Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,dubrava,Trigger,VanBasten,Devil

marconato
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la marconato » 13 sep 2013, 23:20

Dobro, priznajem ima i toga! Ruku na srce, lakse je otici iz Zvezde ili Partizana u lige petice, ali zato sam ja namjerno i naveo primjer Matica, koji je bio ne u istoj situaciji kao i Zahirovic, nego cak i u goroj, jer Matic za razliku od Zahirovica nije igrao za reprezentaciju u to vrijeme (doduse, ne igra ni sada :roll: )!

S druge strane, imas Tosica koji je direktno iz Partizana otisao u United, ali on nije uspio u punom smislu, jer nije taj kvalitet, pa se sada "mora zadovoljiti" sa CSKA, a "mogao" je da igra za United, Bayern, Juventus...

Evo recimo, u BiH se Visca provlaci kao neki potencijal i talenat! Taj isti Visca je kao i Markovic igrao u domacoj ligi i zasto on nije tu izdominirao, dao 15 golova, 10 asistencija, zasto sada u Turskoj ne razvaljuje ako vec vazi za nekog potencijala i igraca iz kategorije "podcijenjenih"??!

Mali Markovic se sa 17-18 god bukvalno sprdao u JSL, zato je i otisao u Benficu i vec sada se tamo namece kao glavni igrac... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 14 sep 2013, 01:15

Najveca razlika izmedju nas i Srbije i Hrvatske je upravo u velikoj cetvorci. Igarci dobijaju medijski prostor, igraju evropu, ekipe su dovoljno jake da ne pristaju na mizerne ponude turskih drugoligasa...
Pogledas samo u21 reprezentaciju Hrvatske i sve ti je jasno: prosjecan poznavalac fudbala moze prepoznati 10 igraca.
Uspon nase reprezentacije se moze ogledati u cinjenici da je nekoliko sposobni ljudi sprijecilo 5-6 slucajeva Ibrahimovic, pa smo ukrali Ibisevica, Pjanica, Begovica, Mujdzu, Hajrovica...Negdje sam vec pisao da buducnost nase reprezentacije nije svijetla ako se bude oslanjala na dijasporu. Mora se cesce desavati Dzeko.
Upravo, zbog jacih domacih klubova i lige, u buducnosti u prednosti su susjedi i komsije... nazalost.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 sep 2013, 01:50

Pa ne bih se bas slozio da je samo u vJecitima caka...

Vojvodina i OFK-a su prethodnih par god. proizveli i prodali vise igraca nego cijela BiH premier liga!

Na nedavno zavrsenom U19 EP koje je Srbija osvojila, samo su 2 igraca bila iz Zvezde i Partizana (Ozegovic i Mitrovic), ostalo sve Vojvodina, Rad, Jagodina, OFK... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 14 sep 2013, 02:00

marconato je napisao/la:Pa ne bih se bas slozio da je samo u vJecitima caka...

Vojvodina i OFK-a su prethodnih par god. proizveli i prodali vise igraca nego cijela BiH premier liga!

Na nedavno zavrsenom U19 EP koje je Srbija osvojila, samo su 2 igraca bila iz Zvezde i Partizana (Ozegovic i Mitrovic), ostalo sve Vojvodina, Rad, Jagodina, OFK... ;)
Vjeruj, ne pratim srbijansku ligu bas toliko. Puno su mi pozatiji hrvatski klubovi i liga. Vjerujem ti na rec :mrgreen: ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 sep 2013, 02:18

To je dobro... :mrgreen:

Nego, koliko god to bilo dobro zbog same reprezentacije, toliko je i lose zbog opadanja kvaliteta lige, jer sve sto valja ode... :roll:

Samo u ovoj godini je otislo par ekstra talentovanoh igraca: Markovic i MItrovic iz Partizama u Benficu, odnosno u Anderlecht, Meleg iz Vojvodine u Ajax (takodje clan U19 selekcije), Pavlovski iz OFK u Porto (kapiten U19 reprezentacije)... ;)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 sep 2013, 18:14

