Mozda ja jesam bio u nekom stalnom pokretu proteklih dana, ali listao sam forum, šarnuh po nešto i nigdje ne zapazih te uvrede Manchesterovaca....

Znam da u takvim stvarima su Arsenalovci prednjačili uvijek....
A moram da se podsjetim duela s Realom prije 2 godine, tada se vodila žestoka, uzbudljiva diskusija ali sve u granicama fair playa, bilo je zanimljivo.
S Barcom kada se naš Bayo sastao, isto se može reći da je bilo sve u granicama fair playa i onako žestoke diskusije, ali kvalitetne.
Majestic gore par ispravnih stvari reče. Samo u jednoj stvari je i on u zabludi kao mnogi drugi (pa možda čak i u dvije).
Prva, koja je definitivna je to da Lahm na šestici nije nikakvo loše eksperimentisanje, nego vrlo uspješana eksperiment i jedno od oružja više protiv određenih protivnika.
Drugo, Martinez na stoperu opšte nije loša varijanta. S ovakvom strategijom, taktikom koju praktikuje Pep Javi će biti na stoperu itekako koristan. Poenta je što Pep želi iz same odbrane odlično otvaranje igre, želi da odmah počne kreativna igra u začetku. A po meni Javi ni protiv Mainza nije bio loš, nego je problem što su mnogi ga navikli gledat u vezi, pa mu sada prebrojavaju greške nazad.
Te greške će vremenom nestati, ali ja sam vidio dosta dobrih stvari od njega i na toj poziciji, dosta presječeni lopti, pogotovo što daleko izađe pa već vrlo rano presjeće napad. Hajmo reći on ne igra klasično stoperski, a upravo zbog toga i tim načinom igre treba da poveća tu dominaciju na terenu koju Pep želi. Pep želi da se napadi protivnika rano presijecaju.
Problem je što odbrana često ostane na vjetrometini. S obzirom na visoku postavku, niti jedan stoper ne može trenutno izgledati bezgriješno. Znači nije problem u tome da je bilo ko od naših stopera ove sezone lošiji, nego jednostavno takva je postavka igre. Ovakav stil igre mora još napredovati i vremenom će to još bolje izgledati. Greške koje se dešavaju su normalna pojava i siguran sam da se protiv najvećih protivnika neće dešavati.
A ManU-a treba shvatiti ozbiljno, mogu oni biti nagazna mina, ali samo ako Bayern ne pruži maksimum. Ako naši igrači zapnu i iscrpe svoj potencijal, prolazak ne bi trebao doći u pitanje. Kvalitet je na našoj strani. Ali nije ManU toliko lak protivnik koliko neki misle, jer šećko dobro neki dan navede primjer njihovog navalnog reda...
Ali generalno, meni je bilo svejedno koga ćemo dobiti za protivnika....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland