Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
34
49%

Ukupno glasova: 70

Besic
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la Besic » 30 jun 2017, 22:53

sljivo je napisao/la:Da ih nije macola iz '98- 2004 opalila po glavi ko zna gdje bi sad bili. Ljudi razvili akademije koje mjere i prate pomjeraje "nožnih prstiju" i tako analiziraju igru reprezentativaca na tekmama a kamoli šta dalje.
Ovo je možda tek početak neke veće stvari,ovo su meni se čini tek prve generacije tog sistema koji je nastao 2002. Sad apropo tome mogu nastajati samo bolji jer evoluiraju i treneri i akademije s godinama :hmmmmm:

Danas čitam neko piše da DFB počinje izgradnju kamp/kompleksa za mlade 140 mil € projekat,pa neko citira tog momka kaže Bayern je već izgradio svoju akademiju 70 mil € :shock:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 30 jun 2017, 22:55

Besic je napisao/la:
Vijadukt je napisao/la:
duplo bolji, provjereno
Ma ne pratim cvajtaru,ustvari malo pratio zbog Akpogume ,skautiro Jel bolji stoper od Kempfa i Starka.

A ne znam ,vidiš kakav transfer napravi Pollersbeck,a di je Schwabe :kafa:
Schwabe je igrac Hoffenheima. Trebao je preci u Hannover ali nije htio da sjedi na klupi.
Sigurno je bolji u igri, realno blizi je Neueru u tog segmentu od Pollersbecka.

Akademija ce se graditi u Frankfurtu. Ima nekih problema jer konstantno se povecava cifra. Ali ne sumnjam da ce izgraditi.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 30 jun 2017, 22:56

Besic je napisao/la:
Vijadukt je napisao/la:
duplo bolji, provjereno
Ma ne pratim cvajtaru,ustvari malo pratio zbog Akpogume ,skautiro Jel bolji stoper od Kempfa i Starka.

A ne znam ,vidiš kakav transfer napravi Pollersbeck,a di je Schwabe :kafa:
I ja sam bio uvjeren da ce Schwabe biti prvi izbor.Nakon ove titule Pollersbeck je zacemntirao jedinicu u HSV.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 jun 2017, 22:57

Sad je veliko pitanje ko ce od ovih igraca u buducnosti isplivati kao zvijezda. Sigurno da Stark i Kempf imaju predispozicije da budu i seniorski reprezentatiivci. Zbog nedostatka bekova Toljan i Gerhardt bi se takodjer mogli naci u tom drustvu. Od ofanzivnih igraca Gnabry i Mayer se isticu potencijalom. Konkurencija ce im biti paklena jer se vec u reprezentaciji nalazi veliki broj njihovih vrsnjaka.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 30 jun 2017, 22:59

Gnabry je večeras ispustio moguće vodstvo od 3-0
Naograjso pred golom
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 30 jun 2017, 23:00

Nemojte forsirati Gerhardta na beku. Unistise jos jednog igraca pokusavajuci napraviti beka od njega.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 jun 2017, 23:02

Zanimljivo da je Elf uzeo titulu bez igraca Bayerna i Borussije (ne racunajuci Philippa koji ce tek od jula postati igrac BVB).
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 30 jun 2017, 23:06

Vijadukt je napisao/la:Nemojte forsirati Gerhardta na beku. Unistise jos jednog igraca pokusavajuci napraviti beka od njega.
molim boga da ga koln uzme nazad i da igra prirodnu poziciju....fazon je u tome sto je i u wobu zadnju polusezonu igrao isto...pitam se zasto bezveze istresti 13 miliona za igraca i muciti ga na neprirodnoj poziciji kad se za te pare moze kupit puno bolji i prirodni lijevi bek...

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 30 jun 2017, 23:08

muhamedhulk je napisao/la:
guillermo je napisao/la:Ovdje ismijase obje reprezentacije Njemacke,a momci ce izgleda osvojiti oba turnira sa B ekipama :tokralju:
Forum stručnjaci :rol:
Bas to :urnebes:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 jun 2017, 23:09

Forum stručnjci koji pišu ovdje kad niko ne prati i ne gleda. I sad dođete da istim pametujete.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 30 jun 2017, 23:10

Pa oni imaju igrača,lijevi je bek,proglašen za najboljeg igrača u uzrastu od 17 godina u cijeloj državi u sta ti ja znam koliko hiljada igrača i tek ga pomalo koriste.Na Wolfsburg mislim.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 jun 2017, 23:14

Braca Itter su buducnost Wolfsburga i Njemacke. Jedan je desni, a drugi lijevi bek

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 30 jun 2017, 23:16

Ako neko ne pise stalno na temi ne znaci da ne prati :crazy: Poenta je da se ovdje na forumu svoje misljenje namece kao aksiom. Malo realnosti treba...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 30 jun 2017, 23:17

Besic je napisao/la:Pa oni imaju igrača,lijevi je bek,proglašen za najboljeg igrača u uzrastu od 17 godina u cijeloj državi u sta ti ja znam koliko hiljada igrača i tek ga pomalo koriste.Na Wolfsburg mislim.
tog je kupio koln ja mislim....trenutno je marvin plattenhardt najbolja opcija za tu poziciju...weiser na desnu i to je to....
Zadnja izmjena: gruezi, dana/u 30 jun 2017, 23:19, ukupno mijenjano 1 put.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 jun 2017, 23:18

gruezi je napisao/la:
Besic je napisao/la:Pa oni imaju igrača,lijevi je bek,proglašen za najboljeg igrača u uzrastu od 17 godina u cijeloj državi u sta ti ja znam koliko hiljada igrača i tek ga pomalo koriste.Na Wolfsburg mislim.
tog je kupio koln ja mislim....
Braca Itter su u pitanju.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 30 jun 2017, 23:21

sljivo je napisao/la:Samo da Filip postoji moglo bi biti i bolji rezultat od ovoga.
Momčina je odličan već godinama. Ipak je njegova vrijednost veća od jednog Maxa Meyera. :shock:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 30 jun 2017, 23:21

FRANK RIBERY je napisao/la:
gruezi je napisao/la:
tog je kupio koln ja mislim....
Braca Itter su u pitanju.
Ja znam samo jednog Ittera, tog iz Wolfsburga :hmmmmm:

gruezi , najbolji desni bek se trenutno nalazi u Rusiji.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 30 jun 2017, 23:23

prika moj igraci tipa weisera su buducnost fudbala...krilo i bek u jednom sa odlicnom tehnikom i brzinom....

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 30 jun 2017, 23:27

gruezi je napisao/la:prika moj igraci tipa weisera su buducnost fudbala...krilo i bek u jednom sa odlicnom tehnikom i brzinom....

Pogledaj od 1:45

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 30 jun 2017, 23:38

http://www.espn.co.uk/football/fifa-con ... ast-decade

O razvoju Chile i Njemačke u zadnjih 10 godina

Pazi dio

Between 2000 and their World Cup win in 2014, 53 centres of excellence were built and those, combined with 366 regional coaching bases, were designed to ensure Germany didn't miss out on their most talented players, wherever they emerged.

At the same time, a rigorous coaching education system sees coaches trained in a serious, studious, academic manner. The likes of Jurgen Klopp, Ralf Rangnick, Thomas Tuchel and Joachim Low have emerged from this system to create forward-thinking tactical schemes and further develop

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: schalke i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []