FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Slobodas
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Slobodas » 09 mar 2021, 11:36

Uprava Slobode se kockala, Crnogorac plaća ceh?
Nula kreiranih šansi, nula golova, nula bodova. Otprilike se ovako može rezimirati učinak Slobode u dva proljetna kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzlaci su zimsku pauzu dočekali sa 22 boda, što je bilo devet više od opasne zone. A onda su stigla dva poraza, prvi u gradskom derbiju od Tuzla Cityja, a drugi na gostovanju kod davljenika Olimpika.

Sloboda na proljeće nije kompaktna, nije agresvina, nije rastrčana. Između linija je jednostavno previše prostora. No, analiza igre posao je za stručni štab Crveno-crnih.

Trener Gradimir Crnogorac nije bio zadovoljan proljetnom premijerom protiv Tuzla Cityja, ali je u utakmici sa Olimpikom izveo skoro identičan sastav, sa samo jednom promjenom. Umjesto suspendovanog Maksimovića zaigrao je golobradi Osmić.

Da Sloboda ima problema sa širinom nije nikakva tajna. Tušanj su u zimskom prijelaznom roku napustila dva standardna prvotimca - Dejan Uzelac i Nemanja Tomašević.

Menadžment Slobode na čelu sa sportskim direktorom Sanelom Mašićem nije osigurao adekvatne zamjene za te pozicije. Krenimo redom. U Slobodi su znali da nemaju mnogo opcija na stoperskim pozicijama. Osim odlaska Uzelca, znali su i da će mladi Kenin Devedžić odraditi tri meča zbog crvenog kartona. Tako je u tim (prinudno) uskočio junior Nedim Avdić, koji se ruku na srce, uz iskusnog Emira Jusića dobro predstavio u prvih 180 premijerligaških minuta.

Crveno-crnim dogodila se povreda kapitena Amara Beganovića, a s obzirom na to da u Slobodi nemaju rezervne opcije na desnom boku, priliku je dobio Adnan Salihović. Igrač sa najdužim stažom u trenutnom rosteru, ali sa limitiranim mogućnostima, što dokazuje i samo 21 odigrana minuta u jesenjem dijelu prvenstva. Protiv Tuzla Cityja igrao je cijeli meč, a sa Olimpikom kao jedan od krivaca za prvi gol ostao je u svlačionici poslije prvog poluvremena.

Sloboda je kao zamjenu za Nemanju Tomaševića angažovala Adnana Islamovića, koji je stigao iz srbijanskog superligaša Zlatibora. On, kao i ostatak ekipe, u prva dva kola nije pokazao skoro ništa i očito da će period adaptacije na Slobodu i Premijer ligu BiH potrajati. Šta tek reći za njegovu zamjenu, misterioznog Indonežanina Miftaha Anwara Sanija, od čijeg dolaska su klupski profili na društvenim mrežama povećali broj "follovera". Da li je neko iz Slobode ikada ranije gledao neki nastup ovog fudbalera i na osnovu njegovih partija ga angažovao? Čisto sumnjamo.

Pored nabrojanih dolazaka, Sloboda je u zimskom prijelaznom roku dovela na posudbu ofanzivce Ševkiju Resića (FK Sarajevo) i Roberta Miškovića (NK Osijek). I dok je nekadašnji mladi reprezentativac BiH prošao kompletne pripreme i igrao kontrolne utakmice, Mišković je stigao pred nastavak prvenstva i "iz autobusa" uskočio u startnih 11.

Slobodu predstojećeg vikenda očekuje domaći meč protiv zahuktalog Veleža. U slučaju neuspjeha i status Gradimira Crnogorca bio bi doveden u pitanje, jer rijetki su treneri u Premijer ligi koji su preživjeli tri vezana poraza.
izvor: https://fak.tor.ba/vijest/uprava-slobod ... ceh/117462
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 mar 2021, 11:39

Horor nas ocekuje ako se kojim slucajem okliznemo u cvajtu (vjerujem da necemo i znam zbog cega).
Igranje u cvajti znamo sta to znaci. Prvo moras zaustaviti i naci igrace da ne ispadnes iz cvajte jer smo mi onda u prvom krugu bili blizu da se okliznemo u drugu cvajtu.
Za ulazak u PL nam treba minimalno 1.500.000KM sto je nama samo san osim da nam neko posalje nekog kao sto je bio onda Azmir.
Poslije ulaska u PL treba ti obnova komplet kadra igrackog i trenerskog jer od ovih momaka sigurno nece niko ostati osim naseg Torabija. I to je minimalno 1.500.000KM.
Ovo sto ce Buljoni ustedjeti na dva tri igraca je daleko manja cifra od one koju bi platili da zaigramo ponovo u PL.
Jel' malo dovesti cetiri igraca? Jel' ovi nemaju plata pa nece da igraju. Jel' Buljoni poceo lagati kao i sve prethodne uprave koje je instalirao mali?
I nemojte jedan drugom prijetiti tako vam Boga, Gorkog, Slobode i Tusnja.
Niko ne razbi Beriza Kabilovica sto onomad obuce nasem predsjedniku Slobode duks S.H.
Znamo mi dobro ko je glavni krivac za propast Tusnja i Slobode. Slijep vidi.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 09 mar 2021, 11:46

Hvala Grado :salut:
Navodno Crnogorac nije baš u najboljim odnosima sa sportskim direktorom kluba Sanelom Mašićem, s čijom transfer-politikom se nije slagao.

- Nemam komentar, ne želim da trošim riječi - dodao je Crnogorac.
Kad skontas ko su nam sve bili SD-ovi u proslim godinama, bolje nam je bez te funkcije u klubu izgleda.
Zadnja izmjena: Gifron, dana/u 09 mar 2021, 11:54, ukupno mijenjano 1 put.
Jedan grad, jedna ljubav!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 mar 2021, 11:53

Desava se isto kao one godine kada smo ispali. Igrace boli muda jer mogu komotno zbrisati bez postivanja bilo kakvog ugovora ako ispadnemo u cvaju.
Zainteresovanih klubova za mlade igrace ima itekako. Vjerovatno ima urote i od agencija. Isto su uradili i one nesretne godine. Sloboda im je bila samo odskocna daska za promoviranje.
Sve se svodi na to da ako nemas para i ne mozes platiti uzitak neces ni guziti. Cak ni vlastitu zenu ako je hranis makaronima, a ti vracas dugove od prethodnih gresaka.
Ovi u upravi ocito nisu sposobni za nesto vise osim za kolo srece koje im okrece ledja i da bace koju laz kako ce kupiti deset najboljih igraca. Cuj deset najboljih igraca? Svasta, prica za predskolski uzrast.
Zadnja izmjena: Probisvjet, dana/u 09 mar 2021, 11:56, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 09 mar 2021, 11:55

Gifron je napisao/la:
09 mar 2021, 11:46
Hvala Grado :salut:
Navodno Crnogorac nije baš u najboljim odnosima sa sportskim direktorom kluba Sanelom Mašićem, s čijom transfer-politikom se nije slagao.

- Nemam komentar, ne želim da trošim riječi - dodao je Crnogorac.
Kad skontas ko su nam sve bili SD-ovi u proslim godinama, bolje nam je bez te funkcije u klubu izgleda.
Ovo se iz aviona vidjelo, SD je jeo go.vna od početka.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 mar 2021, 11:58

Grado hvala na svemu i sa srecom. Nadam se da ces nas voditi ponovo u nekim boljim vremenima :salut:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 09 mar 2021, 12:01

Hvala Gradi velikom slobodasu na doasdasnjem radu :salut: , on je u ovoj situaciji najmanje kriv ali je prvi zaplatio.

