FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sekerbay
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sekerbay » 06 apr 2014, 12:43

farinelli123 je napisao/la:li sam svakako znao da nece biti pobede u korist Bajerna. To je bilo lako predvideti.
de loma detaljnije.
farinelli123 je napisao/la:A, sta predvidjam za revans, to tek ne smem da napisem
gotovo je, sad moras.
farinelli123 je napisao/la:islim da je Tiago u vecim utakmicama bio losiji od Gecea, mozda je to zato sto igra na osetljivijoj poziciji, pa se nije usudjivao da rizikuje sa onim driblinzima i lucidnostima.

A Gece, dao 2-3 vazna gola, najvazniji Borusiji, jer se posle sve otvorilo, mada je i Tiago imao 2-3 opasno vazna i atraktivna gola, kao onaj sa Stutgartom, i nekoliko lucidnih momenata kad se lomio protivnik.
i, za koga si se odlucio? :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 06 apr 2014, 13:02

@Effe

Ma, mene covek treba samo da podstakne malo :)

Pazi sad, mali osvrt na prvi mec. Par dana pred utakmicu i pred sami zreb sam napisao da ne bih Mancester.
Znao sam da ce da odigraju tipicnu "fergusonsku' utakmicu. Posle 60 sekundi sam znao da necemo moci vise od 1 gola da postignemo. A kad smo primili gol, u jednom momentu sam posumnjao da cemo postici uopste gol. Da je umesto onog Felainija igrao neki malcice odlucniji igrac, verujem da bi nas pobedili.

A sto se drugog meca tice, pitanje je sta Pep hoce. On nije covek koji ce reci - "pa dobro, imamo aktivan rezultat, aj da igramo oprezno bez srljanja, da cuvamo ovo sto imamo" verujem da ce se ici ofanzivno, kao da jurimo rezultat. Mislim da bi moglo biti zaguljeno ako ne damo gol u prvom poluvremenu. Ako udjemo sa 0-0 zadnju trecinu, bice svasta.
Sto se tice izostanaka, mislim da ce neigranje Bastiana dobro doci. Stoji to da je otkako se vratio postigao maltene sve golove, ali ja sam primetio pad u igri otkako je on zauzeo mesto na sredini. On je vise doprineo stabilnosti odbrane. Otkako se vratio igra je postala nekako jednodimenzionala, nismo bili tako fleksibilni i nepredvidljivi. A ovako, napadi nam vise lice jedan na drugi nego ranije. Najbolji smo kad su na centru Tiago, Lam i Kros, tu nema dileme.

Moram priznati da sam se svaki put uplasio kad je Kagava imao loptu, jes' da je nije cesto imao, ali svi znamo koliko je bio koban po nas.

Ne znam rezultat, mora jos malo da se iskristalise :)

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 06 apr 2014, 13:07

I, da, ono sto sam pisao za Mojesa i Fergusona, dugi staz Skotlandjana u Junajtedu i to...sad svi pljuju Mojesa, i hoce da ga oteraju, a ako on sad nekim cudom izbaci Bajern, ima da ga dizu u nebesa kako je izbacio ponajbolji Bajern koji seje strah i obara rekorde na svakom cosku.

A i one potcenjivacke kvote su bile indikator da necemo do pobede.

I da, moj glas za dlaku ide Tiagu.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 06 apr 2014, 14:06

kazes da su rafko i gomez bili standardani prosle sezone, smijesan si, kazem vam da je protiv bvb-a bila druga postava al se nismo brukali, sad ispade i rafko i gomez i timo i vanbujten i sacir i pizaro bili standardni, a ako mislite da treba nekog cuvati za neke utakmice znaci roben riberi trebaju igrati samo polufinale i finale i jos mozda po koju vaznu utakmicu. znamo da riberi nije u formi da ga je trebao juce gurnuti da osjeti jos malo utakmica, iskreno strah me je najgoreg u srijedu, zadnjih utakmica ima nekih problema jer se na silu gura u napadu nesta okolo i okolo i nista. nadam se lahkom prolozu a ne na osnovu zadnjih utakmica, nadam se al me je iskreno sad strah i propalog mance, nadam se da nije tako i da ce biti laganih 2,3-0,

