Da je sreće glavna bi se ulica po njemu zvala, ali šta ćeš kad se danas pitaju podrumaši i jazavci.Tifoz je napisao/la:I DA ŽIVI JEDAN DAN NJEMU MOSTAR OSTA SAN
DA GA VIDI SLOBODNOG HUJKA KOMANDANT
Kapa do poda za Luku staru mostarsku mahalu![]()
![]()
![]()
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Vidio.Svaka cast moj Mostare!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
-
- Kontakt:
Dobre je pa jos ima neko hrabrasti da se bar na ovakav ,nacin sjeti ovih legendi,proslost nam se kreci i jos malo pa cemo se i stidit ih ,jer to sad nije moderno.
Tifoz je napisao/la:I DA ŽIVI JEDAN DAN NJEMU MOSTAR OSTA SAN
DA GA VIDI SLOBODNOG HUJKA KOMANDANT

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Velež: Igrački kadar i transferi
jel se zna sta konkretno za Skahica...do kad ce se morat vratit u klub i kakve ce sankcije biti..stvarno su ovi iz Slobodine uprave ispali naivni mada je realno ovaj Skahic odron zivi i bolje je sto ce bit na tribinama dole nego da nama mrlja po terenu
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
jel ovo podmukla provokacija ili je fakat na kraju veležov igrač, nisam naletio na portalimastaragarda je napisao/la:jel se zna sta konkretno za Skahica...do kad ce se morat vratit u klub i kakve ce sankcije biti..stvarno su ovi iz Slobodine uprave ispali naivni mada je realno ovaj Skahic odron zivi i bolje je sto ce bit na tribinama dole nego da nama mrlja po terenu

1946
Sutra definitivno ocekujem brze igrace u napadu poput Reljica,Pece i Haurdica, a od samog starta na sredini Matica koji sigurno moze bar 70 minuta igrati pod punim gasom.Odbrambenu liniju bi trebali ciniti Maletic,Zolj, Merzic i Barisic na gou sa Bobicem.Uz nezamjenjive Nikolica i Jankovica to bi trebalo biti dovoljno uz zaustavljanje njihovog najboljec dvojca Zizovic, Obradovic.Moze se do pozitivnog rezultata sigurno a mozda nam se vrati malo srece koja je izostala u posljednje dvije utakmice.
Sretno rodjeni i samo hrabro
Sretno rodjeni i samo hrabro
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
-
- Kontakt:
haurdic i skaljic nisu pozvani za slijedecu utakmicu i ostali su u Mostaru....Mislim da je krajnje vrijeme da DŽEMALUDIN dobije nogu, MRŠ IZ SVETINJE KRETENU JEDAN
ako je vjerovat' novinama, zaigrat' će protiv Borca u 4 koluBitiSrcemVezan je napisao/la:jel ovo podmukla provokacija ili je fakat na kraju veležov igrač, nisam naletio na portalima
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Ako misliš na Avaz, pročitao sam i ja članak tamo ali uopšte ga ne uzimam za ozbiljno, pa vjeruj mi ne bi trebao ni ti. Žuta štampa. Pogotovo što se radi o Husarinom igraču...
1946
mah, ne vjerujem, preči nam je Kostić svakako, al' i ovaj bi dobro došao
Evo samo par rijeci na temi ovog Yu velikana. Bojim se pisati na temi kluba za kojeg je moj stari i sve sto imam u obitelji a pratilo je nogomet navijalo. Ja sam uvijek nekako vise bio za Hajduka ali ima tu nesto i genetike pa sam slusajuci radio i prenose prije rata uvijek iza Hajduka ocekivao rezultate sa Bijelog Brijega koji je valjda nama Hercegovcima u to vrijeme bio nas Wembley bez obzira gdje zivjeli i koje vjere bili. Makar je u Dubrovniku u to vrijeme bilo tako. U to vrijeme za Velez je navijao i Milenko iz Trebinja, Ivan iz Ljubuskog i Mustafa iz Jablanice.
Sula Rebac iako rodjeni Mostarac i legenda Veleza bio je legenda i jos jednog kluba. Hajduka iz Splita. O njemu su stariji navijaci pricali legende a da li su istinite pojma nemam. Uglavnom izgleda da je to bilo cudo od igraca koje je u bile doslo sa Neretve. Cudo koje se ponovilo i u slucaju jos jednog velikana Mostara i Splita. Bake Sliskovica. Izvodi korner protiv Crvene Zvezde i okrece se pokrajnjem sudcu i dobaci mu. VIDI SADA GOLA!!! I gol bi.
Nadam se da ovaj malac Peco nece biti samo iznimka nego da ce se takvi poceti pojavljivati u pravilu.
Cekam dan kada ce Velez opet pocet stancati kao po pravilu neke nove Sule, Bake, Vahe............ Nadam se momci da ovo nece ostati samo nedosanjani san. Pozdrav za navijace najveceg Hercegovackog nogometnog kluba. Kluba nogometnih romantika kojima je nogomet u pravilu bio igra i vic a ne suhi trening.
Sula Rebac iako rodjeni Mostarac i legenda Veleza bio je legenda i jos jednog kluba. Hajduka iz Splita. O njemu su stariji navijaci pricali legende a da li su istinite pojma nemam. Uglavnom izgleda da je to bilo cudo od igraca koje je u bile doslo sa Neretve. Cudo koje se ponovilo i u slucaju jos jednog velikana Mostara i Splita. Bake Sliskovica. Izvodi korner protiv Crvene Zvezde i okrece se pokrajnjem sudcu i dobaci mu. VIDI SADA GOLA!!! I gol bi.
Nadam se da ovaj malac Peco nece biti samo iznimka nego da ce se takvi poceti pojavljivati u pravilu.
Cekam dan kada ce Velez opet pocet stancati kao po pravilu neke nove Sule, Bake, Vahe............ Nadam se momci da ovo nece ostati samo nedosanjani san. Pozdrav za navijace najveceg Hercegovackog nogometnog kluba. Kluba nogometnih romantika kojima je nogomet u pravilu bio igra i vic a ne suhi trening.
Jesi gled'o Pecu @dubrovniče? 

