La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Adi_Zepce » 11 dec 2011, 00:57

juznjak> je napisao/la:Betis naplatio sve dugove iz proslih kola i pokazao da je veliki klub....remontada za neke 2-3 min, od kako je izasao Santa Cruz ,Betis je zaigrao mnogo bolje ,ocekujem sada kada su se oporavili od povrede da tandem Castro -Molina koji je u Segundi zario i palio to isto radi u pusimeri . Uglavnom zasluzena pobjeda Betisa 8-)
Pobjeda realno nije zasluzena,realno bi bilo da je zavrsilo bez pobjednika.Betis nije zaigrao bolje nakon svoji izmjena,vec nakon izmjena Valencije kojima je Emery pokusao zatvoriti mec.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 dec 2011, 12:11

Evo ti brate statistika ,Valencia je ocekivano jedino bolja bila u posjedu ali taj posjed uglavnom se odvijao na 40 met od gola Betisa .
slika
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 11 dec 2011, 12:15

hvala dragom bogu da postoji jedna barsa i sa njom mesi.dosta je brate mili ovih robota i murinja

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 11 dec 2011, 12:26

Sparta je napisao/la:@Reufe ti ziviš u zabludi o si previše očaran Mesijem :lol:
Barcino najjace oružje se svodi na glumi, provokacijama tj. ljigavosti..

Nebih volio da ih igrači Real Madrida kopiraju tj. da tako odrade ovaj "El Clasico" .

Sigurno je jedno da se moraju odbraniti od te glume, provokacija itd..
jooj što ja dobijem želju da te razbijem :mrgreen:

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 11 dec 2011, 13:09

juznjak> je napisao/la:Evo ti brate statistika ,Valencia je ocekivano jedino bolja bila u posjedu ali taj posjed uglavnom se odvijao na 40 met od gola Betisa .
slika
Sve je uredu brate,ali gledano realno Betis je imao vise pokusaj,ali nisu to bilo pokusaju koji se nazivaju 100% sansom.Po meni to su bili jalovi i jako losi pokusaji,dok ove Valencije nemam sta komentirati jer su jos gori bili.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Zeka
Kontakt:

Post Postao/la Zeka » 11 dec 2011, 13:17

Sljedeće kolo,Spaha crveni,Ronaldo 2 mjeseca out :D
Nekako,imam osjecaj da ce Sevilla pretrpit velik poraz,da ce se Real opet osvecivat protiv slabijih.Al daj boze da grijesim. :D

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 11 dec 2011, 15:08

i ja mislim da bi sljedece kolo Spaha mogo dobiti crveni...nekog belaja ce biti, nekako sam siguran u to...samo se nadam da nece biti povreda i grubih startova...

a usput jel prenosi TV1 sljedece kolo Sevillu...

sinoc Betis na brzinu preokreno, kod drugog gola strasna lopta za Castra...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 dec 2011, 15:29

Drago mi je sto je Sporting upisao vrlo vaznu pobjedu na Vallecasu kod Raya , inace dva gola zabio Nacho Novo ,nadam se da ce i Zaragoza slaviti a Getafe izgubiti 8-) inace dosta je zanimljivo i u Segundi .

1 Hércules 33
2 Elche 31

3 Deportivo La C… 30
4 Real Valladolid 29
5 Córdoba 29
6 Almería 28
7 Celta de Vigo 27
8 Alcorcón 25

Zanimljivo da Depor biljezi posjetu od 20 000 po susretu ,time se ne moze pohvaliti dosta klubova u Primeri Tenerife u 3 ligi biljezi posjetu od 10 000 po susretu sto je bolje od vecine klubova u Segundi ili recimo Getafea ili Mallorce koji u Primeri imaju slicnu posjetu . Ocekivati je od oba kluba da se plasiraju u visi rang takmicenja dogodine ...
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 13 dec 2011, 17:01

slika

Cádiz 20:00Valencia
Ponferradina 20:00 Real Madrid
Getafe 21:00 Málaga
R. Sociedad 21:00 Granada
Celta 21:00Espanyol
Racing 21:00 Rayo
Mallorca 21:00 Sporting
Deportivo 21:00 Levante
Mirandés 21:00 Villarreal
Almería 21:00 Osasuna
Córdoba 21:00 Betis
Alcorcón 21:00 Zaragoza

Za ocekivati je par iznenadjenja ,mislim da ce biti neizvjesno u andaluzijskom derbiju Cordoba v Betis ,domacini igraju dobro u Segundi dok se Betis lagano vraca u pravu formu , Getafe u svom omiljenom takmicenju docekuje Malagu koje ima velike ambicije u Cupu ,takodjer mislim da ce se Valencia trebati dobro namuciti na Caranzzi kod Cadiza koji igra vrlo dobro u Segundi B .

