Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Harrison
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Harrison » 01 maj 2013, 22:43

Neutral je napisao/la:Upratih tek sada ovu anketu.

Po meni Mourinho nije ispunio očekivanja u Realu.

Ovo mu je treća sezona u Realu. Osvojio je jedno prvenstvu i to u drugoj sezoni na klupi Reala. Dvaput je bio drugi. U sezoni 10/11 Real je imao na kontu 92 boda što je bila 4 boda manje od Barcelona koja je te godine osvojila Primeru. U 38 utakmica Real je pobijedio u 29 meča, 5 remija i 4 poraza. U sezoni 11/12 Real je osvojio prvo mjesto u Primeri sa 100 osvojenih bodova. Barca je bila druga sa 91 bodom. Real je pobijedio u 32 utakmica, 4 remija i imao je samo 2 poraza. Ova sezone je najlošija za Real otkako je Mourinho trener. Zaostaju mnogo za Barcelonom a već imaju 5 remija i 5 poraza.

Uzeo je jedno prvenstvo, 1 superkup te španski kup. Opet je u finalu kupa ali gigant kao što je Real žudi za trofejima. 3x je ispadao u polufinalima i to jedanput od Barcelone (ukupno 3:1 za Barcu), od Bayerna (3:3 i na penale je prošao Bayern) te BvB (ukupno 4:3 za BvB-a).

Za vrijeme Mourinha uloženo je 181 miliona eura za transfere.

Osim igre, igrača itd, Mou je izazvao dosta kontroverzi. Jedna usporedba. Del Bosque je bio gospodin, uzima je hladnokrvno sve, a skoro pa nikada nije ispustio tešku riječ. Za svaki poraz Reala Mourinho pronađe nekog krivca. Od igrača (Ramosa), pa do sudija. Posvađao se sa golmanskom legendom kakva je Iker Casillas.

Kada sve sagledam ostaje pri svojoj. Mourinho je donjeo više lošeg nego dobrog za Real. Gigant kao Real ne bi smio dozvoliti da se neko igra za reputacijom kraljevskog kluba koji u svojim redovima imao kostolomce u obliku Pepe-a. Jest veliko trenersko ime, ali igrači i treneri idu i odlaze a klub ostaje.
Da nije Mou bio u Realu ove 3 godine ne bi ni to osvojio sto si pobrojao...
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 01 maj 2013, 23:57

Tesko je biti trener reala, prosle godine dizali su covjeka u nebesa sad ga pljuju.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 01 maj 2013, 23:58

Mourinho nije ostao 4 godine ni u osnovnoj školi, kamoli u jednom klubu.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 maj 2013, 00:00

Ne znam šta bi bilo kad bi bilo. Dao sam svoj osvrt na ove tri sezone Mourinha u Realu. Gigant kao što je Real je željan titula, a on ih je malo osvajao.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 02 maj 2013, 00:24

Neutral je napisao/la:Ne znam šta bi bilo kad bi bilo. Dao sam svoj osvrt na ove tri sezone Mourinha u Realu. Gigant kao što je Real je željan titula, a on ih je malo osvajao.
Naravno da su zeljni. Ovi prije JM su bili 3x gori, ispadanja u osmini finala par godina zaredom o ligi i da se ne prica. On je koliko toliko bio popravio real al ove godine i on i igraci su podbacili.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 02 maj 2013, 00:27

On je pokvario Real.Pellegrini je imao viziju toga kako treba izgledati Real Madrid.Murinjo je samo imao viziju kako zaustaviti Barcelonu.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 maj 2013, 00:28

soxx je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Ne znam šta bi bilo kad bi bilo. Dao sam svoj osvrt na ove tri sezone Mourinha u Realu. Gigant kao što je Real je željan titula, a on ih je malo osvajao.
Naravno da su zeljni. Ovi prije JM su bili 3x gori, ispadanja u osmini finala par godina zaredom o ligi i da se ne prica. On je koliko toliko bio popravio real al ove godine i on i igraci su podbacili.
To stoji, no ne vjerujem da će ga i dalje trpiti. Dosta je bilo 3 sezone. Svaka njemu čast, jedan je od najboljih ali nije uspio u Realu kao što se očekivalo.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 02 maj 2013, 07:38

slika

njega cekamo
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 02 maj 2013, 09:32

LenBias je napisao/la:slika

njega cekamo
Kaže sinoć Krešo Čampa na Areni da će on u Bilbao. Sumnjam da se njemu ide stresirati u Real ili kakav sličan klub.

