Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
34
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 199

legenda reala
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la legenda reala » 18 jun 2014, 13:20

Nikola Prce
Hvala ljudima koji su vjerovali u nas, koji su bili s nama kad je bilo najteže. Hvala Goraždu, Vitezu, Cazinu koji su nas nosili u kvalifikacijama”, zaključio je reprezentativac BiH u razgovoru za naš portal.
Valjda će se i igrači pitati gdje da se igra :mrgreen:

daj u Goražde domaću s Dancima :pray: :pray:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 21 jun 2014, 16:20

Semper je napisao/la:Vi jednostavno morate da shvatite da je rukomet trećerazredni sport. Na globalnom nivou se igra ozbiljno u desetak država u Evropi, van Evrope pokušaji rukometa postoje samo na Arabijskom poluotoku te u Africi u Egiptu. Rukomet nije popularan sport kao fudbal i košarka da bi privlačio narodne mase. Sve ozbiljne kumometne reprezentacije svoje utakmice igraju u manjim mjestima jer ljudi dolaze zbog nacionalnog ponosa a ne isključivo radi rukometa.
Rukomet je EU sport.. U zapadnoj i sjevernoj EU ispred kosarke, u juznoj i istocnoj iza..

Da je trecerazredni sport, to je glupost. Pogledajmo prosjecnu gledanost EP-a u kosarci i EP-a u rukometu. Rukomet ima duplo vecu gledanost. Redovno pune dvorane. Cak je na olimpijadi sluzbeno proglasen sportom sa najboljom atmosferom na tribinama!

Usporedba sa kosarkom: zadnja 2 eurobasketa su bila SRAMOTNO lose posjecena, jer vecinom igraju ekipa sa istoka, a oni nemaju naviku masovnog odlaska na tribine.

Kosarka jest globalno popularnija, ali na starom kontinentu nije nista ispred od rukometa. Razlika je samo u tome sto se rukomet igra u zapadnoj/sjevernoj EU, a kosarka u istocnoj/juznoj.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 jun 2014, 17:38

Naša repka prije SP igra turnir u Francuskoj, gdje još učestvuju, osim nas i Francuza, Španija i Danska.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 jun 2014, 16:40

Terzić nije igrao zbog umora, baš kao što nije igrao ni Palmarsson kod Islanda.

Dragan Marković je uspio nešto o čemu smo sanjali toliko godina, uz borbenost naših igrača. Nikola Prce :kafa:

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 23 jun 2014, 17:05

ultrasstyle_tz je napisao/la:u citavoj ex-yu rukomet popularan, reprezentacije izuzetno pracene samo kod nas eto nije..nije jer nas do sad nije bilo ni na mapi sto je bruka ko za vaterpolo i odbojku...3 zemlje oko nas medju 4 u vaterpolu u svijetu a mi haman pa ni plivat ne znamo ispade...to nije njihova sramota vec nasa :D

nek smo sila u fudbalu i kosarci pa da ostali sportovi poput rukometa, tenisa i odbojke pa vaterpola kao najjacih lokalnih sportova budu neinteresantni

a sto se tice sarajlija i odnosa prema ovoj reprezentaciji sve mi mirise na to da nije u pitanju nepopularnost rukometa nego nacionalni sastav iste..kad se sjetim sramotnih prozivanja velikog broja i forumasa ovdje na racun ekipe FK Sarajevo kako "nema dovoljno muslimana" u ekipi i kako je to bruka, iskreno me ne bi cudilo da takvim umovima izuzetno smeta sastav rukometne reprezentacije BiH...a moderirajuci teme na podforumu PL BIH, vidio sam bar na ovom forumu ss.ba ih je bio prilican broj

Cuj ovog Dodika iz Tuzle jos moderator :o Aco pratis li ovo :oops: Ja sam prvi ovdje psovao Sarajlijama i obrukali smo se,tu nema nikakvog pametovanja,ali ovakvo nesto da izvalis,pa stvarno...niste dzaba propali u svim sportovima.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 jun 2014, 17:08

Unofficialpage je napisao/la:Naša repka prije SP igra turnir u Francuskoj, gdje još učestvuju, osim nas i Francuza, Španija i Danska.
Lijepa prilika da vidimo koliko možemo protiv najvećih ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

fukarezv
Kontakt:

Post Postao/la fukarezv » 23 jun 2014, 18:59

Kada je izvlacenje grupa za SP u Katru ?
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 jun 2014, 19:02

fukarezv je napisao/la:Kada je izvlacenje grupa za SP u Katru ?
Imaš na prethodnim stranicama tačno, ali ja mislim tamo oko 20-og jula.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 25 jun 2014, 20:34

dimitrijevic je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:u citavoj ex-yu rukomet popularan, reprezentacije izuzetno pracene samo kod nas eto nije..nije jer nas do sad nije bilo ni na mapi sto je bruka ko za vaterpolo i odbojku...3 zemlje oko nas medju 4 u vaterpolu u svijetu a mi haman pa ni plivat ne znamo ispade...to nije njihova sramota vec nasa :D

nek smo sila u fudbalu i kosarci pa da ostali sportovi poput rukometa, tenisa i odbojke pa vaterpola kao najjacih lokalnih sportova budu neinteresantni

a sto se tice sarajlija i odnosa prema ovoj reprezentaciji sve mi mirise na to da nije u pitanju nepopularnost rukometa nego nacionalni sastav iste..kad se sjetim sramotnih prozivanja velikog broja i forumasa ovdje na racun ekipe FK Sarajevo kako "nema dovoljno muslimana" u ekipi i kako je to bruka, iskreno me ne bi cudilo da takvim umovima izuzetno smeta sastav rukometne reprezentacije BiH...a moderirajuci teme na podforumu PL BIH, vidio sam bar na ovom forumu ss.ba ih je bio prilican broj

