Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
Piroman registrovao si se ove godine i trolujes ovaj forum uzbudjujes se na svaki post o borcu sto bi se reklo primas se ko dijete a vala i siguran sam da nemas preko 20god... Oladi malo, opusti se 
? &
ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII
ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII
Dokaz o namještanju rezultata u PLBiH!!!
SAMO JEDNU NEDJELJU DA TI GUŽVAM POSTELJU
Signore je napisao/la:Neka u drugom rangu za pocetak uvedu da obe lige imaju po 10 klubova, da odigraju dvokruzno 18 kola i nakon toga prvih pet iz RS-a i prvih pet iz FBiH igraju za prvaka dodatnih 18 kola. Isto tako posljednjih pet iz obe lige igraju dodatnih 18 kola za opstanak.
Bio bi to korak naprijed ka spajanju.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
newborn je napisao/la:Dokaz o namještanju rezultata u PLBiH!!!
Jako dobar prijedlog Signore. Vec sljedece sezone treba praviti pritisak za jedinstvenu drugu ligu. Uefina pravila su jasna, politka ne smije biti dio saveza i nacin takmicenja, al' nama je tako evo vec 20 godina! Savez da je pametan trebao je davno pokrenuti drugu ligu i sigurno nabaviti neki sponzor za istu, jer standardni klubovi 'Lige 12' kada se "ustele" u sljedecih par sezona ima da uniste naravno rezultatski klubove koji budu ulazili.Signore je napisao/la:Neka u drugom rangu za pocetak uvedu da obe lige imaju po 10 klubova, da odigraju dvokruzno 18 kola i nakon toga prvih pet iz RS-a i prvih pet iz FBiH igraju za prvaka dodatnih 18 kola. Isto tako posljednjih pet iz obe lige igraju dodatnih 18 kola za opstanak.
kupila im raketa semafor ,nema više namještanja kad igraju kod kuće, a Boga mi, svašta se dešava kad gostujunewborn je napisao/la:Dokaz o namještanju rezultata u PLBiH!!!
Željezničar über alles!
Što su dobili od Rakete uplatili na kvotu 2 i pali...sad se valja vadit i nać pare nekako za semafor.Hanibal87 je napisao/la:
kupila im raketa semafor ,nema više namještanja kad igraju kod kuće, a Boga mi, svašta se dešava kad gostuju
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
A koji se to teren izdvaja(osim Bilinog)od nekih terena iz 1 lige federacije ? Sve je to skoro isto vidimo dok su kise da je svaki teren katastrofa od Koseva preko Grbavice pa sve do Banja Luke,igra se u blatu.Sto se tice lige federacije ono bas kad se muski utegne teren Bihac i Gradacac imaju po meni najbolje terene(ma da se kod nas u Bihacu skoro nista ne ulaze opcenito u stadion moguce da posijemo psenicu na stadionBesic je napisao/la:Nabrojte mi dva tima iz lige federacije i pc da imaju dobar teren ? Po jedan od njih u ligu 10 i opali .
Imas nekih terena u kantonalnim ligama sto su bolji od onih u PL
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
Imam neki osjecaj da ce neko uskoro biti bas pokraden kao celik prosle sezone samo radi toga sto neko mora da pobjedi ne birajuci sredstva.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Desava, vas rastave na proste faktoreHanibal87 je napisao/la:kupila im raketa semafor ,nema više namještanja kad igraju kod kuće, a Boga mi, svašta se dešava kad gostujunewborn je napisao/la:Dokaz o namještanju rezultata u PLBiH!!!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Oni nas , mi vas...MortemHz je napisao/la:Desava, vas rastave na proste faktore [emoji38]Hanibal87 je napisao/la:kupila im raketa semafor ,nema više namještanja kad igraju kod kuće, a Boga mi, svašta se dešava kad gostujunewborn je napisao/la:Dokaz o namještanju rezultata u PLBiH!!!
Zato ste se vi "osigurali" ,neka pametno
Željezničar über alles!