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 14 dec 2011, 00:12

juznjak> je napisao/la:slika

Cádiz 20:00Valencia
Ponferradina 20:00 Real Madrid
Getafe 21:00 Málaga
R. Sociedad 21:00 Granada
Celta 21:00Espanyol
Racing 21:00 Rayo
Mallorca 21:00 Sporting
Deportivo 21:00 Levante
Mirandés 21:00 Villarreal
Almería 21:00 Osasuna
Córdoba 21:00 Betis
Alcorcón 21:00 Zaragoza

Za ocekivati je par iznenadjenja ,mislim da ce biti neizvjesno u andaluzijskom derbiju Cordoba v Betis ,domacini igraju dobro u Segundi dok se Betis lagano vraca u pravu formu , Getafe u svom omiljenom takmicenju docekuje Malagu koje ima velike ambicije u Cupu ,takodjer mislim da ce se Valencia trebati dobro namuciti na Caranzzi kod Cadiza koji igra vrlo dobro u Segundi B .
Cadiz jako dobar,steta samo ne znaju zabiti gol.Iznenadio me je malo Deportivo,vrlo lako su dobili Levantea sto je jos jedna potvrda da La Coruna ima tim za Primeru ;)

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 14 dec 2011, 19:51

Ma Depor je beton ekipa ,ova pobjeda za mene i nije neko iznenadjenje , recimo Guardado moze igrati u svakom jacem spanskom timu .Vjerujem da ce se expresno vratiti u Primeri,mada su problem igre u gostima gdje su zabiljezili neke neocekivane razultate tipa poraz od Alcorcona 4-0 , dok na Riazoru mislim da su ispustili mozda 4-5 bodova ostalo sve su pobjede .

Evo i svih rezultata
Ponferradina - Real Madrid 0-2 (Callejon 29, Ronaldo 74)
Cadiz - Valencia 0-0
Deportivo - Levante 3-1 (Alvarez 13, 2:0 Saul 36, 80 / Aranda 78)
Cordoba - Betis 1-0 (Diaz 90)
Celta - Espanyol 0-0
Racing - Rayo Vallecano 3-2 (Stuani 5, 82, Ariel 89 / Michel 44, Michu 64)
Mallorca - Sporting Gijon 0-1 (Muńiz 84)
Real Sociedad - Granada 4-1 (Griezmann 4, Prieto 7, 64, Ifran 90 / Geijo 72)
Getafe - Malaga 0-1 (Juanmi 84)
Almeria - Osasuna 1-3 (Silva 74 / Lekić 16, Nekounam 30 - 11m, Xavi 40)
Mirandes - Villarreal 1-1 (Arroyo 24 / Valero 84)
Alcorcon - Zaragoza 1-1 (Riera 21 / Orti 7)

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 15 dec 2011, 00:59

juznjak> je napisao/la:Ma Depor je beton ekipa ,ova pobjeda za mene i nije neko iznenadjenje , recimo Guardado moze igrati u svakom jacem spanskom timu .Vjerujem da ce se expresno vratiti u Primeri,mada su problem igre u gostima gdje su zabiljezili neke neocekivane razultate tipa poraz od Alcorcona 4-0 , dok na Riazoru mislim da su ispustili mozda 4-5 bodova ostalo sve su pobjede .

