Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Monolog » 12 sep 2011, 08:23

Apsolutno zaslužen trijumf Samanthe Stosur. :D Znali smo kakav servis i forehand ima, a sinoć su je oba oružja baš služila. S druge strane, Serena i nije bila na nivou (sad, to je usko povezano sa gorenavedenim parametrima Australijanke). :mrgreen:

Nego, ono čemu sam se sinoć smijao (nije bilo pogano, da ne bi bilo zabune :mrgreen: ) je return na Serenin drugi servis. Amerikanka pokušava odservirati na backhand, al' se Stosurova tako brzo namjesti i raspištolji forehand. :mrgreen:

I, kao što neko reče, koja razlika između Stosur i Wozniacki. :lol: Dankinji bi trebali oduzimati po 1000 bodova prilikom samog ispadanja na GS-u. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 12 sep 2011, 10:44

rogeRF je napisao/la:
Zabac je napisao/la:
rogeRF je napisao/la:Ne mogu da vjerujem kakva je drolja ova Serena?!! Sta je ondje sudija bila kriva?? Normalno da ce je kazniti kad kreči ko budala, ne bi li dobila poen za 40:40. Ako su pravila da se teniser prije dobivenog poena ne smije radovati, praveci nekakve uzvike za svakog' tenisera/ku, zasto to ne bi bilo i za ovu glupu Amerikanku?? U vise navrata sere na sudije u svojoj Americi.
Ona da je osvojila 50 GS-ova, da je cijeli svijet smatra najboljom ikada, ona nije NISTA. Ona mi neki profesionalac!! Kako je samo 'pogana'...
Volim sto ju je Australijanka rasturila u ovom mecu, nije joj dopustila malu priliku za povratak u mec, lijepo je odrzavala svoju prednost u 2. setu, i onda rutinski zavrsila posao, s dva break-a.
ma ne mozes geldati to na takav nacin.Serena je jedna od najvecih igracica ikada i veliki sampion.Velika je u porazu kao i u pobjedi.
Pokazala je nebrojeno.
Dobila je poen definitvno ali desi se svima da nesto ispuste prije vremena.
Pa obrati paznju recimo na Murraya.Taj tokom poena zna skliknut 3-4 puta posebno kada je iznenadjen kod nekog udarca.Ali se tolerise.Ovo je sudinica morala drugacije protumaciti jer zaista je bio veliki poen.Sam nije mogla nista napraviti kod onog udarca.
Sama Sharapova je iritantna kod udaraca.Murray ima tih uleta i uzvika tokom poena sto je blago receno jos gora situacija pa se tolerise.
Sudinica je definitvno pogrijesila.Ako nista trebala je ponoviti poen.
Da. velika je i u porazu i u pobjedi. Zasto se onda nije rukovala s sudijom na kraju meca? Je l' to dokaz da je velika i u porazu?? Je l' to odlika najboljih?? Je li se to Federer jucer nije trebao rukovati sa sudijom kada je izgubio? Izgubio je vrlo tijesno onaj mec, izgubio je dobiveno! Sereni nije ovo prvi put da vrsi attack na sudije. Svi znamo kakva je ona. Bila totalno deklasirana u ovom mecu, nije nista mogla uraditi, Sam ju je setala s strane na stranu, forehand joj je bio neodbranjiv. Ni u snovima nije mogla dobiti ovaj mec. Jednostavno, Stosur je bila i vise nego bolja veceras. Je li ovo rade najbolji " onclick="window.open(this.href);return false; ?

Murray u vecini slucajeva galami i psuje, ali i izgubi taj poen, sto nije isto.
manje rise.
Nju je sudinica dobro izjebala i ne treba da joj pruzi ruku.Jednostavno ondje joj nije smjela uzet poen.
Kad smo vec kod Rogera znao je taj govorit da Murray igra ruzno i odvratno itd da samo prebacuje lopte.Sjetices se nekada davno Dubaia , govorio da je smjesno da je Jelena Jankovic broj jedan jer nema GS.itd
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2011, 11:11

To je sasvim normalna pojava da muškarci kritikuju ženski tenis, Tipsarević, Roddick, Murray, itd...