Najgore je sto se sav prljav ves i problemi iznose sada kada je prelazni rok zavrsen i kada nema vise prostora za manevrisanje i dovodjenje nekih pojacanja, po meni je tu Grado glavni krivac sto je sutio kad je trebalo da se upali alarm na vrijeme.
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 mar 2021, 12:02

Iskreno,koja je uloga ovog Masica?Covjek se samo krije,nikad u zivotu nisam cuo za njega
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 09 mar 2021, 12:04

eh sad se tek bojim najgoreg

otisao je posljednji covjek kojem je bilo iskreno stalo do Slobode u ovoj garnituri, a ne do pranja para i forsiranja igraca za preprodaju

hvala Gradi na 22 boda do sad sa ovakvom ekipom, vidi se da je on najzasluzniji za to. I hvala mu sto je pokazao karakter i otisao, ako sam ja problem odoh. Bojim se da cemo tek sad da vidimo probleme

@Sariel nisam prije htio da odgovorim jer sam cekao ovaj rasplet dogadjaja. Mislim da bi sad bilo posteno da Denis Karic preuzme ekipu, ima odlican odnos sa igracima iz tih agencija, ima dobar odnos sa ljudima koji u stvarnosti kroje ekipu i bilo bi posteno da to bude on. Ali mislim da se nece izloziti tom riziku, jer samoubistvo je uzeti Slobodu sad, a Denis ne preuzima takve rizike. Osim ako ne dodje ferman iz opstine. A na cije god ime sad dodje taj ferman, to je katil ferman

Milenko sumnjam da hoce jer koliko god volio Slobodu on ne da da mu se do ove mjere sastavlja ekipa.
Vojvoda je BUDALA ako prihvati obzirom na drugu ponudu koju ima. koliko god volio Slobodu ako imalo realno gleda zna sta mu je bolje.

Rage je zrtva sve mi se cini, ili neki trener sa strane blizak ovim agencijama sto vode klub.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 09 mar 2021, 12:11

Jel pocelo...jeste....
Malo se klupko razmotava. Da bi se ponovo digli iz pepela Sloboda mora dotaci samo dno, nazalost.
Grado nije neki strucnjak uvjek sam pisao i opet cu ali najmanje je kriv za ovo. Jos jednom se dokazuje da fudbalski klub nije niti se moze voditi kao firma, kao javna ustanova, nije ti ovo gradjevinska firma da im smanjis satnicu, ukines topli obrok i stedis.
Neka nam je bog na pomoci.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

katarakta

Post Postao/la katarakta » 09 mar 2021, 12:22

DamirT je napisao/la:
09 mar 2021, 12:02
Iskreno,koja je uloga ovog Masica?Covjek se samo krije,nikad u zivotu nisam cuo za njega
Ima čovjek jednu fotku s Hadžibegićem i to je to od njegovog dodira s fudbalom :urnebes:
Niko, niko, samo Sloboda

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 09 mar 2021, 12:44

Na žalost prvi je stradao Crnogorac, jer lakše je trenera promijeniti nego ekipu. Da se razumijemo nije Crnogorac Murinjo da se plače za njim, ali je solidno uradio posao. U pojedinim trenutcima je djelovao kao neko ko ima viziju i kakvu ekipu želi na terenu. Međutim drugi nisu uradili ono što je do njih. Niko nije očekivao Ronalda, ali ekipa je ušla slabija nego na početku. Nije nađen na sredini igrač niti napadač. Previše se nadali sreći.
Zadnja izmjena: meecko, dana/u 09 mar 2021, 12:45, ukupno mijenjano 1 put.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 09 mar 2021, 12:45

ultrasstyle_tz je napisao/la:
09 mar 2021, 12:04

otisao je posljednji covjek kojem je bilo iskreno stalo do Slobode u ovoj garnituri, a ne do pranja para i forsiranja igraca za preprodaju

hvala Gradi na 22 boda do sad sa ovakvom ekipom, vidi se da je on najzasluzniji za to. I hvala mu sto je pokazao karakter i otisao, ako sam ja problem odoh. Bojim se da cemo tek sad da vidimo probleme

