Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

virtuoz
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la virtuoz » 12 apr 2016, 09:40

Spajanje Prve lige Federacije i RS ima svojih dobrih ali i losih strana,ponajvise s financijskog aspekta.
Bas s obzirom na taj financijski aspekt,mislim da je ovo sto je Signore predlozio trenutno (vazna rijec: trenutno) najbolje rjesenje.

Ni u Premijer ligi BiH nije lako naci u financijski stabilan klub,a o nizim ligama da ne govorim. Spajanjem lige doslo bi do dosta vecih troskova, sto je put duzi to se treba i vise platiti,onda se mozda treba i negdje odspavati (znaci platiti hotel), mozda bi se trebalo vise placati za osiguranje utakmica zbog rizicnijih protivnika itd.
I ovako su klubovi u problemima,dodatni troskovi zasigurno im nisu potrebni,pogotovo onima sa sredine/dna tablice.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 12 apr 2016, 09:50

DeeWa je napisao/la:Celik ce uvijek biti u top10 bez obzira na sve, medjutim ako smanje sa lige 12 na ligu 10 pa samo prvih osam ostaje, uz ovakvu situaciju trenutnu celika, bice gusto. Medjutim ako ovi koji su trenutno na vlasti poduzmu nesto i promijene vrh celika, onda ce i sam celik sigurno biti redovno u top5.
Za ligu 10 je nemoguce da ispadaju 2 kluba. 20% lige da ispada mislim da to i nije dozvoljeno.. To je svakako previse.
A liga 10 se nece nikad dogoditi dok se ne ujedine prva federalna i pc liga.

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 12 apr 2016, 09:56

Zip je napisao/la:
DeeWa je napisao/la:Celik ce uvijek biti u top10 bez obzira na sve, medjutim ako smanje sa lige 12 na ligu 10 pa samo prvih osam ostaje, uz ovakvu situaciju trenutnu celika, bice gusto. Medjutim ako ovi koji su trenutno na vlasti poduzmu nesto i promijene vrh celika, onda ce i sam celik sigurno biti redovno u top5.
Za ligu 10 je nemoguce da ispadaju 2 kluba. 20% lige da ispada mislim da to i nije dozvoljeno.. To je svakako previse.
U 1.HNL je liga 10, zadnji ispada, a predzadnji ide u doigravanje... kako god pozicije 9 i 10 nayebu.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 12 apr 2016, 10:00

vedoz je napisao/la:
Zip je napisao/la:
U 1.HNL je liga 10, zadnji ispada, a predzadnji ide u doigravanje... kako god pozicije 9 i 10 nayebu.
Lahko je kod njih organizovati kad imaju zajednicku drugu ligu.
A kod nas?
Kako se dogovoriti ko ce uci a ko igrati PL?
Da prvi u federaciji udje u PL a prvi iz PC igra doigravanje? Tesko da ce tako biti, odnosno obratno..
Bez zajednicke druge lige mi ligu 10 nikad vidjeti necemo :)

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 12 apr 2016, 10:04

Zip je napisao/la:Lahko je kod njih organizovati kad imaju zajednicku drugu ligu.
A kod nas?
Da prvi u federaciji udje u PL a prvi iz PC igra doigravanje? Tesko da ce tako biti, odnosno obratno..
Jest to, jedino da kod nas zadnja dva ispadaju direktno pa ulazi jedan iz federacije i jedan iz rs, ali to je opet 20% lige tako da...

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 12 apr 2016, 10:33

Zip je napisao/la:Lahko je kod njih organizovati kad imaju zajednicku drugu ligu.
A kod nas?
prvi iz fbih i prvi iz rs igraju prvo medjusobno, pobjednik ulazi u premijer ligu a gubitnik igra doigravanje sa 9. iz premijer lige...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 apr 2016, 11:29

Prva liga FBiH trenutno nema tog kapaciteta da drzi 16 klubova. Nema ni RS, ali mi se cini da oni zive mnogo skromnije(i ipak nemaju 16 klubova, nego su smanjili na 12), njihovi klubovi prave manje uspjehe u PL kada udju, ali zato dok igraju entitetsku ne upadaju u vece probleme. Pogledajte samo nekoliko godina unazad sto se zbilo sve u Federalnoj ligi. Zar je nuzno da se ponavljaju Krajisnik, Troglav, Posusje, pa i hrpa klubova klubova koja nije odustala nego jednostavno ostala pri malim novcima, raspustila ekipu i odigrala uzasan drugi dio sezone ili tako nesto. Tipa Ozren, Brotnjo, Zepce, Hadzici, Unis itd. Mnogi udju na silu, s mislju da ce lako ili da ce vec nekako izgurati i onda patnja.

Federalna liga nema buducnost i ona se mora smanjiti na bar 12 klubova ako vec nece biti ujedinjenja, ali mislim da onaj moj prijedlog s 10 klubova u dvije entitetske lige u doigravanjem nije los. Bar nije los za sada, ali ujedinjenje entitetskih liga je pod moranjem, jer jednostavno nemamo toliko klubova koji bi mogli konkurisati za PL. Nas drugi rang ima 28 klubova. 28 klubova koji su konkurenti za ulazak u PL. Pa toliko ni englezi nemaju jbt, a mi imamo. Sto je manji broj klubova u drugom rangu to je kvalitet veci i manja mogucnost da se neki instant klub docepa najviseg ranga.

Evo, zamislite iduce sezone ligu. Olimpic, Borac, Travnik, Rudar, Drina, Velez, Mladost VO, Tekstilac Derventa, Zvijezda 09, Zvijezda Gradacac, Buducnost Banovici i Bratstvo. Tako bi izgledalo da se sad sve zavrsi i ujedini. I nitko ne moze reci da to ne bi bila liga koja je bar tri puta jaca od obe entitetske. Jos bi se tu kroz par sezona profiltriralo i par jacih klubova bi se ustabililo. Tu prije svega mislim na Bosnu Visoko, Rudar Kakanj, Jedinstvo Bihac, Kozaru i Leotar.

Za jak prvi rang jednostavno moramo imati i jak drugi rang. Kada imas jak drugi rang vise ljudi ce ti dolazili na utakmice i steci ce se veca navika dolazenja na utakmice kada taj klub udje u PL. Na polusezoni u PLFBiH imamo najvecu posjetu od 600 gledatelja, a i to na samo dvije utakmice. To je sramotno i sama ta posjeta pokazuje razliku u kvaliteti izmedju prva dva ranga.

Nemam sad nekog vremena, ali kasnije mogu napraviti analizu o uspjesima entitetskih prvaka. U prethodnih 15 sezona, 14 klubova je bilo prvak u PLFBiH, a samo jedan je trenutno siguran za iducu sezonu u PL, a to je Sloboda. Samo to dovoljno govori, a tek neke dublje analize.

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 12 apr 2016, 11:32

jovanmaksimovic je napisao/la:
A kod nas?
prvi iz fbih i prvi iz rs igraju prvo medjusobno, pobjednik ulazi u premijer ligu a gubitnik igra doigravanje sa 9. iz premijer lige...
Dobar prijedlog.

hulehule
Kontakt:

Post Postao/la hulehule » 12 apr 2016, 11:41

club21 je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:
A kod nas?
Dobar prijedlog.
prijedlog jest dobar, ali uzimajuci u obzir da kod nas jos politika vodi glavnu rijec u fudbali ne bi reko da bi se ovo usvojilo jer kad bi ovaj sistem bio, vrlo je moguce da ni jedan klub iz nekog entiteta ne bi usao u premier ligu....jer lupam sad, u tom barazu ( prvi iz fbih i rs) prodje klub iz fbih a 9. u PL bude klub iz federacije i pobjedi klub iz rs-a te godine nii jedan klub ne bi usao u PL iz rs...znaci tesko da bi i jedna strana na to pristala...

