BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

HzBvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la HzBvB » 23 dec 2011, 17:36

Vrtite se samo u krug.... 8-) 8-) Mislim nisam nesto pametno rekao ali eto...
Prejaki su mi Bavarci sto se sikiraju hocel BvB imat para jebt kao da njima neko podnosi finansijske izvjestaje... :lol: pa oni sve znaju u bocu...
Htio bi nesto da objasnim ako igrac ima klauzu od npr 15 mil eura kad neki klub ponudi 15 miliona eura --on automatski prelazi da pregovara sa igracem !!! Zato molim vas nemojte bit debilni i pisat ako BvB ponudi 15,Bayern ce ponudit 20 i on ce u Bayern !!! :lol: :lol:
Bayern gdje moze ponuditi vise ? Moze samo igracu platu dat vecu ..Pa jestel vi igrali kad Managera :lol: :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 dec 2011, 17:42

Tako je @lotPi. :mrgreen:

Može i Blackburn poslati ponudu od tih 17 miliona Eura i biće ravnopravni sa ostalim zainteresovanim klubovima koji su poslali tu svotu novca na račun Monchengladbacha. Eh, razlika je u tome šta mu može ponuditi Blackburn, BvB, a šta Bayern. Dakle, Englezi mu mogu ponuditi borbu za opstanak, konstantnu kišu i bijes njihovog žutog tiska ( :lol: ), BvB i Bayern borbu za Salataru i blizinu selektoru reprezentacije. :mrgreen: Bayernu u korist ide to što mogu više izdvojiti za platu (eh, ako je menadžer Reusa poduzetan, može ih oderati), a Borussiji to što će biti manji pritisak na igrača u slučaju nekog poraza ili loše partije. Iskren da budem, ja bih se odlučio za Dortmund (ne znam da l' ovo iz mene govori neko kome Bayern nije drag ili...). :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 dec 2011, 18:16

Saurman je napisao/la:Na ljeto ćemo vidjeti gdje ko ide
Slažem se...
Saurman je napisao/la:koliko god da BvB ponudi za Reusa Bayern će ponuditi više tako da...
Ovo nema logike. Klauzula je 14 ili 17,5 (ko će ga znat) koja se automatski aktivira (when you match the price) i nema tu ko više daje ono - ovo.
Jedino mogu platu ponudit veću ali sumnjam da će mu dati veliku platu jer on nebi igrao u prvom timu.

Schweini (juče čini mi se) za Spox:
Frage: Würden Sie Marco Reus, der beim FC Bayern auf der Wunschliste stehen soll, empfehlen nach München zu wechseln?
Schweinsteiger: (lacht) Der Marco hat die gleiche Frisur wie ich mit 20 - also unbedingt holen! Aber im Ernst: Ich weiß nicht, ob es jetzt der richtige Zeitpunkt für ihn wäre, nach München zu kommen. Wir sind auf den Positionen schon sehr gut besetzt. Es gab schon Fälle, wo man Talente geholt und es nicht geklappt hat.

Schweini zna ;) .
Saurman je napisao/la: Da hvatam se za slamku po pitanju Gotzea i njegove izjave. :mrgreen:
Znam i znaš da od toga nema ništa, ali ako ti pruža zadovoljstvo da pišeš nešto slično onda - samo naprijed ;) .

NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 dec 2011, 15:29

Kicker: Kagawa najveći trkač Bundeslige

Studija koju je proveo njemački magazin Kicker pokazala je kako je ofenzivni veznjak Borussije Dortmund Shinji Kagawa (22) istrčao prosječno najviše kilometara po susretu u prvom dijelu bundesligaške sezone...

Japanski reprezentativac, izračunao je Kicker, tako pretrči prosječno 12.36 kilometara za 90 minuta igre.

Ipak, sam Kagawa iznimno je samokritičan na svoj učinak i želi daljnji napredak.

- Ako ne podignem svoje sposobnosti na višu razinu, čak i ako ću igrati dobro u Njemačkoj, možda neću moći biti na razinu u Ligi prvaka. Moja vrijednost može porasti samo ako ću igrati dobro u Ligi prvaka. Sljedeće sezone želim popraviti sve elemente igre. Primjerice, u situacijama jedan na jedan u Ligi prvaka želim izaći kao pobjednik i doći u priliku za udarac- veli Japanac pristigao u redove aktualnog prvaka prošle godine iz Cerezo Osake.

NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 25 dec 2011, 15:03

evo samo da i ja neš kažem po pitanju kako se BVB još dodatno finansira

Naime,ispod stadiona se nalazi skladište koje sadrži 500 hekti piva,a nakon svake utakmice se rasproda do zadnje kapi,ukljući i 82000 ljudi koji će popiti po najmanje 5 piva koja košta po 5 €,pa nek se vidi koliko samo zarade iz te branše po samo jednom show-u na hramu nogometa,a gdje su sve ostale aktivnosti,parkinzi,suvenirnica i sve ostalo

zato,neprijatelji bvb-a,pokrijte se preko glave i lezite spavat :P :P :P :P :P :P

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 25 dec 2011, 15:11

maverick_tz je napisao/la:evo samo da i ja neš kažem po pitanju kako se BVB još dodatno finansira

Naime,ispod stadiona se nalazi skladište koje sadrži 500 hekti piva,a nakon svake utakmice se rasproda do zadnje kapi,ukljući i 82000 ljudi koji će popiti po najmanje 5 piva koja košta po 5 €,pa nek se vidi koliko samo zarade iz te branše po samo jednom show-u na hramu nogometa,a gdje su sve ostale aktivnosti,parkinzi,suvenirnica i sve ostalo

zato,neprijatelji bvb-a,pokrijte se preko glave i lezite spavat :P :P :P :P :P :P
:lol: :lol:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 dec 2011, 19:29

Mario Gotze - Der Star von Borussia Dortmund wiederholte mit Nachdruck, dass er sich aktuell «noch nicht mit der Möglichkeit eines Wechsels» beschäftige. Ein Traum wäre es aber für ihn, einmal beim FC Barcelona zu landen. Götze: «Jeder Spieler möchte gern bei Barcelona spielen. Aber ich bin in Dortmund, fühle mich hier wohl und habe einen Vertrag bis 2014.»

Evo za sve bavarce napacene koji sanjaju o ovom momku koji je sa 19 god na nivou njihovog riberya ;) ... Dakle naftasi zaboravite Maria ako ode onda Barca je upitanju ako ce tam otic nek ide ha ya posteno i jest ... A vi nastavite drkat na Maria to je jedino sto vam preostaje ...
BvB Echte Liebe !!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 dec 2011, 17:56

"Nogometaši su djeci veći uzori od roditelja!", zaključak je studije koju je na reprezentativnim uzorcima provela ekipa studenata EBS-ova Visokog učilišta za pravo i ekonomiju iz Wiesbadena.

Tri najomiljenija bundesligaška nogometaša za malene su Nijemce Mario Götze iz dortmundske Borussije, Thomas Müller iz minhenskog Bayerna i Raul Gonzalez iz Schalkea. Sva trojica za većinu maloljetnih muških ispitanika također predstavaljaju veće životne uzore od samih njihovih roditelja.

''Kada razgovaram s djecom obično mi kažu da imaju frizuru poput mene, ili da nose tenisice poput mojih. Jasno mi je zbog toga bilo i prije ovih rezultata da djeci u Njemačkoj predstavljam uzor. Iskreno, ne osjećam zbog toga nikakav pritisak. Dapače, radujem se što je tome tako i mogu samo obećati kako ću se i nadalje truditi da budem hvale vrijedan primjer'', rekao je 19-godišnji Götze.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götze: Svatko želi igrati u Barceloni, ali meni je dobro u Dortmundu

Mario Götze, nogometaš aktualnog njemačkog prvaka Borusije iz Dortmunda, izjavio je kako trenutno ne razmišlja o promjeni sredine...

- Svaki nogometaš volio bi zaigrati za Barcelonu. Nisam ni ja iznimka. No, meni je dobro u Borussiji, osjećam se ugodno u tom klubu i imam ugovor do 2014. godine, tako da trenutno ne razmišljam o nekom drugom klubu – izjavio je Götze, koji je nedavno proglašen za najboljeg mladog igrača u Europi (mlađi od 21 godine) u izboru talijanskog lista Tuttosporta.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 27 dec 2011, 08:37

Da provjerim jesi li nešto krivo preveo? :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 dec 2011, 10:58

