Svejedno, osvajamo i ove godine, a Murinjo, pardon, Karlo će se ošinut' nogom u gujcu i otić' negdje drugo.suhi je napisao/la:@PEP Pa i prosle godine su se svi branili protiv bayerna ,al jupova taktika je bila konkretnija od guardioline i puno su bolje izgledali u LPa od ove sezone.
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
- Centre forward
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Pa to ti dodje samo razlika u taktici,odnosno guardiolino meljanje lopte do beskonacnosti i dovodi do prekimbinovanja na kraju,rekao bi da mu fali messi samo da zavrsava akcije .PEP je napisao/la:Branili,Arsenal ,juBe,barcelona,mozda BVb ,ovo ostalo je igralo jer nije znalo koliko smo jaki,Vo za jaupa se mogu sloziti bolje reci jednom rijecju efikasnija ,ali ni ovaj pepov bayern tu je negdje iako je meni licno drazi jupov atomski bayern.
Nisam ja rekao da ne osvajate,i dalje ste glavni favoriti,moja konstatacija je bila da ste u ligi dominantniji puno nego u LPa i to stoji i dalje,i da ste prosle godine takodjer bili dominantiniji,a ove vas tika taka malo ubija u tome.Centre forward je napisao/la: Svejedno, osvajamo i ove godine, a Murinjo, pardon, Karlo će se ošinut' nogom u gujcu i otić' negdje drugo.
A sto se tice carla,moze vala i odmah,ja jos zalim za Mouom ,mda dace mu pero jos jednu godinu da se oproba

Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
Ista ta taktika je bila na pročitana koliko god to neko htio priznati ili ne, pogotovo od strane Kloppa.suhi je napisao/la:@PEP Pa i prosle godine su se svi branili protiv bayerna ,al jupova taktika je bila konkretnija od guardioline i puno su bolje izgledali u LPa od ove sezone.
Ovako je sa Guardiolom došlo nešto novo, novi izazov i koliko god Bayernova igra ličila na Barceloninu, tačnije Guardiolinu, tika-taku, ovo je jedan sasvim novi sistem.
Da se ja ne pravim pametan, indžoj

Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Eno sad dvomeč sa Arsenalom presudio crveni karton.
(ovo znači zviždite/svirate kur...)
Oni nas neće napasti niti imaju snage za takvo nešto, pa makar 0:0 bilo i u 85-oj.
Njima je uspjeh i 0:0 protiv našeg Baje.
Ne treba rizikovati s tim rezultatom, jer poznavajući nas i kako nam voda u uši za čas uđe, ukoliko se ne riješi na vrijeme i onaj nepoželjni rezultat je moguć.
Imaćemo posjed, oni će se braniti, to je sigurno, ostaje nam pitanje razbijanja bunkera.
Pepu slušaj i ovako uradi, prelazimo u 4-1-3-2 sa Pizom i Mandžom u vrhu i demoliranje engleza je neminovnost.
Nojer - Rafa, Boa, Dante, Alaba - Lam - Rob, Kros, Rib - Pizo, Mandžo.

Oni nas neće napasti niti imaju snage za takvo nešto, pa makar 0:0 bilo i u 85-oj.
Njima je uspjeh i 0:0 protiv našeg Baje.

Ne treba rizikovati s tim rezultatom, jer poznavajući nas i kako nam voda u uši za čas uđe, ukoliko se ne riješi na vrijeme i onaj nepoželjni rezultat je moguć.
Imaćemo posjed, oni će se braniti, to je sigurno, ostaje nam pitanje razbijanja bunkera.
Pepu slušaj i ovako uradi, prelazimo u 4-1-3-2 sa Pizom i Mandžom u vrhu i demoliranje engleza je neminovnost.
Nojer - Rafa, Boa, Dante, Alaba - Lam - Rob, Kros, Rib - Pizo, Mandžo.

