FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- LegendaIvica
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ma nas je Gigovic je.bao sinoc i ko god misli da ce Velez ili Sarajevo bolje proci u drugim tekmama taj je lud. Jest da ostaje zal za bar bodom jer su nama Velez, Sarajevo i Siroki konkurenti za evropu. Nadam se da kod Ovcine nije nista ozbiljno i da ce se ostali Igraci kao Sehic i Stilic oporaviti. Naravno da se ne treba svako nogirati i da nam treba sirine tako da se nadam da ce se Rustemovic vratit u formu. Necemo ga sada pljuvati bezveze jer sinoc su pored katastrofalnog sudjenja bili neki igraci koji su bas lose odigrali.
Posto Beca i Drljo imaju duge ugovore sumnjam da cemo se njih rijesiti lahko ali Allyson i Turanjanin ta dvojica su ono bas bas losi. Ne znam jel moguce da ih se rijesimo bez da platimo do kraja ugovora ali ako nije moguce onda njih dvojicu i Gasala slobodno na posudbu poslati i tako bar budzet olaksati za nekog ozbiljnog igraca. Hasagicu svaka cast kako izvlaci maksimum od Muftica ali nazalost to nece u nekim situacijama biti dovoljno.
Bekric dovedi vise Hirosa i sredi papire ovom arapu. Treba dati i Dzenanu Sabicu priliku da bar nekog iz pogona imamo i da radimo sa njim. Treba vidjeti i sta je sa Benjom Colicem jer je bez kluba.
Posto Beca i Drljo imaju duge ugovore sumnjam da cemo se njih rijesiti lahko ali Allyson i Turanjanin ta dvojica su ono bas bas losi. Ne znam jel moguce da ih se rijesimo bez da platimo do kraja ugovora ali ako nije moguce onda njih dvojicu i Gasala slobodno na posudbu poslati i tako bar budzet olaksati za nekog ozbiljnog igraca. Hasagicu svaka cast kako izvlaci maksimum od Muftica ali nazalost to nece u nekim situacijama biti dovoljno.
Bekric dovedi vise Hirosa i sredi papire ovom arapu. Treba dati i Dzenanu Sabicu priliku da bar nekog iz pogona imamo i da radimo sa njim. Treba vidjeti i sta je sa Benjom Colicem jer je bez kluba.
- dubioza144
- Kontakt:
Nije do Gigovica bilo koliko je bilo do nas, da mi ni u jednom trenutku nismo pogledali ka njihovom golu, da na momenat nismo htjeli da pobijedimo, nego smo dosli da igramo na 0, a takvog Želju koji igra na 0 mislim da niko ovdje ne želi gledat.
Gigovicu mozemo zamjerat sto je dijelio kartone za svaki start i prigovor i time nas unistio, al za onaj pristup igri, za one igrače sto se nazivaju igračima tu vec treba probleme trazit negdje drugo.
Gigovicu mozemo zamjerat sto je dijelio kartone za svaki start i prigovor i time nas unistio, al za onaj pristup igri, za one igrače sto se nazivaju igračima tu vec treba probleme trazit negdje drugo.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Ljudi shvatite jedno a to je.Dok god su u klubu nekavi Bekrici i ostali na njegovom nivou nema tu napretka.Meni je zao mladjih generacija da nemogu uzivat u Želji kakav i treba da bude.Pa zamislite mene koji je gledo Mesu Gutu Žvaku Odu i ostale sa ovom generacijom koja mora da pije tablete kad vide u timu Gasala Turjananina i nekakve fol igrace.Nisu oni krivi nego je kriv onaj sto nije obezbjedio sredstva da se dovedu bolji.Oni su dovedeni da bi se neko doveo da popune klupu.Kolko će to vracanje dogova trajat.Da li znate ako se ovako nastavi tj ako se lova pod hitno ne nabavi da mi necemo 15 godina u najgoroj ligi bit prvaci.Dok mi vratimo dugove ostali odose treba ti jos 10 da ih stigneš.I onda ide rasulo odlazak navijaca i postaješ jedan osrednji klub koji nije ni gore ni dole tj bezveze.Sram vas bilo koji ste ovo uradili od kluba.
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Sta bi losije odigrao Dzenan Sabic umjesto trenutnih igraca koji moraju popuniti u21 mjesto? Na kraju bi jedino mogli profitirati.
-
- Kontakt:
Nermin Bašić je zadnja osoba u klubu koju treba kritikovati. Ekipa je kvalitetom osjetno slabija nego prošle godine, to je fakt.
Željezničar za život cijeli!
Bez pojacanja smo nula, to se vidi u ove dvije gostujuce utakmice.
