Kladionica: Prijedlozi, sugestije... - ARHIVA POSTOVA

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

pintol_TM87
Kontakt:

Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...

Post Postao/la pintol_TM87 » 17 apr 2012, 18:16

bob je napisao/la:jao sto ce nas sve povaliti ovaj Reading ili Shreswbury mislim da nema listica bez ta dva para :lol:
ili Midlsbro..a vidim i većina igra Luton i mislim da je to povala dana :D
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 17 apr 2012, 18:28

Mislim najprije Reading ;)
SAMO ČELIK !

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 17 apr 2012, 18:35

Viper je napisao/la:Mislim najprije Reading ;)
Ma uvaljaće im Nottingham 1 komad, moze bit i X. Zato najbolje ispostovati golove ili oba daju :cry:

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 17 apr 2012, 18:36

Mislim da je Shrewsbury najveci zicer. Al evo, povaljace nas Dinamo :evil:
SAMO ČELIK !

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 17 apr 2012, 18:38

Viper je napisao/la:Mislim da je Shrewsbury najveci zicer. Al evo, povaljace nas Dinamo :evil:
- Mislim da su prvu naštimali čisti X, ovo danas ko sto gledam Mamić štima iz 1/2. O toj opciji nisam danas razmisljao :ugeek:

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 17 apr 2012, 18:46

Philadelphia-Indiana (+3,5) h2 @ 1.85
Indiana je jednostavno kvalitetnija ekipa. Philadelphia jeste dobar domaćin, ali tu reputaciju su stekli uglavnom u prvom dijelu sezone, i kako se bliži playoff oni igraju sve slabije. U zadnjih 10 utakmica dobili su samo 3, dok je s druge strane Indiana u najboljoj seriji od svih ekipa u NBA i dobili su 9 od posljednjih 10 utakmica, uključujući 5 posljednjih zaredom. Phila je dobila prvu međusobnu utakmicu, ali to je bilo još u januaru dok su još bili 'vrući'. Onu skoriju međusobnu su Pacersi uzeli lagano, 111-94. Za Indianu vjerovatno ponovo neće nastupiti Daren Collison, ali to i nije neki hendikep, jer po mišljenjima mnogih (pa i mene) George Hill bolje odrađuje tu poziciju startnog playmakera. Jedina stvar koja bi mogla pomrsiti račune je da je ovo Sixersima posljednja domaća utakmica u regularnom dijelu, ali mislim da će Pacersi svejedno do pobjede i ovaj mali hendikep je neka vrsta osigurača. Vrijedi probati i čistu dvicu na Indianu, kao i zbroj koševa gosta over 90,5.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 17 apr 2012, 18:48

Danas staviti petaka na dva listića, Bayern M.- Real M. 1/2 i 2/1. 21, 00 kvota, obje ekipe su u stanju preokrenuti rezultat pa šta bude. I neki sa strane 2,3 markice odigrati od ovih Engleza nešto.
Blackpool pm1, Reading pm1, Millwall daje gol, Hull od 2 do 3 gola,Ipswich- Birmingham pm3, Detroit- Cleveland ispod koševa.
Zadnja izmjena: NeToBoLa, dana/u 17 apr 2012, 18:54, ukupno mijenjano 1 put.
Who dares, wins !

inspiron
Kontakt:

Post Postao/la inspiron » 17 apr 2012, 18:50

također istog mišljenja....porasla kvota na Reading tokom dana :D

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 17 apr 2012, 19:04

Willy je napisao/la:Murray - Troicki (19,5) Manje 1.80 :mrgreen:
Verdasco - Dodig (20,5) Vise 1.90 :mrgreen:
Youzhny - Gil (21,5) Manje 1.85 :mrgreen:
Nishikori - Ramos (22,5) Manje 1.80 :mrgreen:
Tsonga - Kohlschreiber (22,5) Manje 1.80 :mrgreen:
Monaco - Haase (20,5) Manje 1.85 (kvota 1, a već sam bio pao :mrgreen: )

kvota: 37.92

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 17 apr 2012, 19:10

dijabola je napisao/la:Philadelphia-Indiana (+3,5) h2 @ 1.85
Indiana je jednostavno kvalitetnija ekipa. Philadelphia jeste dobar domaćin, ali tu reputaciju su stekli uglavnom u prvom dijelu sezone, i kako se bliži playoff oni igraju sve slabije. U zadnjih 10 utakmica dobili su samo 3, dok je s druge strane Indiana u najboljoj seriji od svih ekipa u NBA i dobili su 9 od posljednjih 10 utakmica, uključujući 5 posljednjih zaredom. Phila je dobila prvu međusobnu utakmicu, ali to je bilo još u januaru dok su još bili 'vrući'. Onu skoriju međusobnu su Pacersi uzeli lagano, 111-94. Za Indianu vjerovatno ponovo neće nastupiti Daren Collison, ali to i nije neki hendikep, jer po mišljenjima mnogih (pa i mene) George Hill bolje odrađuje tu poziciju startnog playmakera. Jedina stvar koja bi mogla pomrsiti račune je da je ovo Sixersima posljednja domaća utakmica u regularnom dijelu, ali mislim da će Pacersi svejedno do pobjede i ovaj mali hendikep je neka vrsta osigurača. Vrijedi probati i čistu dvicu na Indianu, kao i zbroj koševa gosta over 90,5.
igram ovo sefe pa sta bog da :)

slika
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 17 apr 2012, 19:15

Odigram u Premieru Monaco-hasse tr1(2:0 u steovima za Monaca) rezultat 5:7 ,6:0,3:2 i predaja Monaca
I ukucam sad listic pise listic gubitan i pokazuje da sam pao na ovom paru
Jel to neka greška ili mogu uzet škare i pokusat napravit oblik k****a jer sam u k***u totalno :?: :?: :?:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 17 apr 2012, 19:15

Willy je napisao/la:
Willy je napisao/la:Murray - Troicki (19,5) Manje 1.80 :mrgreen:
Verdasco - Dodig (20,5) Vise 1.90 :mrgreen:
Youzhny - Gil (21,5) Manje 1.85 :mrgreen:
Nishikori - Ramos (22,5) Manje 1.80 :mrgreen:
Tsonga - Kohlschreiber (22,5) Manje 1.80 :mrgreen:
Monaco - Haase (20,5) Manje 1.85 (kvota 1, a već sam bio pao :mrgreen: )

kvota: 37.92
u premieru to ne bi bila kvota 1 jer da se nastavilo igrati presli bi granicu, tj vec su je bili presli
nema potpisa

adox
Kontakt:

Post Postao/la adox » 17 apr 2012, 19:21

Nogomet Francuska
Uto,20:00 Niort - Rouen 1 @ 1.70 expekt
*Iako sam danas planirao odmoriti sa pisanjem,nasao sam par zanimljivih utakmica,pa cu vidjeti sta cu sve napisati za danas.Za pocetak odlucio sam se za mec iz Francuske 3 lige,i duel između Niorta i Rouena.

*Niort se nalazi na 1 mjestu tabele sa 56 bodova iz 31 odigrane utakmice.Imaju skor 16-8-7 uz gol razliku 53:28.Kao domacini odigrali su 16 utakmica i osvojili su 36 bodova.Imaju skor 11-3-2 uz gol razliku 30:8.Nakon dva uzastopna poraza od Martiquesa 2:1 i Le Poire sur Vie 1:0,upisali su dvije pobjede Cherbourg 2:0 i Paris 1:0.Ipak u proslom kolu su remizirali sa Epinalom kuci,bilo je 0:0.

Trener ekipe Pascal Gastein za danasnji mec pozvao je sledece igrace: Delecroix, Landais - Letzelter, Konaté, Desenclos, Bernard, Gonzalez, J.Gastien, Durand, Diaw, Roye, Hébras, Glombard, N'Diaye, Bong, Ricaud.
U timu nece biti Fares Hachi(odbrana,5 utakmica),Jimmy Giraudon(sredina,14 utakmica) i Mustafa Durak(napadac,17 utakmica,5 golova).

*Rouen se nalazi na 7 mjestu tabele sa 45 bodova iz 31 utakmice.Imaju skor 12-9-10 uz gol razliku 32:33.Kao gosti odigrali su 15 utakmica i osvojili su 21 bod.Imaju solidan skor 6-3-6 uz gol razliku 16:19.Forma i nije bas pretjerano dobra,svega 2 pobjede u zadnjih 10 utakmica,uz 4 remija i 4 poraza.Nakon sto su kuci izgubili od Gazelec Ajaccioa 1:0,u proslom kolu su osvojili bod na gostovanju kod Colmara,bilo je 0:0.

Trener ekipe Manu Da Costa za ovaj duel pozvao je sledece igrace: Mermillod, Verger - Hergault, Louiron, Goulard, Cantareil, Badra, Prieur, Schianchi, Chaussidière, Vincent, Carlier, Mendy, Dona Ndoh, Dugimont, Zerdab.
U timu nece biti sledecih igraca: Damien Da Silva(odbrana,26 utakmica),Pierre Vignaud(odbrana,8 utakmica),Guy N'Gosso(sredina,14 utakmica,3 gola),Michel Rodriguez(odbrana,24 utakmice,1 gol),Clement Dragon(sredina,12 utakmica,1 gol),Anthony Moura Komenan(sredina,13 utakmica,1 gol),Stephane Morisot(sredina,15 utakmica),Yannick Chabaud(napadac,11 utakmica,1 gol),Nicolas Burel(napadac,13 utakmica),Vidian Valerius(napadac,7 utakmica) i Cyril Arbaud(napadac,7 utakmica).

*Niort do kraja ima laksi raspored,jer jedini pravi mec za njih je onaj protiv Gazélec Ajaccioa u zadnjem kolu.Ipak borba za ulazak u visi rang je dosta izjednacena,tako da i Epinal koji je 5 na tabeli ima svega 4 boda zaostatka za Niortom.Sada Niort ima utakmicu manje,i sa 3 boda u danasnjem mecu otisao bi na +3 u odnosu na drugoplasirani Nimes.Rouen ima -10 u odnosu na pozicije koje vode i visi rang,mada ne vjerujem da oni uopste imaju pretenzije ka visem rangu.I oni do kraja imaju solidan raspored,od jacih igraju samo protiv Vannesa.Prvi mec ove sezone zavrsio je 2:2,tada je Zerdab golom u 90 minutu donio bod Rouenu.Vec sam objasnio kako ove dvije ekipe stoje,sad ali i ubuduce,stoga se kladim na pobjedu domacina.Niort posle ovog meca ima dva gostujuca,iako gostuju ekipama sa dna tabele ne smiju se zezati obzirom da je bodovna razlika na vrhu dosta mala.Kvalitetniji su,a gosti imaju i određenih problema u sastavu,stoga kec!

adox
Kontakt:

Post Postao/la adox » 17 apr 2012, 19:25

Nogomet Liga prvaka
Uto,20:45 Bayern - Real Madrid x2 @ 1.50 expekt
*Eto ga,polufinale lige prvaka,i prvi polufinalni duel između Bayerna i Real Madrida.Za ovu utakmicu mozete naci X analiza,stoga ja necu puno o sastavima,nego cu napisati cisto svoje misljenje ove utakmice.
Po meni ovdje Bayern ne moze biti favorit,a evo i zasto.Istina isti taj Bayern zna odigrati utakmicu na najvisoj mogucnoj raznini,kada ih je milina gledati,a isto tako znaju odigrati da se covjek zapita zasto oni primaju platu.Koga i kako su dobili da bi dosli do polufinala znate svi,stoga nema potrebe da se osvrcem na to.U vecerasnjem mecu jedina prednost Bayerna jeste brzina,mada ako bude igrao Di Maria u prvih 11 i ta brzina je 60-40 onda u korist Bayerna.Bayern ima brza krila,tu su Robben i Ribery po krilima,dok bi Muller trebao igrati poluspicu iza Gomeza,kojeg navodno mjerka i sam Real Madrid.Sa druge strane imamo ove sezone odlicno Real Madrid.Zaista igraju odlican fudbal,dugo nisu ovako,a ono sto je bitno da Real Madrid nije samo Ronaldo,nego se Benzema probudio i igra odlicno.

*Oba tima su kompletna,iako Bayern ima dva igaca out,Van Buyten i Breno,mada njihov izostanak ne znaci mnogo jer su odavno na bolovanju.RM je kompletan,a u tim se vratio Alonso,Lass i Carvalho.Nekako su mi madriđani najtanji na poziciji desnog beka gdje bi trebao igrati Arbeloa,ali i to ostaje da vidimo.U svim drugim segmentima igre spanska momcad za mene je bolja.Puno lakse ce dolaziti do sansi u ovom mecu,jer igraju brz fudbal kojeg ce tesko moci pratiti odbrana Bayerna koja nije toliko brza kao krila Bayerna.Ne treba previse pricati o kontri Reala,koji je ove sezone u nekoliko puta odradio kontre po novim udžbenicima Jose Mourinha.U skoku tesko da ce Bayern sta uraditi jer su niza momcad,tako da i tu otpadaju.Ali nije samo tu problem,jer Bayern je u porazu protiv BVB otkrio sve nedostatke svoje momcadi,a to nije bilo dovoljno pa su lose igrali i protiv Mainza,mada se vecina odmarala.Sa druge strane RM nije stedio nikoga,i svi su igrali u prvenstvu.

*Moguci sastavi bi mogli izgledati ovako:
slika

Ima ovdje nekih dvojbi kod oba trenera,npr.da li ce poceti Ozil ili Kaka,a i situacija sa Arbeloom nije najjasnija.Vidjeti cemo,sta ce biti od svega.Mnogi Bayern vide kao favorita,ne toliko zbog igrackih kvaliteta koliko zbog statistike,a mene to kao i Mourinha previse ne interesuje.Jednostavno ovaj Real Madrid je jaci od ovog Bayerna i zbog toga sam misljenja da RM ne gubi ovaj mec,te igram dvoznak.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 17 apr 2012, 19:25

dinamo :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 17 apr 2012, 19:32

NeToBoLa je napisao/la: Detroit- Cleveland ispod koševa.
Cleveland bez :Irving, Erden, Gibson i Varejao.
84-98-83-94-103 (Charlotte).= 92,4 prosjek zadnjih 5 ut.
Detroit
86-97-109 (Charlotte)-89-75 . = 91,2 prosjek 5 ut.
Granica je 192,5, prilicno visoka, trebalo bi proci.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 17 apr 2012, 19:38

dr.van nostrand je napisao/la:
Detroit
Siguran sam u taj par pravo. Detroit inače ne srlja, igraju poput New Orleansa i trebao bi diktirati tempo u ovoj utakmici jer Clevelandu samo Jamison igra koji može ubaciti do dvadeset poena, stane li njemu šut bit će to katastrofa Cavsa a ostatak tima je bezveze.
Who dares, wins !

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 17 apr 2012, 19:45

NeToBoLa je napisao/la:
dr.van nostrand je napisao/la:
Detroit
Siguran sam u taj par pravo. Detroit inače ne srlja, igraju poput New Orleansa i trebao bi diktirati tempo u ovoj utakmici jer Clevelandu samo Jamison igra koji može ubaciti do dvadeset poena, stane li njemu šut bit će to katastrofa Cavsa a ostatak tima je bezveze.
Jest ako Lester Hudson ne ubaci svojih 20 :lol: Zezam se naravno, i ja sam htio ovo igrat. Zapravo još uvijek razmišljam, čekam nećel Premier izbacit kompletnu ponudu za sve utakmice.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 17 apr 2012, 19:47

inspiron je napisao/la:
također istog mišljenja....porasla kvota na Reading tokom dana :D
ja opet mislim da Reading ide sa pobjedom..a taj pad kvote mozda jer im "neki" igraci nece igrati..
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 17 apr 2012, 19:49

Bayern-Real X/X :D
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Zaključano

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.