- anelbavarac
- Kontakt:
Igramo u srijedu, a ne sutra.PEP je napisao/la:Sutra se najverovatnije ocekuje 4~1~4~1
.......................Neuer........
......Rafinha......Boateng......Dante.......Alaba.....
.........................Lahm.........
...Robben........Kroos ............Gotze.........Ribery........
........................Mandzukic...........
Ko o cemu, mi o Bratstvu i Jedinstvu 
Poraz nam je dosao bas u pravi cas i nema nekih velikih razloga za kukanje i jadikovanje. Kazu "zao onog rekorda ili ovog", ali brate mili, ostavimo neke rekorde i za naredne sezone. Sta recimo da se desilo 'mi prekucali ligu bez poraza, dosli do 60 utakmica bez poraza i ne osvojimo LP' i odmah bi drugi govorili, majne te ekipe, dzaba vam to sve. Vako sad fino rastereceni svih okova ulazimo u tekmu, gdje svako ima nekih malih problema. Konacno da ulazimo u neku utakmicu sa malo neizvjesnosti. Neka malo, pozelio sam malo i toga
Slazem se sa vecinom da ce ovo biti Moyesova taktika

Moyes ce fino cekati da mi napadamo i onda ce iz dvije kontre (napravicemo 2 pogresna dodavanja na utakmici) pokusati dati gol u gostima. Ako mu to uspije, vinuce ga svi u nebesa. Ako ne prodje, pa dzebi ga, ionako je propala sezona, niko nece puno ni primjetiti.
Njima ce faliti neki igraci, nama ce poznati isto neki, ali siguran sam da ce nam ovi insan pokazati put do Lisboe

Poraz nam je dosao bas u pravi cas i nema nekih velikih razloga za kukanje i jadikovanje. Kazu "zao onog rekorda ili ovog", ali brate mili, ostavimo neke rekorde i za naredne sezone. Sta recimo da se desilo 'mi prekucali ligu bez poraza, dosli do 60 utakmica bez poraza i ne osvojimo LP' i odmah bi drugi govorili, majne te ekipe, dzaba vam to sve. Vako sad fino rastereceni svih okova ulazimo u tekmu, gdje svako ima nekih malih problema. Konacno da ulazimo u neku utakmicu sa malo neizvjesnosti. Neka malo, pozelio sam malo i toga

Slazem se sa vecinom da ce ovo biti Moyesova taktika

Moyes ce fino cekati da mi napadamo i onda ce iz dvije kontre (napravicemo 2 pogresna dodavanja na utakmici) pokusati dati gol u gostima. Ako mu to uspije, vinuce ga svi u nebesa. Ako ne prodje, pa dzebi ga, ionako je propala sezona, niko nece puno ni primjetiti.
Njima ce faliti neki igraci, nama ce poznati isto neki, ali siguran sam da ce nam ovi insan pokazati put do Lisboe

Sent from my Philips Smart TV.
Pep je momciluko sa pobjednickim mentalitetom, on u svaku utakmicu ulazi da u potpunosti nadigra protivnika.
To znaci posjed lopte svih 90 minuta, tokom kojeg se grade napadi i pokusava dotući protivnik.
Nazalost, kad Pep napada, igraci su postavljeni tako da su ranjivi na kontre.
Tako da pada u vodu prica da ce United napasti i da ce Pep uci strpljivo u utakmicu.
Ocekujem slicnu utakmicu kao u Engleskoj, samo je ovaj put na igracima da pruze bolju utakmicu.
Od Guardiole se sa ovakvom ekipom ne ocekuje nista manje nego dominacija, tako da, ako osvojimo, osvojit cemo gospodski.

To znaci posjed lopte svih 90 minuta, tokom kojeg se grade napadi i pokusava dotući protivnik.
Nazalost, kad Pep napada, igraci su postavljeni tako da su ranjivi na kontre.
Tako da pada u vodu prica da ce United napasti i da ce Pep uci strpljivo u utakmicu.
Ocekujem slicnu utakmicu kao u Engleskoj, samo je ovaj put na igracima da pruze bolju utakmicu.
Od Guardiole se sa ovakvom ekipom ne ocekuje nista manje nego dominacija, tako da, ako osvojimo, osvojit cemo gospodski.

Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
@ceze
Ma jasno je to meni,gledao sam bayern dosta puta ove sezone,za moj ukus malo previse sere s rotacijama,pogotovo na poziciji napadaca i zadnjeg veznog i u nekim utakmicama izgleda kao gora verzija barce sto se tice dodavanja,pretezno sto nema nekog izrazitog golgetera kakvog je imao u barci.
Ma jasno je to meni,gledao sam bayern dosta puta ove sezone,za moj ukus malo previse sere s rotacijama,pogotovo na poziciji napadaca i zadnjeg veznog i u nekim utakmicama izgleda kao gora verzija barce sto se tice dodavanja,pretezno sto nema nekog izrazitog golgetera kakvog je imao u barci.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
- farinelli123
- Kontakt:
Uzeleo sam se Milera na desnom krilu, mada to nije za ocekivati. Doduse, Miler je najbolji u otpozadnom odnosu sa Lamom, tad pruza najbolje partije.
Mada sto rece Klare, ona formacija sa Picarom, bi bila dobra. Ne pamtim losu partiju kad su on i Mandzukic igrali zajedno.
Mada sto rece Klare, ona formacija sa Picarom, bi bila dobra. Ne pamtim losu partiju kad su on i Mandzukic igrali zajedno.
•
- majestic24
- Kontakt:
Ponovo ste 100% sigurni da cete natrpati Uniteda i da idete dalje. Nije vam to dobro nikako. Mislim da jedan ili dva forumasa govore da treba igrati oprezno.
Prvo da komentarisem ovu sliku gdje su svi Unitedovi igraci na 30 m od svog gola... ako protivnicka ekipa napada sa 8-9 igraca,nema drugog rijesenja nego braniti se sa svim igracima. Koja budala ce postavljati obranu sa 6 igraca a protivnik ide u napad sa 9???
Druga stvar...cim je zavrsen prvi mec odmah sam pisao na nekoj temi da Bayernovci uopste nisu svjesni koliki ce im nedostatak biti sto nemaju barem jednog od onog dvojca (schweini,martinez) u sastavu.
Lahm jest brz,jest defender,ali on nije igrac koji moze sam pokrivati 30-40 metara ako United krene u kontru. Pusti ti Kroosa,Goetzea i ostale napadace...mogu oni trcati ali nemaju oni taj osjcaj za oduzeti loptu. Mogu samo popusiti kartona.
Trece...neko kaze "United mora napasti na AA"...logicno da ali u praksi to se nece desiti. Prvo,to bi bilo ravno samoubojstvu. Drugo,za to nema potrebe jer ce Bayern igrati kao na Old traffordu,vjerovatno jos i bolje jer ce tu biti Mandzukic umjesto MUlera. I da,za one koji kazu da Bayern netreba napadati-u krivu su...bayern nezna drugacije igrati.
Prvo da komentarisem ovu sliku gdje su svi Unitedovi igraci na 30 m od svog gola... ako protivnicka ekipa napada sa 8-9 igraca,nema drugog rijesenja nego braniti se sa svim igracima. Koja budala ce postavljati obranu sa 6 igraca a protivnik ide u napad sa 9???
Druga stvar...cim je zavrsen prvi mec odmah sam pisao na nekoj temi da Bayernovci uopste nisu svjesni koliki ce im nedostatak biti sto nemaju barem jednog od onog dvojca (schweini,martinez) u sastavu.
Lahm jest brz,jest defender,ali on nije igrac koji moze sam pokrivati 30-40 metara ako United krene u kontru. Pusti ti Kroosa,Goetzea i ostale napadace...mogu oni trcati ali nemaju oni taj osjcaj za oduzeti loptu. Mogu samo popusiti kartona.
Trece...neko kaze "United mora napasti na AA"...logicno da ali u praksi to se nece desiti. Prvo,to bi bilo ravno samoubojstvu. Drugo,za to nema potrebe jer ce Bayern igrati kao na Old traffordu,vjerovatno jos i bolje jer ce tu biti Mandzukic umjesto MUlera. I da,za one koji kazu da Bayern netreba napadati-u krivu su...bayern nezna drugacije igrati.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- anelbavarac
- Kontakt:
Bayern ce sigurno krenut jako ofanzivno od pocetka, jer sto prije "otkljucaju" gol Uniteda time bolje za nas, tada nase sanse za prolaz rastu dramaticno. Filozofija Guardiole i Bayerna je jasna, napadacki nogomet naravno.
Za ocekivat je da United parkira autobus ispred svog 16-terca, a na nasim igracima da je da to sto prije moguce probiju.
Unitedove sanse su kontre i prekidi, tako da bi se nasi morali pazit da ne prave bespotrebne faulove blizu naseg gola, jer moze se desit nesto slicno kao na OT.
Sto se tice sastava po mom misljenju zbog povreda i suspenzija, jedina eventualna dilema je Mandzo/Muller.
Za ocekivat je da United parkira autobus ispred svog 16-terca, a na nasim igracima da je da to sto prije moguce probiju.
Unitedove sanse su kontre i prekidi, tako da bi se nasi morali pazit da ne prave bespotrebne faulove blizu naseg gola, jer moze se desit nesto slicno kao na OT.
Sto se tice sastava po mom misljenju zbog povreda i suspenzija, jedina eventualna dilema je Mandzo/Muller.
[youtube][/youtube]
Kad je Ribery u elementu nema brige.
Sretan rođendan kingu Bilalu.