Totalno su u pravu, presmiješno je da muški i ženski osvajači Grand Slama dobiju isto love...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 sep 2011, 11:20

Pa nek Jankec i Endi promjene pol i imaju velike sanse za Gran slam! ;-)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 sep 2011, 11:26

E da. Veliki je primitivizam nekog nazvati droljom. Gadura, glupaca ok. Al drolja je dno dna.
A vi sto branite Serenu, samo pogledajte Venusinu reakciju u lozi, i bice vam jasno koliko je Serena bila u pravu! Ni zeru!
Marija vristi, Endi stenje, Azarenka umire, a Serena uz krikove govori: ''Come on!''
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 12 sep 2011, 11:29

Zasluzeno je izgubila poen, da je stenjala, vristala, mjaukala, ne bi nista bilo, ali ne mozes izgovoriti come on, ajde, vamos, ideeee toku poena.

Kasnije joj je trebala uzet jos jedan poen, nakon sto je onako seljacki izvrijedjala Azderaki.
Stosur zasluzeno uzela titulu, silu prikazala sinoc.

Ne moze Rafa zasjeniti Novaka ove godine nikako, ovo ce vjerovatno biti najbolja sezona jos od 2005 godine, kada je Federer skupi samo 4 poraza, a mozda bude i bolja.
A ionako nece imati sansu da zasjeni ikoga, jer Nole veceras ovo dere. 8-)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 sep 2011, 12:00

Inace, navijam za Serenu, ali stvarno je i mene razocarala onakvim potezom. Jos i publika zvizdi nakon toga na servis Stosour, ti debili, Amerikanci...

I neka je Samantha pobjedila...sinoc je bila bolja jednostavno...

Sto se vecerasnjeg finala tice. Mislim da se svi slazemo u jednom, a to je psiholoska prednost Novaka u odnosu na Rafu, zbog svih pobjeda u njihovim duelima ove sezone. Otprilike imamo situaciju, slicnu kao u duelima Nadal vs Federer, gdje je taj psiholoski momenat na stani Nadala i koji je vecim dijelom kljucni....

Gledo sam cijeli mec Rafe protiv Murraya (jbg, ne stigoh ranije pisati) i Rafa mi odlicno djeluje. Sjajno kretanje, sto vec svi znamo, ali nas svaki put i iznova fascinira :D i cinjenicu da ga odlicno slusa forhend, pogotovo iz nekih, naizgled, izgubljenih situacija, kada pogađa nemoguće. Bez previse oscilacija i dosta sigurnosti u igri....

Vidjecemo da li Rafa ima neku taktiku za Novaka, jer se pokazalo da je Noletov dvorucni backhand, nerjesiva enigma za njega i mislim da obzirom na sve Novakove karakteristike da Rafa mora biti agresivniji i ofanzivniji veceras, sto je opet apsolutno nekaraktersiticno za njega, ali morat ce malo vise rizikovat, drugacije ne vidim nacina...ne moze on igrati na fazon Federera, Murraya, protiv Novaka.

Sto se NOvaka tice, cinjenica da je prethodno imao dva teska i duga meca, moze biti otezavajuca okolnost, ali mislim da je on tokom sezone pokazao da to ne igra neku ulogu i da je i fizicki i mentalno spreman. Ostalo, sve znamo...