-
- Kontakt:
Jbg nismo ni prosle godine bili neka aman ekipa u poredjenju sa najjacim i sad u odnosu na tu ekipu si jos ostao bez Santosa, Hodzica plus nema Stile...a zamjene su najblaze receno upitnog kvaliteta
-
- Kontakt:
Roster nam je slabiji sigurno ove sezone.Napoleon1921 je napisao/la: ↑04 sep 2023, 10:36Jbg nismo ni prosle godine bili neka aman ekipa u poredjenju sa najjacim i sad u odnosu na tu ekipu si jos ostao bez Santosa, Hodzica plus nema Stile...a zamjene su najblaze receno upitnog kvaliteta
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
Bas smo se syebali sa Allysonom, i upropastili to mjesto stranca sa njim koji je prosjecan igrac. Nadam se da ce me demantovati svojom igrom u nastavku, ali cisto sumnjam. Santos je licno Vinicius Jr za njega
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Taj Alison je bio prvo na probi, pa se cekalo da dobije dozovole i cijelo to vrijeme je trenirao sa timom, prosto mi ne ide u glavu da ga se potpisalo. Znaci, struka, trener, sportski direktor... niko ne vidi da je lik polufudbaler i jos uz to fizicki nespreman. Fakat ne kontam. Kada potpisujes stranca, taj valjda treba da bude neka prevaga u odnosu na domace igrace. Ovaj ce ocito biti samo teret.
-
- Kontakt:
Glupost je pricati o Europi iduce sezone. Prvak je bosnjak citaj komsinice, dva izlaska u Europu ide hrvatima, zrinski i siroki, srbima jedno mjesto Borac.
Jedino su on Biber , Rustemović i Turanjanin htjeli da igraju za platu koju je Misimović odredio. Vrlo realan odgovor.voltron30 je napisao/la: ↑04 sep 2023, 10:59Taj Alison je bio prvo na probi, pa se cekalo da dobije dozovole i cijelo to vrijeme je trenirao sa timom, prosto mi ne ide u glavu da ga se potpisalo. Znaci, struka, trener, sportski direktor... niko ne vidi da je lik polufudbaler i jos uz to fizicki nespreman. Fakat ne kontam. Kada potpisujes stranca, taj valjda treba da bude neka prevaga u odnosu na domace igrace. Ovaj ce ocito biti samo teret.
- dubioza144
- Kontakt:
Mene samo zanima kojom vezom je Turanjanin dosao u klub i za koju platu on igra i kako taj momak zivi od fudbala 

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Kakav bolan invenstitor to je šuplja priča. Treba tražiti donatore, markentik razvijati ali ovi nisu sposobni za to.
Sječate li se kad je ubleha presjednik koji je uzgred posvađan sa igračima jer su razmaženi i spominju pare, govorio da ima zainteresovanih za privatizaciju ali da nas to kao ne zanima.
Bilo je zainteresovanih i ima ih ali to Misomivića ne zanima kad ima djaba privatni klub i može raditi šta hoče.
Niko da mi odgovori ko je ona žena što je direktor kluba i otkud ova ubleha od predsjednika ikako u klubu. Ko je on.
- dubioza144
- Kontakt:
Ovčina pravi faul trči Giga stavlja ruku u dzep da ga kartonira vidi da se ovaj savija od bolova i odlucuje da ga ipak nece kartonirat 

Dragi moji Zeljovci koliko god mi sad pljuvali po nasim igracima to nista nece doprinijeti boljitku. Cinjenica jeste da smo mozda malo losiji u odnosu na proslo prvenstvo. Al opet sa Ovcinom, Cosicem, Jabarom i Stilicem kad se oporavi mi cemo biti konkurenti svima. Budimo realni ni Velez nije losa ekipa i sto se same tekme tice bila je fer i korektna samo sto onaj majmun od sudije ne zelim mu ni ime pomenuti jer je ne bitno, on je svojim kartonima pokvario utakmicu jer nigdje ne postoji da igrac ako kaze rijec sudiji da dobija zuti karton samo kod ovog idiota. Svi mi gledamo fudbal i vidimo sta se desava u Europi i sta se sudi a sta ne al kod nas je na zalost toliko politika zaronila u fudbal da nama nema pomoci i dokle god je tako nit mi a nit kone nemamo sta traziti u osvajanju lige, zivi bili pa vidjeli. Borac se otvoreno gura a kako vidim ni Zrinjski nista ne zaostaje za njim. Sto god kjudi pozele izlazi im se u susret samo se pitam sta su to oni toliko vrijedno napravili u Europi, pobijedili su dvije utakmice od mogucih sest i naravno bilo im je otvoreno zahvaljujuci tome stosu bili prvaci. Mi smo imali jace protivnike pa smo dobili Dinamo, dvije nerijeseno odigrali i jednu izgubili a protiv Nefcija smo nesretno izgubili bod na Grbavici…. Ja samo mislim da se nasi klubovi trebaju udruziti i ove kretene skinuti s vlasti u protivnom mi cemo se glodjati izmedju sebe a drugi ce kupiti kajmak… Pogledajte samo kazne za pirotehniku, za isti prekrsaj Zeljo i Sarajevo placaju od 8- 10 hiljada km a dok Borac i Zrinjski od 2-4 hiljade km maksimalno. Kod nas se postavi zastava sa ljiljanima i placaju se kazne, ljudi velicaju ratne zlocince i dobiju mizerne kazne ili delegati ne cuju pa prodju ne kaznjeno… Sjetite se samo prosle godine i odgadjanja utakmica Zrinjskom koga je Zeljo dobio u Mostaru od tog momenta su im sve tekme odgodili i kada je njima najbolje pasalo oni ih igrali i naravno pobijedili, sve nam to nesto govori i zato budimo i mi malo pametni a ne da se glodjemo izmedju nas vec da nam prvenstveno bude na prvom mjestu nas interes a takodje mi imamo pravo i odbiti da nam sudi sudija koji otvoreno radi protiv nas…..