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 12 apr 2016, 11:44

I sada će možda samo jedan klub ostati u premijer ligi iz nepostojećeg entiteta Radnik al je opet usvojeno 12 klubova.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 12 apr 2016, 12:04

club21 je napisao/la:I sada će možda samo jedan klub ostati u premijer ligi iz nepostojećeg entiteta Radnik al je opet usvojeno 12 klubova.
Nepostojećeg? :wtf:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 12 apr 2016, 12:45

Signore je napisao/la:Neka u drugom rangu za pocetak uvedu da obe lige imaju po 10 klubova, da odigraju dvokruzno 18 kola i nakon toga prvih pet iz RS-a i prvih pet iz FBiH igraju za prvaka dodatnih 18 kola. Isto tako posljednjih pet iz obe lige igraju dodatnih 18 kola za opstanak.

Bio bi to korak naprijed ka spajanju.
Možda ipak malo korigirati (razmišljao sam o sličnim formatima i prije): :D
-dvije lige po 12, 22 kola
-prva četiri iz obje lige ulaze u zajedničku ligu za prvaka;
-ostalih osam igra entitetske lige za ostanak
-u obje lige se igra jednokružno (sedam kola) + dodatna utakmica da na kraju bude osam kola i da svi imaju četiri doma, četiri vani, odnosno 22+8=30

Prednost je što je manje utakmica - 36 je puno premijerligašima, kamoli ne prvoligašima, a još nešto - ovako bi bio fiksan broj relegiranih klubova po entitetima, ne bi se desilo da recimo iz prve lige ispadne pet klubova iz jednog entiteta, a iz ostalog jedan ili nijedan. Troškovi bi također bili manji.
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 apr 2016, 13:23

badblueboylivno je napisao/la:
Signore je napisao/la:Neka u drugom rangu za pocetak uvedu da obe lige imaju po 10 klubova, da odigraju dvokruzno 18 kola i nakon toga prvih pet iz RS-a i prvih pet iz FBiH igraju za prvaka dodatnih 18 kola. Isto tako posljednjih pet iz obe lige igraju dodatnih 18 kola za opstanak.

Bio bi to korak naprijed ka spajanju.
Možda ipak malo korigirati (razmišljao sam o sličnim formatima i prije): :D
-dvije lige po 12, 22 kola
-prva četiri iz obje lige ulaze u zajedničku ligu za prvaka;
-ostalih osam igra entitetske lige za ostanak
-u obje lige se igra jednokružno (sedam kola) + dodatna utakmica da na kraju bude osam kola i da svi imaju četiri doma, četiri vani, odnosno 22+8=30

Prednost je što je manje utakmica - 36 je puno premijerligašima, kamoli ne prvoligašima, a još nešto - ovako bi bio fiksan broj relegiranih klubova po entitetima, ne bi se desilo da recimo iz prve lige ispadne pet klubova iz jednog entiteta, a iz ostalog jedan ili nijedan. Troškovi bi također bili manji.
Svidja mi se i to, ponajvise zbog toga sto nisam razmisljao o tome da ce iz jednog entiteta ispadati vise klubova u odnosu na drugi. Dakle, za ulazak zajedno, a za opstanak odvojeno. I takodjer mi ni ova dodatna utakmica nije nesto mila da bi se samo izjednacio broj utakmica kuci i vani. Svugdje gdje je trokruzno nema te dodatne da se izjednaci nego se na osnovu uspjeha u dvokruznom sistemu odredjuje hoces li imati jednu viska kuci ili vani.

I sad jedan moj prijedlog na tvoj sistem. Ovo za opstanak neka ostane ovako, nebitno 7 ili 8 u trecem krugu, ali imam drugi prijedlog u ovom dijelu za prvaka.

Ici ce cetiri iz obje lige, pisat cu A i B, da se ne zapetljam. Prenosio bih bodove iz medjusobnih utakmica. Prva cetiri iz grupe A idu u taj play off i nose bodove koje su osvojili u medjusobnih susretima. Takodjer to cine i prva cetiri iz grupe B. Dalje. Klubovi iz grupe B igraju samo s klubovima iz grupe A po sistemu doma-vani. Na taj nacin svaki klub ima dodatnih 8 utakmica sto nam na kraju daje ukupno 30 kola. Taj sistem imamo u nekim rukometnim takmicenjima recimo.

