FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
80
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 161

Bojudaosinebu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bojudaosinebu » 17 sep 2023, 12:51

RatoborniMrmot je napisao/la:
17 sep 2023, 11:56
Bojudaosinebu je napisao/la:
17 sep 2023, 11:32
Pa dal je moguće da se kaze da se ide na stabilizaciju kluba ,a nisu svijesni da samo rezultati mogu stabilizirati klub koji nema para samo rezultati bez uspjeha na sportskom nivou nema ni uspjeha u financijskom to nek je svima jasno.Mi kao klub koji nema nikakav izvor vece količine novca vec od prodaje igraca,prodaje karata i izlazaka i zadržavanja u Europi.
Ako neko misli drugacije vara se.Ja podrzavm i upravu i trenera.
Nema juniora, nema prodaje nasih igraca ?
Losi rezultati smanjit ce broj navijaca,nema ni zarade od navijaca ?
Ne borimo se za prva 3 mjesta i nema evrope,a nema ni para od evrope
A nema ni nekog zvanicnog ulagaca ili sponzora?
Pa sad kako stabilizirati financije oni misle ?
Ako mi neko moze to objasnit
Hvala!
Ne odgovaram tebi, jer znam da te ne zanima, odgovaram ljudima koji ce se zaista zapitati, a nisu toliko upuceni.

Jednu al.bitnu cinjenicu si zaboravio koja kaze da su tri kluba vise manje sigiurna u Europi, Nja se uvalilo bruku para i ima nelosu ekipu, ako im zapne opet ce kupiti tekmu ko sto su kupili tekmu protiv Zrinjskog. Druge dvije ekipe ne trebam ni spominjati.

Znaci ostaje jedno mjesto i nekoliko pretendenata na njega + nefudbalski faktori zvani sudije, a nas nema na mapi u savezu, nacionalni kljuc i sta sve ne.

Opet pisem za ostale, ono sto zamjeram klubu jeste (pre)losa selekcija mladih igraca, moglo je i moze to mnogo bolje. Nit kostaju, nit mozes sta da izgubis sa njima, al da proberes kako treba.
Opet prosipanje iz supljeg u prazno, sudije nacionalni kljuc mora ovaj mora onaj. Ja ne znam gsje su nas to konkretno ostetile sudije.
I kakve to veze ima sve sa ovim postom iznad. Sta mi to radimo da se stabilizujemo konacno, koji su konkretni potezi, koji planovi, ista ?

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 17 sep 2023, 13:06

Uprava radi lavovski posao i radi na stabilizaciji kluba, zadnji sponzorski ugovor su potpisali sa Manijacima, cekaju pare od transfera Hadziahmetovica i od Evrope a o novcima koje ocekuju ubrzo jedva cekaju utakmicu protiv Sirokog i prodaju ulaznica tako da ako iko misli da moze bolje od trenutne uprave vrata su mu sirom otvorena :bih:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 17 sep 2023, 13:11

17 sep 2023, 12:51
RatoborniMrmot je napisao/la:
17 sep 2023, 11:56
17 sep 2023, 11:32
Pa dal je moguće da se kaze da se ide na stabilizaciju kluba ,a nisu svijesni da samo rezultati mogu stabilizirati klub koji nema para samo rezultati bez uspjeha na sportskom nivou nema ni uspjeha u financijskom to nek je svima jasno.Mi kao klub koji nema nikakav izvor vece količine novca vec od prodaje igraca,prodaje karata i izlazaka i zadržavanja u Europi.
Ako neko misli drugacije vara se.Ja podrzavm i upravu i trenera.
Nema juniora, nema prodaje nasih igraca ?
Losi rezultati smanjit ce broj navijaca,nema ni zarade od navijaca ?
Ne borimo se za prva 3 mjesta i nema evrope,a nema ni para od evrope
A nema ni nekog zvanicnog ulagaca ili sponzora?
Pa sad kako stabilizirati financije oni misle ?
Ako mi neko moze to objasnit
Hvala!
Ne odgovaram tebi, jer znam da te ne zanima, odgovaram ljudima koji ce se zaista zapitati, a nisu toliko upuceni.

