Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Re: Odlazak u inostranstvo
Vratite se djeco jednoj jedinoj, Bosni.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
JarnoTrulli je napisao/la: ↑20 apr 2020, 23:38**** se vama peroguzanima, trazena roba, vas ce uskoro Mendes i Raiola zastupat.![]()

Cudi me da Mamic vec nije osnovao Akademiju peroguzaca

estonija prva, vjerovatno kao najmanje bitna. isto kao što je i belgija prva prekinula ligu, da se malo vidi kako to ide. zakoni o vizama će se mijenjati u svim zemljama, uvodiće se mjere podrske partnerima iz EU. Do koje mjere će to ići, hoće li se odnositi samo na berače jagoda koji ostanu bez posla (pa takvi neće smjeti pisnuti i moraće skinuti gaće kad gazda kaže) ili će se proširiti na sve, to je još uvijek nepoznanica.
zavisiće puno i kako će amerika proći u ovom svemu, a za sad se kod njih ne nazire vrhunac sranja. onaj ko misli da krah amerike nema veze s evropom, taj je bas levat. najveće, haman i jedino izvozno tržište evrope je amerika. dzaba što njemačka pravi mercedese, ako ih u americi više niko ne kupuje. isto tako smiješan je komentar "ko ide u estoniju", baš ima ljudi koji nisu u stanju da vide dalje od svog dvorišta. u estoniju možda idu ukrajinci, bjelorusi ili šta znam... pa kad njih nogiraju iz estonije, pojaviće se na vratima njemačke ili austrije i stati u red skupa sa bosancima. veća konkurencija, manje odlazaka.
u svakom slučaju, ovih priča iz estonije treba očekivati što više.
zavisiće puno i kako će amerika proći u ovom svemu, a za sad se kod njih ne nazire vrhunac sranja. onaj ko misli da krah amerike nema veze s evropom, taj je bas levat. najveće, haman i jedino izvozno tržište evrope je amerika. dzaba što njemačka pravi mercedese, ako ih u americi više niko ne kupuje. isto tako smiješan je komentar "ko ide u estoniju", baš ima ljudi koji nisu u stanju da vide dalje od svog dvorišta. u estoniju možda idu ukrajinci, bjelorusi ili šta znam... pa kad njih nogiraju iz estonije, pojaviće se na vratima njemačke ili austrije i stati u red skupa sa bosancima. veća konkurencija, manje odlazaka.
u svakom slučaju, ovih priča iz estonije treba očekivati što više.
President Donald Trump has said he will sign an executive order to temporarily suspend all immigration to the US because of the coronavirus.
On Twitter, he cited "the attack from the invisible enemy", as he calls the virus, and the need to protect the jobs of Americans, but did not give details]
ZELJEZNICAR 1921!
Nije losa ideja za biznis.Vrebac je napisao/la: ↑21 apr 2020, 08:37JarnoTrulli je napisao/la: ↑20 apr 2020, 23:38**** se vama peroguzanima, trazena roba, vas ce uskoro Mendes i Raiola zastupat.![]()
![]()
Cudi me da Mamic vec nije osnovao Akademiju peroguzaca![]()

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
- Marsal
- Kontakt:
Amerikanci Mercedese uvoze iz Meksika, a ne Njemačke.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Marsal
- Kontakt:
Napisao si: "dzaba što njemačka pravi mercedese, ako ih u americi više niko ne kupuje."
I ja sam ti odgovorio da Mercedesi koje Ameri kupuju su iz Meksika.
Glup i besmislen je svaki tvoj komentar na ovoj temi.
I ja sam ti odgovorio da Mercedesi koje Ameri kupuju su iz Meksika.
Glup i besmislen je svaki tvoj komentar na ovoj temi.
Strašno.

Pravi ih Njemačka u Meksiku zato što je jeftinije transportovati auto iz Meksika u Ameriku, nego iz Njemačke. A jefinije je da sklapa Meksikanac, nego Amerikanac. A profit uzima Njemac. I kad mu padne prodaja u Americi, uticaće to itekako i na uposlenike u Štutgartu. Znači, pad prodaje Mercedesa u Americi uticaće više na Njemačku nego na Meksiko sigurno.
Isto ko što bi pad prodaje Coca-Cole u južnoj evropi više uticao na Ameriku nego na opštinu Hadžići.
Hajd da vas pomirim, mercedesi ukradeni po evropi pa uvoze preko meksika
?

Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Povedi nas, Maršale.

The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
- Marsal
- Kontakt:
Napisao si sve što sam ja rekao u 1 rečenici.admin je napisao/la: ↑21 apr 2020, 12:59Strašno.![]()
![]()
Pravi ih Njemačka u Meksiku zato što je jeftinije transportovati auto iz Meksika u Ameriku, nego iz Njemačke. A jefinije je da sklapa Meksikanac, nego Amerikanac. A profit uzima Njemac. I kad mu padne prodaja u Americi, uticaće to itekako i na uposlenike u Štutgartu. Znači, pad prodaje Mercedesa u Americi uticaće više na Njemačku nego na Meksiko sigurno.
Isto ko što bi pad prodaje Coca-Cole u južnoj evropi više uticao na Ameriku nego na opštinu Hadžići.

- JarnoTrulli
@admin, ti si momcino zalut'o na diskusije, otkljucaj Ogijevu temu, pa nas izdominiraj na domacem terenu.
Njemacki OEM-ovi iz Meksika izvlace samo 5% prihoda (toliko, npr. izvlaci i Hastor iz BiH). Pad prodaje Mercedesa u Meksiku bi dakle visestruko vise uticao na meksicku nego na njemacku ekonomiji (isto vrijedi i za, npr. Hastora).
Sa aspekta radnih mjesta, pak, taj uticaj je 99% na proizvodnu lokaciju (ekonomiju Meksika ili BiH), jer oni sto rade u centrali (Stuttgart ili Wolfsburg) su overhead koji pokriva vise proizvodnih lokacija u isto vrijeme.

Njemacki OEM-ovi iz Meksika izvlace samo 5% prihoda (toliko, npr. izvlaci i Hastor iz BiH). Pad prodaje Mercedesa u Meksiku bi dakle visestruko vise uticao na meksicku nego na njemacku ekonomiji (isto vrijedi i za, npr. Hastora).
Sa aspekta radnih mjesta, pak, taj uticaj je 99% na proizvodnu lokaciju (ekonomiju Meksika ili BiH), jer oni sto rade u centrali (Stuttgart ili Wolfsburg) su overhead koji pokriva vise proizvodnih lokacija u isto vrijeme.
Zadnja izmjena: JarnoTrulli, dana/u 21 apr 2020, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Teško da će konkretno primjer koji si naveo biti mnogo oštećen,tu su najbitnija ona manja poduzeća koja surađuju sa SADom kojim su ovi npr jedini ili najjači klijent.admin je napisao/la: ↑21 apr 2020, 12:59Strašno.![]()
![]()
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Zna li neko, kako Austrijanci izdaju boravišnu dozvolu na godinu dana ako neko ide tamo studirati, i ima familiju tj. bračni drug i dijete? Koji status može dobiti taj bračni drug i maloljetno dijete?
⚜️~⚜️~⚜️
Bracni partner dobije vizu koja se veze sa vama. Osiguranje je takodjer zajednicko. Razlika je kada apliciras za vizu, trazeni iznos na konto bude 6000E+oko 50% (za ispod 24 godine) ili 12000E + 50% (za preko 24 godine).DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑21 apr 2020, 14:22Zna li neko, kako Austrijanci izdaju boravišnu dozvolu na godinu dana ako neko ide tamo studirati, i ima familiju tj. bračni drug i dijete? Koji status može dobiti taj bračni drug i maloljetno dijete?
Nazalost su bili uveli, da tokom prve godine bracni partner nema pravo raditi, pa ni onih 20h sto ti imas pravo. Nisam siguran da li to jos vazi.
Za dobivanje vize ja mislim da je ista procedura i za dijete, samo znam da je osiguranje poprilicno papreno za bracnu zajednicu, ako ne radis puno radno vrijeme ( a nemas pravo na puno radno bez Rot-Weiß).
-
- Kontakt:
Samo sto si zakasnio.
Imas vec mali milion firmi koje to rade.
A sto se tice zeitfirmi u medicini.
Ne postoji nista bolje ako si mladi boli te neka stvar za Integracijom.
2 mjeseca Berlin pa onda picis npr za Hamburg 3 mjeseca, nakon toga si u Passau.
Placen si duplo vise za isti posao kao i mi normalni medicinari.
Losa strana medalje je to sto nisi nigdje stacioniran i sto je tesko neka prijateljstva sklopit, ali za pare zaradit i vratit se u Bosnu nakon 5 godina sa dobrom lovom ne postoji nista bolje.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Hvala puno na info!CCKen je napisao/la: ↑21 apr 2020, 14:42Bracni partner dobije vizu koja se veze sa vama. Osiguranje je takodjer zajednicko. Razlika je kada apliciras za vizu, trazeni iznos na konto bude 6000E+oko 50% (za ispod 24 godine) ili 12000E + 50% (za preko 24 godine).DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑21 apr 2020, 14:22Zna li neko, kako Austrijanci izdaju boravišnu dozvolu na godinu dana ako neko ide tamo studirati, i ima familiju tj. bračni drug i dijete? Koji status može dobiti taj bračni drug i maloljetno dijete?
Nazalost su bili uveli, da tokom prve godine bracni partner nema pravo raditi, pa ni onih 20h sto ti imas pravo. Nisam siguran da li to jos vazi.
Za dobivanje vize ja mislim da je ista procedura i za dijete, samo znam da je osiguranje poprilicno papreno za bracnu zajednicu, ako ne radis puno radno vrijeme ( a nemas pravo na puno radno bez Rot-Weiß).
⚜️~⚜️~⚜️
Stranaca u Njemackoj je prema zvanicnim podacima 11 228 300 (zakljucno sa 31.12.2019). Od toga stranci Europe, 7 789 825. Za nas je bitno uporediti, 31.12.2015 jer je tada krenuo zakon za Zapadni Balkan. Također , izašli su dokumenti analize zakona Zapadnog Balkana (April 2020, nije ga niko jos od nasih objavio), sa misljenjima, iskustvima, pracenjem pa i brigom za Zapadni Balkan. Tu je i odgovor sta ce biti u slucaju recesije.. Al kasnije to.. Imam osjecaj da ih zanima trenutno stanje Balkana više nego sve nase politicare koji ne cine nista ili minimalno kako bi zaustavili odlazak.
Bitno je napomenuti da u ove podatke ne ulaze osobe koje su dobile njemacko drzavljanstvo , a koji je sad velik broj.
Link za statistiku: https://www.destatis.de/DE/Themen/Gesel ... 97004.html

Dakle.BIH drzavljani: 2015 (167975) 2019 (203265). Razlika 35290. U medjuvremenu je sigurno povecan broj ljudi koji su uzeli njemacko drzavljanstvo, zato cu uporediti s jos jednom statistikom.
Sljedeca statistika je od broja 203625 koliko im traju dozvole boravaka. Mislim da nakon 5 godina imaju pravo na stalni boravak (neka ispravi neko ako grijesim).
Do 1 godine boravak, 15645. Od 1-4 godine 38010, 4-6 godina 12955. Dakle zemlju u zadnjih 6 godina je napustilo 66610 građana.

Bitno je napomenuti da u ove podatke ne ulaze osobe koje su dobile njemacko drzavljanstvo , a koji je sad velik broj.
Link za statistiku: https://www.destatis.de/DE/Themen/Gesel ... 97004.html

Dakle.BIH drzavljani: 2015 (167975) 2019 (203265). Razlika 35290. U medjuvremenu je sigurno povecan broj ljudi koji su uzeli njemacko drzavljanstvo, zato cu uporediti s jos jednom statistikom.
Sljedeca statistika je od broja 203625 koliko im traju dozvole boravaka. Mislim da nakon 5 godina imaju pravo na stalni boravak (neka ispravi neko ako grijesim).
Do 1 godine boravak, 15645. Od 1-4 godine 38010, 4-6 godina 12955. Dakle zemlju u zadnjih 6 godina je napustilo 66610 građana.

Zadnja izmjena: zenicanin, dana/u 21 apr 2020, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.