adriano_leite je napisao/la:
Sve je to ok brate moj, ali KD tek ima 27 godina, sto su nikakve godine za kosarkasa, jer vrhunski kosarkasi mogu igrati do 35. godine bez ikakvih problema, pogotovo igraci cija se igra zasniva na skillu, a ne na atletiscnosti ili snazi. Durant jos uvijek ima vremena da postane top 10 svih vremena, po meni to cak nije ni upitno. Imao je oko godinu i po pauze zbog povreda, ali sada se vidi u ovom playoffu sta je sposoban da radi. Kada je bio MVP bio je zvijer, ali po mom misljenju ovo sto trenutno pruza je odlicno.
Moze se takodjer reci i da je tek usao u prime i da nam slijedi bar 3 ili 4 godine njegovog primea (ovo je po mom misljenju minimalno trajanje njegovog primea) i samo mu je nebo granica.
Ev u odnosu na Kobea i Brona, Kobe je s 27 godina uveo u PO tim koji bi se borio za opstanak u ABA ligi (Chris Mihm, SMush Parker, Kwame Brown i slicni poluamateri imali ogromne role te sezone) i zamalo izbacio u to vrijeme top 3 ekipu lige Sunse sa takvim timom, a LeBron je s 27 godina u drugoj sezoni u Heatu poharao ligu i raznio sve pred sobom. On definitivno u ovom trenutku nije rang ove dvojice koji su ta sama krema vanjskih igraca zadnjih 15 godina. U MVP sezoni je bio na toj razini, sad nije.
On pod hitno mora da kompletira svoju igru jer bez obzira na to sto je uz Stepha najveca ofanzivna klasa u ligi, meni je neshvatljivo da sa takvim fizikalijama i talentom ima 43% suta kroz PO i vise izgubljenih lopti nego asista.
@lumani
Dje nije imao problema protiv nizih igraca, pa u onom finalu protiv Dallasa su ga Kidd i Stevnson koji su mrvice Bozije za njega cuvali odlicno.