U periodu manjem od 2 godine Bvb otpustio drugog vozača timskog autobusa. Navodno taj vozač je napravio nekoliko sitnih sudara. Sada je Kloppu i Zorcu "prekipilo" i čovjek je dobio otkaz. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 dec 2011, 14:05

CroCHEF je napisao/la:12.50 Uhr: Borussia Dortmund soll sich angeblich intensiv mit einer Verpflichtung von Marco Reus beschäftigen. Unter Berufung auf einen Insider berichtet "DerWesten", dass es "definitiv" ein Treffen zwischen Reus und den BVB-Verantwortlichen gegeben habe. Außerdem meint die Quelle zu wissen: "Der Spieler tendiert mehr zu Dortmund als zu Bayern." Allerdings wollten das weder der BVB noch Reus bestätigen. Reus spielte bereits als Jugendlicher in Dortmund, seine Familie wohnt dort. Laut des Berichts kann Reus trotz seines Vertrages bis 2015 für eine festgeschriebene Ablöse (angeblich 18 Millionen Euro) wechseln. An das Geld für den Transfer könnte der BVB wiederum durch einen Verkauf von Mario Götze kommen.
Ovaj text je preSEXUALAN. Čitam ga i diže mi se iz rečenice u rečenicu. Postajem sve uzbuđeniji, počinjem razmišlajti o tandemu Gotze - reus u Bvb-u. Onak padam u trans jer bi kupnja igrača od 18 miljona eura mogla postati "realnost" u BUNDESLIGI, misleći pri tom da kupac neće biti Bayern. Stvarno tako nešto me zaintrigiralo! I onda pročitam zadnju rečenicu i sve splasne.

Ovom novinaru dao bi nagradu za taktilku navlakušu! Lik je CAR!!!!

TEXT sadrži sve što je bitno. Kupnja reusa, BvB "veći" od Bayerna, stvaranje još jednog velikog kluba, te mogučnost da BvB-ovi navijači idu demantirati prodaju Gotzea, ali da tvrde da bi reus svejedno mogao doći. I ono što je najbitnije Text je toliko SEXUALAN da niko neće ići ni razmišljati o tome koliko je vjerodostojan...

REŠPEKT!!!!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 dec 2011, 19:21

Čitao sam i ja ovaj tekst oko Reusa. Izgleda da su se Watzke & Co sastali sa Reusom i da njegov mogući transfer iz Gladbacha naginje ka BvB-u više nego ka FcB. Što se tiče finansiranja ovih 18 mil za Reusa piše:

Reus’ Vertrag bei den ‚Fohlen‘ ist bis 2015 datiert. Für Dortmund wäre der Transfer des Angreifers aus finanzieller Sicht schwer zu stemmen. Die festgeschriebene Ablöse liegt bei rund 18 Millionen Euro, eine Summe, die den BVB zu sportlichem Erfolg verplichten würde. Die erneute Qualifikation für die Champions League dürfte das Minimum sein.

Dakle ukoliko se plasiramo u LP to bi trebalo biti to, a osim toga spominje se moguća prodaja Kube, Barriosa i kao zadnja opcija prodaja Kagawe.
Vjerujem da će Kuba otić za 5-6 milja u Wislu i plasman u LP i to je to.

@anton1983

Ovo za Gotzea nije navedeno uopšte u tekstu da se on mora prodat da bi doveli Reusa,nego samo piše da u BvB-u znaju da će doći dan kad Gotzea nećemo moći zadržat i da je to zadnja moguća opcija tj. da njegovom prodajom obezbijedimo pare za Reusa. Realnije su da odu Kuba (uz plasman u LP) ili Barrios.
Zapravo i mi kao i ovi novinari nagađamo kako bi BvB mogao finansirati transfer Marca. Najbolje znaju u BvB-u. Imaju neko rješenje. Uzimajuću u obzir izjave Watkea da Gotze i Hummy nisu na prodaju ni za 120 mil, dakle prodaja Gotzea otpada. Kao što rekoh Kuba najvjerovatnije a možda, možda i Barrios (nadam se da ne).

Dakle vrlo je moguće da gledamo Reusa i Gotzea u BvB dresu naredne sezone ;)
http://www.derwesten.de/sport/fussball/ ... 96147.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Šta možemo zaključit?
Možemo zaključit da su se BvB i Reus sastali i da imamo najbolje šanse da ga dovedemo - baš kaš što je Lunscherman rekao prije par dana (BvB wird ein Top-spieler verplichten ;) ).
Gotze ostaje - Watzke isključio svaku moguću raspravu oko Gotzea, jer ne namjerava da otvori banku, nego da hoće da 5 mil navijača BvB-a uživa u igrama svojih ljubimaca.

