Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
Bit ce teško za Zeljezničar pravo. Mada bi ih moglo isčupat ta naša dupla ili naš kup, ako bi ispali iz kupa, a velike su šanse. Puno se pitaju Široki i Sarajevo tu, a ako bude borba između Željezničara i Sarajeva za Evropu prednost dajem Sarajevu.
Slobodo ti si moja ljubav, moja radost, sreća, moja bol...
Racunica je jasna,pobjednik derbija ide 100%,ako bude pobjednika
da ovo kolo prodje bez iznenadjenja

grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji
Željezničar je uništila prošla polusezona pod vodstvom Odovića, kukavička taktika (za BH ligu) i strašno loše odrađen prelazni rok. Na ruku ne ide ni težak raspored jer u rasponu od 10 dana ima utakmice protiv Slobode, Sarajeva i Zrinjskog. Sloboda bi pobjedom za vikend dosta pomogla sebi, ali i Željezničaru koji bi u slučaju pobjede nad Travnikom prestigao Široki. A onda bi i Željezničar mogao vratiti "uslugu" ako pobjedi Zrinjski na Grbavici te tako pogura sebe u evropu, a i Slobodu ka tituli. Dosta kombinacija, dosta mogućnosti, ali neko će na kraju sigurno izvisiti.TzXHc je napisao/la:Bit ce teško za Zeljezničar pravo. Mada bi ih moglo isčupat ta naša dupla ili naš kup, ako bi ispali iz kupa, a velike su šanse. Puno se pitaju Široki i Sarajevo tu, a ako bude borba između Željezničara i Sarajeva za Evropu prednost dajem Sarajevu.
SAMO JEDNU NEDJELJU DA TI GUŽVAM POSTELJU
Mislim da je Odović veći stručnjak od Mulalića. Opet kažem teško će plavima biti, ali imam osjećaj da će baš tako i biti do kraja tj. da će Sloboda pomoći Željezničaru, a ovi nama, ali naravno sve čisto pošteno.newborn je napisao/la:Željezničar je uništila prošla polusezona pod vodstvom Odovića, kukavička taktika (za BH ligu) i strašno loše odrađen prelazni rok. Na ruku ne ide ni težak raspored jer u rasponu od 10 dana ima utakmice protiv Slobode, Sarajeva i Zrinjskog. Sloboda bi pobjedom za vikend dosta pomogla sebi, ali i Željezničaru koji bi u slučaju pobjede nad Travnikom prestigao Široki. A onda bi i Željezničar mogao vratiti "uslugu" ako pobjedi Zrinjski na Grbavici te tako pogura sebe u evropu, a i Slobodu ka tituli. Dosta kombinacija, dosta mogućnosti, ali neko će na kraju sigurno izvisiti.TzXHc je napisao/la:Bit ce teško za Zeljezničar pravo. Mada bi ih moglo isčupat ta naša dupla ili naš kup, ako bi ispali iz kupa, a velike su šanse. Puno se pitaju Široki i Sarajevo tu, a ako bude borba između Željezničara i Sarajeva za Evropu prednost dajem Sarajevu.
Slobodo ti si moja ljubav, moja radost, sreća, moja bol...
Pa da. Prije svega pomažete sami sebi pobjedom isto kao i mi, eh sad što te pobjede i drugim odgovaraju, Bože moj takva je situacija.
SAMO JEDNU NEDJELJU DA TI GUŽVAM POSTELJU
-
narodniheroj
- Kontakt:
Moze li neko napisati jesu li odredjene sudije za predstojece kolo, ako jesu da nam postavi ko gdje sudi.
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
narodniheroj je napisao/la:Moze li neko napisati jesu li odredjene sudije za predstojece kolo, ako jesu da nam postavi ko gdje sudi.
Hvala unaprijed
http://www.nfsbih.ba/bih/vijest.php?id=11665
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
-
narodniheroj
- Kontakt:
wobly92 je napisao/la:narodniheroj je napisao/la:Moze li neko napisati jesu li odredjene sudije za predstojece kolo, ako jesu da nam postavi ko gdje sudi.
Hvala unaprijed
http://www.nfsbih.ba/bih/vijest.php?id=11665
Ne mogu vjerovati Valjic u Vitezu
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
narodniheroj je napisao/la:wobly92 je napisao/la:narodniheroj je napisao/la:Moze li neko napisati jesu li odredjene sudije za predstojece kolo, ako jesu da nam postavi ko gdje sudi.
Hvala unaprijed
http://www.nfsbih.ba/bih/vijest.php?id=11665Hvala drug
Ne mogu vjerovati Valjic u Vitezubice cirkusa tamo
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Da, tako se i radi. Ako vi osvojite kup i zavrsite medju top 3 onda ce 4. ekipa ici u Europu.TzXHc je napisao/la:Može li Željezničar kao 4. ići u Evropu ako bi neka od ekipa osvojila duplu krunu?
Stari jaraninarodniheroj je napisao/la:wobly92 je napisao/la:narodniheroj je napisao/la:Moze li neko napisati jesu li odredjene sudije za predstojece kolo, ako jesu da nam postavi ko gdje sudi.