Ma nema neke prijeke potrebe da se lige spajaju radi kvaliteta, pogotovo se ne slazem sa misljenjima da je liga FBiH drasticno kvalitetnija od lige RS. Evo sto se tice tih klubova koji se bore za ulazak u PL bice Krupa, Mladost VO, Kozara i ovi sto ispadnu sad, Drina, Rudar, Slavija mozda, a u FBiH Metaleghe, Jedinstvo, Travnik, Olimpic (mozda, ako nastave da postoje), Mladost DK mozda. Velez se vraca ubrzo, tako da ne vidim po cemu bi trebalo spajati lige zarad nekog napretka.Signore je napisao/la:Za napredak nogometa u BiH iznimno je potrebno da se drugi rang igra na teritoriju kompletne drzave, da imamo Premijer ligu Bosne i Hercegovine i Drugu ligu Bosne i Hercegovine. Treci rang se po meni mora dijeliti, pa neka ga dijele i politicki ako vec zele i neka Prva liga RS i Prva liga FBiH budu treci rang BiH nogometa.
Prvi rang s 10 klubova i drugi s 12 je nesto sto se mora. Mislim da BiH ima taman 20tak klubova koji bi pruzili zanimljivost u prva dva ranga, a i smanjila bi se mogucnost setnje iz najnizeg do najviseg ranga, pa i sama propast tog kluba kad vidi u sta su upali.
Jedino moglo bi ovo sto si predlozio, to podrzavam
Signore je napisao/la:Neka u drugom rangu za pocetak uvedu da obe lige imaju po 10 klubova, da odigraju dvokruzno 18 kola i nakon toga prvih pet iz RS-a i prvih pet iz FBiH igraju za prvaka dodatnih 18 kola. Isto tako posljednjih pet iz obe lige igraju dodatnih 18 kola za opstanak.
У ' $ " " " $!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
Spajanje Prve lige Federacije i RS ima svojih dobrih ali i losih strana,ponajvise s financijskog aspekta.
Bas s obzirom na taj financijski aspekt,mislim da je ovo sto je Signore predlozio trenutno (vazna rijec: trenutno) najbolje rjesenje.
Ni u Premijer ligi BiH nije lako naci u financijski stabilan klub,a o nizim ligama da ne govorim. Spajanjem lige doslo bi do dosta vecih troskova, sto je put duzi to se treba i vise platiti,onda se mozda treba i negdje odspavati (znaci platiti hotel), mozda bi se trebalo vise placati za osiguranje utakmica zbog rizicnijih protivnika itd.
I ovako su klubovi u problemima,dodatni troskovi zasigurno im nisu potrebni,pogotovo onima sa sredine/dna tablice.
Bas s obzirom na taj financijski aspekt,mislim da je ovo sto je Signore predlozio trenutno (vazna rijec: trenutno) najbolje rjesenje.
Ni u Premijer ligi BiH nije lako naci u financijski stabilan klub,a o nizim ligama da ne govorim. Spajanjem lige doslo bi do dosta vecih troskova, sto je put duzi to se treba i vise platiti,onda se mozda treba i negdje odspavati (znaci platiti hotel), mozda bi se trebalo vise placati za osiguranje utakmica zbog rizicnijih protivnika itd.
I ovako su klubovi u problemima,dodatni troskovi zasigurno im nisu potrebni,pogotovo onima sa sredine/dna tablice.
Za ligu 10 je nemoguce da ispadaju 2 kluba. 20% lige da ispada mislim da to i nije dozvoljeno.. To je svakako previse.DeeWa je napisao/la:Celik ce uvijek biti u top10 bez obzira na sve, medjutim ako smanje sa lige 12 na ligu 10 pa samo prvih osam ostaje, uz ovakvu situaciju trenutnu celika, bice gusto. Medjutim ako ovi koji su trenutno na vlasti poduzmu nesto i promijene vrh celika, onda ce i sam celik sigurno biti redovno u top5.
A liga 10 se nece nikad dogoditi dok se ne ujedine prva federalna i pc liga.
U 1.HNL je liga 10, zadnji ispada, a predzadnji ide u doigravanje... kako god pozicije 9 i 10 nayebu.Zip je napisao/la:Za ligu 10 je nemoguce da ispadaju 2 kluba. 20% lige da ispada mislim da to i nije dozvoljeno.. To je svakako previse.DeeWa je napisao/la:Celik ce uvijek biti u top10 bez obzira na sve, medjutim ako smanje sa lige 12 na ligu 10 pa samo prvih osam ostaje, uz ovakvu situaciju trenutnu celika, bice gusto. Medjutim ako ovi koji su trenutno na vlasti poduzmu nesto i promijene vrh celika, onda ce i sam celik sigurno biti redovno u top5.