@Sariel nisam prije htio da odgovorim jer sam cekao ovaj rasplet dogadjaja. Mislim da bi sad bilo posteno da Denis Karic preuzme ekipu, ima odlican odnos sa igracima iz tih agencija, ima dobar odnos sa ljudima koji u stvarnosti kroje ekipu i bilo bi posteno da to bude on. Ali mislim da se nece izloziti tom riziku, jer samoubistvo je uzeti Slobodu sad, a Denis ne preuzima takve rizike. Osim ako ne dodje ferman iz opstine. A na cije god ime sad dodje taj ferman, to je katil ferman

Milenko sumnjam da hoce jer koliko god volio Slobodu on ne da da mu se do ove mjere sastavlja ekipa.
Vojvoda je BUDALA ako prihvati obzirom na drugu ponudu koju ima. koliko god volio Slobodu ako imalo realno gleda zna sta mu je bolje.

Rage je zrtva sve mi se cini, ili neki trener sa strane blizak ovim agencijama sto vode klub.
Ko je to otisao?

Ko je forsirao igrace jedne agencije?

Ne znam jesil realan ili se zajebajes i za ovo sa cickovim uljem.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 mar 2021, 12:49

katarakta je napisao/la:
09 mar 2021, 12:22
DamirT je napisao/la:
09 mar 2021, 12:02
Ima čovjek jednu fotku s Hadžibegićem i to je to od njegovog dodira s fudbalom :urnebes:
Makar nesto ahahahahhaha
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 mar 2021, 13:03

Ja razumijem i upravu ako se pare umjesto na plate igračima preusmjeravaju na vraćanje dugova kao što prikazuju da rade. Radije biram 10. mjesto i opstanak na srecu ali da umanjimo dugove nego 6.-7. mjesto uz nekakve dobre igrače i igru a da ne smanjimo dugove. Nama trebaju tek 1-2 pobjede uz par remija za opstanak tako da nije toliko alarmantno bodovno koliko je problem što igre nemamo uopšte. Za nadati se da na sreću i na guzove osvojimo te bodove što prije i budemo u manjim brigama za opstanak.
Svi uvijek pišemo da želimo napokon klub bez dugova, čak i po cijenu rezultata i igre, ali kad dodje do toga ide drvlje i kamenje i na upravu i trenera i igrače. Mislim da je u ovom lancu najodgovorniji SD jer smo sigurno mogli iskopati par solidnih i jeftinih igrača koji bi nam pomogli u opstanku.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

katarakta

Post Postao/la katarakta » 09 mar 2021, 13:08

Ma nezz da li je do agencije. Iz agencije je i Tomašević, doveli su ga na probu pa prodali za solidnu cifru. Jedini iz agencije kao rinaka je mali Kadrić, ostali su ok.
Niko, niko, samo Sloboda

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 mar 2021, 13:37

Zasto taj sportski direktor ne da ostavku, za koji qrac on sluzi u klubu...odlazi iz svetinje nesposobni majmune :puke:
....trebao je prvo taj kurajber SD prvo dati ostavku, pa onda vidjeti sta dalje, Grado je mlad i neiskusan sa takvim hostaplerima da se nosi...a i sam sebe je yebao, ostade Torabi a ti Grado sad sjedi i hvataj se glavu, yebo vas vise doktor Torabi.....
Zadnja izmjena: Skver, dana/u 09 mar 2021, 13:43, ukupno mijenjano 1 put.
🔴⚫️

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 mar 2021, 13:41

.
Zadnja izmjena: Skver, dana/u 09 mar 2021, 13:43, ukupno mijenjano 1 put.
🔴⚫️

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 09 mar 2021, 13:42

katarakta je napisao/la:
09 mar 2021, 13:08
Ma nezz da li je do agencije. Iz agencije je i Tomašević, doveli su ga na probu pa prodali za solidnu cifru. Jedini iz agencije kao rinaka je mali Kadrić, ostali su ok.
Nije on iz agencije te njega drzi agencija iz Beograda koja sarađuje sa ovima.
Sloboda je moja nacija

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 mar 2021, 13:48

ultrasstyle_tz je napisao/la:
09 mar 2021, 12:04

Yebo me svako ako ti nisi Denis Karic....cuj Denis Karic, Viber opcija :crazy:
🔴⚫️

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Tzhc075 i 6 gostiju.