Kad je Ribery u elementu nema brige.
Sretan rođendan kingu Bilalu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pa opet je za sve kriv Moyes i njegov bunker.majestic24 je napisao/la:

Da se United otvorio ne bi ni Bayern napadao sa skoro svim igracima, logicno bi bilo da ce se u tom trenutku obratiti pozornost i na svoj gol.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
takodje ribac nas dragi biberi strena rodjendan sv najbolje i da ga u srijedu navece zabiberis sotona .
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
Kad imaš u ekipi veliki broj kvalitetnih veznjaka, onda je potrebno da ih rotiraš kako bi svi bili zadovoljni minutažom ali i svježi za naredne sustrete. Vidio si kako igrači reaguju kad nisu zadovoljni minutažom, čitaj Kroos.suhi je napisao/la:@ceze
U napadu Bayern ima samo jednog napadača (Pizzaro je ipak treći napadač, koliko god to čudno zvučalo) tako da je i tu potrebna neka rotacija.
Veliki broj utakmica je Bayern odigrao ove sezone (Bundesliga, Superkupovi, Kup, Liga prvaka, Svjetsko prvenstvno) a u isto vrijeme imao relativno puno problema sa povredama (Bastian, Ribery, Gotze, Thiago, Robben..), tako da je ta rotacija na neki način i opravdana.
Uz to, teško je očekivati da Bayern igra kvalitetno, dopadljivo za oko i da ima rezultate nakon 10 mjeseci koliko je Guardiola u klubu. Potrebno je ekipi da se u potpunosti navikne na njegov novi sistem, da im igraju sa određenom dozom rutine, što je skoro pa nemoguće za 10 mjeseci. I Guardioli je potrebno vremena da sve to uštima kako treba, da se navikne na skroz nove uslove i novu sredinu.
Najbolji primjer za to vrijeme i čekanje je upravo Jupp. Nije Bayern odmah zaigrao onako kako je igrao u njegovoj zadnjoj sezoni.
Imaš mali milion dobrih članaka na internetu o načinu na koji igra Bayern pod Guardiolom, kako je nadogradio neke stvari i kako zapravo izgleda tika taka u Bayernu i koliko se razlikuje od onoga kako je igrala Barcelona.
I sve ovo što vrijedi za Guardiolu, vrijedi i za Ancelotija, tako da nema potrebe da žališ za Mourinhom

Osim ove zadnje sa Augsburgomfarinelli123 je napisao/la: Mada sto rece Klare, ona formacija sa Picarom, bi bila dobra. Ne pamtim losu partiju kad su on i Mandzukic igrali zajedno.