Lahko je kod njih organizovati kad imaju zajednicku drugu ligu.vedoz je napisao/la:U 1.HNL je liga 10, zadnji ispada, a predzadnji ide u doigravanje... kako god pozicije 9 i 10 nayebu.Zip je napisao/la:Za ligu 10 je nemoguce da ispadaju 2 kluba. 20% lige da ispada mislim da to i nije dozvoljeno.. To je svakako previse.DeeWa je napisao/la:Celik ce uvijek biti u top10 bez obzira na sve, medjutim ako smanje sa lige 12 na ligu 10 pa samo prvih osam ostaje, uz ovakvu situaciju trenutnu celika, bice gusto. Medjutim ako ovi koji su trenutno na vlasti poduzmu nesto i promijene vrh celika, onda ce i sam celik sigurno biti redovno u top5.
A kod nas?
Kako se dogovoriti ko ce uci a ko igrati PL?
Da prvi u federaciji udje u PL a prvi iz PC igra doigravanje? Tesko da ce tako biti, odnosno obratno..
Bez zajednicke druge lige mi ligu 10 nikad vidjeti necemo
Jest to, jedino da kod nas zadnja dva ispadaju direktno pa ulazi jedan iz federacije i jedan iz rs, ali to je opet 20% lige tako da...Zip je napisao/la:Lahko je kod njih organizovati kad imaju zajednicku drugu ligu.
A kod nas?
Da prvi u federaciji udje u PL a prvi iz PC igra doigravanje? Tesko da ce tako biti, odnosno obratno..
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
prvi iz fbih i prvi iz rs igraju prvo medjusobno, pobjednik ulazi u premijer ligu a gubitnik igra doigravanje sa 9. iz premijer lige...Zip je napisao/la:Lahko je kod njih organizovati kad imaju zajednicku drugu ligu.
A kod nas?
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Prva liga FBiH trenutno nema tog kapaciteta da drzi 16 klubova. Nema ni RS, ali mi se cini da oni zive mnogo skromnije(i ipak nemaju 16 klubova, nego su smanjili na 12), njihovi klubovi prave manje uspjehe u PL kada udju, ali zato dok igraju entitetsku ne upadaju u vece probleme. Pogledajte samo nekoliko godina unazad sto se zbilo sve u Federalnoj ligi. Zar je nuzno da se ponavljaju Krajisnik, Troglav, Posusje, pa i hrpa klubova klubova koja nije odustala nego jednostavno ostala pri malim novcima, raspustila ekipu i odigrala uzasan drugi dio sezone ili tako nesto. Tipa Ozren, Brotnjo, Zepce, Hadzici, Unis itd. Mnogi udju na silu, s mislju da ce lako ili da ce vec nekako izgurati i onda patnja.
Federalna liga nema buducnost i ona se mora smanjiti na bar 12 klubova ako vec nece biti ujedinjenja, ali mislim da onaj moj prijedlog s 10 klubova u dvije entitetske lige u doigravanjem nije los. Bar nije los za sada, ali ujedinjenje entitetskih liga je pod moranjem, jer jednostavno nemamo toliko klubova koji bi mogli konkurisati za PL. Nas drugi rang ima 28 klubova. 28 klubova koji su konkurenti za ulazak u PL. Pa toliko ni englezi nemaju jbt, a mi imamo. Sto je manji broj klubova u drugom rangu to je kvalitet veci i manja mogucnost da se neki instant klub docepa najviseg ranga.
Evo, zamislite iduce sezone ligu. Olimpic, Borac, Travnik, Rudar, Drina, Velez, Mladost VO, Tekstilac Derventa, Zvijezda 09, Zvijezda Gradacac, Buducnost Banovici i Bratstvo. Tako bi izgledalo da se sad sve zavrsi i ujedini. I nitko ne moze reci da to ne bi bila liga koja je bar tri puta jaca od obe entitetske. Jos bi se tu kroz par sezona profiltriralo i par jacih klubova bi se ustabililo. Tu prije svega mislim na Bosnu Visoko, Rudar Kakanj, Jedinstvo Bihac, Kozaru i Leotar.
