Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
16
32%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 50

sarajlija89
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la sarajlija89 » 20 avg 2010, 18:44

Tu je opet jedna meni draga ekipa,zbog dresova,navijaca i svega ostalog...K'lautern naravno..zasluzuju to djavoli,povratak u Bundesligu gdje im je i mjesto..a mozda se i ponovi sezona 97-98 :lol: 8-) Eh kad se sjetim onog Marschalla,pa Kuke,Ballacka,Sforza,Rischea,kakva generacija...ja ne znam da je neko nekad uso iz druge lige i odmah bio prvak...mada sam tad za bayern navijao da uzme titulu :lol: :P al nek nije...

Veceras zanimljiva tekma,nadam se dobroj igri Vukova jer sigurno imaju dobru ekipu,sto se tice Dzeke i Misketa...s obzirom na sve spekulacije i njihovu zelju da promjene klub,sumnjam da ce moc ponovit pethodne dvije sezone,naravno volio bi da me demantuju i pokazu da su klasni igraci sto naravno i jesu.

i na kraju...SCHALKE 04 - Deutscher Meister 2010/11 8-) 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 avg 2010, 19:00

geronimo je napisao/la:Hare, bravo za post. Još od SP-a nije ti se dalo ovoliko tipkati. :P Slažem se uglavnom, kao što se da primjetiti da mi, koji intezivno pratimo Bundesligu, nemamo velika razilaženja u mišljenju.

Spektakl može početi! 8-)
Hvala druže ;)
A od SP-a i nije bilo nečeg vrijednog neke posebne pažnje....Šteta što niko nije o ''Zweiti'' napisao koju riječ, koja je počela....Trenutno na poluvremenu:

Herhta - RWO 1-1
FSV - Bielefeld 2-0
Achen - Union 1-1

Očekujem ekspresan povratak Herthe i Bochuma pošto su možda i najkvalitetniji u ligi, mada se tu još mogu umješati ''Lavovi'', bogati Augsburg, Arminia, Fortuna i Energie...Od ostalih ekipa koje bi mogle iznenaditi tu su Aachen, Duisburg i KSC, a na Greuther više ne računam jer njima očigledno nije cilj plasman u BL :shock:

Moje simpatije su na strani velikana iz Dusseldorfa :mrgreen: , a pored njih volio bih i ''Lavove'' vidjeti ponovo u BL....
Der Mann für die entscheidenden Tore.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 20 avg 2010, 19:02

FSV ima odlicnu ekipu mogli bi iznenaditi mnoge,ima tu dosta iskusnih igraca koji su igrali i BL,evo haman sam i digao tu kvotu od 2.5,doduse Bielefeld je dosta izmjenjao tim oni i nisu neko mjerilo.Ocekujem Herthu i Augsburg na prva dva mjesta a nek' FSV bude treci...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 avg 2010, 19:30

Posto sam imao nekih privatnih problema nisam mogao napisati detaljan izvjestaj vezan za Bundesligu, evo neke kratke verzije.

1. Bayern

Ocekujem sezonu slicnu prosloj gdje ce Bayern nakon loseg starta, ovaj put iz razloga sto su igraci s SP-a dosli kasno i povrede Robbena, pokazati svu svoju snagu i izmedju pet i deset bodova prednosti ce osigurati titulu. Nije bilo znacajnih promjena u ekipi, a igraci su zreli, a takodjer su shvatili sistem koji preferira van Gaal. Takodjer van Gaal je napravio ekipu za naredne godine kojoj ce jos samo trebati kvalitetan stoper i kvalitetn vezni igrac, s mozda jos jednim napadacem.

2. Werder Bremen

I ako se odlazak Oezila u prvu ruku cini tezak po ekipu s Wesera, mislim da ce oni to kvalitetno nadoknaditi i pored Wesley-a, dovesti jos jednog igraca za poziciju lijevog beka i to bi bilo to. Posto ljudi znaju igrati pod pritiskom na vise frontova, siguran sam da ce na kraju zavrsiti na poziciji broj dva. Ekipa je uigrana, imaju trenera ciju filozofiju razumiju, i sto je najvaznije imaju mir unutar ekipe, i mir sto se tice medija, jer ipak Bremen u poredjenju s Hamburgom, Berlinom i Minhenom djeluje kao mali gradic.

3. Schalke 04

Magath je prosle godine od gov.ana napravio pitu, sada je doveo Raula i ocekuje se jos jedan vezni igrac i napadac, mada mislim da ce Schalke imati dosta problema na bekovskim pozicijama ove sezone. Igranje na dva fronta ne bih trebalo predstavljati problem, jer svako poznaje pripreme Magatha. Ipak mislim da ce zahvaljujuci Magathu zavrsiti na poziciji broj tri, a ne zbog odlicne ekipe, jer ruku na srce neke druge imaju jacu ekipu na papiru.

4. VfL Wolfsburg

Nakon prosle sezone gdje su odigrali ispod svog nivoa, ove sezone su krenuli u ponovno stvaranje ekipe. Niko od nosioca igre prosle sezone nije napustio ekipu, dosla su dva kvalitetna stopera, jedan vezni igrac i jedan napadac. Ekipa ce imati prednost u tome sto nece igrati u Evropi pa se tako moze bazirati samo na Bundesligu. Ipak za nesto vise nece biti dovoljno jer igraci nece shvatiti Mclarenov sistem, i od njih mozemo nesto vise ocekivati u sezoni 2011/12.