Ocekujem sjajno finale i nek pobjedi bolji, iako sam, licno, za Noleta :)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 12 sep 2011, 12:09

Rafael ima igru za Novaka, no glavno pitanje je glava i kompleks koji je nabio Novak Rafi.
Zadnjih pet pobjeda nad Rafom kao i činjenica da je najbolji na svijetu stavlja Novaka u poziciju favorita večeras.Mislim da će nam sve reći prvi set i Rafina igra na Novakov servis jer je i u finalima mastersa kao i u Londonu bio poprilično inferioran i bezopasan na Noletov servis.
.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 sep 2011, 12:23

Znam da svi govore da je Nole favorit, zbog svih pobjeda! Vi zaboravljate da je Rafa u prvom dijelu 4 puta zaredom dobio Noleta. Svaki put je bilo neizvjesno. Noletu je bilo tesko, ali svaki naredni put Nole je bio bolji zeljan revansa. Sada je Rafa zeljan revansa. Sta mislite sta ce kod Rafe da prevlada, strah ili ludacka zelja za osvetom? Osveta, naravno! Bez uvrede ali Rafa nije ni Endi ni Fedex da padne pod psihom i strahom.
Naravno ne pita se sve on. Nole da bi dobio ne smije ni trena da popusti.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 sep 2011, 12:25

Edit.
Prvom dijelu 2009 4 pobjede Rafe
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 12 sep 2011, 13:21

DANTES je napisao/la:Znam da svi govore da je Nole favorit, zbog svih pobjeda! Vi zaboravljate da je Rafa u prvom dijelu 4 puta zaredom dobio Noleta. Svaki put je bilo neizvjesno. Noletu je bilo tesko, ali svaki naredni put Nole je bio bolji zeljan revansa. Sada je Rafa zeljan revansa. Sta mislite sta ce kod Rafe da prevlada, strah ili ludacka zelja za osvetom? Osveta, naravno! Bez uvrede ali Rafa nije ni Endi ni Fedex da padne pod psihom i strahom.
Naravno ne pita se sve on. Nole da bi dobio ne smije ni trena da popusti.
Potpuno se slažem samo mislim da bi odlučujući segment mogao biti prvi servis kod Nadala.Ako bude bio kao prošle godine u finalu biće čupavo u suprotnom mislim da španac nema šanse.
U svakom slučaju (bar kad sam ja u pitanju) najmanje bole porazi od Rafe.Samo nek nema onog metilja škota i plachipichkice :mrgreen:
Idemo Srbine ;)
"Indija,Pakistan..."

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 12 sep 2011, 13:59

Nema Rafa tog servisa, onako je servirao samo dvije sedmice u karijieri i ono je bilo najbolje serviranje Nadala u karijeri.
To je smisljeno odradjeno, jer drugacije Nadal ne bi uzeo tu titulu, posljedice tog servisa su bile vidljive kasnije, kada je propustio dio turnira zbog povrede ramena.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 sep 2011, 14:18

slika
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 12 sep 2011, 14:28

Analize nema prije ovog mecha.Jednostavno je ko bude bolji pobjedit ce :D
Ko dobije bitku sa osnovne linije i ko bude vise pogadjao kada treba taj ce odnjeti pobjedu.Bilo to 3:0 ili 3:2
Sintnice ce odluciti.
Servis je najvazniji segment igre i ko bude olje servirao imat ce veliku prenost,ali ipak nije odlucujuci.
Koliko ce dobro citati igru jedan drugom i koliko ce biti hrabri agresivni a u isto vrijeme i strpljivi.
Oboica su svjesni da moraju biti agresivni , a ko ce biti bolji vidjet cemo ;)
finale koje ce nam vjerovatno dati odgovor da li je Nadal teniski fenomen i moze se dici i nakon Nok dauna ili je Novak covjek sa Marsa :D
Stranger in the night. SIDA in the morning!

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 12 sep 2011, 15:38

Virtu4l je napisao/la:To je sasvim normalna pojava da muškarci kritikuju ženski tenis, Tipsarević, Roddick, Murray, itd...

