Rekonstrukcija stadiona u BiH

ciza
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la ciza » 20 maj 2013, 13:36

ove zelje sto stavljate mozete,osta ce samo na zeljema,
jedino konkretno sto je realno je da zeljo sredi istok ,izbetonira onu postojecu tribinu kako treba stavi stolice i ofarba ogradu, isto to uradi i na jugu donji dio,i onaj mali dio zapada.i imace kapacitet 10+ tak milja i pristojan stadion,ovo ostalo su zelje koje se nece ostavriti ni u snovima
velez moze uradit tribinu ko u Travniku ovu novu i imace sve 4 i pristojan stadion
i za to nisu potrebna neka velika sredstva

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 20 maj 2013, 13:37

Koliko bi kostala izgradnja samo jedne tribine? Npr. samo jug na Grbavici?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 20 maj 2013, 13:51

slika

Ovaj stadion je fantastičan. Malen kapacitet - taman za naše klubove - a opet izgleda masivno.

Nigdje ne možeš naći cijenu, mada njihova wikipedija kaže da je 2004. estonska Vlada otkupila 35% stadiona za 70,5m kruna, što je tada bilo 4,50m eura, pa se može dobiti neki iznos od 15-ak milijuna eura.

@Consigliere
Tribina u Puli na preuređenom stadionu Aldo Drosina je koštala 26m kuna, što je oko 7m KM. Stadion zadovoljava sve kriterije UEFA-e i može ugostiti Ligu prvaka sve do polufinala.

slika

EDIT:
Vidim da si napisao za jug - to je vjerojatno još jeftinije jer nema potrebe za velikim brojem prostora ispod - ova u Puli ima preko 50 prostorija, a navijačka, ultras tribina ne treba toliko, dakle može i jeftinije.
Hayley <3

elf1
Kontakt:

Post Postao/la elf1 » 20 maj 2013, 21:24

badblueboylivno je napisao/la:slika

Ovaj stadion je fantastičan. Malen kapacitet - taman za naše klubove - a opet izgleda masivno.

Nigdje ne možeš naći cijenu, mada njihova wikipedija kaže da je 2004. estonska Vlada otkupila 35% stadiona za 70,5m kruna, što je tada bilo 4,50m eura, pa se može dobiti neki iznos od 15-ak milijuna eura.

@Consigliere
Tribina u Puli na preuređenom stadionu Aldo Drosina je koštala 26m kuna, što je oko 7m KM. Stadion zadovoljava sve kriterije UEFA-e i može ugostiti Ligu prvaka sve do polufinala.

slika

EDIT:
Vidim da si napisao za jug - to je vjerojatno još jeftinije jer nema potrebe za velikim brojem prostora ispod - ova u Puli ima preko 50 prostorija, a navijačka, ultras tribina ne treba toliko, dakle može i jeftinije.
ova tribina gotov pa ista kao kod nas u gradaccu
DOMINACIJA BAYERNA
1 FC Bayern München
2 FC Bayern München
3 FC Bayern München

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 20 maj 2013, 23:06

Chuckie je upravu.Previše pišete o stranim stadionima,kakav je koji,kakav nama treba bla bla.Ranije mi nije smetalo,ali stvarno pretjerujete.
''Neka me mrze samo da me se boje''

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 20 maj 2013, 23:40

cipiripi je napisao/la:Chuckie je upravu.Previše pišete o stranim stadionima,kakav je koji,kakav nama treba bla bla.Ranije mi nije smetalo,ali stvarno pretjerujete.
upravo :( trebamo se okrenuti onome sta se vec gradi ili su bar izasli projekti da ce se graditi :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 20 maj 2013, 23:44

Moram pohvaliti ovu novu tribinu u Banja luci.Fino je sređeno to.Jedino je malo sa vana još ušminkati da nije onaj goli beton neku fasadu al to i nije neki prijoritet.Također okolo stadiona tj. pristup stadionu sa glavne ceste isto me fasciniro stvarno je urađeno fino i skoro je nemoguće da se dođe u mogučnost sukoba dvije navijačke skupine. :D
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 maj 2013, 23:45

I ja sam nekad stavljao te neke super projekte od 10tak tisuca mijesta, ali s vremenom kad se nagledas toga shvatis da to jednostavno nije moguce. Sad ovdje sve sto bi postavljao bi bili neki projekti bez podtribinskog prostora ili sa samo WC-om, nesto slicno sto sam ja postavio prije nekih mjesec dana jednu tribinu. Ako mi se dadne odradim taj projekt u kompletu, onako da izgleda vrlo jeftino. Jest da sam jednom forumasu obecao Grbavicu, ali je previse komplikacija, to cu odradit nekad na godisnjem kad bude manje umora i vise slobodnog vremena.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 22 maj 2013, 01:49

Decki sanjate to megalomaski..