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 06 apr 2014, 15:33

Moje mišljenje je da je ova sva situacija došla u super vakat. Da se sa nas skine barem malo ta ogromna uloga favorita! Jer se bolje nosimo onda.
A jos dodatno diže našim igračima ogroman motiv, koji je bio itekako potreban, jer smo pali poslije gazenja Bundeske! Jer nas uvijek neko mora bocnuti ili se desiti sudbonosni udarac, da bi se u kljucnom momentu digli!
I vjerujem da se Englezi nece dobro provesti, i da ce srijedu dobro zapamtiti!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 06 apr 2014, 15:42

gerdmuller je napisao/la:Poraz Illertissena,u nedjelju rutinski pobjediti Bayern Hof i ponovo im pobjeci na +4 :cool:
Upravo to se i dogodilo :cool:

" onclick="window.open(this.href);return false; 0:57 pa nadalje :cool:
Ha ho he Bayern amateure :opaopa:
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 27 jul 2014, 03:03, ukupno mijenjano 2 puta.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 06 apr 2014, 15:44

bavaracmujo je napisao/la: znaci roben riberi trebaju igrati samo polufinale i finale i jos mozda po koju vaznu utakmicu. znamo da riberi nije u formi da ga je trebao juce gurnuti da osjeti jos malo utakmica, iskreno strah me je najgoreg u srijedu, zadnjih utakmica ima nekih problema jer se na silu gura u napadu nesta okolo i okolo i nista. nadam se lahkom prolazu a ne na osnovu zadnjih utakmica, nadam se al me je iskreno sad strah i propalog mance, nadam se da nije tako i da ce biti laganih 2,3-0,
Slazem se u potpunosti.
Meni je isto tako bilo nejasno zasto Dante ne igra,ili Lahm sa Kroosom u sredini zajedno.
Nema se sta izmisljati,svi znaju koji ce sastav izvesti u srijedu,jer boljeg trenutno nemamo.Jedina eventualna izmjena mogu biti Pizzaro i Muller,ako Muller opet krene od prve,jadna nam majka.
Inace,ovo ocekujem:

Neuer - Rafinha - Boa - Dante - Alaba - Lahm - Kroos - Robben - Gotze - Ribery - Mandzukic

Prvi put nakon dugo vremena cemo imati normalan stoperski par.
Ako slucajno bude eksperimentisao nesto,pa ubaci Buytena u odbranu,a na zadnjeg veznog Boatenga ili Dantea,ja bih mu cim se zavrsi utakmica urucio otkaz.
Ne znam sta vise ima izmisljati toplu vodu,sve mu je servirano bilo,samo ih treba voditi na utakmice.Ono s Martinezom me nije nerviralo,jer nismo ni jednom platili danak tome,do Manchestera.
Ja iskreno ne znam kad je to Boateng nesto usr'ao da ne valja?Govorite sklon kartonima,dobio je u zadnje 2 sezone 2 crvena i to u nebitnim utakmicama grupne faze LP.
Prosle sezone je bio standardan i odbrana nam je bila beton.Toliki beton da smo postavili novi rekord po pitanju primljenih golova.
#miasanmia

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 06 apr 2014, 18:20

slika

aj tinks da ce vako bit u sredu :D
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 06 apr 2014, 19:06

Prije će Gece na teren neg' Tomas :thumbup: , iako ni jedan ni drugi u zadnje vrijeme ne pružaju ni blizu onog najboljeg što umiju. Jedino gdje smo po logici deficitarni je taj skok na sredini terena, recimo da je Javi moguć sigurno bi zauzeo mjesto u prvih 11 upravo iz tog razloga.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 apr 2014, 19:10

Vrlo vjerovatno je da ce Gotze unutra jer je on puno lucidniji od Mullera a taskodjer zna podvaliti loptu i takav jedan igrac ce biti itekako potreban.

