasno zasto ddr nije markirao pirla jer znamo da to moze uraditi. florenzi i tachtsidis koji trkom i snagom donekle mogu parirati vidalu i marchisiu su bili nevidljivi. grk je imao ispod 30% tacnih dodavanja a florenzijeva utrcavanja iz drugog plana su podsjetila na perrottine najbolje godine, medjutim, nije bilo upotrebljivih lopti. sto se napada tice, u onakoj utakmici i nisu mogli vise uraditi. lamela definitivno treba popraviti zavrsnicu jer gol je lahko mogao postici u prvom poluvremenu na savrsen pas, koga drugog nego, kapitena. osvaldo se nije vidio u prvom dijelu, drugo nista spektakularno ali ako ima ista pozitivno u sinocnjem duelu to je njegov penal koji ce mu, nadam se, probuditi glad za jos vise golova koji ovom impotentnom napadu itekako trebaju. totti je bio ono sto je uvijek kada igramo derbije na strani - odlicno cuvan, odsjecen od ostatka ekipe i drzan daleko od gola. kratko i jasno - zeman nas je kostao bolje utakmice.

sabatini:
''prvo poluvrijeme!? trebace mi rjecnik da nadjem pravi epitet. bili smo katastrofalni!''
''mislim da moramo analizirati neke odluke koje smo donijeli jer izgleda da smo precijenili pojedine igrace i njihove sposobnosti igranja ovakvih utakmica.''
''momci koji su dosli u klub su na papiru i u teoriji izuzetno talentovani ali to morate dokazivati svaki dan na treningu i na terenu. moraju zauzeti pravi stav u svakome trenutku''
''sva si pitanja postavljamo sa velikom dozom iskrenosti i sve odluke su manje vise donesene u konsultaciji sa trenerom, tako da ako je bilo gresaka prilikom kupovine igraca onda su kolektivne a ne stvar pojedinca.''

to su samo neke recenice koje su bile najzanimljivije. u ostatku intervjua prica kako i dalje imaju povjerenja u zemana, kako se ne kaju sto su angazovali njega a ne montellu, te kako smo jos uvijek u fazi ucenja tj ovo je dugorocni projekat koji ima svoje uspone i padove, bla bla :mrgreen:
ebi ga brate sjeb mi bio sinoc pa sam pisao svasta,iznerviran bio samo tako,jos gledao tekmu sa jaranom a on juventin,mozes misliti kako mi je bilo ccccccc,sto se tice tekme slazem se u potpunosti s tobom sto se svega tice i jos bi rekao da mi nije nikako jasno zasto niko lopez ne dobija vise sansi umjesto lamele kada ovaj ne moze zabiti nema sanse,a sto se tice sabatinija nemam rijeci znaci,sta su oni mislili da sa kastanom i burdisom izdrzimo citavu sezonu,e da su bar ostali hajnce ili huan pa da bar imamo ikakvu rotaciju na stoperskim pozicijama
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 30 sep 2012, 14:05

Alen1987 je napisao/la:
Alen1987 je napisao/la:Jel' to nismo doveli pouzdanog stopera?Znači ništa od Rome i ove godine.Borba za 3.mjesto plafon :roll:

Evo mog komentara na kraju zadnjeg dana prelaznog roka. Izgleda da se do sad nažalost pokazalo tačnim,a možda i ne jer će nam plafon biti 8.mjesto. Još uvijek se nadam da će me igrači Rome demantovati
Ma brate jes da igramo lose al ne vidim razlog zasto i dalje ne bi vjerovao da mozemo do trece pozicije,haj da su drugi dosta jaci od nas pa haj slozio bi se s tobom ali ovako nikako se ne mogu sloziti,pa nisu ni inter,ni milan,ni lacio neke ekipe ove godine da ne budemo ispred njih,ja i dalje vjerujem da mozemo do trece pozicije

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 30 sep 2012, 14:15

Manuel je napisao/la:
Alen1987 je napisao/la:

Ma brate jes da igramo lose al ne vidim razlog zasto i dalje ne bi vjerovao da mozemo do trece pozicije,haj da su drugi dosta jaci od nas pa haj slozio bi se s tobom ali ovako nikako se ne mogu sloziti,pa nisu ni inter,ni milan,ni lacio neke ekipe ove godine da ne budemo ispred njih,ja i dalje vjerujem da mozemo do trece pozicije
Slažem se s tobom da inter i milan nisu nesto jaci od nas,zato sam gore i napisao nadam se da ce me igraci rome demantovati. Bice tesko obezbijediti EL,a tek 3.mjesto. Ne trebamo se vise zavaravati,nijanse su u pitanju između rome,milana,intera,napolija,fiorentine,lazia...Neko ce sad reci da su npr. napoli ili inter puno jaci od rome, ili da je roma puno jaca od lazia i fiorentine,ali sve je to tu negdje, bit ce zanimljiva borba za europu u seriji A

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 30 sep 2012, 19:47

Manuel je napisao/la:
Orgoglio Juventino

Boje dresova su nam roze,
volimo da se karamo u sve poze,
U Italiji kažu najviše nas ima,
al samo primanje kite nas zanima,

Sagradili smo i novu Arenu,
zato što volimo boju šarenu,
jer san je svakog Juventina,
da imaju svoj tor životinja,

Obraz i nevinost smo izgubili,
mafijaši se uz klub priljubili,
kad se priča o njima svako ima poriv,
da se u WC šolju olakša uz proliv,

Kukaju Juventini za zvijezdicom trećom,
al hvala Bogu oduzeli im srećom,
ko zna koliko su do sad pokrali scudetta,
al već koliko danas stiže slatka osveta,

U torino stižu naši momci i Zeman,
uznemirena je krhka Torinska neman,
Carera im ubija po drumovima,
samo kradu i ubijaju,to im je na umovima.:-)
:lol: :lol: :lol:
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 01 okt 2012, 07:29

malo teorije zavjere nastale pod uticajem previse slobodnog vremena:
roma stvara nesto novo. forsiraju taj famozni projekat sa mladim igracima uigravajuci ekipu za uspjesniju buducnost, napadacki stil igre (yeah right), formirali su jaku upravu, doveli su par talentovanih igraca i pokusavaju biti konkurentni (yeah right i drugi put). onda dolazi ljeto i potpisuje se 65godisnjak koji je sve ali ne logican izbor za 'projekat na duze staze koji je jos uvijek u fazi izrade' sto je postala pomalo otrcana faza koja se koristi nakon svakog neuspjeha. s obzirom da imam jako visoko misljenje o nasoj upravi, tacnije gospodi baldiniju i sabatiniju tj ljudima zaduzenim za igrace i trenera, cisto sumnjam da su si dozvolili ovakvu nelogicnost tek onako. sta hocu reci - mislim da je zeman kratkorocno rjesenje (potpisan je na dvije godine) koje bi trebalo od pregrst talenta kojeg imamo napraviti formirane igrace, sposobne za odgovoriti velikim utakmicama, te ih pripremiti i predati u ruke sljedecem treneru (montella?).

sljedeca je atalanta. kladionicari ovo vam je ekstra prilika za odigrati 'gosti daju gol', a reci cu vam i strijelca - german denis. nema na cemu :D

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 02 okt 2012, 01:23

E moj Zemane sta si ti mislio da stavis 3 igraca u sredini pored 5 igraca juveta i da ocekujes da daniele zatvori sve prilaze cc,pa nije ni on svemocan,izgleda da ce ova sezona mozda biti gora i od prethodne,nisam mislio da cu ikada ovo napisati al bi sada vise volio da nas trenira Enrike eto koliko sam ogorcen na ovog Zemana, i jos da kazem da sam siguran da ce nam ko sto rece evil genius denis zabiti gol 100%,jer momak je masina a nama odbrana opet uzasna i da mozda ni ovu iducu necemo dobiti koliko,eto toliko http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 97822.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 02 okt 2012, 01:29

