FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
80
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 161

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 28 avg 2023, 11:51

irfo je napisao/la:
28 avg 2023, 11:21
1921boy je napisao/la:
28 avg 2023, 11:16
Nije mi jasno kako ne kontate da nema para da pričamo sa skupim igračima. Pričam o dobrim, kvalitetnim igračima, a ne o nekim jajarama, koji kontaju da sa kojim golom i par asistencija vrijede 10k mjesečno.

Primjer Dado, hoće 8k platu i priča kako je imao skoro duplo u Srbiji, na papiru je imao, a koliko si cijelih plata dobio?

I kako sad njemu da daš 8k a u ekipi imaš još igrača, kvalitetnih, koji bi imali ili koji imaju manju platu od njega. Odmah će biti problem u ekipi, odmah će biti onih koji smatraju da trebaju imati veću platu, onih koji će prilikom produženja tražiti abnormalne uvjete, onih koji će uraditi raskol u ekipi itd.

Uostalom o čemu pričamo u jednom trenutku je cifra, odnosno mjesečni reprogram poreznoj bio veći od mjesečnog budžeta koji ide na plate ekipi i sšu.

Još veća glupost je pisanje, kao bolje da smo jednog igrača sredili od 10k nego trojicu po 3. Nema logike apsolutno.
Treba nam jos 2-3 godine stabilizacije i konstante u izlasku u evropu i tek nakon toga mozemo ocekivati velike stvari :bih:
Ni ja ne mogu da vjerujem neke likove ovdje. Kao da su jutros poceli pratit Zelju, sve ono prije preskocili.
Ja se ipak nadam veznjaku malo boljem od Bece i Rustemovica. Kamo srece da je to Arap.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 28 avg 2023, 11:57

irfo je napisao/la:
28 avg 2023, 11:21
1921boy je napisao/la:
Nije mi jasno kako ne kontate da nema para da pričamo sa skupim igračima. Pričam o dobrim, kvalitetnim igračima, a ne o nekim jajarama, koji kontaju da sa kojim golom i par asistencija vrijede 10k mjesečno.

Primjer Dado, hoće 8k platu i priča kako je imao skoro duplo u Srbiji, na papiru je imao, a koliko si cijelih plata dobio?

I kako sad njemu da daš 8k a u ekipi imaš još igrača, kvalitetnih, koji bi imali ili koji imaju manju platu od njega. Odmah će biti problem u ekipi, odmah će biti onih koji smatraju da trebaju imati veću platu, onih koji će prilikom produženja tražiti abnormalne uvjete, onih koji će uraditi raskol u ekipi itd.

Uostalom o čemu pričamo u jednom trenutku je cifra, odnosno mjesečni reprogram poreznoj bio veći od mjesečnog budžeta koji ide na plate ekipi i sšu.

Još veća glupost je pisanje, kao bolje da smo jednog igrača sredili od 10k nego trojicu po 3. Nema logike apsolutno.
Treba nam jos 2-3 godine stabilizacije i konstante u izlasku u evropu i tek nakon toga mozemo ocekivati velike stvari :bih:
Nama je trebao samo još jedan transfer(Hodžić/Santos/Amoah) na sve ovo i bili bi i više nego stabilni,nema više onog velikog reprograma prema UIO,ubrzo ćeš zatvoriti pozajmnice,igrači ispoštovani.
Još da u marketingu i UO(sponzor)imamo malo sposobnije ljude uz ovakvu podršku navijača,bili bi do kraja godine u situaciji da ne mislimo gdje ćemo na pripreme i te stvari.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 avg 2023, 12:16

jointunija je napisao/la:
28 avg 2023, 11:57
Nama je trebao samo još jedan transfer(Hodžić/Santos/Amoah) na sve ovo i bili bi i više nego stabilni,nema više onog velikog reprograma prema UIO,ubrzo ćeš zatvoriti pozajmnice,igrači ispoštovani.
Još da u marketingu i UO(sponzor)imamo malo sposobnije ljude uz ovakvu podršku navijača,bili bi do kraja godine u situaciji da ne mislimo gdje ćemo na pripreme i te stvari.
Sve su to situacije koje nam donose samo mir i ništa više, tj. normalno funkcionisanje kluba. Nikakav iskorak.

