Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Muerte
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Muerte » 11 apr 2016, 18:08

Pa to kad polovis bodove znaci da ti je za titulu dovoljno da odigras dobro protiv prvih 5 i izboris to 6 mjesto. Ovi sto su ispred ko njih je.be. Sto su budale pa se borili za sto vise bodova.
Bezveze to ba
Zadnja izmjena: Muerte, dana/u 11 apr 2016, 18:08, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 apr 2016, 18:08

arelinho je napisao/la: Pa nije nas toga strah. Evo ja bih prvi potpisao da se polove bodovi nakon regularnog dijela. Takođe bih pristao na polovljenje i da Željo bude prvi. Nek se polove bez obzira ko bio prvi. Neka se sve ekipe trude tokom čitavog regularnog dijela trude da osvoje što više bodova da im kasnije bude lakše.
Igraju Zeljo i Sloboda 2 utakmice u regularnom dijelu i Zeljo obje dobije a upisu mu se samo 3 boda, u ligi za prvaka Sloboda dobije obje i upise se 6 bodova. Kako je ovo regularno? Druga stvar zimski dio sezone bi bio za qurac gdje mozes stediti pare na igracima i pojacati se na prelaznom roku i praviti dar-mar na proljece gdje imas velike sanse da osvojis ligu bez obzira koliko se lose jesen odigrala. Jednostavno prelose na toliko mnogo nacina i ne mogu da vjerujem da je nekome to pravedno.
Nad tobom sunce najljepše sja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 18:09

arelinho je napisao/la:Pa nije nas toga strah. Evo ja bih prvi potpisao da se polove bodovi nakon regularnog dijela. Takođe bih pristao na polovljenje i da Željo bude prvi. Nek se polove bez obzira ko bio prvi. Neka se sve ekipe trude tokom čitavog regularnog dijela trude da osvoje što više bodova da im kasnije bude lakše.
Ne shvataju oni da se bodovi polove zbog regularnosti ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 11 apr 2016, 18:09

Nema se šta oduzimati i poloviti samo nek se nastavi gdje se stalo.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 11 apr 2016, 18:10

PipiDugaCarapa je napisao/la:
arelinho je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Car prvenstva je da ga osvoji onaj koji je najbolji i najkonstantniji cijelu sezonu, a ne onaj koji tempira formu za zadnjih 10 kola. Jel hastra zbog Zeljine jeseni? :D
Pa nije nas toga strah. Evo ja bih prvi potpisao da se polove bodovi nakon regularnog dijela. Takođe bih pristao na polovljenje i da Željo bude prvi. Nek se polove bez obzira ko bio prvi. Neka se sve ekipe trude tokom čitavog regularnog dijela trude da osvoje što više bodova da im kasnije bude lakše.
1. Zeljeznicar - 60 bodova
.
.
.
5. Leotar - 50 bodova

Prepolovi, i reci mi da li je posteno?
Po meni jeste. Neka se svaki tim trudi što više bodova da osvoji i neće biti problema oko toga. Pa možeš ti u ligu za prvaka ući i sa 10 bodova prednosti i nju možeš popušiti. Mora se poloviti jer bi bila velika razlika između ekipe koja je na prvom mjestu i one koja je na 6. Naprimjer neka uleti ekipa Radnika sa 6. mjesta u borbu za prvaka. Oni znaju da teško mogu biti prvaci,a teško mogu i u europu. Sigurni su u ligi i naredne sezone. Onda tada mogu igrati kako hoće utakmice. Protiv nekoga zapeti protiv nekoga lagano. Onako kad im smanjiš prednost protiv svake ekipe će zapeti i igrati 100 % maksimalno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 18:11

PipiDugaCarapa je napisao/la: 1. Zeljeznicar - 60 bodova
.
.
.
5. Leotar - 50 bodova

Pošteno je jer će onda Leotar imati za šta da igra i neće dati svakome ko zatraži ;) to je smisao polovljenja bodova
Voli te tvoje Sarajevo.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 11 apr 2016, 18:12

Ekipa koja bude na 5. i 6. mjestu nakon regularno dijela i bude imala veliki zaostatak za vodećim može igrati selektivno utakmice. Ne mogu biti prvaci i teško mogu do europe onda će igrati slabije protiv nekih ekipa, a bolje protiv neke druge ekipe. Kada poloviš bodove onda smanjuješ mogućnost za malverzacije.
Virtu4l je napisao/la:
.
.
.
5. Leotar - 50 bodova

Pošteno je jer će onda Leotar imati za šta da igra i neće dati svakome ko zatraži ;) to je smisao polovljenja bodova
To je to brate. Neka ekipa koja je 6. ima zaostatak 15 bodova i onda neće igrati nikako kako treba u ligi za prvaka jer nemaju šanse nikako. To je odmah neregularno prvenstvo.

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 11 apr 2016, 18:13

Nisam ocekivao takve odgovore..
Neka se neko drugi bori sa vama. :kafa:
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 apr 2016, 18:14

arelinho je napisao/la: Mora se poloviti jer bi bila velika razlika između ekipe koja je na prvom mjestu i one koja je na 6. Naprimjer neka uleti ekipa Radnika sa 6. mjesta u borbu za prvaka. Oni znaju da teško mogu biti prvaci,a teško mogu i u europu. Sigurni su u ligi i naredne sezone. Onda tada mogu igrati kako hoće utakmice. Protiv nekoga zapeti protiv nekoga lagano. Onako kad im smanjiš prednost protiv svake ekipe će zapeti i igrati 100 % maksimalno.
Kakve veze ima, ko ih yebe kad su losi bili citavu sezonu ni ne zasluzuju da se bore za Europu.
Uostalom premije od bar 3-4 ekipe iz vrha su vrijednije nego da prodaju utakmicu. Onda ogroman interes za tom ligom javnosti i medija, a i savez moze poslati svoje ljude na te utakmice, sto da ne i UEFA. Tolike nam namjestene utakmice prodjose a kao brine se da li ce se namjestiti jedna utakmica u svakom kolu lige za prvaka.
Nad tobom sunce najljepše sja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 18:15

PipiDugaCarapa je napisao/la:Nisam ocekivao takve odgovore..
Neka se neko drugi bori sa vama. :kafa:
To su logični odgovori, bodovi se polove zbog regularnosti.

Da se razumijemo, ne zalažem se ja za sistem polovljenja bodova, samo želim da objasnim da to nije tako katastrofalno.
Voli te tvoje Sarajevo.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 apr 2016, 18:17

Virtu4l je napisao/la:
.
.
.
5. Leotar - 50 bodova

Koliko ce imati bodova onaj ko skupi 47 pa prepolovi. 23,5. :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 11 apr 2016, 18:18

Onako Bevanda rece da je ova liga 12 prelazno rjesenje tako da se nadam da cemo za 2-3 sezone gledati ligu 10 :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 18:18

Probisvjet je napisao/la:Koliko ce imati bodova onaj ko skupi 47 pa prepolovi. 23,5. :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:
Imaće 24, a u slučaju istog broja bodova sa konkurentima na kraju, taj bod će mu se oduzeti. Sve je to riješeno ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 11 apr 2016, 18:19

Probisvjet je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
.
.
.
5. Leotar - 50 bodova

Koliko ce imati bodova onaj ko skupi 47 pa prepolovi. 23,5. :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:
Imao bi 24 boda jer uvijek ide više. Znaći ako je 47 onda ide 24 boda. 15 bodova nakon što se prepolovi ima 8 bodova. :D :)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 apr 2016, 18:21

Virtu4l je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Koliko ce imati bodova onaj ko skupi 47 pa prepolovi. 23,5. :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:
Imaće 24, a u slučaju istog broja bodova sa konkurentima na kraju, taj bod će mu se oduzeti. Sve je to riješeno ;)
Ma jasno mi je zahebavam se. Ima li neko pametan i inteligentan u Evropi ko polovi bodove?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 11 apr 2016, 18:22

Sta polovit bodove pa nije Zeljo merhamet. Pdp vam je dobro I rekao nek nastave kako je I bilo. Nemoj mi toplu vodu izmisljat kad nije potrebno.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 11 apr 2016, 18:23

Virtu4l je napisao/la:
Ma jasno mi je zahebavam se. Ima li neko pametan i inteligentan u Evropi ko polovi bodove?
Ima u Belgiji i u Srbiji. :) :)

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 11 apr 2016, 18:26

Ja se samo nadam da je ovo prijelazno rješenje i kako ćemo za nekoliko godina imati Ligu 10. Ja bih volio Ligu 8 (iako postoji maksimalno šest ekipa koje zaslužuju premijerligaški status, u ovom trenutku), ali nažalost do toga neće doći.

U svakom slučaju, bilo kako bilo, najbolji će na kraju i osvojiti titulu. Bez obzira na sistem.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 apr 2016, 18:29

kvalitet je napisao/la:Ja se samo nadam da je ovo prijelazno rješenje i kako ćemo za nekoliko godina imati Ligu 10. Ja bih volio Ligu 8 (iako postoji maksimalno šest ekipa koje zaslužuju premijerligaški status, u ovom trenutku), ali nažalost do toga neće doći.

U svakom slučaju, bilo kako bilo, najbolji će na kraju i osvojiti titulu. Bez obzira na sistem.
Ma puno je 8, bolje 6 i to trokruzno. Cetiri u Evropu, dva ispadaju. :urnebes: :rol:

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 11 apr 2016, 18:30

kvalitet je napisao/la:Ja se samo nadam da je ovo prijelazno rješenje i kako ćemo za nekoliko godina imati Ligu 10. Ja bih volio Ligu 8 (iako postoji maksimalno šest ekipa koje zaslužuju premijerligaški status, u ovom trenutku), ali nažalost do toga neće doći.

Ma puno je 8, bolje 6 i to trokruzno. :urnebes: :rol:
Ako se ne varam minimalno je 10 ekipa da bi liga bili priznata u UEFI. Možda nije tačno ovo što sam napisao, ali sam tako čuo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.