BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

maverick_tz
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la maverick_tz » 31 dec 2011, 17:03

http://fc07.deviantart.net/fs71/f/2011/ ... 3aoqvp.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

još jednom na našem jeziku,sretna vam nova godina :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 31 dec 2011, 17:14

Sretna nova svima posebnom mom prijateljuAntUn-uvaljda dodje do pameti u 2012

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 dec 2011, 18:00

HzBvB je napisao/la:Sretna nova svima posebnom mom prijateljuAntUn-uvaljda dodje do pameti u 2012
Sretna nova i tebi, posebno!

Ko zna morti u 2012 napreduješ za barem 10% po pitanju pameti pa bu ti malo jastnije one stvari koje te učim! :mrgreen:

Živili..

A sad na satiranje!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 jan 2012, 22:31

slika

2012 . :D

NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 03 jan 2012, 00:23

Kao što smo već i pisali, BvB neće produžiti ugovore s Kringeom koji zarađuje cca 3 mil eura, s Zidanom ( cca. 2 mil) i Da Silvom (800 000), dok će sa Kehlom (3,5 mil) i Owomoyelom (1,5) razgovarati o mogućem produženju ugovora uz vjerovatno slabija primanja. Uglavnom ušteda će biti oko 8 mil eura koji će se preraspodijeliti.

Manager Michael Zorc (49): "Es ist in jedem Jahr ein normaler Vorgang, dass eine Gehaltssumme frei wird – die man dann anders aufteilt.

Moram reć da je ovo odlična cifra dodatnih miliončića koje ćemo imati na raspolaganju, ali što je najvažnije do ove cifre smo došli tako što smo se oslobodili igrača koji uopšte ne igraju ;) . To je unazad 2-3 sezone bilo uzaludno bacanje dobrih para koje su se mogle bolje raspodijelit. Bild prenosi da će te pare biti i više nego dovoljne za potencijalnu Reusovu platu ;) .

BILD prenosi : "BVB štedi za Reusa".
Zorc odgovorio diplomatski : „Wir haben uns zu dem Thema bislang nicht geäußert. Das wird auch so bleiben...

slikaOvo je najbolji tim polusezone kako prenosi Transfermarkt. Uzimao su u obzir prosjek ocjena koje su igrači dobijali od njemačkih experata iz utakmice u utakmicu:

Ulreich - Piszczek, Dante, Hummels, Daems - Schweini - Reus, Gotze, Ribery - Lewandowski, Pizzaro.

NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 jan 2012, 17:32

Posto sam konacno dosao do prijeko potrebne snage i trezvenosti da se uhvatim u kostac s high tech opremom :lol: - Bruderi, sve najbolje u 2012.

NUR DER BVB!!
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 jan 2012, 16:02

REUS POTPISAO ZA BVB. DOLAZI NA LJETO ZA 17,5 - prenosi BILD:

slika

http://www.bild.de/sport/fussball/marco ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 04 jan 2012, 16:09, ukupno mijenjano 1 put.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 jan 2012, 16:06

Ljudi moji, je li to moguce??!! :lol: :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jan 2012, 16:06

Cestitke na odlicnom transferu, iako sam licno iznenadjen da je Watzke spreman platiti tu ogromnu odstetu za jednog igraca. Jos dovesti kvalitetnog veznog igraca i plasman u 1/4 finale LP je sasvim realan cilj.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 jan 2012, 16:08

Iznenadjen sam ovim transferom. :shock: .