Klubovi iz grupe A su vec u prvom dijelu u svojoj grupi odigrali medjusobne meceve i iz tih meceve broje bodove, a u dodatnom play offu imaju priliku skupiti dodatne protiv klubova iz grupe B. Tako ce u ukupnoj tablici play offa biti 14 kola u kojima su svi sa svima odigrali jednu utakmicu kuci i jednu vani.

Evo jedan primjer tog play offa. Rezultati i klubovi iz glave

FBiH
Jedinstvo - Buducnost 1-0
Buducnost - Jedinstvo 0-0

Rudar - Zvijezda 2-3
Zvijezda - Rudar 2-2

Jedinstvo - Rudar 1-1
Rudar - Jedinstvo 1-0

Zvijezda - Buducnost 0-1
Buducnost - Zvijezda 1-0

Zvijezda - Jedinstvo 2-0
Jedinstvo - Zvijezda 0-1

Buducnost - Rudar 0-0
Rudar - Buducnost 0-1

Sve ostale utakmice protiv drugih klubova se brisu i iz ovih se izvuce tablica:
1.Buducnost 11 (3:1)
2.Zvijezda 7 (8:6)
3.Rudar 6 (6:7)
4.Jedinstvo 5 (2:5)

RS
Leotar - Kozara 1-0
Kozara - Leotar 0-3

Sloga - Krupa 1-0
Krupa - Sloga 1-0

Leotar - Krupa 4-1
Krupa - Leotar 1-2

Kozara - Sloga 2-0
Sloga - Kozara 0-1

Leotar - Sloga 6-0
Sloga - Leotar 2-1

Kozara - Krupa 1-0
Krupa - Kozara 4-2

I dobijemo sljedecu tablicu nakon sto se obrisu svi ostali rezultati:
1.Leotar 15 (17:4)
2.Kozara 9 (6:8)
3.Krupa 6 (7:10)
4.Sloga 6 (3:11)

I iz ovoga izvucemo tablicu s kojom se starta play off:
2.Buducnost 11 (3:1)
3.Kozara 9 (6:8)
4.Zvijezda 7 (8:6)
5.Rudar 6 (6:7)
6.Krupa 6 (7:10)
7.Sloga 6 (3:11)
8.Jedinstvo 5 (2:5)

S obzirom da je npr. Leotar vec odigrao utakmice protiv Sloge, Krupe i Kozare on ce u play offu igrati samo protiv Buducnosti, Jedinstva, Zvijezde i Rudara. Isto to vrijede i za sve ostale klubove iz RS-a dok je za klubove FBiH obratno, njih cekaju Leotar, Krupa, Sloga i Kozara. Na kraju je svatko sa svaki odigrao jednu kuci, jednu vani i onda kako bi se vec odredilo, prvi u PL, drugi u doigravanje s devetim/jedanaestim ili prva dva u visi PL dok zadnja dva iz PL ispadaju.

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 12 apr 2016, 13:26

Muerte je napisao/la:Koja je procedura da savez osnuje jos jednu ligu ? Je li moguce ?
Znalci ?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 apr 2016, 13:30

Muerte je napisao/la:
Muerte je napisao/la:Koja je procedura da savez osnuje jos jednu ligu ? Je li moguce ?
Znalci ?
Nacionalni savez cine dva entitetska i bez suglasnosti jednog on je nelegitiman sto znaci da se entitetski moraju sloziti s osnovanjem nove lige, tj. tog drugog ranga, a to je zapravo ujedinjenje liga tako da ti je sve na vrlo tankom ledu.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 12 apr 2016, 14:08

virtuoz je napisao/la: Ni u Premijer ligi BiH nije lako naci u financijski stabilan klub,a o nizim ligama da ne govorim. Spajanjem lige doslo bi do dosta vecih troskova, sto je put duzi to se treba i vise platiti,onda se mozda treba i negdje odspavati (znaci platiti hotel), mozda bi se trebalo vise placati za osiguranje utakmica zbog rizicnijih protivnika itd.
I ovako su klubovi u problemima,dodatni troskovi zasigurno im nisu potrebni,pogotovo onima sa sredine/dna tablice.
Zasto ovo razmisljanje? Pa upravo zbog formiranja druge lige svi manji nestabilni klubovi bi ispali u svoje nize rangove sto znaci da ne bi putovali po cijeloj drzavi i imali bi znatno manje troskove. Kakve razlike ima to sto trenutno jedna Krupa gostuje Leotaru a moze blize Velezu ili Zvijezdi iz Gradacca.