5. Borussia Dortmund

Sva respekt prema Kloppu i prema gospodi Watzkeu i Zorcu. S malim sredstvima su uspjeli napraviti odlican tim, koji nema zvijezda, ali na terenu djeluju kao cjelina i znaju sta se od njih ocekuje. Ipak stepenicu vise nece moci iz razloga sto igraju na dva fronta, koji ce kostati puno snage, ali ih opet ocekujem u top 5.

6. Bayer Leverkusen

Ove sezone su samo doveli Ballacka od zvucnih imena, i u tome vidim ja licno problem. Ballacka ima velika primanja gdje ostali igraci na njegovu lidersku funkciju mogu pokazati dozu arogantnosti, odnosno da ga jednostavno ignorisu i u tome ce samo ispastati Leverkusen. Jupp Heynckes je uvijek bio poznat kao trener koji ekipu odlicno vodi jednu sezonu, a u drugoj uslijedi odredjen pad. Najvise mislim da ce zbog Ballacka ta malada ekipa ispastati i promasiti svoj cilj. Mozda se domognuEvrope ukoliko budu u finalu Kupa, ili ukoliko finalisti budu ekipe iz top 5.

7. Hamburger SV

Ovdje necu nista puno komentarisati moje se zna vec odavno. Imaju odlicnu ekipu, odlicne igrace i navijace, ali dok Hoffmann ne shvati da je trener najvaznija karika nece biti uspjeha. Veh nema autoritet i trzavice izmedju zvijezda kostat ce i Veh-a i Hoffmanna posao i bolji plasman na ligaskoj tabeli.

Sto se tice "cvajte" tu ocekujem da ce Augsburg, Fortuna izboriti direktan plasman u Bundesligu, a da ce u baraz ekipa Herthe.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 20 avg 2010, 20:30

bola sta je ovo u mene nekakav ragbi na ES 2 :roll: :evil:
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 avg 2010, 21:32

Iskreno ocekivao sam mnogo bolju tekmu nego sto je trenutno.Valjda prva prava tekma sezone jos uvek nedovoljno koncentrisani da pruze pravu igru.Nadam se boljoj igri u nastavku.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 avg 2010, 21:36

Vala lose prvo poluvrijeme,bayern zabio taj gol,ostalo manje vise nista vrijedno pomena.Wolsburg u ovoj formaciji sa samo jednim isturenim spicem nije priso golu a nesto vise.

Misimovic,Grafite,Khalenberg,Madlung...na klupi :roll: :roll: ...igra bez glave i repa i ukoliko se nesto ne promjeni na poluvremenu, bez ikakvih sansi su u nastavku,pored cinjenice da ni Bayern nije nista posebno pokazao.

Ali,ko sto @Devil rece...pocetak je pa se i moze progledat kroz prste.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 avg 2010, 21:42

Gdje Veh krenu,tu ce Mc Donalds :mrgreen: da srajba i zavrsi. :roll:
i onda onaj neslatki iz familije Hoenes,
naci drugu zrtvu da sto prije i bolje,opremi kulb u nize lige.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 20 avg 2010, 21:57

dzeko 8-) :P

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 20 avg 2010, 22:10

Dijamant nastavlja gdje je stao prošle sezone
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 20 avg 2010, 22:15

ja mislim da neko ovako sudi u nasoj premjeri:) poslije utakmice bi svi brujali da je nastimana ili kupljena pa ovaj je svaki pad sviro pred wolfsburgovim 16-ercom :)
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 20 avg 2010, 22:22

Kako sudac evidentno sudi za Bayern i opet Bayern ne može ništa
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 20 avg 2010, 22:27

sudio je za njih u ligi prvaka,a kamoli ovde neće

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 avg 2010, 22:30

Pa stvarno ovaj Bayern vjecno ima srece.... :evil: :evil:

Steta za Vukove,odlicno drugo poluvrijeme

Brane
Kontakt:

Post Postao/la Brane » 20 avg 2010, 22:32

Steta. Bio bi veliki bod za Wolfsburg. Sutra Hamburg i Schalke.
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 avg 2010, 23:16

Dabar je napisao/la:sudio je za njih u ligi prvaka,a kamoli ovde neće
:roll: :roll:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 avg 2010, 23:31

Ted Mosby je napisao/la:Kako sudac evidentno sudi za Bayern i opet Bayern ne može ništa
to je standardno u bundesligi, slicno kao sto se sudi za lejkerse u nba. Ajd sudjenje, al mene nervira sto taj klub toliko ima srece u ligi da to nije normalno. Kad god kiksaju, tamo neke arminie, bohumi uzmu bodove konkurentima
nema potpisa

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 avg 2010, 23:47

Admir_Sa je napisao/la: to je standardno u bundesligi, slicno kao sto se sudi za lejkerse u nba. Ajd sudjenje, al mene nervira sto taj klub toliko ima srece u ligi da to nije normalno. Kad god kiksaju, tamo neke arminie, bohumi uzmu bodove konkurentima
Odlika velikih. 8-) 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 21 avg 2010, 03:23

sarajlija89 je napisao/la:Pa stvarno ovaj Bayern vjecno ima srece.... :evil: :evil:

Steta za Vukove,odlicno drugo poluvrijeme
Ma i mene to najvise nervira. Pogotovo protiv Juventusa u LP prosle sezone. Pa to nije normalno koliko su imali srece, 4 gola na srecu dadose. Ccc :lol:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Facasplaca
Kontakt:

Post Postao/la Facasplaca » 21 avg 2010, 09:06

sta je ba ovo? sinoc maksuz ostanem doma da sagledam tekmu s Jacksonom kao kapitenom, a ono nidje utakmice na eurosport 2 (srpska)??? :(

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.