Mitrovic 2 skolska komada danas za Anderlecht... ;)

Milivojevic igrao u prvoj do 66. i zaradio zuti karton.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 sep 2013, 20:40

Bane Ivanović kojeg cijene svi forumaši i kojeg čitav fudbalski svijet smatra za ponajboljeg beka u evropi, je iz OFK dosegao zvijezde.... Kolarov je iz treće lige prešao u OFK i završio nakon 9 mjeseci završio u Laciju... Tadić je preko Voše stigao do Holandije, Sulejmani u Partizanu nije odigrao ni 10 tekmi, Đuričić je kao dijete otišao iz Srbije, Krasić iz Voše, itd, itd...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 sep 2013, 22:10

Spicevi nam se raspucali, Filip Djordjevic donio 3 boda Nantesu protiv Sochaux-a... ;)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 15 sep 2013, 10:13

Evo i golova Mitrovica...

[youtube][/youtube]

P.S. Markovic sinoc asistent kod drugog gola Benfice.

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 15 sep 2013, 21:50

Kad Mitrovića Anderleht za dvije sezone proda za 25-30 miliona. Posle toliko godina smo dobili kvalitetnog klasičnog špica.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 sep 2013, 00:33

zanimljiv podatak je da Stefan Scepovic u segundi dao peti gol na petoj utakmici... a u partizanu bio živi očaj, ili ga ovi nisu znali koristiti
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 16 sep 2013, 14:07

Ladno frajer ušao posle 5 odigranih utakmica u istoriju Sportinga....
Toliko o našim trenerima stručnjacima.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 sep 2013, 11:31

Veceras pocinje LS!

Nama svakako najzanimljiviji susret onaj iz Lisabona, gdje se sastaju Benfica i Anderlecht. 6 nasih igraca ce konkurisati za prve postave na ovom mecu (Sulejmani povredjen)...

Takodje se prati: Vidic protiv Leverkusena, Tosic protiv Bayerna, Nastasic i Kolarov u Plzenu.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 sep 2013, 20:08

Auu, svi nasi igraci, osim povredjenog Sulejmanija, su u prvoj postavi Benfice i Anderlechta, tako da ce biti prava poslastica pogledati ovaj mec... :)

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 17 sep 2013, 23:27

Solidne partije naših igrača večeras....
Bravo za Đuričića ovaj gol će mu puno valjati u nastavku sezone.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 sep 2013, 00:12

Dobro vece za nase fudbalere!

Matic i Fejsa odlicno drzali sredinu terena, Markovic par dobrih prodora, Djuricic prvo ime s obzirom na pogodak.
Milivojevic dosta solidan, Mitrovic nije mogao sam, jer realno nije ni imao nekih lopti...

Vidic standardno odrado posao u odbrani. Nastasica, Kolarova i Tosica sam najslabije ispratio, tako da nemam neki koment na njihove partije... ;)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 sep 2013, 00:50

Nastasic nije ni imao posla.... Kolarov odličan u ofanzivi.. Tošić ušao sa klupe i imao jedan sjajan šut....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 sep 2013, 12:49

Srpsko veče u Ligi šampiona!

Premijerno veče u elitnom evropskom takmičenju svakako su obeležili i srpski fudbaleri, ukupno njih desetorica koliko ih je bilo na terenima u utorak veče.

Podatak za ponos svakog srpskog navijača, deset fudbalera bilo je na terenima Lige šampiona u utorak veče, na premijeri grupne faze ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg klupskog takmičenja.

Svakako, u prvom planu je četvorka iz Benfike, Fejsa, Matić, Đuričić i Marković.

Srpski 'Orlovi' su impresionirali portugalsku javnost koja nije štedela reči hvale za srpske reprezentativce nakon sinoćne pobede nad Anderlehtom. U prvom planu, toliko osporavan u našoj javnosti, Ljubomir Fejsa.

