Pa takva je oduvijek i nazalost ostat ce takva kako god, te ekipe su i dosad kada je liga brojala 16 ekipa bile samo po sezonu dvije i ponovo down, bile su prolazne epizode. Cilj je kvalitet a ne obracun sa bogatim gradovima i klubovima. Kvalitet se stice igranjem protiv jaceg ili podjednako dobrog, a ne zavaravanjem sebr i navijaca pobjedama protiv slabih ekipa pa u Europi hladan tus u prvom il drugom pretkolu.tuzlak1987 je napisao/la:JohnCleese je napisao/la:Ne moze tako, ne mogu neki bolje od ovoga.tuzlak1987 je napisao/la:
Pa takvim neka bude cast sto ce igrati u jakoj 1ligi federacije ili jako ligi rs-a jer smanjenjem na 10 automatski bi se i te lige jacale pa ako hoce da igraju u eliti onda ce bas morati zapeti i sa kvalitetom i sa infrastrukturom, travnjakom...
Ta liga 10 bi postala privatna liga 5-6 gradova koji imaju najvise novca..
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- JohnCleese
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Ovo je ocito prijedlog iz RSa koji se uvazio jer je u srbiji takav sistem trenutno.
Inace moje misljenje je da ce biti jos vecih stimacina sa ovim sistemom. Imas ligu za ispadanje od kojih ce se truditi da se zadrze ovi iz rs-a prije svega jer ce u ligi za prvaka uglavnom biti iz federacije svi (vjerovatno samo jedan iz rs-a) i onda pored svega toga, onaj sesti iz lige za prvaka ce uvijek biti sigurno bez sansi ikakvi i on moze da manipulise da pusta nekima kada je svjestan da nece biti prvak tako da bice tu svega. Kad imas sistem gdje su trokruzno svi onda imas realnu situaciju. Neko igra bolje protiv losijih, neko protiv boljih timova tako da ce tu svega biti. Ovako mozes zavrsiti sedmi u ligi i na kraju poslije lige za ispadanje biti dvanesti.
Inace moje misljenje je da ce biti jos vecih stimacina sa ovim sistemom. Imas ligu za ispadanje od kojih ce se truditi da se zadrze ovi iz rs-a prije svega jer ce u ligi za prvaka uglavnom biti iz federacije svi (vjerovatno samo jedan iz rs-a) i onda pored svega toga, onaj sesti iz lige za prvaka ce uvijek biti sigurno bez sansi ikakvi i on moze da manipulise da pusta nekima kada je svjestan da nece biti prvak tako da bice tu svega. Kad imas sistem gdje su trokruzno svi onda imas realnu situaciju. Neko igra bolje protiv losijih, neko protiv boljih timova tako da ce tu svega biti. Ovako mozes zavrsiti sedmi u ligi i na kraju poslije lige za ispadanje biti dvanesti.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Šta ako u slučaju polovljenja bodova ekipa ima neparan broj istih? 
Liga 12 je, po meni, najbolje rješenje. Ligu 10 imamo kod Hrvata, i čini se previše monotonom, stvarno. Doduše, možda je to i zbog potpuno dominacije Dinama, ali opet...
Samo liga 12 uz ligu za prvaka i opstanak, i bez potpunog brisanja bodova, polovljenje i ostajanje međusobnog omjera ili svih bodova OK...

Liga 12 je, po meni, najbolje rješenje. Ligu 10 imamo kod Hrvata, i čini se previše monotonom, stvarno. Doduše, možda je to i zbog potpuno dominacije Dinama, ali opet...
Samo liga 12 uz ligu za prvaka i opstanak, i bez potpunog brisanja bodova, polovljenje i ostajanje međusobnog omjera ili svih bodova OK...
1946
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma gradovi to izbjegavaju vjesto, dugovi Borca i Celika su bas veliki.DeeWa je napisao/la:Celik ce uvijek biti u top10 bez obzira na sve, medjutim ako smanje sa lige 12 na ligu 10 pa samo prvih osam ostaje, uz ovakvu situaciju trenutnu celika, bice gusto. Medjutim ako ovi koji su trenutno na vlasti poduzmu nesto i promijene vrh celika, onda ce i sam celik sigurno biti redovno u top5.
Odmah se vidi da SDA i grad Zenica to sigurno nece pristati da potpisu