Svaka cast na dovodjenju Reusa ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jan 2012, 16:11

Objavljeno je na zvanicnoj stranici Borussie M`Gladbach koja se srusila, evo tog teksta:
Borussia muss nach dem Ende der laufenden Saison ohne Marco Reus planen. Der 22 Jahre alte VfL-Angreifer teilte Trainer Lucien Favre und Sportdirektor Max Eberl mit, dass er im Sommer zum Deutschen Meister Borussia Dortmund wechseln will. Wir sprachen mit Marco über die Gründe für seine Entscheidung.
Edit: Evo i potvrde BVB-a

http://www.bvb.de/?%87%ECZ%1B%E7%F4%9C_c%E7%82%9A

Nema sta dobar pocetak godine za BVB, tako da Beister otpada iz kombinacija.
Reus potpisao na pet godina do ljeta 2017.godine.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 jan 2012, 16:19

Svaka cast! Iako sam navijao da Marca vidim u Bayernu, vec neko vrijeme mi je postalo jasno da je on blize povratku u Dortmund. Nije mi toliko krivo iz razloga sto igrac ostaje u Bundesligi i sto ce, vjerujem, u Dortmundu imati vise sanse da pokaze sta zna, nego u Bayernu.
Sada se postavljaju sljedeca (neizbjezna) pitanja. Ostaje li Götze i koliko dugo? Koga ce BvB prodati ne bi li dosla do nekih novaca. Barriosa ili Subotica?
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jan 2012, 16:28

geronimo je napisao/la: Sada se postavljaju sljedeca (neizbjezna) pitanja. Ostaje li Götze i koliko dugo? Koga ce BvB prodati ne bi li dosla do nekih novaca. Barriosa ili Subotica?
Sto se Götze-a tice mislim da sve zavisi hoce li pristati na produzenje ugovora koji mu ponudi BVB. Ukoliko isti odbije on ce napustiti BVB na ljeto 2013.godine.
Po meni BVB nece prodati ni Subotica ni Barriosa, vec Gündogana i Kubu i od tog novca pokusati dovesti kvalitetnog veznog igraca koji ce biti partner Benderu. Sljedeci cilj BVB-a je prema rijecima Zorca produzenje ugovora sa Kagawom.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 04 jan 2012, 17:01

Unfassbar, unmoglich, TOYOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ti Bog mater sad bu mi skočil telefon, t-com bu trljal ruke, kolko ljudi sad moram nazvat! ovako SEXUALNU stvar u BUNDESLIGI nisam vidio otkad je Robben prešao u Bayern! Ne znam kak uopće da napišem koliko sam pozitivno šokiran sa ovakvim raspletom događaja! :shock: Ne čudi me toliko da je BvB uspio potpisatu reusa, već da se FAKAT radi o odšteti od 17,5 miljona eura :shock: :o :P :P :P :P :P :P i ono kaj je najvažnije, nebi oćekivao ovo objavljivanje već sad u zimskom prelaznom roku pa da ne znam kaj.

Ovaj tranfer bi mogao pomaknuti svemir kada je u pitanju BUNDESLIGA! POSLJEDNJA ŠANSA ZA SPAS NOGOMETA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 jan 2012, 17:35

geronimo je napisao/la: Sada se postavljaju sljedeca (neizbjezna) pitanja. Ostaje li Götze i koliko dugo? Koga ce BvB prodati ne bi li dosla do nekih novaca. Barriosa ili Subotica?
Gotze ostaje do 2013. Evo izjave Zorca u vezi toga:

Zorc:Wir sind uns mit Mario einig, dass er auch in der nächsten Saison in Dortmund spielt. Er hat Vertrag bis 2014 – wir haben keinen Grund, ihn zu verkaufen. Aber ich bin kein Prophet: Wenn morgen jemand eine Milliarde Euro bietet, sollte man dann doch darüber nachdenken.

Dakle 100 % još jednu sezonu, a u slučaju da neko ponudi 1 milijardu onda ćemo razmislit :lol: :lol: :lol: .
Osim Kringea,Zidana,Le Talleca,Da Silve koji idu, mislim da Kuba neće nosit žuti dres naredne godine. Ovo ostalo neće niko otić ;) .

Uživam čitat postove bayernovaca kad su pisali da je Reus njihov, da nemamo para za Reusa itd.
Gledati koliko su bili u zabludi - neprocjenjivo :D .