Jednu al.bitnu cinjenicu si zaboravio koja kaze da su tri kluba vise manje sigiurna u Europi, Nja se uvalilo bruku para i ima nelosu ekipu, ako im zapne opet ce kupiti tekmu ko sto su kupili tekmu protiv Zrinjskog. Druge dvije ekipe ne trebam ni spominjati.

Znaci ostaje jedno mjesto i nekoliko pretendenata na njega + nefudbalski faktori zvani sudije, a nas nema na mapi u savezu, nacionalni kljuc i sta sve ne.

Opet pisem za ostale, ono sto zamjeram klubu jeste (pre)losa selekcija mladih igraca, moglo je i moze to mnogo bolje. Nit kostaju, nit mozes sta da izgubis sa njima, al da proberes kako treba.
Opet prosipanje iz supljeg u prazno, sudije nacionalni kljuc mora ovaj mora onaj. Ja ne znam gsje su nas to konkretno ostetile sudije.
I kakve to veze ima sve sa ovim postom iznad. Sta mi to radimo da se stabilizujemo konacno, koji su konkretni potezi, koji planovi, ista ?
Jel to Zrinjski i Borac mogu da fule Europu ? Jel to Nja nije kupila Europu prosle sezone ? Jel to nemas jedno mjesto koje ganjaju tri ekipe ?

Ps. **** i tebi mamu pitarsku :opaopa:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 sep 2023, 13:15

dubioza144 je napisao/la:
17 sep 2023, 13:06
Uprava radi lavovski posao i radi na stabilizaciji kluba, zadnji sponzorski ugovor su potpisali sa Manijacima, cekaju pare od transfera Hadziahmetovica i od Evrope a o novcima koje ocekuju ubrzo jedva cekaju utakmicu protiv Sirokog i prodaju ulaznica tako da ako iko misli da moze bolje od trenutne uprave vrata su mu sirom otvorena :bih:
:thumbup:

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 17 sep 2023, 13:25

U pravu je Mrmot. Prva dva mjesta su rezervisana za Zrinjski i Borac. Vidjecemo kojim redosljedom. To sto pitari kontaju da ce im se dozvoliti da uzmu titulu je njihov problem. Mogu biti treci maksimalno, a mi cemo vjerovatno opet da se tucemo za Europu s Vrapcicanima. Tu je i Siroki, a ni ovi ostali nisu nimalo naivni. Jedino ovi PC klubovi odudaraju. Prosle sezone je dosta ekipa poremetilo sto su se tereni radili, a i mnogi su lutali u svakom smislu. Recimo Velez i Sarajevo su neuporedivo jaci ove sezone nego prosle, pa i Siroki. Bice bas svega do kraja sezone.
1921

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 17 sep 2023, 13:35

Uprava dobre stvari:
1. Marketing - jako ga dobro rade
2. Trener - doveli boljeg od Edisa

Uprava lose stvari:
1.organizacija Erope - nisu u stanju kartr kako treba prodavati, a na stadionu debili imaju manjak standova za vodu obicnu ili imaju pola litra vodu i sipaju u casu, pa makar uzmi veliko pakovanje da ubrzasni vise zaradia, ovo je ispod amaterizma bilo
2. Generalni sponzor - katastrofa, vise tuzno nego smijesno
3.. Prelazni rok - slabiji smo, ali imamo boljeg trenera, tim itd, pa se kao i moze opravdati, radi ustede, vracanja dugova itd

Stvari koje ne mogu da se oproste Upravi:
1. Rad na generalnom sponzoru (trazimo puno, spustaj kriterij, pa i manje da uzmemo koliko god, u ovom trenutku je dobro.
2. Istok - zjapi prazan, sramota svih srsmota, da se ne micemo godinama sa mrtve tacke

Moje vidjenje rada Uprave, mozda neko ima vise informacija, pa da nisam upravo za navedeno (generalni i istok), ostalo je vidljivo da je lose.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 17 sep 2023, 13:42

elSaik je napisao/la:
17 sep 2023, 11:05
Prošlogodišnja tabela nakon 6. Kola:
1 Zrinjski 6 4 0 2 12