Ja ocekujem ponovo isti pristup Uniteda ali totalno drugaciji pristup od strane Bayerna.
Takodjer ocekujem 15 + suteva od kojih ce pola ici u okvir gola. :angel:

Ne bi bilo lose klepiti ovog Vollanda, malac je fenomenalan igrac. Sigurno da bi pruzio vise od Shaqirija kojeg bih poslao na posudbu u Gladbach, svakako se isti interesuju za njega.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 apr 2014, 19:43

Na klupi će biti onaj ko se sa istom više druži - dakle Gotze. Od 23 nastupa, 18 puta je zamijenjen ili ušao sa klupe.
Dobro jedan reče na pitanje ko je više pokazao do sada, Thiago ili Gotze - nijedan. :mrgreen:

Iako je sezona puna dobrih rezultata i totalne dominacije u ligi, nikako se ne mogu oteti utisku da nemamo konstantno dobrog igrača ili par njih, koji su tokom cijele sezone bili na visini zadatka.
Lani je recimo Bilal briljir'o, Kroos određeno vrijeme, Robben sowieso. Lahm vječita uzdanica, Alaba vaskrsnuo, na duploj šestici ubojiti tandem, Mandžukić razarao, na Muliju se uvijek mogao osloniti...
Danas, odnosno većim dijelom sezone, nemaš nekoga da ga izdvojiš da je konstantno na top levelu. Malo povrede, malo rotiranja ili prečesto mijenjanje pozicija dovodi do toga.
Timska igra i sloga jeste za svaku pohvalu, jer se nikad ne zna od koga prijeti opasnost. Ali kada se desi da više njih nisu na visokoj razini i da ne pružaju ono što se u normalnim uslovima očekuje, onda nastaje 'lagano mučenje' protiv jačih protivnika.

P.S. Gledaj farinellija i nj. vračanja. :lolno:
Deder se kani kristalisanja i gukni šta očekuješ u uzvratu? :twisted:
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 apr 2014, 19:51

Omerbavarac je napisao/la:Vrlo vjerovatno je da ce Gotze unutra jer je on puno lucidniji od Mullera a taskodjer zna podvaliti loptu i takav jedan igrac ce biti itekako potreban.
Baš tako.On svojom lucidnošću može riješiti utakmicu,samo nekad radi potez više.

Zar je i Šećko počeo sumnjati u Gotzea. :o :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 apr 2014, 19:53

Ja bih ipak rekao da je Kroos bio dosta konstatan ove sezone, možda i najkonstaniji od svih u kadru. Vjerovatno bi bio još bolji da je bio standardniji, ali osim 2-3 lošije partije, ostale su bile dosta dobre.
Lahm također, mada je na početku sezone bio nešto lošiji na svojoj novoj poziciji.

Mada razumijem šta hoćeš da kažeš i slažem se.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 06 apr 2014, 20:00

MUller ce poceti utakmicu protiv Manua to treba da bude svima jasno.

Realno Thiaga bas nisam ocekivao nije mi sjeo sto se kaze, kad je tek dosao, nekako sam kontao kad pogledamo sredinu Lahm-Thiago, kad nam protivnici spucaju kontru Thiago kao da samo naprijed igra, ne moze bas odbranu odigrati, ali vremenom se i on popravljao, i toliko taj posjed i protok lopte smo popravili da to nije humano.

Mi toliko sansi mozemo napravit, da je suvisno o tome i pricati. A sljedece sezone ocekujem puno vise golova sa Lewandowskim i ak ostane Mandzo . Jer ako Mandzu ne ide onda Lewu sigurno ide i obrnuto, ovako kad pogledas ako Muller bacimo u napad, nije njegova pozicija, ako Gotzea stavis na krilo, nije njegoa pozicija, Pizzaro star ne moze kao prije, Mandzu ak ide ide..

ovako imas Mandzu ak ga ne ide, ide Lewata garant :)

protiv Manchestera ocekujem istu taktiku kao iz prve utakmice, a mi moramo brze lopte prenosit i vise sutirati, englezi su to, trce i ginu na terenu, ali uzet cemo im sredinu siguran sam da vec na poluvremenu cemo imat prednost :salut: :salut: :salut: :salut:
FC Bayern !!!!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 apr 2014, 20:01

geronimo je napisao/la: Danas, odnosno većim dijelom sezone, nemaš nekoga da ga izdvojiš da je konstantno na top levelu.:

slika :)