Nismo mi uopšte nešto slabiji nego prošle godine. u ovo vrijeme nije bilo Krpića, Ovčine, Drlje,Čosića, Bender je branio nego je Mulalić izvlačio na mišiče a u međuvremenu su se ostali klubovi pojačali a mi nismo jer nečemo da normalno igrače platimo. Bez obzira što mislim da je Bašić ipak dobar trener ne vidim s kakvim se mišičima mi možemo izborit za Europu.Mana je napisao/la: ↑04 sep 2023, 11:21Dragi moji Zeljovci koliko god mi sad pljuvali po nasim igracima to nista nece doprinijeti boljitku. Cinjenica jeste da smo mozda malo losiji u odnosu na proslo prvenstvo. Al opet sa Ovcinom, Cosicem, Jabarom i Stilicem kad se oporavi mi cemo biti konkurenti svima. Budimo realni ni Velez nije losa ekipa i sto se same tekme tice bila je fer i korektna samo sto onaj majmun od sudije ne zelim mu ni ime pomenuti jer je ne bitno, on je svojim kartonima pokvario utakmicu jer nigdje ne postoji da igrac ako kaze rijec sudiji da dobija zuti karton samo kod ovog idiota. Svi mi gledamo fudbal i vidimo sta se desava u Europi i sta se sudi a sta ne al kod nas je na zalost toliko politika zaronila u fudbal da nama nema pomoci i dokle god je tako nit mi a nit kone nemamo sta traziti u osvajanju lige, zivi bili pa vidjeli. Borac se otvoreno gura a kako vidim ni Zrinjski nista ne zaostaje za njim. Sto god kjudi pozele izlazi im se u susret samo se pitam sta su to oni toliko vrijedno napravili u Europi, pobijedili su dvije utakmice od mogucih sest i naravno bilo im je otvoreno zahvaljujuci tome stosu bili prvaci. Mi smo imali jace protivnike pa smo dobili Dinamo, dvije nerijeseno odigrali i jednu izgubili a protiv Nefcija smo nesretno izgubili bod na Grbavici…. Ja samo mislim da se nasi klubovi trebaju udruziti i ove kretene skinuti s vlasti u protivnom mi cemo se glodjati izmedju sebe a drugi ce kupiti kajmak… Pogledajte samo kazne za pirotehniku, za isti prekrsaj Zeljo i Sarajevo placaju od 8- 10 hiljada km a dok Borac i Zrinjski od 2-4 hiljade km maksimalno. Kod nas se postavi zastava sa ljiljanima i placaju se kazne, ljudi velicaju ratne zlocince i dobiju mizerne kazne ili delegati ne cuju pa prodju ne kaznjeno… Sjetite se samo prosle godine i odgadjanja utakmica Zrinjskom koga je Zeljo dobio u Mostaru od tog momenta su im sve tekme odgodili i kada je njima najbolje pasalo oni ih igrali i naravno pobijedili, sve nam to nesto govori i zato budimo i mi malo pametni a ne da se glodjemo izmedju nas vec da nam prvenstveno bude na prvom mjestu nas interes a takodje mi imamo pravo i odbiti da nam sudi sudija koji otvoreno radi protiv nas…..