2 Široki Brijeg 6 3 2 1 11
3 Tuzla City 6 3 1 2 10

4 Borac 6 3 1 2 10
5 Sarajevo 6 3 1 2 10
6 Sloga Meridian 6 2 2 2 8
7 Igman 6 2 2 2 8
8 Željezničar 6 2 2 2 8
9 Velež 6 1 3 2 6
10 Sloboda 6 1 3 2 6
11 Posušje 6 1 2 3 5
12 Leotar 6 1 1 4

Dakle, nikakav veća kriza ni dubioza nego lani. Samo vidim da oni koji su tjerali i ranije i time u klub dovodili ljude koji su gurali klub u dubiozu, opet postaju glasni, jer su došli na svoje. Treba biti mozak pa ekstazu duševnu doživljavati kad ti klubu ne ide dobro. Bolest, ništa drugo.

Naredne četiri utakmice su ključ svega i nevjerovatno bitne, jer ako nakon njih otjeramo ove ljude koji su sad u klubu, opet ćemo za pet godina neka druga lica proklinjati što spominju dugove i što ne mozemo meda.

Fks je uložio MILIONE zadnjih godina i opet su i oni hladno mogli i morali izgubiti od GOŠK-a, dali golove na nafaku i GOŠK promašio u 90. 100% šansu. Ali zato smo mi katastrofa i treba sve tjerati, i najvulgarnije se vrijeđaju naši igrači, zato što smo mi koji jedva kraj sa krajem sastavljamo izgubili iako smo imali bolje prilike koje smo morali iskoristiti.

Neka je nama bog na pomoći sa ovakvim navijačima, dušmani nam ni ne trebaju, a imamo ih mnogo.
Famozni pitari su igrali na ruglu u Gabeli, a mi smo izgubili na svom stadionu. Isti ti pitari su glat uzeli Zrinjskog sinoć. Ali da ne dužim o njima.
Prošle sezone si nakon 7 kola imao 9 bodova, a od tih 7 kola si samo 1 kolo igrao protiv fenjeraša, kući x sa Leotarom.
2. kolo si uzeo Zrinjski jer su se preračunali da mogu i u Europi igrati, 3. si odigrao x sa Širokim kući, 4. te Velež unakazio 3:1, 5. si ti Tuzlu unakazio, 6. te Borac uzeo na zamjenskom, i 7. si odigro x sa pitarima.
Mi ove sezone imamo 9 bodova, a odigrali smo 3 tekme sa jačim ekipama, Velež, Tuzla, Borac, a igrao si protiv 3 fenjeraša i to Posušje, GOŠK, Igman. Tek nakon Sloge gdje ti niko ne garantuje da ćeš uzeti išta bodova, a koja je također fenjeraš ti ideš na 3 derbija, gdje su ti male šanse da ćeš ikog dobit.
Da ti Zrinjski dolazi i ponadao bih se, ali ti dolazi Široki, koji ove sezone barem za 30% jača ekipa.
Tako da da, itekako je veća kriza i dubioza nego lani, samo što valjda kontamo da smo i mi postali fenjeraš, pa nam je 6 mjesto uhar.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 sep 2023, 13:59

Znaci svi tuknu koji nemisle ko ti.Odo pustit tihomira da još vise tuknem.

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 17 sep 2023, 14:07

Sve to stoji i 100% si u pravu, samo je zalosno da i od toga nema niko sposobniji, odnosno da je spreman preuzeti klub. Mi od Misimovića nismo imali upravu koja je znala sama nešto zaraditi, dovesti sponzore u klub, dogovoriti nesto, nesto izmisliti...sto onaj napisa "uzimao od ljudi pare za desetogodisnje" pa jarane sto 20 godina prije toga niko to drugi nije napravio? Jel uzimao i da se sredi zapad, napravi parking i jos 1000 nekih stvari za sta je Amar govorio 'kome da se gradi stadion...'