A posebno se radujem dok čitam @antonove postove i vidim koliko je svaki post u vezi BvB-a, naših finansija i Reusa bio u krivu. Na svaki naš post on se javljo i ismijavao, provocirao... itd. A sad se ja smijem :lol: .
@antone jel vidiš da je transfer već gotova stvar? Vidiš da sam dobro zaključio iz izjave Lunschermanna, a ti si me ismijavao i moje sposobnosti čitanja između redova? Govorio si da svojim glupim zaključcima dajem lažnu nadu BvB-ofcima. E pa sve je rečeno :lol: :lol: :lol: :D
anton 1983 je napisao/la:Ja vjerujem da će se BvB okušati u tome da dovede reusa, no pošto poznajem kako funkcionira Njemački nogomet, BUNDESLIGA i BvB siguran sam da danas BvB nije ništa bliže niti dalje od dovđenja Reusa nego što su bili prije mjesec dana
Poznaješ,poznaješ....
anton 1983 je napisao/la:Ti čitaš i sebi objašnjavaš pročitano na način kako tebi paše te pušiš foru jedne odlično zapakirane ŠPEKulacije koja uopće nije ništa novoga rekla nego samo pobuđuje maštu i ništa više...
Mašta,mašta ili ipak java!
anton 1983 je napisao/la:Ovaj text je preSEXUALAN. Čitam ga i diže mi se iz rečenice u rečenicu. Postajem sve uzbuđeniji, počinjem razmišlajti o tandemu Gotze - reus u Bvb-u. Onak padam u trans jer bi kupnja igrača od 18 miljona eura mogla postati "realnost" u BUNDESLIGI, misleći pri tom da kupac neće biti Bayern. Stvarno tako nešto me zaintrigiralo! I onda pročitam zadnju rečenicu i sve splasne.

Ovom novinaru dao bi nagradu za taktilku navlakušu! Lik je CAR!!!
Ti si car @antone!!!
anton 1983 je napisao/la:Ok ti si zaključio glupost jel tako? ja sam se striktno nadovezao na ono što je lik izjavio i iz toga što je on izjavio dolazak konkretnog igrača se nemože naslutiti. **** Bvb je klub koji ovisi o uspjesima. Ako nerlinger kaže da će Bayern dovesti ŠPEK igrača onda je to već nešto jer se zna da Bayern to može i da se para ima, dok kad to kaže NEKI lik iz BvB-a onda je to više nego upitno jer BvB to neće napraviti ako ne uđe u LP. A s druge strane imaš Watzkea i Zorca iz čijih se komentara da zaključiti da će se oni prije ubiti nego dati velike noFce za igrača, jel tako?
Na kraju krajeva ja sam uvjeren u to da će te kupiti malo boljeg i ako treba malo skupljeg igrača u slijedećem prelaznom roku , zimskom ili letnom, ako vas napusti koji vaš skuplji igrač ili ako uđete u LP. Bilo koji od ta dva uvjeta ako se ispuni i na tržištu bude igrač koji recimo košta 10-15 miljona eura a BvB ga oće i može dopeljati/financirati, BvB će to napraviti.
Da li je baš glupost? Ko je ovde glup? :lol:
anton 1983 je napisao/la:I šta si ti sad meni pokazao? ovo govori samo da su se odlučili kupiti skupljeg igrača i to je to, a ne da su blizu završetka posla. Čuj blizu, 4 miljona kilometra su daleko jer Bvb ti se neće baciti u takve vode sve dok neće biti sigurni da su se kvalificirali za LP. Tek onda buju poćeli razmatrati ko kako i kada jer kao što i sam znaš to je kod BvB-a jako bitno niko ne garantira da će biti među prva 3...
anton 1983 je napisao/la:Pa neka se okladi sa tobom. Jedva čekam dan kada će BvB dati 17,5 miljona eura za igrača!
Nisu dugo čekao!
anton 1983 je napisao/la:E dečki ste se uzjebali...ja vam oću reči da vi nemate para niti reputaciju da bi doveli jednog Poldija I Reusa...možda se nekako uspije jedan dovesti, ali i to je n ajedvite jade nategnuto. ja vam sam oču reč, daj Bože da ste toliko jaki da ste u stanju dovesti tu dvojicu igrača.