Na iskorak ćemo se načekati, na veći budžet za igrači kadar ćemo se načekati i to mora biti jasno svakome. Tri ekipe u ligi imaju duplo veći budžet od nas, a jedna od njih (Sarajevo) ima i tri puta veći, vjerovatno će ih i Zrinjski sustići.

Trenutno ne postoji način da mi generišemo par miliona prihoda pa da smanjimo zaostatak za njima, a o nekim ravnopravnim ulaganjima ne možemo ni sanjati.

Naša trenutna pozicija je životarenje. Imamo dovoljno da plaćamo tekuće obaveze i to je to.

Roster je izuzetno limitiran i potrebne su godine i minimalno 3-4 prelazna roka da se sve to nadogradi. Mi igrače za tu nadogradnju ne možemo priuštiti. Ono što možemo je da se malo okrenemo omladinskom pogonu i da izvučemo par igrača koji imaju kakav-takav potencijal, da bar riješimo to zaštićeno godište za budućnost i narednih par godina. Na kraju krajeva zašto ne pogledati u komšiluku ili u Hercegovini, pa pokušati "ukrasti" neko dijete, ponuditi mu minutažu nema razloga da ne pristanu.

U izlogu nemamo nikoga osim Amoaha koji će, bojim se, završiti kao Santos.

U ovom trenutku je bolje izvući nekog kadeta ili juniora, nego forsirati Beću, Drinu i Gasala. Na dijete od 17-18 godina se ne mogu naljutiti, a ova trojica kombinovano imaju 150 nastupa i ne znaš koji je gori.

Na samo dvije stvari mogu izvući iz ove letargije, Zakon o sportu i pomoćni teren.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 28 avg 2023, 12:42

zeljovolimte je napisao/la:
27 avg 2023, 21:21
Sta je sa Zrinskim?
Ceka li i njih pad, umor, emotivno, energetsko praznjenje?
Super je ti poredjenje, oni imaju dvije ekipe ( doslovno ), nama fali igraca za prvi tim

Jel ti uopste kontas sta pises ?

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 avg 2023, 13:30

RatoborniMrmot je napisao/la:
28 avg 2023, 12:42
Sta je sa Zrinskim?
Super je ti poredjenje, oni imaju dvije ekipe ( doslovno ), nama fali igraca za prvi tim

Jucer je igralo 80% njihovog prvog tima

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 28 avg 2023, 13:48

1921boy je napisao/la:

Plus što je 8 hiljada na ruke zapravo cirka 16 hiljada mjesečno ukupnog troška klubu.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 28 avg 2023, 13:49

28 avg 2023, 13:30
RatoborniMrmot je napisao/la:
28 avg 2023, 12:42
Sta je sa Zrinskim?

Jucer je igralo 80% njihovog prvog tima
Lask

ZRINJSKI: Marić, Senić, Batarelo, Ćorluka, Tičinović, Čanađija, Ramic, Ivančić, Ćuže, Malekinušić, Bilbija.

Zvijezda

Niron, Barisic, Canadzija, Corluka, Sabljic Malekinusic, Ivancic, Stanic, Memija, Senic, Bilbija

Jos im na klupi, a redovno ulaze Kis, Jukic, Zlomislic, a gdje su Jakovljevic, Magdic ( obojica stoperi ) ?

Kao sto rekoh, ljudi hladno imaju dva tima, oprosti ali pises gluposti.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 avg 2023, 14:08

elSaik je napisao/la:
28 avg 2023, 13:48
Plus što je 8 hiljada na ruke zapravo cirka 16 hiljada mjesečno ukupnog troška klubu.
Ne razmišlja niko o tome, mi moramo plaćati doprinose uredno i to na cifru na koju je igrač prijavljen (u tom slučaju 8k) a ne na minimalac. Što je jako bitna razlika.
mosa lošmi stićko tit-ula!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 28 avg 2023, 14:12

Najbolje ko Tuzla City, prijaviti ga na minimalac, a ostalo u kovertu :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 avg 2023, 14:14

Virtu4l je napisao/la:
28 avg 2023, 12:16
Na samo dvije stvari mogu izvući iz ove letargije, Zakon o sportu i pomoćni teren.
Nije tema politika, ali eto moramo, mislim da se to neće desiti u skorije vrijeme, najprije jer sadašnje stanje pogoduje Zrinjskom (HDZ) i Borcu (SNSD) i moje mišljenje je dok su oni dio vlasti to se neće mijenjati jer će jedna struja uvijek glasati da taj zakon ne prođe.