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 apr 2014, 20:02

Gotze ce pocet ja mislim. Muller nije zasluzio da zaigra na AA.
Mandzo je vise napravio od njeg, za 5 min. nego ovaj za 60 u prvoj utakmici, Tomica je totalno pogubljen.
U dosadasnjem dijelu sezone on je najvece razocarenje,nazalost...
Pitanje je trenutka kada ce Gotze proradit, jer momak je prevelika klasa da bude prosjecan.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 apr 2014, 20:11

@ceze, krosonja jeste bio dobar (pogotovo u prvoj halbi) i kad baš očekuješ nešto više (vidi nas bezobraza :mrgreen: ) to se ne desi. Ipak mislim da igrač sa onakvom tehnikom i mekoćom mora poraditi na driblingu i nekom svom slobodnom stilu. Da to ne ide sve po šablonu, da uradi nešto neočekivano, nešto znano velikim igračima...
Otkud znam, možda su i upute takve, ne smije previše reskirati, mora više paziti na defanzivu. Ipak je on još 'zelen' i nema te privilegije kao robery.

@Saurman
Svakako :P

Manu izrasta u veliku facu. :clap:
Vom Jäger zum Gejagten

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 06 apr 2014, 20:19

geronimo je napisao/la:Manu izrasta u veliku facu.
Senjor heronimo on je vec izrastao ,sada je red da to odraava :cool: ,sigurni smo aBd.narednih 7,8 godina
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 apr 2014, 20:25

sekerbay je napisao/la: Bojim se dana kad odu roben i riberi
Nisi jedini.

Fakat nešto razmišljam ko će nam zamjeniti Arjena i Bilala. :think:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 apr 2014, 20:28

geronimo je napisao/la:@ceze, krosonja jeste bio dobar (pogotovo u prvoj halbi) i kad baš očekuješ nešto više (vidi nas bezobraza :mrgreen: ) to se ne desi. Ipak mislim da igrač sa onakvom tehnikom i mekoćom mora poraditi na driblingu i nekom svom slobodnom stilu. Da to ne ide sve po šablonu, da uradi nešto neočekivano, nešto znano velikim igračima...
Otkud znam, možda su i upute takve, ne smije previše reskirati, mora više paziti na defanzivu. Ipak je on još 'zelen' i nema te privilegije kao robery.
Prvi si put opisao kod Kroosa sve u bobu kako jeste. Ovo neki slobodni stil pogotovo mi se sviđa.
A opet i ja sam razmišljao o tome što ti kažeš upute trenera, ali ebemu pa onda su upute i Juppa i Pepa samo kočile Kroosa. Svaki ga trener onda koči koji kod nas dođe..... :D
geronimo je napisao/la: @Saurman
Svakako :P

Manu izrasta u veliku facu. :clap:
Neuer svakako najkonstantniji, a onda bi redom po meni išli Robben i Mandžo. Mandžo nam više puta guzicu spasio.... :D

Prema Goetzeu i Thiagu si ti, pa i neki još malo prestrogi, mislim ja da su oni dali doprinos i da mi ne bi bili ovako uspješni bez njih. S Thiagom mislim da bi i u Manchesteru bolje izgledali. Imao je mnogo sjajnih pasova, koji te naprosto oduševe i za kojima možeš balit danima, pa gol u Stuttgartu i još niz lijepih poteza. U nekim opet utakmicama je ostao dužan (Arsenal i dr). Thiago nije previše odstupao od svog nivoa, ali je u par utakmica bio blijeđi. Kod Goetzea opet je situacija bila takva da nas u nekim utakmicama oduševi a u nekim do kraja potone u sivilo.

A ja sam postavio pitanje oko ove usporedbe i sada kada razmislim, nešto i ne znam odgovor. Tu su negdje bili....Podjednaki. Nisu me razočarali, zadovoljavajuće je bilo, pa i više od toga, ali mogu puno, puno bolje. Pogotovo od Goetzea to očekujem jer je on klasetina. A ne zaostaje ni Thiago nešto puno.

Joj al kada nas iznenadi Pep s postavom u srijedu (i Buytom).... :lol: :rol: :rol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.