- schweinsteiger
- Kontakt:
Nije uopste bilo do nas,bilo kojoj ekipi da neko postavi bunker,jedino sto mozes uraditi jeste kruziti s loptom i traziti neku gresku,ubacivati u sesnaesterac i to je to.Sta smo trebali raditi,davati njima loptu da se razmasu?bavaraccccc je napisao/la:Vrlo je vjerovatno da cemo proci Manchestera ali ono sto treba da brine jeste iskreno govoreci da pocinjemo sve vise izgledati kao Barca, mislim da se razumijemo mozemo mi kopirati igru seniora Zepca ako funkcionise ali vec mi pomalo na zivce ide taj fazon lazne devetke i izostavljanje napadaca sto je po meni apsurdno danas.
Kazem prilicno su velike sanse da prođemo engleze ali sta uraditi protiv npr. Reala koji je na dosta vecem nivou od engleza, ukoliko se ponovi onakva bezidejna igra nahebali smo,nadam se da je ovo samo jedan period losih igara i da ce Pep posloziti sve to malo drugacije...
Atletico trenutno mozda ima i najjaci kontranapad u Europi.Za razliku od prosle sezone,Simeone je tranziciju iz odbrane u napad doveo do savrsenstva,ali Real je u kupu pokazao u prvoj utakmici kako se protiv njih treba igrati.suhi je napisao/la:Atletiko doktorirao odbranu,cuj ne znaju igrati bunker
Tada je i Simeone pogrijesio sto je mislio da se moze nadigravati s Realom,da su mozda malo duze izdrzali da ne prime gol svasta bi bilo,ali ih je onaj Pepeov gol bas odmah dotukao.
Uopste nisu.Ne znam koliko si gledao prosle godine Bayern u LP,ali ni Arsenal,ni Juventus,ni Barca,a ni BvB se nisu branili.Najbolje se nekako sjecam meceva protiv Juventusa,jer je ono bas bila rovovska bitka i takticko nadmudrivanje svih 180 minuta,ali Juventus ni u jednom trenutku nije igrao bunker.suhi je napisao/la:@PEP Pa i prosle godine su se svi branili protiv bayerna ,al jupova taktika je bila konkretnija od guardioline i puno su bolje izgledali u LPa od ove sezone.
Bayern@heart je napisao/la:U subotu prvi put nakon skoro 2 godine nismo dali gol u jednoj utakmici BL zadnji put protiv Dumuza kad smo na Westfazenu izgubili 1:0 (penal robbena). Šteta i za taj rekord
![]()
Nadma se da će Pepun konačno malo vratiti u ekipu Juupovog sistema i da će se realizacija šansi poboljšati. U srijedu očekujem postavku sličnu koju je koristio Don Jupp pošto nam fali dosta veznih igrača dakle sistem 4-2-3-1 sa punim presingom i okomitim napadima bez nepotrebnog ulaženja u sredinu naših krilnih napadača,
Zapravo,nismo dali gol od utakmice s Mainzom kada je na AA bilo 0:0,a ta utakmica je bila 3 dana poslije utakmice protiv BvBa

Nadam se da ce ih Pep nabrijati za ovu utakmicu i da ce izaci spremni da ih pregaze.Mislim da je potrebno da ih bas pregazimo da se podigne samopouzdanje ekipi.
@gerdmuller ima li kakvih vijesti hoce li navijaci na AA napraviti kakav choreo?
#miasanmia
Laut „kicker“-Informationen hat der frischgebackene Meister ein Auge auf Mehdi Benatia vom Serie-A-Klub AS Rom geworfen. Der 26-Jährige spielt eine bärenstarke Saison, hat großen Anteil daran, dass die „Roma“ auf Tabellenplatz zwei steht. Zudem hat der Verteidiger bereits fünf Saisontore auf seinem Konto. Im Bayern-Kollektiv könnte Benatia den Platz von Daniel van Buyten einnehmen, dessen Vertrag am Saisonende ausläuft.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Saurman je napisao/la:Laut „kicker“-Informationen hat der frischgebackene Meister ein Auge auf Mehdi Benatia vom Serie-A-Klub AS Rom geworfen. Der 26-Jährige spielt eine bärenstarke Saison, hat großen Anteil daran, dass die „Roma“ auf Tabellenplatz zwei steht. Zudem hat der Verteidiger bereits fünf Saisontore auf seinem Konto. Im Bayern-Kollektiv könnte Benatia den Platz von Daniel van Buyten einnehmen, dessen Vertrag am Saisonende ausläuft.

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.