Muftiću, Ćosiću, Ovčini, Amoahu, Kosoriću, Cocaliću, Rustemoviću, Mekiću, Dubačkiću, Krpiću i Haračiću bih dao par dana slobodno, a ovi ostali bi mi u ovoj pauzi svaki dan trenirali po minimalno dva puta.
Napravio bi im kompilaciju amaterskih grešaka koje su pravili i naredio da svaki dan pregledaju minimalno 50 puta samo da vidim je li ih bar malo stid. Od prve protiv Dinama, pa do Veleža.
Gasalu bih napravio posebnu kompilaciju njegovog šetkanja po terenu svaki put kad je igrao, a posebno sinoć, i naglasio bih mu onaj prijem lopte u 85. min kad je imao Alisona samog lijevo. Tri minute poslije toga smo primili gol.
Drini ne bih vrtio situaciju kad smo primili gol, već onu kad je Haskiću nabacio na volej a ovaj pogodio stativu.
Drini, Beći, Gasalu, Turanjaninu, Drlji i Alisonu bih revidirao ugovore, da potpišu na minimalac od 543,00 KM jer tako mora po zakonu, inače ne vrijede ni toliko. Svakako su rekreativci, zaista nema razloga plaćati rekreativce.
Napravio bi im kompilaciju amaterskih grešaka koje su pravili i naredio da svaki dan pregledaju minimalno 50 puta samo da vidim je li ih bar malo stid. Od prve protiv Dinama, pa do Veleža.
Gasalu bih napravio posebnu kompilaciju njegovog šetkanja po terenu svaki put kad je igrao, a posebno sinoć, i naglasio bih mu onaj prijem lopte u 85. min kad je imao Alisona samog lijevo. Tri minute poslije toga smo primili gol.
Drini ne bih vrtio situaciju kad smo primili gol, već onu kad je Haskiću nabacio na volej a ovaj pogodio stativu.
Drini, Beći, Gasalu, Turanjaninu, Drlji i Alisonu bih revidirao ugovore, da potpišu na minimalac od 543,00 KM jer tako mora po zakonu, inače ne vrijede ni toliko. Svakako su rekreativci, zaista nema razloga plaćati rekreativce.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ma Drina je kriminalan. Dubackic je za njeg izmislio odbranu jest da se malo boji, ali ne pravi aman zaman neke greske kao ovaj.Virtu4l je napisao/la: ↑04 sep 2023, 12:20Muftiću, Ćosiću, Ovčini, Amoahu, Kosoriću, Cocaliću, Rustemoviću, Mekiću, Dubačkiću, Krpiću i Haračiću bih dao par dana slobodno, a ovi ostali bi mi u ovoj pauzi svaki dan trenirali po minimalno dva puta.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.
90KA pobjednik SS foruma.
-
- Kontakt:
I meni je nejasno zasto Drina od prve minute. OK, u21, ali kad si vec dosao po bod, onda daj Drlju gore, manje ce stete napraviti. Nelogicno. Drina napravi 2-3 kardinalne greske po utakmici. Nekad imas srece, pa Haskic pogodi stativu, nekad padne go. Ono okretanje i ledja, tragikomicna reakcija. I tako on iz utakmice u utakmicu, a nije da se navikava na seniorski fudbal, vec ima ogroman broj utakmica u nogama i gori je nego sto je bio na pocetku.
Ja ne znam sta je sa njim problem, ali nema opravdanja. Ne mozemo mi priustiti stopera koji namjesti protivniku par golova po utakmici. Mi bi vjerovatno odigrali X i s Posusjem i s Velezom da je igrao neko drugi umjesto njega, uprkos ofanzivno blijedim partijama u obje tekme. Ja sam slab na nase igrace, pogotovo mlade, i rijetko ih kritikujem, ali tako je kako je. Daleko od toga da je Drina jedini krivac, ali igra na jako osjetljivoj poziciji, i ne treba ga gurati na silu kad ne ide. On nek se zapita zasto veterani Cocalic i Aco igraju bolje, kao i momak koji je do jucer bio u Stupcanici.
Ja ne znam sta je sa njim problem, ali nema opravdanja. Ne mozemo mi priustiti stopera koji namjesti protivniku par golova po utakmici. Mi bi vjerovatno odigrali X i s Posusjem i s Velezom da je igrao neko drugi umjesto njega, uprkos ofanzivno blijedim partijama u obje tekme. Ja sam slab na nase igrace, pogotovo mlade, i rijetko ih kritikujem, ali tako je kako je. Daleko od toga da je Drina jedini krivac, ali igra na jako osjetljivoj poziciji, i ne treba ga gurati na silu kad ne ide. On nek se zapita zasto veterani Cocalic i Aco igraju bolje, kao i momak koji je do jucer bio u Stupcanici.
1921