Ali hajd prezvakana prica, poenta je da ovim tempom necemo nikad napredovat, a dok vratimo dugove otjerat ce se 10x i uprava i Basic i navijaci sa stadiona. Ne treba znat gledat u karte i grah da se to predvidi, jednostavno super prosječna nam je ekipa, koja igra pod vrlo visokim pritiskom u odnosu na Gošk napr koji dobije, izgubi, nije kraj svijeta...

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 17 sep 2023, 14:15

plavi033 je napisao/la:
17 sep 2023, 14:07
Sve to stoji i 100% si u pravu, samo je zalosno da i od toga nema niko sposobniji, odnosno da je spreman preuzeti klub. Mi od Misimovića nismo imali upravu koja je znala sama nešto zaraditi, dovesti sponzore u klub, dogovoriti nesto, nesto izmisliti...sto onaj napisa "uzimao od ljudi pare za desetogodisnje" pa jarane sto 20 godina prije toga niko to drugi nije napravio? Jel uzimao i da se sredi zapad, napravi parking i jos 1000 nekih stvari za sta je Amar govorio 'kome da se gradi stadion...'

Ali hajd prezvakana prica, poenta je da ovim tempom necemo nikad napredovat, a dok vratimo dugove otjerat ce se 10x i uprava i Basic i navijaci sa stadiona. Ne treba znat gledat u karte i grah da se to predvidi, jednostavno super prosječna nam je ekipa, koja igra pod vrlo visokim pritiskom u odnosu na Gošk napr koji dobije, izgubi, nije kraj svijeta...
Nije mislio na Senada, nego na jednog naseg navijaca. Koji bi bas tako preko raje sebe reklamirao kao da on kupuje karte, a marke ne bi dao.

Nama pare trebaju za pocetak neki sponzor, partner, investitora da bi bilo sta bolje krenulo.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 17 sep 2023, 14:43

Ovi su otisli par svjetlosnih godina, ne mislim samo na Sarajevo, a ti suti i trpi koliko hoces

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 17 sep 2023, 15:00

Iskacu "pitari"nakon poraza
Cuj ovog kaze svi znamo sta se desava?
JUG dao podrsku i dalje igracima i upravi
Ovaj drugi kaze pitari glat uzeli zrinjskog
Sta glat jebote jedva gol dali u 90 minuti
Ima li par polu sansi,Zrinja pogodio precku,na 0 0 Bilbija sutira glavom malo pored gola
Jesu uzeli ali nisu toliko jaki....

Viking1921
Kontakt:

Post Postao/la Viking1921 » 17 sep 2023, 15:07

Necu vise da repliciram ovim. U srijedu ocekujem al jabera i stilu pola sata. Nadam se da cemo uzeti 3 boda , moraju gristi sad poslije dva kiksa. Momak je rekao jug i stadion su pokazali da smo uz njih kako god da bude. A najvise bi volio kad bih mogao upoznati ove zeljovce iza nicka ovako da sjedemo i popricamo u brk o svemu sto nas je zatrefilo.

Volim te ZELJO!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 sep 2023, 15:14

Nama je Evropa ravna tituli, postoje tri ekipe koje su osjetno igrački jače od nas plus jedna ekipa koja će svakako biti među prva 4, a ni od njih nismo jači.

Dakle, treba biti realan i reći da je 9 bodova iz šest utakmica očekivano, ne kažem da je dobro ali očekivano jeste, makar meni. Ja razumijem da raju boli kad Goška dobije u 90+ na sred Grbavici ali tako je kako je, mi jednostavno nemamo ekipu da bi mogli reći da smo veliki favoriti protiv bilo koje ekipe u ovoj ligi.

Jesmo mi igrački jači od Goška, Zvijezde, Sloge, Posušja i Igmana, ali svaka ta ekipa ima par dobrih igrača i svaka ta ekipa ti može izbiti bodove ako ništa onda na energiju i želju. Pa yebote eto mi smo prošli Dinamo i šibali se sa Neftchijem na tu neku energiju, želju i volju uz kvalitet koji je generalno slabiji od te dvije ekipe. Zašto onda to ne bi protiv nas mogao uraditi bilo koji drugi klub u PL.