A s druge strane na dovođenje obadvojice ćete se odlučiti samo ako Gotze pređe u Bayern, jer ako ne pređe nećete imati para za Reusa ili bolje rečeno Bayern će se požuriti sa njegovom kupnjom ili još bolje Bayern će kupiti igrača kojije olji od Reusa. nemre klub koji ima Umsatz ispod 200 miljona eura davati 20 miljona eura za igrača...

možda je to dublja matematika, a sad neam vremena da vam ju objasnim!
Pisao si da si najbolji poznavalac lige, ali sad vidiš da si trebao biti oprezniji kad si svašta pisao...
Sad ti se smijemo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Da si pokušao da objasniš dublju matematiku, možda bi ti se još više smijali :lol:
anton 1983 je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Nije htio otkriti ime igrača, a po njegovoj priči moglo se zaključit da je posao završen.
Moram pitat kak se to da zaključiti?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
slika
NUR DER BVB

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 04 jan 2012, 17:44

Bravo BVB ;)
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 jan 2012, 17:48

Iskreno se nadam da dolazak Reusa ne znači prodaju neke od zvijezda tima.Dugo se čekalo da BVb napravi ovakav jedan transfer još od Rosickog.Sve čestitke na potpisu jednog od najvećih evropkih talenata i momka koji je već sad kompletan nogometaš.

Reus---Kagawa----Gotze

Sad je to jedna prestrašna ofanzivna linija.Po izjavama vodećeg čovjeka VW Martina Winterkorna slične stvari se i od Wolfsburga očekuju na ljeto.Očigledno da će dodatno mjesto u LP sljedeće godine natjerati velike klubove da ulazu više.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 jan 2012, 17:51

Ipak je Borussia (ponovo) pobjedila Bayern u utrci za jednog igrača, u ovom slučaju Marca Reusa. Vjerujem da će se Dortmundu transfer isplatiti, no sada je zanimljivo šta će biti sa Gotzeom, on i Reus su dva slična tipa igrača (obojica su rasni igrači i zaslužuju da igraju zapaženu ulogu). Odšteta solidna, no pitanje je kako će se Menhengladbach oporaviti od gubitka prve violine.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jan 2012, 17:54

Razočaran sam što nismo doveli Reusa i nije bilo čisto navijačko nadanje da ćemo ga mi dovest, samo da to znate....Iznio sam neke svoje argumente, ali rekao sam ako pogriješim u procjeni da ću među prvim i priznat grešku i čestitat i zato sad svim navijačima BVB-a čestitam na transferu.
Ja sam rekao da od Bvb-a možemo očekivat da uloži veće pare, jer klub se konsolidovao, ali et nisam želio da kupite baš Reusa :) Dolazak Reusa svakako znači za Dortmund mnogo jer u budućnosti će biti dugo vremena konkurenti za sami vrh, a s Marcom će doći vjerovatno napredak i u Ligi prvaka.
Ali možda mi sad ipak hapimo Goetzinha, ko zna, ko zna :) :) :) :) :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jan 2012, 18:15

Evo sada citam razne forume i ostao sam iznenadjen koliko ima dosta navijaca BVB-a koji su skepticni radi ovog transfera. Govore da se Reus kao prvo mora prilagoditi da nije prva violina u ekipi, zatim je za neke suma ogromna s obzirom da nema nekog iskustva u Evropskim takmicenjima, zatim da ce BVB-u biti teze oko produzenja ugovora sa ostalim igracima koji ce zahtjevati cifre u regiji Reusa (izmedju 3 i 4 miliona €).

Ovdje se jedino slazem sa podljenjom tezom, a siguran sam da su ovdje u pitanju navijaci koji su prezivjeli eru Niebauma i Maiera pa su previse skepticni/zabrinuti.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.