Totalno su u pravu, presmiješno je da muški i ženski osvajači Grand Slama dobiju isto love...
@Zabac - evo, kolega @Virtu4l ti je dao odgovor na pitanje namijenjeno meni. ;)

Sto se tice vecerasnjeg meca, ja stvarno ne znam kome dati prednost. S jedne strane, nejbolji igrac danasnjice, prvi igrac svijeta, igrac koji je izdominirao ovu godinu, a s druge, vjerovatno ponajbolji igrac ikada, covjek od kojeg nikad ne znate sta ocekivati, nikad ne mozete biti sigurni da je poen rijesen, jednostavno, najbolji defanzivac danasnjice.
Sto se tice igre na ovom turniru, ja bi prednost dao Rafi. Medjutim, imajuci u vidu komplekse koje je Novak naturio Spancu, nikad se ne zna. Nadal me, blago receno, fascinirao u mecu protiv Škota. Bilo je pravo uzivanje gledati njihov dvoboj u polufinalu. Odgledao sam mec do zadnje sekunde, cak, jos bi volio da se igrao i 5. set, igra je bila spektakularna. Sada se sigurno ne moze reci da je Rafa dobio zbog problema s Murrajevom cupavom glavom (kako to kaze @Virtu4l :mrgreen: ), naprotiv. Murray je igrao odlicno. Vracao je i moguce i nemoguce. Odigrao nekoliko vrlo lijepih poena, posebno onaj negdje u 3-4 setu, kada je vratio Nadalov drop (svi znamo kako on skrati loptu), stigavsi nesto nevjerovatno. Murray ce sigurno napredovati, ali, cak i ona igra nije bila dovoljna za onu Rafinu majstoriju.
Novak i nije bas odigrao ovaj turnir na nekom nivou, na nivuo na kojem igra tokom ove godine. Ja sam bio siguran u njegov poraz u polufinalu pritv Rogera, a sta se desi...? Mislim da ga je ova pobjeda nad Rogerom "vratila" u zivot. Sigurno je, ovom pobjedom, dobio jos dodatno samopouzdanje. Tako da,, bice gusto....
Kazem opet, blagu prednost dajem Rafi, samo po igri koju je pokazao na ovom turniru. Jedva cekam pocetak mec, bice to sigurno prava poslastica za sve istinske ljubitelje bijelog sporta.
Izdržati, to je temelj vrline!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2011, 17:57

Najmanje je bitno kako je Novak odigrao dosadašnji dio turnira, to večeras neće igrati nikakvu ulogu. Finale je finale, dva igrača, jedan naspram drugog i to je to... ko bude bolji pobijedit će. Tri dobijena seta je mnogo, tako da će obojica imati priliku za popravni.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2011, 18:07

"Samantha je igrala vrlo dobro, ona je odlična igračica. Ja sam dala sve od sebe, ali ona je samo pogađala winnere. Ne bih se htjela osvrtati na situaciju s početka drugog seta, zabila sam poen, koji se očito nije vrijedio, ali to ne bi preokrenulo meč. Ja sam provela šest mjeseci u bolnici, ne mogu vjerovati da uopće stojim, a kamoli da sam bila u finalu jednog Grand Slama, hvala svima na potpori tijekom vrlo teških trenutaka moja karijere", izjavila je nakon meča emocionalna Serena Williams.

Stosur je bila presretna nakon svog prvog osvojenog Grand Slama te je teško nalazila riječi da se obrati javnosti. "Ovo su bila dva najbolja tjedna moje karijere, presretna sam zbog toga. Sanjala sam o ovom trenutku cijeli život, a sada se ostvarilo. Serena je odlična igračica, veliki borac, bilo je jako teško igrati protiv nje danas. Nadam se da su me gledali u Australiji, dobila sam puno poruka podrške tijekom ovih dana, hvala svima što su vjerovali u mene", zborila je presretna Australka nekoliko trenutka prije nego što je slavodobitno podigla svoju nagradu.

Samantha Stosur je prva Australka koja je osvojila američki Grand Slam nakon Margaret Smith Court daleke 1973.
Voli te tvoje Sarajevo.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 12 sep 2011, 18:14

u kolko je sati večeras meč?
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 sep 2011, 18:16

Ko je ovaj Sasa Bajin?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2011, 18:18

DANTES je napisao/la:Ko je ovaj Sasa Bajin?
Srpski trener, koji je navodno u vezi sa Serenom.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 1 gost.