Evo i svih rezultata
Ponferradina - Real Madrid 0-2 (Callejon 29, Ronaldo 74)
Cadiz - Valencia 0-0
Deportivo - Levante 3-1 (Alvarez 13, 2:0 Saul 36, 80 / Aranda 78)
Cordoba - Betis 1-0 (Diaz 90)
Celta - Espanyol 0-0
Racing - Rayo Vallecano 3-2 (Stuani 5, 82, Ariel 89 / Michel 44, Michu 64)
Mallorca - Sporting Gijon 0-1 (Muńiz 84)
Real Sociedad - Granada 4-1 (Griezmann 4, Prieto 7, 64, Ifran 90 / Geijo 72)
Getafe - Malaga 0-1 (Juanmi 84)
Almeria - Osasuna 1-3 (Silva 74 / Lekić 16, Nekounam 30 - 11m, Xavi 40)
Mirandes - Villarreal 1-1 (Arroyo 24 / Valero 84)
Alcorcon - Zaragoza 1-1 (Riera 21 / Orti 7)
Guardado ce navodno u Valenciu,vec je sve dogovorio ;) Inace,navijam da Depor uz Elche i Hercules izbori plasman u Primeru :mrgreen:

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 15 dec 2011, 20:55

Za Elxe se podrazumjeva :D simpatisem ih vec dosta godina u toj Segundi ,ali eto uvijek su tu na pragu Primere u poslednjih 4-5 sezona ali nikako da naprave taj poslednji korak .Kako stvari stoje i ove sezone su jedan od favorita za direktan plasman u Primeru , sto se tice njihovog najvece rivala Herculesa,njih nesto i ne mirisem ,radije bi Celtu ili Cordobu vidjeo u Primeri 8-) . Uglavnom Segunda je mnogo zanimljivija od Primere kada je borba za vrh u pitanju .

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 15 dec 2011, 23:49

Evo malo zanimljive statistike o tome koliko klubovi iz Primere trose na pojacanja ;)

Najviše igrača u periodu od sezone 2000/01 do danas doveo je madridski Atletico. Popularni Colchoneri doveli su čak 108 igrača za koje su platili 423,5 miliona eura.

Najviše od svih španskih timova potrošio je Real Madrid koji je uložio 1.098 miliona eura za 61 igrača (12 Španaca i 49 stranaca).

Prvak Evrope i Španije FC Barcelona je potrošila 341 milion manje, odnosno 757 miliona eura na 59 igrača (11 Španaca i 48 stranaca).

Valencia je u pojačanja uložila 379,9 miliona u dovođenje 75 igrača (29 Španaca i 46 stranaca).

Villarreal je izdvojio 227,2 miliona na 73 igrača (30 Španaca i 43 stranca). U istom periodu, Sevilla našeg Emira Spahića je za 79 igrača morala platiti 202 miliona eura.

www.valencia-balkan.net

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 16 dec 2011, 00:26

Zao mi Ville i zelim mu sto brzi oporavak..al da je osto u Valenciji ne bi mu se ovo dogodilo XD
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 16 dec 2011, 12:35

Leverkusen i CSKA ce po mojoj procjeni kombinovano primiti 15 golova u ove 4 utakmice (minimalno) ... kakvo komadanje ce to biti ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 dec 2011, 01:01

Elche 6
Alcorcón 0

slika

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 dec 2011, 01:44

juznjak> je napisao/la:Elche 6
Alcorcón 0

slika
Uff :mrgreen:
Ocekivao sam pobjedu,ali ne sa sest razlike.Vidim vec da je do 30 minute prakticki bilo sve rijesno ;)

www.valencia-balkan.net

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 17 dec 2011, 23:57

kazu spanska primera, veliki derbi Valencia-Real M, .... veliki derbi Sevila-Real M.... najava novog kola veliki derbi Barselona-Atl.Madrid .... moram da se nasmijem na spanske derbije, kad malo skontam i jedan jedini derbi spanske lige koji je ostao a to je Barselona-Real M vise nije derbi, pobijednik se zna kao i kod ovih gore navedenih.Iako mi je draga Primera pravo, to je postala liga BEZ DERBIJA :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 18 dec 2011, 00:14

JuveSissoko je napisao/la:kazu spanska primera, veliki derbi Valencia-Real M, .... veliki derbi Sevila-Real M.... najava novog kola veliki derbi Barselona-Atl.Madrid .... moram da se nasmijem na spanske derbije, kad malo skontam i jedan jedini derbi spanske lige koji je ostao a to je Barselona-Real M vise nije derbi, pobijednik se zna kao i kod ovih gore navedenih.Iako mi je draga Primera pravo, to je postala liga BEZ DERBIJA :D
Pa dobro, ima istine u tome. Iako opet imamo onaj derbi Sevilla-Betis i u skorije vrijeme Barca-Espanyol :)
Don't hate what you don't understand.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.