U ovoj ligi treba postaviti samo dva zahtjeva za takmicenje :: Profesionalno uradjen teren (znaci ravnanje kanali drenaza) i reflektori. To nam je hronicna bolaaa , povrede los fudbal kao rezultat.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 maj 2013, 21:43

kimbo je napisao/la:Decki sanjate to megalomaski..

U ovoj ligi treba postaviti samo dva zahtjeva za takmicenje :: Profesionalno uradjen teren (znaci ravnanje kanali drenaza) i reflektori. To nam je hronicna bolaaa , povrede los fudbal kao rezultat.
ma kaki to ba..treba napucat jos 300 strana na ovoj temi sa raznim maketama,skicama i 3d projekcijama...a za ovo strana sto je nakucano mislim da je samo BL,TZ i MOZDA jos neko tribinu napravio a da lici na fudbalsku...o kompletnom i NORMALNOM stadionu je smijesno i pricat....al sad ce velika obarska i vitez u miki maus ligu pa ima da puca gradnja stadiona na sve strane :lol: :lol:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 24 maj 2013, 18:52

Izdvojena srestva za zamjenu preostalih stolica na kosevu nadam se da ce to biti spremno do lp.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 24 maj 2013, 19:06

Signore je napisao/la:http://www.rekreativo.com/index.php/sr/ ... -dobio-ank

Radi se, radi :lol: :lol: :lol:
nemoj da ismijavas rekreativo ;)

zamolio bih sve da pogledaju ovaj kratki dokumentarni film o rekreativu ;)
a i da vidite ko je sve upisan u knjizicu rekreativa ;) i sta sve ovi momci rade ;) pogledajte, izdvojite 20 minuta :)

http://www.youtube.com/watch?v=BjsNWrNFbx0
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 maj 2013, 19:12

Pogledat cu poslije nekad, ali vidim da je clanak zezancija, pa se i ja zezam. Nemam nista protiv njih, nisam ni cuo za njih dok nisam na clanak naletio. Mozda i jesam, ali mi nisu ostali u sjecanju. Malo sale nikom ne smeta :mrgreen:

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 24 maj 2013, 19:22

Signore je napisao/la:Pogledat cu poslije nekad, ali vidim da je clanak zezancija, pa se i ja zezam. Nemam nista protiv njih, nisam ni cuo za njih dok nisam na clanak naletio. Mozda i jesam, ali mi nisu ostali u sjecanju. Malo sale nikom ne smeta :mrgreen:
hehe naravno sala je sala ali oni su meni veoma dragi na kraju krajeva to su prepoznali i ljudi poput alex fergusona, franceska tolda, juninha prenambukano, roni de bour, jelene jankovic, tipsarevica i mnogih drugih ;)
samo spustaj dole i gledaj ;) momci su i uprava kluba i igraci i navijaci :) a pri tom pomazu razvijanju svog naselja ( koji je blago receno slijepa tacka banjaluke)
http://www.rekreativo.com/index.php/sr/ ... novi-kluba
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 24 maj 2013, 20:20

100.000 KM za rekonstrukciju stadiona Koševo

http://sportsport.ba/bh_fudbal/100000-k ... evo/105687" onclick="window.open(this.href);return false;
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 maj 2013, 20:21

Stolice na kojima ionako niko ne sjedi.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 24 maj 2013, 20:32

Lik je napisao/la:100.000 KM za rekonstrukciju stadiona Koševo

http://sportsport.ba/bh_fudbal/100000-k ... evo/105687" onclick="window.open(this.href);return false;
Koševo je rupa bez dna. Stadion koji ne može sam sebe održavati, zbog same konfiguracija (nema poslovnih prostora), ogroman. Ulažu se milioni, za stolice, toalete, pojačanu rasvjetu i sl.
U Banja Luci za nešto više od 1 mil. KM ljudi naprave potpuno novu tribinu. Nikada se od lavora ne može napraviti jakuzi...

Al' dobro, bitno je da se ulaže.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 maj 2013, 20:35

To je jednako i problem države i društva u cijelini.
Da imamo razvijenu atletiku, stadion bi imao višefunkcionalnu ulogu, za šta je zapravo i namjenjen.
Imali bi mitinge atletike vrhunskog nivoa od kojih bi stadion profitirao.
Društvo, zašto ga pomenuh, s obzirom na opću besparicu u društvu, nema interesa za atletikom koja je od
sebe skup sport, te na kraju ne dobivamo publiku koja bi stadione popunila.
Ima tu više faktora.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 24 maj 2013, 20:56

Ipak,pozitivna stvar je da će Koševo ove godine biti spremnije za euro utakmice nego prošle.Barem se ljudi više neće morati gužvati na dvije tribine.
''Neka me mrze samo da me se boje''

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.