Za jak prvi rang jednostavno moramo imati i jak drugi rang. Kada imas jak drugi rang vise ljudi ce ti dolazili na utakmice i steci ce se veca navika dolazenja na utakmice kada taj klub udje u PL. Na polusezoni u PLFBiH imamo najvecu posjetu od 600 gledatelja, a i to na samo dvije utakmice. To je sramotno i sama ta posjeta pokazuje razliku u kvaliteti izmedju prva dva ranga.
Nemam sad nekog vremena, ali kasnije mogu napraviti analizu o uspjesima entitetskih prvaka. U prethodnih 15 sezona, 14 klubova je bilo prvak u PLFBiH, a samo jedan je trenutno siguran za iducu sezonu u PL, a to je Sloboda. Samo to dovoljno govori, a tek neke dublje analize.
Federalna liga nema buducnost i ona se mora smanjiti na bar 12 klubova ako vec nece biti ujedinjenja, ali mislim da onaj moj prijedlog s 10 klubova u dvije entitetske lige u doigravanjem nije los. Bar nije los za sada, ali ujedinjenje entitetskih liga je pod moranjem, jer jednostavno nemamo toliko klubova koji bi mogli konkurisati za PL. Nas drugi rang ima 28 klubova. 28 klubova koji su konkurenti za ulazak u PL. Pa toliko ni englezi nemaju jbt, a mi imamo. Sto je manji broj klubova u drugom rangu to je kvalitet veci i manja mogucnost da se neki instant klub docepa najviseg ranga.
Evo, zamislite iduce sezone ligu. Olimpic, Borac, Travnik, Rudar, Drina, Velez, Mladost VO, Tekstilac Derventa, Zvijezda 09, Zvijezda Gradacac, Buducnost Banovici i Bratstvo. Tako bi izgledalo da se sad sve zavrsi i ujedini. I nitko ne moze reci da to ne bi bila liga koja je bar tri puta jaca od obe entitetske. Jos bi se tu kroz par sezona profiltriralo i par jacih klubova bi se ustabililo. Tu prije svega mislim na Bosnu Visoko, Rudar Kakanj, Jedinstvo Bihac, Kozaru i Leotar.
Za jak prvi rang jednostavno moramo imati i jak drugi rang. Kada imas jak drugi rang vise ljudi ce ti dolazili na utakmice i steci ce se veca navika dolazenja na utakmice kada taj klub udje u PL. Na polusezoni u PLFBiH imamo najvecu posjetu od 600 gledatelja, a i to na samo dvije utakmice. To je sramotno i sama ta posjeta pokazuje razliku u kvaliteti izmedju prva dva ranga.
Nemam sad nekog vremena, ali kasnije mogu napraviti analizu o uspjesima entitetskih prvaka. U prethodnih 15 sezona, 14 klubova je bilo prvak u PLFBiH, a samo jedan je trenutno siguran za iducu sezonu u PL, a to je Sloboda. Samo to dovoljno govori, a tek neke dublje analize.
Dobar prijedlog.jovanmaksimovic je napisao/la:prvi iz fbih i prvi iz rs igraju prvo medjusobno, pobjednik ulazi u premijer ligu a gubitnik igra doigravanje sa 9. iz premijer lige...Zip je napisao/la:Lahko je kod njih organizovati kad imaju zajednicku drugu ligu.
A kod nas?
prijedlog jest dobar, ali uzimajuci u obzir da kod nas jos politika vodi glavnu rijec u fudbali ne bi reko da bi se ovo usvojilo jer kad bi ovaj sistem bio, vrlo je moguce da ni jedan klub iz nekog entiteta ne bi usao u premier ligu....jer lupam sad, u tom barazu ( prvi iz fbih i rs) prodje klub iz fbih a 9. u PL bude klub iz federacije i pobjedi klub iz rs-a te godine nii jedan klub ne bi usao u PL iz rs...znaci tesko da bi i jedna strana na to pristala...club21 je napisao/la:Dobar prijedlog.jovanmaksimovic je napisao/la:prvi iz fbih i prvi iz rs igraju prvo medjusobno, pobjednik ulazi u premijer ligu a gubitnik igra doigravanje sa 9. iz premijer lige...Zip je napisao/la:Lahko je kod njih organizovati kad imaju zajednicku drugu ligu.
A kod nas?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.