Liga 10, Liga 10, Liga 10 
Moj prijedlog imena: Cener liga

Jednog dana, bićeAnelZ je napisao/la:Liga 10, Liga 10, Liga 10

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Treba prvo vidit sta puncu najvise odgovara.
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Najpoštenije bi bilo trokružno
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Liga 10 optimum al to ce oni skontat kad mi budemo imali praunuke
Zrinjski , Siroki , Sloboda , Zeljeznicar , Sarajevo , Celik , Radnik i jos neka tri kluba i opali cetverokruzno.
Zrinjski , Siroki , Sloboda , Zeljeznicar , Sarajevo , Celik , Radnik i jos neka tri kluba i opali cetverokruzno.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Celik ce sljedece sezone biti poput Veleza sad.Desetorici igraca istice ugovor,tako da ce igrati izgleda sve momci iz omladinskog pogona koje je Siroki sad natrpao 11:1 ...RASULOOOOOO
!
-
- Kontakt:
Ovo jest najbolje rješenje.U ligi za prvaka će 3 mjesta biti za Evropu i uvjek će neko iz te lige biti u konkurenciji za kup tako da će i četvrto mjesto voditi u Evropu...
U ligi za opstanak ispadaju 2 s tim što bi baš zbog smanjenja mogućnosti za puštanja i zanimljivosti takmičenja u prvoj entiteta ,možda trebalo uvesti da četvrtoplasirani tim lige za opstanak razigrava sa ekipom kpja bi ušla u baraž tako što bi razigravali drugoplasirani iz entitetskih liga za to mjesto.
Puno će jakih ekipa biti i u tim ligama.Tu je po meni dobru stvar odtadila entitetska liga RS a , pa bi i Federalnu trebalo svesti na 12 klubova i napraviti isti sistem kao u Premijer ligi...
U ligi za opstanak ispadaju 2 s tim što bi baš zbog smanjenja mogućnosti za puštanja i zanimljivosti takmičenja u prvoj entiteta ,možda trebalo uvesti da četvrtoplasirani tim lige za opstanak razigrava sa ekipom kpja bi ušla u baraž tako što bi razigravali drugoplasirani iz entitetskih liga za to mjesto.
Puno će jakih ekipa biti i u tim ligama.Tu je po meni dobru stvar odtadila entitetska liga RS a , pa bi i Federalnu trebalo svesti na 12 klubova i napraviti isti sistem kao u Premijer ligi...
Bas tako, nikakav merhamet da manji gradovi osjete PL. Ko hoce da osjeti PL nek zasuce rukave, radi kako treba u omladinskom pogonu prije svega a i sa prvim timom, nadje neke sponzore i nek osjete PL koliko god hoce. Do nekih boljih dana kada bude dosta stabilnih i kvalitetnih klubova bez PL kada se moze ponovo prosiriti na 12, dovidjenja.Besic je napisao/la:Liga 10 optimum al to ce oni skontat kad mi budemo imali praunuke
Nad tobom sunce najljepše sja
- Suljo20002
- Kontakt:
Ne ser.i svega ti ...bambus je napisao/la:Celik ce sljedece sezone biti poput Veleza sad.Desetorici igraca istice ugovor,tako da ce igrati izgleda sve momci iz omladinskog pogona koje je Siroki sad natrpao 11:1 ...RASULOOOOOO
- amazon
- Kontakt:
Zna li neko sta cemo za ovo preskakanje lopte?
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
Ma bez ujedinjene druge lige, nas fudbal nikad nece imate nekog znacajnog napretka, to je cinjenica. Na nacin kako se mnogo lakse ulazi iz prve lige RS u najvisi rang takmicenja je zaista kriminalan i nepravdan prema kluobvima FBiH!
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Kako god, liga ce bit daleko interesantnija! Da bi bila bolje potrebno je da klubove porade na svojoj infrastrukturi, PRVENSTVENO TERENU, pa onda mozemo ocekivat i povecanje posjete i sve ostalo.
Pozitivna stvar za nas fudbal/nogomet uglavnom .
Pozitivna stvar za nas fudbal/nogomet uglavnom .
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Nabrojte mi dva tima iz lige federacije i pc da imaju dobar teren ? Po jedan od njih u ligu 10 i opali .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
U cemu je problem ?Suljo20002 je napisao/la: Ne ser.i svega ti ...
!
- Suljo20002
- Kontakt:
Orasje i Banovici imaju dobar teren barem kako me sjecanje sluzi ...Besic je napisao/la:Nabrojte mi dva tima iz lige federacije i pc da imaju dobar teren ? Po jedan od njih u ligu 10 i opali .
RS- Sloboda Bosanski Novi.Besic je napisao/la:Nabrojte mi dva tima iz lige federacije i pc da imaju dobar teren ? Po jedan od njih u ligu 10 i opali .

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.