Da ne povjeruješ....Zeman sada traži desnoga beka jer Piris je totalni promašaj a pokušaji da to igra Tadei su u najmanju ruku smiješni....ali to smo svi i znali na početku....e tu sada dolazimo do poante ove moje priče...Zeman želi Santona i to nije nikakva tajna ali Englezi traže 8 milijuna eura što je za nas naravno isto kao i 80 miljuna....ali ni tu nije priči kraj i zašto onakav početak u mom tekstu...odmah je Baldini "povukao engleske veze" i od Birmighama želi kupiti "nenadjebivog"desnoga beka Jonathana Spectora...kojemu ističe ugovor na kraju sezone pa Baldini nudi punih milijun eura....u siječnju...ili ništa na kraju sezone kao free player....jao si ga nama.....pa gdje smo se mi zamjerili da nam ovakvi kroje momčad....i dovode ovakva "pojačanja".....

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 02 okt 2012, 07:17

roma zeli santona evo vec dvije godine al' kako stvari stoje necemo moci ispostovati sumu koju je zadao newcastle. to za spectora ne treba shvatati ozbiljno jer povezuje se s nama cisto zato sto je amerikanac, a njegovo dovodjenje ne bi bio nikakav napredak u odnosu na ovo sto vec imamo, znaju to i walter i baldini ;) dodao bih jos da sam plaho razocaran neprofesionalizmom, bezidejnoscu i nemastovitoscu nasih medija, konkretnije sportsport.ba koji prenose vijest kako je 'sve izvjesniji odlazak iz rima' navodeci razloge ciju glupost bi shvatili istog momenta da su se udostojili odgledati barem jednu utakmicu rome sa pjanicem:
Dolaskom Zdeneka Zemana na kormilo Rome početkom ove sezone, češki je stručnjak uveo formaciju 4-3-3 u kojoj mu je teško pronaći mjesto za Miralema Pjanića.

Pjanić nije efektivan na krilnim pozicijama kao što je u sredini terena, ali sredina terena rezervisana je za mnogo defanzivnijeg Danielle De Rossija, pa italijanski mediji, pozivajući se na izvore bliske Romi, tvrde da će rimska ekipa u januaru prodati Pjanića.
dalo bi se zakljuciti da igramo samo sa jednim veznjakom u 4-3-3 formaciji tj de rossijem a da nam mire igra krilo, dok zapravo frajer igra identicnu poziciju kao protiv latvije a trenutno je van prvih 11 jer je povrijedjen :roll:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 04 okt 2012, 01:33

Evo sta je Baldini juce izjavio na konferenciji,na engleskom je mrsko mi bilo da prevodim sve,ovo sam samo kopirao sto sam nasao

Do you want to work with young people but in Rome there is a tremendous pressure. They may have suffered from the pressure? What can you say to the fans
I say to the fans that we have built a strong team and will prove it. between Luis and Zeman is the same project: invest in young people and make a re-foundation that all teams have to do. We want to kick a fun and purposeful

What can be the season objectives? Italian football is mediocre
Even journalists is mediocre. We want compete for the Champions League, is a possible target.

Pallotta missing for a long time do not you think that players may think that misses the master?
We have the keys to the house, and with the Americans we face every day

Are thinking about the market in January?
No, but in January we already get the concluisons and we will intervene

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 04 okt 2012, 04:11

Manuel je napisao/la:Evo sta je Baldini juce izjavio na konferenciji,na engleskom je mrsko mi bilo da prevodim sve,ovo sam samo kopirao sto sam nasao

Do you want to work with young people but in Rome there is a tremendous pressure. They may have suffered from the pressure? What can you say to the fans
I say to the fans that we have built a strong team and will prove it. between Luis and Zeman is the same project: invest in young people and make a re-foundation that all teams have to do. We want to kick a fun and purposeful

What can be the season objectives? Italian football is mediocre
Even journalists is mediocre. We want compete for the Champions League, is a possible target.