Bivšeg fudbalera Olimpijakosa portugalski mediji opisuju kao vrhunskog igrača!

„Savršeno je odigrao protiv Belgijanaca."

"Pokrio je svaku poziciju na terenu, napravio je bezbroj pravovremenih startova i prekidao napad rivala u korenu. Fudbaleri Anderlehta se nisu videli zbog ovog Srbina. Njegova igra je jednostavna, ali toliko plodonosna.“, ocenjuje list 'Abola' učinak Ljubomira Fejse.

Ostali srpski fudbaleri su takođe zaslužili visoke ocene.

„Nemanja Matić je u paru sa Fejsom bio nerešiva enigma za Belgijance. Fejsa je Matiću dozvolio da deluje ofanzivnije nego inače, da bude bliži protivničkom golu. Svoj posao je odradio korektno, ispunio sve zahteve trenera.“, navodi se u opisu igre Nemanje Matića.

Strelac prvog gola, Filip Đuričić, debitant u Ligi šampiona, po mišljenju kolega sa 'Abole' ima 'noge a druge planete'.

„Neverovatno opasan igrač koji se ne plaši igre i koji ima noge sa druge planete. Bio je u potpunosti prisutan u igri, zasluženo je postigao svoj prvi gol u Ligi šampiona, i to na debiju.“, navodi se.

Poslednji Srbin koji je učestvovao u pobedi Benfike je Lazar Marković.

„Kada je Marković na terenu, krilna pozicija Benfike izgleda nepobedivo. Bio je velika opasnost za protivnika, njegova brzina i prodornost su osobine koje je još jednom demonstrirao na sinoćnoj utakmici.“

Na istom tom meču sinoć su nastupila još dva srpska fudbalera.

U ekipi belgijskog šampiona još dva debitanta na najvećoj sceni – Luka Milivojević i Aleksandar Mitrović.

Odigrali su srpski reprezentativci meč u Portugalu, ali nisu uspeli da se nametnu i pokrenu svoj tim, koji je porazom započeo svoju kampanju u Ligi šampiona.

U grupi D, pre svega u Minhenu, videli smo na delu još jednog srpskog fudbalera.

Oporavljeni Zoran Tošić je u igru ušao u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da pomogne svom timu da obezbedi povoljniji rezultat od ubedljivog poraza od aktuelnog prvaka Evrope. CSKA se kući vratio sa tri gola u mreži.

Preostala dva Srbina, Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić, odigrala su svih 90 minuta na gostovanju Plzenu.

Predvođena upravo srpskim reprezentativcima, defanzivna linija engleskog tima konačno je ostala nesavladana, svoje obaveze su srpski fudbaleri u potpunosti ispunili i dali svoj doprinos u ubdljivoj pobedi od 0:3 koja je došla u periodu od samo deset minuta igre.

Naravno, na kraju se ne sme zaboraviti ni Nemanja Vidić, stameni kapiten Mančester Junajteda, čija je odbrana primilia dva gola od Bajer Leverkuzena. Nekadašnji reprezentativac Srbije odigrao je svih devedeset minuta u premijernoj pobedi svog novog menadžera u LŠ, koji je tako imao debi iz snova u elitnom evropskom tkamičenju.

U svakom slučaju, kao što rekosmo, veče za ponos svakog srpskog navijača koji je, verujemo, uživao u premijernoj večeri Lige šampiona upravo zbog srpskih fudbalera...

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 19 sep 2013, 23:18

Ako promjenite balvana, Srbija ce biti sila. Cak mislim da bi se sa pravim selektorom i Vidic mogao vratiti.

Sent using Tapatalk2
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 sep 2013, 23:24

Nije stvar u selektoru, nego u savezu i trulezi uopsteno u srpskom fudbalu i drustvu... ;)

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.