Sa druge strane treba reći da smo dva od tri poraza doživjeli u 90+, u te dvije utakmice smo po meni zaslužili minimalno dva boda, sa tim što smo Goška trebali dobiti jer recimo Krpić je fulao 100% šansu, a Coca je fulao 250% šansu koju je teže promašiti.

U ta dva poraza od četiri primljena gola tri smo poklonili. Sve u svemu nije to tako loše koliko pojedinci predstavljaju, odnosno nije loše kada sagledaš neke stvari od ulaganja u ekipu, kvaliteta ekipe do igre na terenu.

Bašić treba prestati sa izmišljanjem pozicija nekim igračima, Jašarevića vratiti na lijevog beka, Hareta na krilo, Drinu forsirati kao u21 igrača ili jednostavno dovesti nekog u21 pojačanje zbog kojeg nas neće boliti glava kad igra.

Pa nama su prošle sezone 2 od 3 najbolja igrača bili u21 igrači (Hodžić i Santos, okej Santos kao stranac al' je imao 21 godinu), a sada su nam u21 vjerovatno najgori igrači. Yebiga, to je ogromna greška sportskog segmenta i na to se trebalo misliti jer smo doveli 10 igrača a nijedan od njih nije u21, amaterizam čisti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 sep 2023, 15:58

Hvala sto ste dozvolili da me se zove Kenjcem.Mislim da nisam zaslužio pogotovo od mojih navijaca.Od sad samo stadion forum ostavljam mladzim i pametnijim.Svima zelim sve najbolje.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 17 sep 2023, 16:11

Dobar :mrgreen:
Pročepit će negdje.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 17 sep 2023, 16:43

Mi u iduce cetiri utakmice ako s ovakvom igrom uzmemo bod trebamo slaviti. Sloga, siroki, zrinjski i pitari ako se ne varam.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 sep 2023, 16:48

Alipasino je napisao/la:
17 sep 2023, 15:58
Hvala sto ste dozvolili da me se zove Kenjcem.Mislim da nisam zaslužio pogotovo od mojih navijaca.Od sad samo stadion forum ostavljam mladzim i pametnijim.Svima zelim sve najbolje.
Obrisano je. Izvini jer se nije odmah reagovalo!
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 17 sep 2023, 17:10

Ne znam kako se zamislja uloga SD, ali po meni bi on (ili neko uz njega) vikende trebao provoditi po "livadama" sirom Bosne i Hercegovine i pratiti nize lige, gledati djecu, sa jakim fizickim karakteristikama i brzinom, i sada ih dovoditi za male pare, rizikovati malo, pa kad ubodes jednog, isplate se i cetvorica koji su "fule". Ukljuciti nase bivse igrace, prijatelje kluba, ima nas na sve strane. Ocito da Tuce ima izazov odvojiti se od treninga, prve ekipe, i baciti se u potragu za mladim neafirmisanim igracima. Postaviti osnovne kriterije, i pratiti tu djecu pola godine, i dovoditi ih u klub, jer ocito je da kroz nas OP mi tesko dolazimo do U21 igraca. Ne vidim drugi nacin u ovom momentu.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 17 sep 2023, 18:52

Bašiću još jednom ako staviš Drlju, a napraviš izmjenu Ćosić a ubaciš Turaljanina, sekunde mi neće biti žao ako dobiješ otkaz. Jer biti dobar trener, što jesi, a budalama praviti nas svaku utakmicu, gdje svako živ vidi da Drljo je izgubljen slučaj, a izlaskom Ćosića mi totalno padamo energetski je čisto provociranje navijača.
Ok, razumijem ja da Ćosić nije još uvijek spreman za 90.minuta, ali pored oporavljenog Štilića i registrovanog Al Jabera, ubaciti onu protuhu je baš drsko prema navijačima koji kisnu 90.minuta, al' ne prestaju sa podrškom.
Amoah ako ubrzo ne počne igrati na svojoj poziciji, on će biti izgubljen slučaj garantovano. Psihički nije dobar nikako, uništit će ga ovo guranje na lijevu stranu.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 38 gostiju.