Nazalost nisam Zizu ali mi je rodjak svaku utakmicu u Vrapcicima. Vec neko vrijeme mi izbija oci da vidis kaze ovog Pecu raketa.zizu1991 je napisao/la:Jesi gled'o Pecu @dubrovniče?

Brzo cu doma pa bi mogao skoknuti do Vrapcica jedan vikend da pogledam i tog malca uzivo. Stvarno me izbija iz cipela svako malo sa tim Pecom, ne bi da je Roben.
Kontam rekoh da nisi slučajno gled'o na BHT protiv Borca prošli vikend je bilo. Uš'o mali 7 minuta pred kraj, napravio 3 prodora, jedan žuti karton na njemu, dobar ubačaj iz kornera, i super priliku za Haurdića koju je isti zapuc'o preko gola.dubrovnik je napisao/la:Nazalost nisam Zizu ali mi je rodjak svaku utakmicu u Vrapcicima. Vec neko vrijeme mi izbija oci da vidis kaze ovog Pecu raketa.![]()
![]()
Brzo cu doma pa bi mogao skoknuti do Vrapcica jedan vikend da pogledam i tog malca uzivo. Stvarno me izbija iz cipela svako malo sa tim Pecom, ne bi da je Roben.
Nadam se da ćeš naletjet', ako ga ovaj naš Mourinho ne baci na tribine kako je kren'o sa sastavima.

-
- Kontakt:
Skahic je definitivno slobodin.
Pitanje je sad kakve sankcije CE dobiti velez.
Jer je dokazano da je skahicev potpis falsifikovan
I da je ugovor naravno nevazeci.
To spada u kategoriju krivicnih djela.
KO CE za to odgovarati kao i za stetu i kaljanje ugleda fk.sloboda ostaje da vidimo.
Sve u svemu velezu ovo nije trebalo sramota.jbg
Pitanje je sad kakve sankcije CE dobiti velez.
Jer je dokazano da je skahicev potpis falsifikovan
I da je ugovor naravno nevazeci.
To spada u kategoriju krivicnih djela.
KO CE za to odgovarati kao i za stetu i kaljanje ugleda fk.sloboda ostaje da vidimo.
Sve u svemu velezu ovo nije trebalo sramota.jbg
Sloboda je moja nacija
@zizu je dao fantastican opis Pecine igre u zadnjoj utakmici, zaista ces tesko sresti bilo gdje da jedan igrac za tako kratko vrijeme napravi toliko dobrih stvari.Zvuci mi nevjerovatno da ga nas trener drzi na klupi 83 minute, bez obzira na sve taktike ovog svijeta, onakav igrac igra i po njemu se postavlja taktika.Velez je u vrijeme Tuce i Kajtaza imao tako providnu taktiku, sve lopte na dva krila gurati a ovi gadjati Pedju u glavu.I ko je uspio da se suprostavi takvoj taktici- niko.
Ovo sam naveo kao primjer, da mi slucajno neko ne bi probao odbraniti neodbranjivo,tj da Dzelo ima neku svoju viziju.Dzelo majstore sa svojim vizijama razligu , PECO MORA igrati u svakoj kombinaciji.
Ovo sam naveo kao primjer, da mi slucajno neko ne bi probao odbraniti neodbranjivo,tj da Dzelo ima neku svoju viziju.Dzelo majstore sa svojim vizijama razligu , PECO MORA igrati u svakoj kombinaciji.
Zadnja izmjena: rodjenisa, dana/u 07 avg 2015, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Nisam care u Dubrovniku nego na poslu i to vrlo daleko. Jedva sam nekakav streem jucer nasao za Hajduka i Zeljeznicara a internet mi je vrlo los. Pa sam i ovo bas gledao u jadnim uvjetima. Ali bolje ista nego nista. A kada sam kuci nikad ne prodje 20 dana da ne propicim preko Starog makar jednom.zizu1991 je napisao/la:Kontam rekoh da nisi slučajno gled'o na BHT protiv Borca prošli vikend je bilo. Uš'o mali 7 minuta pred kraj, napravio 3 prodora, jedan žuti karton na njemu, dobar ubačaj iz kornera, i super priliku za Haurdića koju je isti zapuc'o preko gola.dubrovnik je napisao/la:Nazalost nisam Zizu ali mi je rodjak svaku utakmicu u Vrapcicima. Vec neko vrijeme mi izbija oci da vidis kaze ovog Pecu raketa.![]()
![]()
Nadam se da ćeš naletjet', ako ga ovaj naš Mourinho ne baci na tribine kako je kren'o sa sastavima.

Pozdrav!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.