Šta reći osim - LJEPOTA.

------------------Weidi
Piszczek ---Subo ---Hummy ---- Schmelle
----------Bender------Kehl
Gotze---------Kagawa-------Reus
----------------Barrios

Santana,Gundogan,Schmiedebach,Grosskreutz,Bittencourt,Perišić,Lewandowski,Amini,Lowe itd.

NUR DER BVB slika

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 dec 2011, 11:59

Ajde smogao ja hrabrosti pa reko idem ti odgovoriti!

YOU TOOK THE BAIT!!!! :mrgreen:

Naime text koji smo ja i ti stavili ovdje nije isti i naravno ti si ovaj svoj sebi krivo preveo :lol: No to je tak manje bitno, to ću kasnije objasniti. bitno je to što se dogodilo kod tebe ono kaj sam ti ja rekao da će se dogoditi i zato se klanjam autoru ovoga texta. Dobro pročitaj ovo slijedeće kaj sam već napisao:
anton 1983 je napisao/la:te mogučnost da BvB-ovi navijači idu demantirati prodaju Gotzea, ali da tvrde da bi reus svejedno mogao doći. I ono što je najbitnije Text je toliko SEXUALAN da niko neće ići ni razmišljati o tome koliko je vjerodostojan...

REŠPEKT!!!!
I ti brate zagrizo! :mrgreen:

Ti čitaš i sebi objašnjavaš pročitano na način kako tebi paše te pušiš foru jedne odlično zapakirane ŠPEKulacije koja uopće nije ništa novoga rekla nego samo pobuđuje maštu i ništa više...

Text koji si ti stavio ne kaže da ja BvB-u potreban plasman u Lp i da će tako nabaviti pare, nego doslovan prevod glasi da bi kupnja Reusa za 18 miljona eura OBVEZALA BvB na uspjeh te bi se MORALO ući u LP.

E sad to je istina, pa da ti ja sad objasnim neke stvari.

Pošto BvB nema garnciju da će ući u LP jer još tamo nije ušao, logično je da nisu toliko ludi da već sada idu pregovarati sa Gladbahom oko Reusa. Znači tek kad osiguraju ulazak u LP će se moći baciti na taj posao. To ti je prva stvar zašto bi se ti trebao zapitati u vjerodostojnost texta.

Drugo, klauzula od reusa još uvijek ne vrijedi pa Gladbah sada nije niti obligatoran da prihvati ponudu od 18 miljona eura za njega što će eventualno morati napraviti tek na ljeto. Još na to sve Gladbah ti u medijima tvrdi da Reus sada nije na prodaju te da nema nikakvih ponuda za njega te ih oni sada niti neće razmatrati.

Onda isto tako, kako bi čelnici BvB-a se išli nači sa igračem ILEGALNO, ako to Gladbah nedopušta, takav luxus si oni ziher ne žele priušiti. Ajmo onda reći da u nekom imaginarnom svijetu su se i oni našli. da li ti misliš da se onda i čelnici Bayerna isto tak nebi išli nači sa Reusom? Sigurno bi jer ga i Bayern želi dovesti, a Reus isto tako želi razmotriti sve svoje opcije. No ti nigdje nisi pročitao da se Nerlinger našao sa gladbahom ili reusom, jel tako?

I ono što je najbitnije, BvB mora ispuniti par uvjeta da bi si mogli PRIUŠTITI taj transfer.

1.) Ulazak u LP - nije ostvaren

2.) Prodaja KUBE I BARRIOSA - nije ostvareno.

tako kako se u medijima to želi prikazati, da je Reus djete BvB-a, da mu je tamo familija, cura itd. isto tako se može ŠPEKulirati sa dolaskom Gotzea u Bayern jer je on bavarac, pa to baš ne drži vodu. Svako **** se more plasirati na tržište ako ga znaš kvalitetno zamotati. Zato dobro promisli o svemu što se u medijima piše...nije poanta u tome da se samo "treba HTJETI VJEROVATI". ;)

Da li ti još uvijek misliš da je taj text vjerodostojan i da se sa tolikim intenzitetom radi na dovođenju Reusa u BvB?

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 dec 2011, 13:22

Ja sam se prijavio samo da upitam moderatore kada ce poceti raditi svoj posao i stati u kraj ovim provokatorima?

Vec vise od godinu dana citam podforum bundeslige i konstantno na BVB temi ovih nekoliko maloljetnih junfera pise (pre)glupe provocirajuce postove i samo nam smaraju temu.

NUR DER BVB!
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 dec 2011, 13:25

Zaboravih, prijavio sam se i da ove provokatore nabijem na k***c (antona, profcba, saurmana), a ono cune sto ostane na nju bih da nabijem da Silvu i tromog Kubu. I naravno Kringea, koji nam peljesi budzet i uredno zima platu, a nikakve koristi od njega...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 dec 2011, 13:28

Tekst kao tekst, meni, navijaču BvB-a je veoma interesantan, zanimljiv i veseli me. Da li vjerujem u sve što tekst sadrži? Možda ;) :lol:

Što se tiče finansiranja Reusa i prodaje Kube i Barriosa, evo čitao sam malo njemačke forume i potpuno se slažem sa kolegom:

Naja Zidan, Kringe, da Silva werden den Verein wohl verlassen am Ende der Saison. Da sind die 4Mio Gehalt für Reus schon mal freigescheffelt. Der BVB hat diese Saison 26Mio in der CL eingenommen. Das wird sich nächste Saison in einem ähnlichen Rahmen bewegen. Da ist die Ablöse für Reus auf jeden Fall drin.

U plasman u LP sam ubijeđen. Mrsko mi je objašnjavat zašto...

Nikad nisam ni napisao da će Reus preći u januaru, nego sam pisao da bi mogao naredne sezone, tako da znam da se klauzula aktivira tek na ljeto - nisi morao to pisat a niti pojašnjavat.

U junu/julu ćemo ili bolje rečeno ćete znati više o svemu...
Ali ja vjerujem da je to već sve riješeno ili barem u poodmakloj fazi :D ;) :lol:

NUR DER BVBslika

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 dec 2011, 14:27

Semir bvb je napisao/la:
U junu/julu ćemo ili bolje rečeno ćete znati više o svemu...
Ali ja vjerujem da je to već sve riješeno ili barem u poodmakloj fazi :D ;) :lol:
To ti sve govori, iz rečenice u rečenicu sam sebe demantiraš iz razloga kao što si i sam napisao:
Semir bvb je napisao/la:Tekst kao tekst, meni, navijaču BvB-a je veoma interesantan, zanimljiv i veseli me.
;)

ja ništa drugo niti ne kažem. bit tog texta je da je to navlakuša za malu djecu tako da bi se ona mogla uzjebati, kao što ti radiš. Ja vjerujem da će se BvB okušati u tome da dovede reusa, no pošto poznajem kako funkcionira Njemački nogomet, BUNDESLIGA i BvB siguran sam da danas BvB nije ništa bliže niti dalje od dovđenja Reusa nego što su bili prije mjesec dana.

ja tak i onak samo komentiram text, tj. dajem argumente koji ga pobijaju što znači, ja sam sa svojim argumentima dao činjenice zašto se oni sa Reusom već sada nisu našli.

Kao što i sam kažeš vidjet ćemo na ljeto. E to je komentiranje na jedan drugi način, a ne komentiranje tog texta o kojem ti pričaš.

BvB je zaradio tolko i tolko od LP-a no to nije čisti profit, kao što se i netreba zaboraviti činjenica da su plaće u Bvb-u sa 36 miljona eura skočile na 41. Isto tako ja brijem da je to netto cifra, pa bi to značilo da su im plaće narasle za 10 miljona eura...Ako se uđe u Lp, za reusa će para najvjerojatnije biti no opet ja očekujem da će BvB morati prodati nekog igrača da bi na kraju sezone bili na čistoj nuli ako za Reusa daju 18 miljona eura. Pa Watzke cijelo vrijeme govori da nebuju delali gluposti tak da mi je čudno da se preko noći skoči od igrača za 5-6 miljona eura na igrača od 18 miljona eura a da pri tom nepostoji neka garancija da se neće ići u minus. Garancija neće biti konstantno igranje u Lp jer BvB još uvijek nije toliko napredovao da bi si to mogao garantirati, već će garancija proizaći iz prodaje nekih igrača što na kraju krajeva i nije loša stvar.

također kako će rasti zarada tako će njihovi igrači zahtjevati veće plače što će biti udar na budžet Bvb-a. nemojte gledati samo lijepu stranu priče jer kad se puno zarađuje onda se puno mora i dat. Nekim igračima će se morati dati novi i poboljšani ugovori što isto košta ali nekako svi to smeću sa uma. To bi značilo, što će Bvb biti bolji klub (konstantno u vrhu BUNDESLIGE te igranja u LP,) rast će im i plaće što je logično.

Čovjek dobije dojam, Bvb zaradio 26 milja u LP, reus košta 18, znači još smo 8 milja u plusu. E neide to tako...Doć će i Hummels pa će pitati zaš reus zarađuje toliko a ja toliko, pa će to napraviti Gotze, pa ovaj pa onaj. tako se postaje veliki klub zato je kupnja REUSA OGROMAN korak za BvB.

nek vam je sa srećom po tom pitanju, trebat ćete je ;)

PS i reus neće biti jedini igrač kojeg će si Bvb "morat" kupiti. Da ga i kupe ja onda stvarno više nevidim gundogana u prvih 11 ili bar ne na poziciji srednjeg veznog. zaš? Pa zbog manjka trke. Ak dođe Reus van ide Grosskreutz koji defanzivno nadoknađuje neke stvari koje gundogan nemre. Što bi značilo da je sa Gundoganom i reusom ekipa preofenzivna pa mora doći do pretumbacije u veznom red.

te ŠPEKulacije čuda rade! :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 dec 2011, 14:35

BVB- bas dosadno na ovoj zimskoj puazi pa mjenjaju vozace autobusa. :D :D Ovo je treci vozac u eri Klopp-a. Posljednji otkaz opravdavam, jer koliki moras biti idiot da "zalutas" pored najsavremenijeg navigacijskog sistema koji se nalazi u autobusu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 dec 2011, 17:26

Treba napomenut da nadanja navijača Bvb-a da će Reus doći u njihove redove od jučer se ne moraju temeljit samo na ovom toliko puta spomenutom tekstu, nego su jučer mediji objavili da prema večini medija Reusa više vuče prelazak u Bvb nego u Bayern. Ta informacija se naime temelji na izjavi jednog insidera i vjerovatno dobrog poznanika Reusa.
Znači šanse Dortmunda su po ovom porasle, ali opet može sve biti puka špekulacija. Ja sada govorim samo realno, jer ja sam i dalje prilično ubjeđen da će doći u Bayern na osnovu nekih drugih stvari i informacija koje su se prije pojavljivale, te da kažemo na osnovu čitanja između redova :)
Međutim moji argumenti da će doći kod nas u Bayern a ne u Dortmund nisu se temeljili samo na tome da mi možemo dati više novca. Neke razloge sam prije navodio. Dortmund mislim da je u stanju napravit jedan transfer od 15 i više miliona eura, samo ako baš to budu htjeli, a druga stvar je da se plasirate u Ligu prvaka. Dortmund je vrlo blizu Lige prvaka, a za Dortmundovu upravu je mislim došlo vrijeme da malo dublje zarovi u džep, a to sada već i mogu jer se Bvb sve više stabilizuje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 dec 2011, 19:56

kraljttbvb je napisao/la:Ja sam se prijavio samo da upitam moderatore kada ce poceti raditi svoj posao i stati u kraj ovim provokatorima?
Ja radim svoj posao a provokatorima nikad ne mogu stati u kraj. Jer tako nesto (provokacije) i nije zabranjeno na forumu. :mrgreen:
Za razliku od ovog:
kraljttbvb je napisao/la:Zaboravih, prijavio sam se i da ove provokatore nabijem na k***c (antona, profcba, saurmana), a ono cune sto ostane na nju bih da nabijem da Silvu i tromog Kubu. I naravno Kringea, koji nam peljesi budzet i uredno zima platu, a nikakve koristi od njega...
Uff, uff, je li ti sad lakse? Razumijem te, ipak si godinu dana trpio, sad je moralo negdje iscuriti. :D

Hajd nemoj zahebavati, prikljuci se ekipi i popravi rijecnik. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.