Mislim da bi Debeli Carlo za vas bio odlično rješenje. Čovjek je stručnjak za eliminacijske utakmice i mislim da bi s njim imali više šansi za Decimu nego s ovim praktikantom dekadentnog nogometa.

Igrači iz mog neutralnog kuta...
Lopez - odličan golman, da nije konkurent klupskoj legendi bio bi vjerovatno najomiljeniji igrač ovog Reala
Ramos - strašan igrač, ponajbolji stoper na svijetu, beskompromisni borac
Varane - odličan, a pošto je mlad i napredovat će dodatno
Coentrao - lakrdija od igrača, 30m bačenih u vjetar
Essien - žrtva stalnog rotiranja pozicija, po meni nepotreban Realu
Pepe - prošlo svršeno vrijeme, dignuti paru od kakvih naivnih Engleza za njega
Xabi - u očitom padu, možda nema više dovoljno motiva
Modrić - alibi igrač, s njim Real nije lošiji, ali nije ni bolji
Khedira - limitiran znanjem, ako se može dobiti dobra lova za njega - uzeti
Di Maria - puno zuji, malo meda daje
Ozil - nekonstantan, loš u obveznoj igri, ali magičnog poteza
CR - klasa za sebe
Kaka - u 20 minuta napravio više nego većina u 180
Higuain - loš, prodati
Benzema - znalac, ali mislim da mu nešto fali da bi bio top klasa
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 02 maj 2013, 11:11

KSIVLE je napisao/la:Mislim da bi Debeli Carlo za vas bio odlično rješenje. Čovjek je stručnjak za eliminacijske utakmice i mislim da bi s njim imali više šansi za Decimu nego s ovim praktikantom dekadentnog nogometa.
Debeli Carlo i Rafa Benitez imaju daleko najvece sanse za zaposlenje u klubu, kada je u pitanju nova sezona. U Carlovom ugovoru postoji klauzula koja mu omogucuje da napusti klub po kraju sezone, dok je Rafa svejedno slobodan. Makar sam ja uvjeren da je jos u sijecnju dogovorena razmjena na relaciji London - Madrid jer je sve bilo previse bucno. Sam je Rafa misteriozno rekao: "Ne mogu vam nista otkriti".
A Rafa i Carlo su slicni treneri. Obojica dobri za Kup utakmice, zajedno osvojili cetiri Lige. Velika razlika je u pristupu i u tome sto je Rafa rodjeni madrizanin i navijac Real Madrida. U ovim anketama koje su se vodile jos od odlaska Del Bosquea, Rafa je skoro uvijek bio favorit za navijace kluba.

Heynckes? Po meni najbolje rjesenje ukoliko ce se posla prihvatiti sa jednakim entuzijazmom kao u Bayernu. Mi madridiste smo poznati po tome sto zelimo u svome klubu trenera koji poosvaja sve sa svojim klubom. Tako je bio i slucaj sa Mourinhom. Stoga, ukoliko se bude dovodio Jupp, bilo bi pozeljno da prije toga izgubi finale Lige prvaka. Ta napokon, tko jos moze odbiti najveci klub na svijetu, makar ti falilo dvije godine do sedamdesete?

Sto se tice igraca. Slazem se skoro sa svime. Dobro napisano da bih ti bilo sta zamjerio.