Hvala unaprijed
http://www.nfsbih.ba/bih/vijest.php?id=11665Hvala drug
Ne mogu vjerovati Valjic u Vitezubice cirkusa tamo
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
4. ekipa u ligi onda ide 100%, doduse finalisti kupova su isli nekad prije u Europska takmicenja, sada se to promijenilo.slana_krv je napisao/la:Nisam siguran ali mislim da ide ekipa koja izbori finale kupa.Evolve je napisao/la::Ako osvajac kupa bude medju 3 ekipe u prvenstvu, onda ide 4 iz ligeTzXHc je napisao/la:Može li Željezničar kao 4. ići u Evropu ako bi neka od ekipa osvojila duplu krunu?
- badblueboylivno
- Kontakt:
Zanimljivo. Sviđa mi se, o prenošenju bodova nisam ni razmišljao jer me ti sistemi u ruksaću i košarci živciraju, ali ovdje bi možda bilo dobro, da se izbjegne standardna floskula o "puno utakmica s istim klubom će uništiti draž"Signore je napisao/la:
Svidja mi se i to, ponajvise zbog toga sto nisam razmisljao o tome da ce iz jednog entiteta ispadati vise klubova u odnosu na drugi. Dakle, za ulazak zajedno, a za opstanak odvojeno. I takodjer mi ni ova dodatna utakmica nije nesto mila da bi se samo izjednacio broj utakmica kuci i vani. Svugdje gdje je trokruzno nema te dodatne da se izjednaci nego se na osnovu uspjeha u dvokruznom sistemu odredjuje hoces li imati jednu viska kuci ili vani.
I sad jedan moj prijedlog na tvoj sistem. Ovo za opstanak neka ostane ovako, nebitno 7 ili 8 u trecem krugu, ali imam drugi prijedlog u ovom dijelu za prvaka.
Ici ce cetiri iz obje lige, pisat cu A i B, da se ne zapetljam. Prenosio bih bodove iz medjusobnih utakmica. Prva cetiri iz grupe A idu u taj play off i nose bodove koje su osvojili u medjusobnih susretima. Takodjer to cine i prva cetiri iz grupe B. Dalje. Klubovi iz grupe B igraju samo s klubovima iz grupe A po sistemu doma-vani. Na taj nacin svaki klub ima dodatnih 8 utakmica sto nam na kraju daje ukupno 30 kola. Taj sistem imamo u nekim rukometnim takmicenjima recimo.
Klubovi iz grupe A su vec u prvom dijelu u svojoj grupi odigrali medjusobne meceve i iz tih meceve broje bodove, a u dodatnom play offu imaju priliku skupiti dodatne protiv klubova iz grupe B. Tako ce u ukupnoj tablici play offa biti 14 kola u kojima su svi sa svima odigrali jednu utakmicu kuci i jednu vani.
Evo jedan primjer tog play offa. Rezultati i klubovi iz glave
Dodatna utakmica je bila samo da bude jednak broj utakmica doma i vani, da ne bude neparan broja na kraju i da bude više derbija. Dodatna bi bila: 1.FBIH vs 1.RS, 2. vs 2. itd.
Komplicirano je samo ako netko apriori želi to postaviti kao komplicirano. Nešto se mora uraditi, bilo bi šteta ne iskoristiti ovu promjenu u Premu, pa i smanjenje lige u RS-u, kao vodilju za promjene u drugom rangu natjecanja u BiH. Tuga je gledati ovo što sada imamo: nakon 20 kola su sigurni pa onda prodaju utakmice pa tako doma, gdje nemaju poraza, izgube od zadnjeg 0-3.PiromanBL je napisao/la: Po meni nema potrebe ovoliko komplikovati.
Kontam neki princip sa odvojenim ligama po 12 klubova, prva dva iz obje ekipe idu u ligu za PL, igraju medjusobno 6 utakmica, domace i gostujuce i prva 2 idu u PL, dok 2 zadnja ispadaju, i to je to.
Ili ono sto je Signore rekao sinoc, nije los princip
Što se tiče tvoje ideje, bila bi OK da nema dva problema:
1) ako se igra dvokružno, to je 22 kola, a to je premalo za klubove koji ne idu u ligu za prvaka - što bi oni radili nakon 22 kola?
2) ako je trokružno, to bi za četiri najbolja kluba bilo 39 utakmica (33+6). Previše i za premijerligaše.
Hayley <3
Bolje idi nakucavaj cijene svojimZukanovic je napisao/la:Zrinjski dobio nove slike : http://www.transfermarkt.com/hsk-zrinjs ... erein/6808
sada ide Mladost
Spavaj lijepo sunce moje
- PipiDugaCarapa
- Kontakt:
Pozdravi Ješića, poruči mu da nam nedostaje.Zukanovic je napisao/la:Zrinjski dobio nove slike : http://www.transfermarkt.com/hsk-zrinjs ... erein/6808
sada ide Mladost
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !
- PipiDugaCarapa
- Kontakt:
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !
Al' te ispostova
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.