Kakvo je trenutno stanje u 'prvoj ligi RS' govori ova prica iz proslog kola.
ODLUKA O ODGOĐENOJ UTAKMICI BORAC(BŠ)-DRINA HE DO SRIJEDE
Odluka o odgođenoj utakmici Borac(BŠ)-Drina HE do srijede
Prema najavama iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, neodigrana utakmica 22. kola Prve lige Republike Srpske Borac Bosanski Šamac – Drina He Višegrad dobiće epilog najkasnije do srijede, 13. aprila.

Zbog činjenice da se prvenstvo nastavlja već narednog vikenda sve će biti urađeno po skraćenom roku. Registracija ove utakmice je iziuzetno bitna. Razloga pravljenje raspored preostalih deset kola Prve lige Republike Srpske, u Ligi za prvaka i Ligi za opstanak. Takmičarski broj Bergerove tabele će biti broj kluba na tabeli.

Utakmica će po svemu sudeći biti registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Šamčana.Višegrađane čeka i kazna Disciplinske komisije . Očekuje se da pored gubitka bodova u meču protiv Borca, Višegrađanima biti i oduzeto nekoliko već osvojenih bodova.

Podsećamo da Drine HE u subotu nije doputovala u Šamac. Obavestili su oni Savez,ali tek nekoliko časova pred početak meča..

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 12 apr 2016, 14:15

virtuoz je napisao/la:Spajanje Prve lige Federacije i RS ima svojih dobrih ali i losih strana,ponajvise s financijskog aspekta.
Bas s obzirom na taj financijski aspekt,mislim da je ovo sto je Signore predlozio trenutno (vazna rijec: trenutno) najbolje rjesenje.

Ni u Premijer ligi BiH nije lako naci u financijski stabilan klub,a o nizim ligama da ne govorim. Spajanjem lige doslo bi do dosta vecih troskova, sto je put duzi to se treba i vise platiti,onda se mozda treba i negdje odspavati (znaci platiti hotel), mozda bi se trebalo vise placati za osiguranje utakmica zbog rizicnijih protivnika itd.
Ma nije problem put, evo recimo Leotar kad gostuje u Novom Gradu i obrnuto predje cijelu BiH poprijeko. Veci problem je ta bezbjednost, moguci incidenti navijaca, kao i namjestanje utakmica, prodaja, kao i u PL, medjunacionalno.
Signore je napisao/la:Svidja mi se i to, ponajvise zbog toga sto nisam razmisljao o tome da ce iz jednog entiteta ispadati vise klubova u odnosu na drugi. Dakle, za ulazak zajedno, a za opstanak odvojeno. I takodjer mi ni ova dodatna utakmica nije nesto mila da bi se samo izjednacio broj utakmica kuci i vani. Svugdje gdje je trokruzno nema te dodatne da se izjednaci nego se na osnovu uspjeha u dvokruznom sistemu odredjuje hoces li imati jednu viska kuci ili vani.

I sad jedan moj prijedlog na tvoj sistem. Ovo za opstanak neka ostane ovako, nebitno 7 ili 8 u trecem krugu, ali imam drugi prijedlog u ovom dijelu za prvaka.

Ici ce cetiri iz obje lige, pisat cu A i B, da se ne zapetljam. Prenosio bih bodove iz medjusobnih utakmica. Prva cetiri iz grupe A idu u taj play off i nose bodove koje su osvojili u medjusobnih susretima. Takodjer to cine i prva cetiri iz grupe B. Dalje. Klubovi iz grupe B igraju samo s klubovima iz grupe A po sistemu doma-vani. Na taj nacin svaki klub ima dodatnih 8 utakmica sto nam na kraju daje ukupno 30 kola. Taj sistem imamo u nekim rukometnim takmicenjima recimo.

Klubovi iz grupe A su vec u prvom dijelu u svojoj grupi odigrali medjusobne meceve i iz tih meceve broje bodove, a u dodatnom play offu imaju priliku skupiti dodatne protiv klubova iz grupe B. Tako ce u ukupnoj tablici play offa biti 14 kola u kojima su svi sa svima odigrali jednu utakmicu kuci i jednu vani.

Evo jedan primjer tog play offa. Rezultati i klubovi iz glave

FBiH
Jedinstvo - Buducnost 1-0
Buducnost - Jedinstvo 0-0

Rudar - Zvijezda 2-3
Zvijezda - Rudar 2-2

Jedinstvo - Rudar 1-1
Rudar - Jedinstvo 1-0

Zvijezda - Buducnost 0-1
Buducnost - Zvijezda 1-0

Zvijezda - Jedinstvo 2-0
Jedinstvo - Zvijezda 0-1

Buducnost - Rudar 0-0
Rudar - Buducnost 0-1

Sve ostale utakmice protiv drugih klubova se brisu i iz ovih se izvuce tablica:
1.Buducnost 11 (3:1)
2.Zvijezda 7 (8:6)
3.Rudar 6 (6:7)
4.Jedinstvo 5 (2:5)

RS
Leotar - Kozara 1-0
Kozara - Leotar 0-3

Sloga - Krupa 1-0
Krupa - Sloga 1-0

Leotar - Krupa 4-1
Krupa - Leotar 1-2

Kozara - Sloga 2-0
Sloga - Kozara 0-1

Leotar - Sloga 6-0
Sloga - Leotar 2-1

Kozara - Krupa 1-0
Krupa - Kozara 4-2

I dobijemo sljedecu tablicu nakon sto se obrisu svi ostali rezultati:
2.Kozara 9 (6:8)
3.Krupa 6 (7:10)
4.Sloga 6 (3:11)

I iz ovoga izvucemo tablicu s kojom se starta play off:
2.Buducnost 11 (3:1)
3.Kozara 9 (6:8)
4.Zvijezda 7 (8:6)
5.Rudar 6 (6:7)
6.Krupa 6 (7:10)
7.Sloga 6 (3:11)
8.Jedinstvo 5 (2:5)

S obzirom da je npr. Leotar vec odigrao utakmice protiv Sloge, Krupe i Kozare on ce u play offu igrati samo protiv Buducnosti, Jedinstva, Zvijezde i Rudara. Isto to vrijede i za sve ostale klubove iz RS-a dok je za klubove FBiH obratno, njih cekaju Leotar, Krupa, Sloga i Kozara. Na kraju je svatko sa svaki odigrao jednu kuci, jednu vani i onda kako bi se vec odredilo, prvi u PL, drugi u doigravanje s devetim/jedanaestim ili prva dva u visi PL dok zadnja dva iz PL ispadaju.
Po meni nema potrebe ovoliko komplikovati.

Kontam neki princip sa odvojenim ligama po 12 klubova, prva dva iz obje ekipe idu u ligu za PL, igraju medjusobno 6 utakmica, domace i gostujuce i prva 2 idu u PL, dok 2 zadnja ispadaju, i to je to.
Ili ono sto je Signore rekao sinoc, nije los princip
uNbx je napisao/la:
club21 je napisao/la:I sada će možda samo jedan klub ostati u premijer ligi iz nepostojećeg entiteta Radnik al je opet usvojeno 12 klubova.
Nepostojećeg? :wtf:
Klipan od 13 godina, nema pojma, pusti.
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 apr 2016, 14:23

Torcida na aparatima.

[youtube][/youtube]

slika

:opaopa: :opaopa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 12 apr 2016, 14:31

Nije tesko biti bolji od Torcide, al'ipak Horde su razina Rijeke, mozda.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 apr 2016, 14:33

UltrasNotRed je napisao/la:Nije tesko biti bolji od Torcide, al'ipak Horde su razina Rijeke, mozda.
A vi? Lokomotiva ili Zagreb? :bih:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.