Watzke ce se odluciti na takav potez jedino u slucaju "masne" prodaje. Pozanavajuci njegov rad, sanse da se Reusov transfer odradi "na suho" su jednake nuli.effe_sa je napisao/la:Međutim moji argumenti da će doći kod nas u Bayern a ne u Dortmund nisu se temeljili samo na tome da mi možemo dati više novca. Neke razloge sam prije navodio. Dortmund mislim da je u stanju napravit jedan transfer od 15 i više miliona eura, samo ako baš to budu htjeli, a druga stvar je da se plasirate u Ligu prvaka. Dortmund je vrlo blizu Lige prvaka, a za Dortmundovu upravu je mislim došlo vrijeme da malo dublje zarovi u džep, a to sada već i mogu jer se Bvb sve više stabilizuje.
2012. ce biti godina velikih odluka i predstavljace pravi ispit za postojecu upravnu garnituru. Dosta pitanja je otvoreno, a odgovora ni na mapi, barem sto se tice javnosti.
Realno je ocekivati da nas na ljeto, ako ne i ranije, napuste - Zidan, Kringe, Owo i da Silva (usteda u umsatzu od 6-7 milki). Navedeni igraci su cisti skart i njihovi odlasci pored pomenute finansijske koristi otvaraju i prostor mladjim klincima.
Veliki upitnik je nad Kehlovim novim ugovorom. Postojeci mu istice na ljeto, a ni traga o dogovoru novog. Kapiten je igrac s najvecim primanjima u klubu (cca 3 milke), a Watzke & co mu sigurno ne nude vise od polovine trenutnih. Veoma osjetljivo pitanje, nadam se da uprava nece ponoviti epilog kao u slucaju Dede.
Drugo "goruce" pitanje je Kagawin novi ugovor. Postojeci mu istice 2013. i vec je vakat da parafira produzenje. Njegova primanja nisu velika, te vjerujem da nece biti problem odgovoriti njegovim prohtjevima. Ipak radi se o jednom skromnom Japaneru.
Stoperi su posebna prica. Cisto sumnjam da cemo u narednu sezonu uci s postojecim kadrom. Uvjeren sam da neko od dvojca Subotic-Santana na ljeto odlazi. Santana je ugovorno vezan do 2013. i bice ga tesko privoliti da potpise produzenje kao rezervista. Moja zelja je da on ostane, a da se za Subotica uzme dobra lovusa - interesanata s ostrva nikad ne manjka, naprotiv. Za Nevena se moze hladno uzeti 15-ak milki, a za Santanu troduplo manje. Trenutno u Njemackoj kvalitetnih stopera ima "na izvoz", tako da njegov odlazak ne bi predstavljao poseban problem. Hummels nije na prodaju, tako rece i herr Hans.
Takodje, Kuba je na izlaznim vratima, male su sanse da potpise novi ugovor (postojeci istice 2013.) i njegova prodaja je neminovna. Vakat je i da se malom Dukschu ukaze pokoja prilika za dokazivanje.
Lucas trenutno predstavlja najveci problem. Ni traga nekoj formi a cijena mu konstanto opada. Sve ispod 15 milki je smijurija, ipak radi se napadacu koji je u poslijednje dvije sezone zabio 35+ golova u ligi.
Also
Plasman u CL je apsolutni preduslov za vecinu navedenog.
Da rezimiram. Jedini realan scenarij u kojem bi Reus ponovo zaigrao u zutom dresu je prodaja od 15+ milki. Solomonsko rijesenje je prodaja Subotica ili Lucasa (automtaski implicira dovodjenje novog stopera/napadaca), ostalo ne dolazi u obzir. Takodje, nuznost je i dovodjenje jednog kvalitetnog i iskusnog veznjaka da popuni rotaciju. Uglavnom, dosta posla je "pred nama".
@Kralju, dobrodosao.

. Sve što sebi želim, želim i vama