Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- Riquelme1921
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Evo gledam, selektor Izraela je stigao u junu baš kao i Barbarez. Također se takmiče u A Ligi nacija i u grupi su sa Italijom, Francuskom i Belgijom. U prva 4 meča su izgubili ali u svakom dali pogodak barem, a evo u ovom ciklusu su uzeli bod na gostovanju u Francuskoj i na neutralnom terenu savladali Belgiju.
Prema Transfermarktu, naša reprezentacija je skuplja od njih za 15 miliona. U pobjedi nad Belgijom većina igrača nastupa u domaćoj ligi, a imaju samo jednog igrača u ligama petice, rezervnog golmana Bayerna koji je tamo od 2023. skupio 1 nastup.
Dakle, selektor im je stigao kada i nama, također igraju u Ligi A, izgubili su prva 4 meča (dali su eto barem gol u svakom), ali evo u novembru pobjede Belgiju i bod sa Francuskom, dok mi gubimo po 7:0.......
Prema Transfermarktu, naša reprezentacija je skuplja od njih za 15 miliona. U pobjedi nad Belgijom većina igrača nastupa u domaćoj ligi, a imaju samo jednog igrača u ligama petice, rezervnog golmana Bayerna koji je tamo od 2023. skupio 1 nastup.
Dakle, selektor im je stigao kada i nama, također igraju u Ligi A, izgubili su prva 4 meča (dali su eto barem gol u svakom), ali evo u novembru pobjede Belgiju i bod sa Francuskom, dok mi gubimo po 7:0.......
Grupa iznad svakog pojedinca.
Ma nesto nije u redu s nama, kao da nam igraci nikad nisu igrali fudbal.
Vjerovatno je do "trenera" koji ne zna uopste taktizirati nit stavljati igrace na prirodne pozicije.
Vjerovatno je do "trenera" koji ne zna uopste taktizirati nit stavljati igrace na prirodne pozicije.
Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!
- relativizam
- Kontakt:
izreal sto ulozi u fudbal tokom jedne godine mi ne ulozimo za 10Riquelme1921 je napisao/la: ↑18 nov 2024, 06:42Evo gledam, selektor Izraela je stigao u junu baš kao i Barbarez. Također se takmiče u A Ligi nacija i u grupi su sa Italijom, Francuskom i Belgijom. U prva 4 meča su izgubili ali u svakom dali pogodak barem, a evo u ovom ciklusu su uzeli bod na gostovanju u Francuskoj i na neutralnom terenu savladali Belgiju.
infrastrukturu koju izrael ima mi necemo ni za 50
-
- Kontakt:
Je li i to javio onaj sto ti je nakon 2 starta Ahmedhodzica u prve dvije utakmice sa Barbarezom rekao da je isti planiran za klupu