Cuj ovog Dodika iz Tuzle jos moderator :o Aco pratis li ovo :oops: Ja sam prvi ovdje psovao Sarajlijama i obrukali smo se,tu nema nikakvog pametovanja,ali ovakvo nesto da izvalis,pa stvarno...niste dzaba propali u svim sportovima.
Teheran sviju miiii :bow: (ovaj smajli pada na sedzdu...)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 26 jun 2014, 17:45

Hoćel bit ovaj sistem kao 2013,da od 6 u grupi,4 prolaze ? Mislim da ne bi trebali imat problema proć grupu onda,ipak samo Europa igra rukomet.
Nad tobom sunce najljepše sja

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jun 2014, 18:34

pinoglavi je napisao/la:Hoćel bit ovaj sistem kao 2013,da od 6 u grupi,4 prolaze ? Mislim da ne bi trebali imat problema proć grupu onda,ipak samo Europa igra rukomet.
četiri grupe sa po šest učesnika, prva tri iz svake grupe idu dalje, formiraju se dvije nove grupe sa po šest timova iz te dvije grupe prva dva idu u polufinale, treći igraju za peto mjesto

tako je uvijek bilo, mislim da su samo za SP u Španiji promjenili format, al da su se mnogi bunili pa da će vratiti na ovaj stari, gdje prva tri prolaze, lično meni je svejedno kako će biti, veliki uspjeh bi bio proći grupu, imamo pet odličnih utakmica za sticanje iskustva i to je dovoljno :bih: :bih:

ako budu četiri išla dalje, velike su nam šanse, ako budu tri, biće teško, realno je da će biti tri kvalitetne ekipe u grupi i tri slabije među kojima smo mi, kao debitanti, vjerovatno ćemo biti u posljednjem šeširu na izvlačenju grupa
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 26 jun 2014, 19:02

Ako ponove format ko na zadnjem SP teško da ne bi prošli dalje,ovako opet mislim da se možemo čemu nadati.
Šta god da bude,ovi momci su pobjednici :bih:

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 26 jun 2014, 19:04

Joj ko će dočekati svjetsko :cool: Kako je lijepo da pored košarke, fudbala, gledamo i rukometaše na velikoj sceni!

Can't wait :cool:
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 27 jun 2014, 14:17

Vedad87 je napisao/la:Joj ko će dočekati svjetsko :cool: Kako je lijepo da pored košarke, fudbala, gledamo i rukometaše na velikoj sceni!

S tim sto kosarkasi nisu isli na SP.

Rukometasi zasluzuju ogroman respekt s obzirom na roster, a i protivnika u barazu.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 27 jun 2014, 14:24

Razbojnik je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:Joj ko će dočekati svjetsko :cool: Kako je lijepo da pored košarke, fudbala, gledamo i rukometaše na velikoj sceni!

Rukometasi zasluzuju ogroman respekt s obzirom na roster, a i protivnika u barazu.
Kad uzmeš recimo nas kao državu, za nas su veće šanse da ćemo proći grupu na Svjetskom nego na Europskom u bilo kojem sportu. Naravno, ne umanjujem uspjeh rukometaša oni se i za SP i za EP moraju dobro oznojiti protiv velikih rukometnih sila. Samo kažem onako reda radi pošto spomenu da košarkaši nisu otišli na SP nego na EP.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 27 jun 2014, 14:46

Razbojnik je napisao/la:

Nisam ni rekao to ;) Rekao sam na velikoj sceni ergo velika scena podrazumijeva veliko takmičenje kakva su evropska i svjetska takmičenja ;) Ne citiraj me samo da bi eto nekoga citirao ;)
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 29 jun 2014, 11:54

Bit ce ovo prava bosanska multi-nacionalna selekcija :mrgreen:

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 02 jul 2014, 15:36

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine promjenit će grad odigravanja domaćih mečeva. Naime, u Savezu nisu krili razočarenje nezainteresovanošću Sarajeva da podrži rukometne “Zmajeve”. Kako ekskluzivno saznaje ****, predstavnici RS BiH u narednim danima boravit će u Tuzli, gdje će biti dogovoreno da se u Mejdanu odigraju kvalifikacioni mečevi za Europsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine.

Podsjetimo, BiH je u grupi “2″ zajedno sa Danskom, Litvanijom te Bjelorusijom.

Sjajne vijesti za raju u Tuzlanskom kantonu.
BosnaE

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 02 jul 2014, 15:40

xinxee je napisao/la:Bit ce ovo prava bosanska multi-nacionalna selekcija :mrgreen:
Hoce BGM,i neka ce,tako i treba da bude.
BosnaE

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 jul 2014, 15:51

Da naučimo sarajlije da ne treba da dodje cijela Bosna da bi popunili dvoranu ;)

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.