Ukoliko bi se nešto promijenilo, vjerovatno bi se konkurencija dodatno zaoštrila, mi, Velež, možda Čelik i Sloboda, a to je već puno veća prijetnja prema gore spomenutim ekipama, a još kad na to dodamo da su te ekipe dio Federacije, onda znaš koliko je sati.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 avg 2023, 15:40

1921boy je napisao/la:
28 avg 2023, 14:14
Nije tema politika, ali eto moramo, mislim da se to neće desiti u skorije vrijeme, najprije jer sadašnje stanje pogoduje Zrinjskom (HDZ) i Borcu (SNSD) i moje mišljenje je dok su oni dio vlasti to se neće mijenjati jer će jedna struja uvijek glasati da taj zakon ne prođe.
Ne treba nam SNSD za to. Zakon se može izglasati na nivou Federacije i vjeruj mi da Bošnjaci više koče nego HDZ.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 28 avg 2023, 15:55

Virtu4l je napisao/la:
28 avg 2023, 15:40
1921boy je napisao/la:
28 avg 2023, 14:14
Ne treba nam SNSD za to. Zakon se može izglasati na nivou Federacije i vjeruj mi da Bošnjaci više koče nego HDZ.
Hercegovcima ne pada na pamet da izglasaju Zakon o sportu,ovi novi ovde su se malo sabrali,i realno su pomogli sportskim kolektivima.
Imate na YT emisiju pod naslovom “Aluminij-od Tuđmana do Kabirija”sve će vam se samo kazati.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 avg 2023, 15:58

Virtu4l je napisao/la:
28 avg 2023, 15:40
Ne znam ali ipak mislim da HDZ drži konce u toj odluci. Ako oni glasaju i ostali će, a mislim da oni nemaju namjeru to uraditi.

Zadnji pokušaj je bio prošle godine (21.07.2022) i to je odbijeno. Čini mi se delegati SDA i SDBiH su bili ti koji su podnijeli inicijativu.

22Z, 8S, 6P - rezultati tadašnjeg glasanja.

Mislim da će teško naći nekog ulagača preko DOO, nije nemoguće ali je jako teško. Dok se ne donese taj zakon i dok UG ne pređe u SD, mislim da ćemo mi raditi prema trenutnom principu poslovanja još zadugo, znači zakon o sportu ili kao što si rekao, koncesija/prodaja tog zemljišta, trećeg nema.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 28 avg 2023, 16:37

Arap će uz Ovcinu i Muftica bit najveće iznenadjenje.

Doktorinho
Kontakt:

Post Postao/la Doktorinho » 28 avg 2023, 16:58

Rijesena misterija

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 28 avg 2023, 19:49

Nisu oni ograničeni ljudi, nego itekako mudri i hinjasti da znaju šta bi taj potez značio za Zrinjski..

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 28 avg 2023, 20:44

Može li se takav zakon donijeti na nivou kantona?

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 28 avg 2023, 20:58

Doktorinho je napisao/la:
28 avg 2023, 16:58
Rijesena misterija

Zrinjski je projekat HDZ-a gdje se radi na tome da imaju kontrolu i da se hrvatski klub reprezentira izvan granica države. To im ulazi u nacionalni plan. Mi nažalost nemamo nacionalnog plana i zato smo izgubili kako kontrolu nad financijama tako i nad medijima itd itd.

Niko nema mu..a da napravi inspekciju koju nevode njihovi ljudi kako u zrinjskom i širokom tako i u borcu.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 28 avg 2023, 20:58

Postoje i drzavni i kantonalni zakon, i oba predviđaju da se sportski klub osniva kao privredno društvo.
Ali obzirom da nijedan klub nije tako organizovan, onda vjerovatno postoji određena prepreka.
Možda je caka u tome da se omogući preregistracija, jer u suštini ne bi se osnivali Novi klubovi nego bi postojeći mijenjali svoj status.
Ali ovo su sve samo nagađanja.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 avg 2023, 21:11

voltron30 je napisao/la:
28 avg 2023, 20:44
Može li se takav zakon donijeti na nivou kantona?
Moguće je, ali opet mislim da ne bi puno toga riješilo, Federalni je taj koji je ključ a od njega očigledno neće biti zadugo ništa.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bvsic, Paromlinac i 34 gosta.