Naucena lekcija iz prosle godine: rjesavaj stvar brzo sa Levyjem. Gareth Bale bi trebao biti prvo pojacanje Madrida za narednu sezonu.
http://futbol.as.com/futbol/2013/05/02/ ... 68549.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 02 maj 2013, 11:55

LBJ MVP je napisao/la:On je pokvario Real.Pellegrini je imao viziju toga kako treba izgledati Real Madrid.Murinjo je samo imao viziju kako zaustaviti Barcelonu.
Upravo tako mladjahni kolega,Pellegrini je imao viziju čak šta više imao je qrcoviziju koja ga je dovela do ispadanja u kupu kralja od treće ili bješe četveroligaša i nastavku tradicije ispadanja Madrida u osmini finala LP.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 02 maj 2013, 11:56

Kup je takmicenje za qrc.
Lyon ili Dortmund ?
Isti krc.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 02 maj 2013, 11:58

Ali nije isto stalno ispadati u prvom krugu ili u polufinalu,po toj logici Bayern je nizaqrac imao koristi od dva izgubljena finala u 3 godine.
Ja ne branim nikog ali biti toliko yebeno zaslijepljen mržnjom prema čovjeku koji je onako dominantno pokorio la ligu prošle sezone u trenucima kad su culesovi bili na vrhuncu moći je za mene ****.
Nema trenera koji bi Madrid onako proveo kroz la ligu prošle sezone kao što je to Jose uradio.
Lično ako se već otjera Jose ja bi na klupi vidio Hejkensa ili nekog od dvojca Rafa i Carlo ovo ostalo je buranija sa kojom bi opet godinama gubili mi nerve a Madrid titule,mada najbolje da se prvo produži ugovor Cristianu a Jose ostane do kraja ugovora.
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 02 maj 2013, 12:04, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 02 maj 2013, 12:00

madridist je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:On je pokvario Real.Pellegrini je imao viziju toga kako treba izgledati Real Madrid.Murinjo je samo imao viziju kako zaustaviti Barcelonu.
Upravo tako mladjahni kolega,Pellegrini je imao viziju čak šta više imao je qrcoviziju koja ga je dovela do ispadanja u kupu kralja od treće ili bješe četveroligaša i nastavku tradicije ispadanja Madrida u osmini finala LP.
:lol: :mrgreen:

nemojte nam prizivati beniteza samo drugovi, jupp ili carlo, od igraca imamo mnogo toga sto bi mogli prodati, ruku na srce ali primarna stvar za iducu sezonu je trener ukoliko jose ode (a to je kako se meni cini 99,99%)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 02 maj 2013, 12:10

Culesovi?Vrhunac moći?Ti si baš zatupljen :lol:

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 02 maj 2013, 12:30

http://www.as.com/encuestas/encuesta/REAL-MADRID-18038" onclick="window.open(this.href);return false;
Navijaci zele Juppa. Vrlo jednostavno.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 02 maj 2013, 12:32

Zašto Klopp ima toliko glasova?Ne treba nam Jozo 2.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 02 maj 2013, 12:34

Jupp ide u penziju nakon Bayern sinoć je to objavio ...

eto vam i link ...

http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern ... 84061.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 02 maj 2013, 12:35

LenBias je napisao/la:slika

njega cekamo
JohnLennon je napisao/la:http://www.as.com/encuestas/encuesta/REAL-MADRID-18038
Navijaci zele Juppa. Vrlo jednostavno.
Nema ništa od ovog navijači Reala znam kao bi ste to voljeli sinoć izjavio da završava na kraju sezone i ide u penziju
http://www.****.de/de/fussball/fussba ... 12229.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Heynkes sagt servus

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 02 maj 2013, 12:43

Bayern@heart je napisao/la:Nema ništa od ovog navijači Reala znam kao bi ste to voljeli sinoć izjavio da završava na kraju sezone i ide u penziju
http://www.****.de/de/fussball/fussba ... 12229.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Heynkes sagt servus
Na tom linku sve da pise da je Madrid skup bijednih mekusaca ja ne bi razumio :lol: Deder ti meni direktnu izjavu prevedi, pa da onda citamo izmedju redova.
Mozda to nije njegova konacna odluka. :?

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.