Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
ove zelje sto stavljate mozete,osta ce samo na zeljema,
jedino konkretno sto je realno je da zeljo sredi istok ,izbetonira onu postojecu tribinu kako treba stavi stolice i ofarba ogradu, isto to uradi i na jugu donji dio,i onaj mali dio zapada.i imace kapacitet 10+ tak milja i pristojan stadion,ovo ostalo su zelje koje se nece ostavriti ni u snovima
velez moze uradit tribinu ko u Travniku ovu novu i imace sve 4 i pristojan stadion
i za to nisu potrebna neka velika sredstva
jedino konkretno sto je realno je da zeljo sredi istok ,izbetonira onu postojecu tribinu kako treba stavi stolice i ofarba ogradu, isto to uradi i na jugu donji dio,i onaj mali dio zapada.i imace kapacitet 10+ tak milja i pristojan stadion,ovo ostalo su zelje koje se nece ostavriti ni u snovima
velez moze uradit tribinu ko u Travniku ovu novu i imace sve 4 i pristojan stadion
i za to nisu potrebna neka velika sredstva
- Consigliere
- Kontakt:
Koliko bi kostala izgradnja samo jedne tribine? Npr. samo jug na Grbavici?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
- badblueboylivno
- Kontakt:

Ovaj stadion je fantastičan. Malen kapacitet - taman za naše klubove - a opet izgleda masivno.
Nigdje ne možeš naći cijenu, mada njihova wikipedija kaže da je 2004. estonska Vlada otkupila 35% stadiona za 70,5m kruna, što je tada bilo 4,50m eura, pa se može dobiti neki iznos od 15-ak milijuna eura.
@Consigliere
Tribina u Puli na preuređenom stadionu Aldo Drosina je koštala 26m kuna, što je oko 7m KM. Stadion zadovoljava sve kriterije UEFA-e i može ugostiti Ligu prvaka sve do polufinala.
EDIT:
Vidim da si napisao za jug - to je vjerojatno još jeftinije jer nema potrebe za velikim brojem prostora ispod - ova u Puli ima preko 50 prostorija, a navijačka, ultras tribina ne treba toliko, dakle može i jeftinije.
Hayley <3
ova tribina gotov pa ista kao kod nas u gradaccubadblueboylivno je napisao/la:
Ovaj stadion je fantastičan. Malen kapacitet - taman za naše klubove - a opet izgleda masivno.
Nigdje ne možeš naći cijenu, mada njihova wikipedija kaže da je 2004. estonska Vlada otkupila 35% stadiona za 70,5m kruna, što je tada bilo 4,50m eura, pa se može dobiti neki iznos od 15-ak milijuna eura.
@Consigliere
Tribina u Puli na preuređenom stadionu Aldo Drosina je koštala 26m kuna, što je oko 7m KM. Stadion zadovoljava sve kriterije UEFA-e i može ugostiti Ligu prvaka sve do polufinala.
EDIT:
Vidim da si napisao za jug - to je vjerojatno još jeftinije jer nema potrebe za velikim brojem prostora ispod - ova u Puli ima preko 50 prostorija, a navijačka, ultras tribina ne treba toliko, dakle može i jeftinije.
DOMINACIJA BAYERNA
1 FC Bayern München
2 FC Bayern München
3 FC Bayern München
1 FC Bayern München
2 FC Bayern München
3 FC Bayern München
Chuckie je upravu.Previše pišete o stranim stadionima,kakav je koji,kakav nama treba bla bla.Ranije mi nije smetalo,ali stvarno pretjerujete.
''Neka me mrze samo da me se boje''
upravocipiripi je napisao/la:Chuckie je upravu.Previše pišete o stranim stadionima,kakav je koji,kakav nama treba bla bla.Ranije mi nije smetalo,ali stvarno pretjerujete.

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Moram pohvaliti ovu novu tribinu u Banja luci.Fino je sređeno to.Jedino je malo sa vana još ušminkati da nije onaj goli beton neku fasadu al to i nije neki prijoritet.Također okolo stadiona tj. pristup stadionu sa glavne ceste isto me fasciniro stvarno je urađeno fino i skoro je nemoguće da se dođe u mogučnost sukoba dvije navijačke skupine. 

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
I ja sam nekad stavljao te neke super projekte od 10tak tisuca mijesta, ali s vremenom kad se nagledas toga shvatis da to jednostavno nije moguce. Sad ovdje sve sto bi postavljao bi bili neki projekti bez podtribinskog prostora ili sa samo WC-om, nesto slicno sto sam ja postavio prije nekih mjesec dana jednu tribinu. Ako mi se dadne odradim taj projekt u kompletu, onako da izgleda vrlo jeftino. Jest da sam jednom forumasu obecao Grbavicu, ali je previse komplikacija, to cu odradit nekad na godisnjem kad bude manje umora i vise slobodnog vremena.
Decki sanjate to megalomaski..
U ovoj ligi treba postaviti samo dva zahtjeva za takmicenje :: Profesionalno uradjen teren (znaci ravnanje kanali drenaza) i reflektori. To nam je hronicna bolaaa , povrede los fudbal kao rezultat.
U ovoj ligi treba postaviti samo dva zahtjeva za takmicenje :: Profesionalno uradjen teren (znaci ravnanje kanali drenaza) i reflektori. To nam je hronicna bolaaa , povrede los fudbal kao rezultat.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
-
- Interni moderator
- Kontakt:
ma kaki to ba..treba napucat jos 300 strana na ovoj temi sa raznim maketama,skicama i 3d projekcijama...a za ovo strana sto je nakucano mislim da je samo BL,TZ i MOZDA jos neko tribinu napravio a da lici na fudbalsku...o kompletnom i NORMALNOM stadionu je smijesno i pricat....al sad ce velika obarska i vitez u miki maus ligu pa ima da puca gradnja stadiona na sve stranekimbo je napisao/la:Decki sanjate to megalomaski..

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Izdvojena srestva za zamjenu preostalih stolica na kosevu nadam se da ce to biti spremno do lp.
nemoj da ismijavas rekreativo

zamolio bih sve da pogledaju ovaj kratki dokumentarni film o rekreativu

a i da vidite ko je sve upisan u knjizicu rekreativa

http://www.youtube.com/watch?v=BjsNWrNFbx0
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Pogledat cu poslije nekad, ali vidim da je clanak zezancija, pa se i ja zezam. Nemam nista protiv njih, nisam ni cuo za njih dok nisam na clanak naletio. Mozda i jesam, ali mi nisu ostali u sjecanju. Malo sale nikom ne smeta 

hehe naravno sala je sala ali oni su meni veoma dragi na kraju krajeva to su prepoznali i ljudi poput alex fergusona, franceska tolda, juninha prenambukano, roni de bour, jelene jankovic, tipsarevica i mnogih drugihSignore je napisao/la:Pogledat cu poslije nekad, ali vidim da je clanak zezancija, pa se i ja zezam. Nemam nista protiv njih, nisam ni cuo za njih dok nisam na clanak naletio. Mozda i jesam, ali mi nisu ostali u sjecanju. Malo sale nikom ne smeta

samo spustaj dole i gledaj

http://www.rekreativo.com/index.php/sr/ ... novi-kluba
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
100.000 KM za rekonstrukciju stadiona Koševo
http://sportsport.ba/bh_fudbal/100000-k ... evo/105687" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sportsport.ba/bh_fudbal/100000-k ... evo/105687" onclick="window.open(this.href);return false;
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Stolice na kojima ionako niko ne sjedi.
Koševo je rupa bez dna. Stadion koji ne može sam sebe održavati, zbog same konfiguracija (nema poslovnih prostora), ogroman. Ulažu se milioni, za stolice, toalete, pojačanu rasvjetu i sl.Lik je napisao/la:100.000 KM za rekonstrukciju stadiona Koševo
U Banja Luci za nešto više od 1 mil. KM ljudi naprave potpuno novu tribinu. Nikada se od lavora ne može napraviti jakuzi...
Al' dobro, bitno je da se ulaže.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
To je jednako i problem države i društva u cijelini.
Da imamo razvijenu atletiku, stadion bi imao višefunkcionalnu ulogu, za šta je zapravo i namjenjen.
Imali bi mitinge atletike vrhunskog nivoa od kojih bi stadion profitirao.
Društvo, zašto ga pomenuh, s obzirom na opću besparicu u društvu, nema interesa za atletikom koja je od
sebe skup sport, te na kraju ne dobivamo publiku koja bi stadione popunila.
Ima tu više faktora.
Da imamo razvijenu atletiku, stadion bi imao višefunkcionalnu ulogu, za šta je zapravo i namjenjen.
Imali bi mitinge atletike vrhunskog nivoa od kojih bi stadion profitirao.
Društvo, zašto ga pomenuh, s obzirom na opću besparicu u društvu, nema interesa za atletikom koja je od
sebe skup sport, te na kraju ne dobivamo publiku koja bi stadione popunila.
Ima tu više faktora.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Ipak,pozitivna stvar je da će Koševo ove godine biti spremnije za euro utakmice nego prošle.Barem se ljudi više neće morati gužvati na dvije tribine.
''Neka me mrze samo da me se boje''
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.