Pallotta missing for a long time do not you think that players may think that misses the master?
We have the keys to the house, and with the Americans we face every day

Are thinking about the market in January?
No, but in January we already get the concluisons and we will intervene
Dis iz fudbol :mrgreen:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 06 okt 2012, 01:06

Roma potpisala partnerstvo sa Volkswagenom http://www.asroma.it/en/news/as_roma_an ... agreement/" onclick="window.open(this.href);return false;

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 06 okt 2012, 01:33

AS Roma je završila prvih 6 mjeseci(zaključno sa 30.6.2012) u budžetskom minusu od 55 miliona eura,što je upola negativniji bilans u odnosu na prvih 6 mjeseci prošle kalendarske godine,odnosno do 30.6.2011 kada je minus iznosio 27 miliona eura.Dakle gubici u budžetu se udvostručili,a rezultati sve slabiji,nije ni Amer lud da baca tolike pare na Romu,a kompanija mu ne uzvraća rezultatima.Tako da ne treba očekivati više neka veća ulaganja od gazde u narednom periodu,jedini spas nam je Unicredit banka koja bi sa 25 miliona eura pozajmicom za pojačanja uletjela kao ispomoć ali time bi se zadužili dodatno prema toj banci.Ne znam,sve u svemu ne ide nam na terenu a Bogami ni na financijskom planu :twisted: :twisted:

U nedjelju u pola 1 igramo mec sa Atalantom,evo kako su zavrsili posljednji mecevi sa pomenutom ekipom

26/02/12 Atalanta 4-1 Roma
01/10/11 Roma 3-1 Atalanta
11/04/10 Roma 2-1 Atalanta
29/11/09 Atalanta 1-2 Roma
15/02/09 Atalanta 3-0 Roma
28/09/08 Roma 2-0 Atalanta

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 06 okt 2012, 01:43

A i taj Amer nije nesta puno ni ulozio, jedina prava pojacanja koja je doveo su Pjanic i Osvaldo ostalo su sve flop do flopa ili neki jos ne dokazani igraci.Isplatnije mu je bilo da je odmah uletio sa jedno 100-150 mil. i doveo par prvoklasnih igraca :mrgreen:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 06 okt 2012, 01:50

10DelPiero je napisao/la:A i taj Amer nije nesta puno ni ulozio, jedina prava pojacanja koja je doveo su Pjanic i Osvaldo ostalo su sve flop do flopa ili neki jos ne dokazani igraci.Isplatnije mu je bilo da je odmah uletio sa jedno 100-150 mil. i doveo par prvoklasnih igraca :mrgreen:
Ebi ga brate ne moze se odmah uloziti 200 miliona na pojacanja kao neki,prvo je covjek morao vratiti dugove pa se zeli napraviti novi stadion,pa se zelio poboljsati marketing,ne moze to sve preko noci kao arapi koji imaju milijarde i samo izvale pare nebitno koliko taj igrac vrijedi

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 07 okt 2012, 09:27

samo da napisem za one koji nisu upratili - utakmica je u 12:30. dakle, ovog vikenda cemo nesto ranije poceti sa nerviranjima :D kako stvari stoje sa ovih 11 cemo izaci na teren:

Roma: Stekelenburg; Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti; Florenzi, Bradley, Tachtsidis; Destro, Totti, Lamela

Roma bench: Goicoechea, Svedkauslas, Marquinho, Taddei, Lopez, Perrotta, Burdisso, Romagnoli, Osvaldo, De Rossi

hrabrost ili glupost!?

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 07 okt 2012, 12:26

sad se zeman vec igra
Unica grande amore

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 07 okt 2012, 12:46

Evil Genius II je napisao/la: sljedeca je atalanta. kladionicari ovo vam je ekstra prilika za odigrati 'gosti daju gol', a reci cu vam i strijelca - german denis. nema na cemu :D
U ovih jedva 15 minuta, Denis je imao već dvije čiste prilike :roll:
NAPRIJED NARODE!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.