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
- Beduin
- Kontakt:
Kad se malo smire strasti i pomiris sa porazima i losim nastupima cinjenica je da je po prvi put u startu receno sta je cilj, a to nije opstanak u LN. Prvi put je receno kako rezultat u LN nije prioritet, nego skupljanje igraca i stvaranje ekipe za naredne cikluse. To se i dogodilo, ali nama k'o navijacima je to tesko prihvatiti, sto je i ocekivano.
Sa nekim iskusnijim i boljim selektorom bismo vjerovatno imali nesto zapazenije nastupe i daleko manje rotacija, ali vjerovatno i nesto drugaciji i manju bazu novih, mladjih igraca. Zaboravljamo svi ovdje koliko smo zelili promjene u igrackom kadru, koliko smo se zasitili Civica, Cimirota, losih nastupa Krunica i Pjanica od kojih se ocekivalo nesto vise, Visce, Kodre, Nalica i koga sve ne.
Vecinu ovih novih momaka smo sami mi prizeljkivali i kudili Misketa zasto ih ne dovede. Evo dovedeni se, i neka su.
Liga Nacija je gotova prica, baza igraca napravljena, vise nema opravdanja. Sad ocekujemo i samo se mozemo nadati da ce u narednim prijateljskim utakmicama naci protivnike po mjeri, poceti uigravati ono najbolje i da znamo kostur ekipe i prvih 11, a isto tako moliti Boga za zdravlje najboljih igraca i da vecina reprezentativaca ima dobru minutazu u klubovima jer samo tako imamo neke sanse.
Najveci gubitak je Anel A. Steta ako je to gotova prica, ali nekad treba i gov.no pojesti radi viseg cilja. Ako nista, ne smijemo i Dennisa ozgubiti radi ega selektora.
Sa nekim iskusnijim i boljim selektorom bismo vjerovatno imali nesto zapazenije nastupe i daleko manje rotacija, ali vjerovatno i nesto drugaciji i manju bazu novih, mladjih igraca. Zaboravljamo svi ovdje koliko smo zelili promjene u igrackom kadru, koliko smo se zasitili Civica, Cimirota, losih nastupa Krunica i Pjanica od kojih se ocekivalo nesto vise, Visce, Kodre, Nalica i koga sve ne.
Vecinu ovih novih momaka smo sami mi prizeljkivali i kudili Misketa zasto ih ne dovede. Evo dovedeni se, i neka su.
Liga Nacija je gotova prica, baza igraca napravljena, vise nema opravdanja. Sad ocekujemo i samo se mozemo nadati da ce u narednim prijateljskim utakmicama naci protivnike po mjeri, poceti uigravati ono najbolje i da znamo kostur ekipe i prvih 11, a isto tako moliti Boga za zdravlje najboljih igraca i da vecina reprezentativaca ima dobru minutazu u klubovima jer samo tako imamo neke sanse.
Najveci gubitak je Anel A. Steta ako je to gotova prica, ali nekad treba i gov.no pojesti radi viseg cilja. Ako nista, ne smijemo i Dennisa ozgubiti radi ega selektora.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Je li ti stvarno vjeruješ da Barbarez ima kapacitet za ovo boldirano?Beduin je napisao/la: ↑18 nov 2024, 08:52Kad se malo smire strasti i pomiris sa porazima i losim nastupima cinjenica je da je po prvi put u startu receno sta je cilj, a to nije opstanak u LN. Prvi put je receno kako rezultat u LN nije prioritet, nego skupljanje igraca i stvaranje ekipe za naredne cikluse. To se i dogodilo, ali nama k'o navijacima je to tesko prihvatiti, sto je i ocekivano.
Pričao sam sa nekim bitnim ljudima, Vico je bio izričit da ukoliko ode Barbarez novi selektor treba biti Branimit Tulić ili Vlado Jagodić.
Cekamo jos da oproba tandem Memic Bilbija 
-
- Kontakt:
Danas svak zna igrati fudbal...osim
Tabakovic povrijedjen,ali u dusi.

Tabakovic povrijedjen,ali u dusi.
htio sam doci na pres ali mi nedadoss akreditaciju!
Koliko mi se dopale prve pressice toliko sam razocaran ovome sto Sergej prica u zadnje vrijeme. Ne moze da da odgovor na pitanje sta je jedna pozitivna stvar do sada bila te jednu stvar koju kada sagleda bi uradio drugacije... Luta oko odgovora, "ima jos dvije utakmice, sagledat cemo pa cemo komunicirati".
To su te ideje? Ne znam vise ni sam... Pressice pocinju liciti na one iz perioda Hadzibegica.

To su te ideje? Ne znam vise ni sam... Pressice pocinju liciti na one iz perioda Hadzibegica.
On i Pape tu negdje u komunikaciji.ReX2 je napisao/la: ↑18 nov 2024, 11:15Koliko mi se dopale prve pressice toliko sam razocaran ovome sto Sergej prica. Ne moze da da odgovor na pitanje sta je jedna pozitivna stvar do sada bila te jednu stvar koju kada sagleda bi uradio drugacije... Luta oko odgovora, "ima jos dvije utakmice, sagledat cemo pa cemo komunicirati".![]()
![]()

- Shategabri
- Kontakt:
Dobro, ne možemo sa Njemačkom, Holandijom, Italijom, Engleskom...meni se čini da nećemo moći ni sa Estonijom, Bugarskom, Latvijom, Crnom Gorom, Luksemburgom.
Nisu problem porazi, problem je što nemamo igre.
Koševo Zapad
Komunikacija tu i tamo, ali kada ti ne mozes ili ne zelis da das jasan primjer necega dobrog ili loseg onda je to zabrinjavajuce.
Morao je admin mali izgladiti sto je Ganibegovic zasrao, p hajmo fol sta je pozitivno bla bla. 

Konačno pravo pitanje, bravo Mirza 

-
- Kontakt:
upravo to, mi centra ne mozemo prec kroz pasShategabri je napisao/la: ↑18 nov 2024, 11:18Dobro, ne možemo sa Njemačkom, Holandijom, Italijom, Engleskom...meni se čini da nećemo moći ni sa Estonijom, Bugarskom, Latvijom, Crnom Gorom, Luksemburgom.
- akisarajevo92
- Kontakt:
opet ovaj napada selektora, sad na konferenciji

Don't believe the hype.