Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Rodju
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Rodju » 18 nov 2024, 13:22

Jednotavno je sve to.
Kirurg ne zida kuću, zidar ne pravi cipele, poljoprivrednik se ne bavi advokaturom, kozmetičarka ne nudi arhitektonska rješenja,
bibliotekar ne upravlja prekookeanskim brodom................................
Tako isto je i u nogometu. Čovjeku koji nije nikoga trenirao ne povjeriš nogometnu reprezentaciju jedne države, ma ko da je to.
Naša reprezentacija ima problem sa selektorima još od vremena Safeta Sušića u dijelu mandata nakon SP u Brazilu, pa preko dolaska Baždarevića i svih ostalih koji su se na tom radnom mjestu pojavili nakon njega. Namjerno kažem radnom mjestu i to izuzetno dobro plaćenom.
Karkateristika svih njih je veliki stepen neznanja vođenja jedne ekipe. Ne neznanja o nogometu, nego neznanja trenerskog posla.
Treba samo pogledati trenerske uspjehe ( ako ih je uopće bilo ) tih naših poznatih imena i sve će nam biti jasno, da u trenerskom poslu niti jedan
od njih se nije odlikovao nekom velikom kvalitetom, za razliku od njihovih igračkih karijera. Nije pravilo ukoliko si bio odličan nogometaš, a svi oni jesu, da ćeš biti i vrhunski trener. Petev, koliko ja znam, ništa posebno kao igrač, ali smo u vrijeme njega imali koliko-toliko neki sistem igre i nismo bili kanta za nabijanje.
Mi dok ne dovedemo dokazanog trenera i ne platimo ga, od našeg reprezentativnog nogometa neće biti ništa. Dakle, zatomiti u NSBIH moraju vlastiti ego, najaviti se Halilhodžiću i pokušati napraviti sa njim dogovor, koji bi uključio njegovu fiksnu platu, njegovu nagradu u slučaju plasmana na veliko takmičenje, dati mu odriješene ruke u pogledu odabira igrača, izbora pomoćnika, u pogledu rada, reda i discipline u ekipi, aktivacije centra u Zenici, zahvale starijim igračima, zabrane pristupa menadžera u vremenu priprema reprezentacije, itd, itd,.........
Džeko na presici daje izjave za koje ja ne mogu vjerovati da izlaze iz usta jednog vrhunskog profesionalca. Zanima me kako bi bilo da on iz svog džepa plaća nogometaše, koji ne daju nikakve rezultate, ne bore se, ne zalažu se, a pritom redovno provjeravaju je li onaj koji ih plaća izmirio svoje obaveze?

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2024, 13:23

baboedindzeko09 je napisao/la:
18 nov 2024, 13:15
Taj igrač Sassuola prvobitno nije bio ni pozvan jer je pozvan panj koji sjedi na tribinama JNA ali je menadžerski igrač kojeg klaun i neznalica gotivi jer se "trudi na treninzima" (a ustvari je dobio novce da ga zove i forsira).

Zaigrao je samo jer se dotični kloc povrijedio u međuvremenu.
Nije jedini....koga god vidis da se forisra ili uopste poziva a nema nikakve perpsektive znaj da je mendzerski. Evo necu da ispadne da pljujem po momku nakon jednog poluvrmena...ali koja je poenta pozivanja ovog Kulenovica u 26oj godina igra u fenejrasu?..eto mozda grijesim dusu, ali vjerovatno da se jos jednom proda i uzme kakvog kesa prije nego se vrati u nasu ligu

Ja bi prije pokuso sa nez Kulasinom lupam
=\_1921_/=

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 18 nov 2024, 13:25

killafrommanilla je napisao/la:
18 nov 2024, 13:21
TefalTava je napisao/la:
18 nov 2024, 13:17
ono kad si guzni haver sa selektorom pa branis neodbranjivo il da ti plati malu sa mlijekom :urnebes: :urnebes:
Ma kakvi, ovo mi je postala sprdancija jaka jer ovdje ima likova kojima je sevap vaditi mast malo :mrgreen:

Sutra bih ga zamijenio i za Keka i za Jakirovica i za svakog trenera tog kalibra, sutra znaci. Ali tesko je ljudima objasniti da te nece niko sad preuzeti, nije niko lud voditi ekipu gdje je najbolji igrac Edin Dzeko s 38 godina, gdje treba probati igrace pa ti onda yebu majku sto ih probas :mrgreen:
Ono kad se pravdaš ljudima koji ti pišu iste stvari kao ja dok se sa mnom pokušavaš sprdat i stvaraš takvu sliku ali samo u svojoj praznoj glavi :urnebes: :wave:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 18 nov 2024, 13:26

Kulenovic bolji igrac od Tabakovica
Haris u Lukinim godinama igro Madjarsku ligu u nekom lijevom klubu
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 18 nov 2024, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 18 nov 2024, 13:27

baboedindzeko09 je napisao/la:
Za kockara je pola foruma izmislilo ovaj posao, a kamoli svjetski stručnjak kakav je gospodin Vaha.

Ludost je staviti uopšte takvog stručnjaka u istu rečenicu sa ovim klaunom i neznalicom.
Niko ne sumnja u Vahino znanje, ali je zanimljivo da je imao X prilika da nas preuzme a nije. Najlakse je izgovor naci zasto nesto neces da uradis. Sergej nema iskustva kao trener ali je opet dosao da vodi reprezentaciju i kao sto sam kaze radi 24/7 da se repka vrati tamo gdje pripada. Mozda ce uspjeti, mozda nece ali je bar pokusao. Nazalost, Vahida izgleda nikada necemo docekati na klupi BiH nebitno koliko smo dobri ili losi. Steta jer je 100% najbolji trener iz BiH ikada i jedan od najboljih u historiji EX-Yu.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 18 nov 2024, 13:30

fanatik19 je napisao/la:
18 nov 2024, 13:25
TefalTava je napisao/la:
ono kad si guzni haver sa selektorom pa branis neodbranjivo il da ti plati malu sa mlijekom :urnebes: :urnebes:
Ma kakvi, ovo mi je postala sprdancija jaka jer ovdje ima likova kojima je sevap vaditi mast malo :mrgreen:

Sutra bih ga zamijenio i za Keka i za Jakirovica i za svakog trenera tog kalibra, sutra znaci. Ali tesko je ljudima objasniti da te nece niko sad preuzeti, nije niko lud voditi ekipu gdje je najbolji igrac Edin Dzeko s 38 godina, gdje treba probati igrace pa ti onda yebu majku sto ih probas :mrgreen:
Ono kad se pravdaš ljudima koji ti pišu iste stvari kao ja dok se sa mnom pokušavaš sprdat i stvaraš takvu sliku ali samo u svojoj praznoj glavi :urnebes: :wave:
Pa zato sto si ti jednostavno debil, koji jedno pise prije podne, drugo poslijepodne, a jos se zalis kako ne mozes spavati kao zbog reprezentacije, pa mi je to urnebes, kao patis jako zbog toga, a Velez si prestao gledati jer je tu "politika" a ovdje nijeeee :mrgreen:

Ko majke ti zavrsi papirologiju ovom Djakovcu debilu, je li isti lik sto je zavrsio Bazdaru ili su to dva lika :D
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 18 nov 2024, 13:36

18 nov 2024, 13:30
fanatik19 je napisao/la:

Pa zato sto si ti jednostavno debil, koji jedno pise prije podne, drugo poslijepodne, a jos se zalis kako ne mozes spavati kao zbog reprezentacije, pa mi je to urnebes, kao patis jako zbog toga, a Velez si prestao gledati jer je tu "politika" a ovdje nijeeee :mrgreen:

Ko majke ti zavrsi papirologiju ovom Djakovcu debilu, je li isti lik sto je zavrsio Bazdaru ili su to dva lika :D
Ma ćao papane mali došli smo do toga da se obistinilo sve što sam danima pisao i da su ljudi vidjeli kako sam za razliku od tebe navijač Veleža koji nije pušiqrac Barbarezov. Jednostavno je, reprezentacija mora biti iznad bilo kojeg kluba i svako ko imalo voli ovu državu bi mijenjao uspjeh kluba za uspjeh reprezentacije. Samim time sve manje pokušavam pratit Velež jer mi ne treba dupli stres a između Veleža i svoje zemlje naravno da biram ovo 2. Kao i svak iole normalan.
Ne da mi se ponavljat po 1001. Put i objašnjavat kako sa završavanjem papirologije niko osim Spahića nema veze i da on radi sve stvari po inzistiranju stručnog štaba koji je složiće se svak osim tebe naciljao kao "pojačanja" više loših negoli dobrih igrača i ovdje stavljam tačku a ti se slobodno nastavi blamirat.

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 18 nov 2024, 13:41

"Vi mislite da nismo dobro odigrali Ligu Nacija? Ja mislim da smo odigrali čak i više nego dobro."

Hahahaha, majstore, imali smo samo jedan remi, izgubili od Mađarske kod kuće, Njemci nas nakantali 7:0, jedva smo 4 pasa zaredom povezali svake tekme. Teško nama, ovaj sigurno neće otići sam.
Zadnja izmjena: denza, dana/u 18 nov 2024, 13:44, ukupno mijenjano 1 put.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 18 nov 2024, 13:43

boatenkk je napisao/la:
18 nov 2024, 13:12
japan je tad ponudio bolje uvjete! sve pomocnike dobio! igrao u svakom gradu u japanu i promoviso fudbal! kod nas bi mogo samo u dva grada igrati! vahi je to bitno!
Znaci Spanija otpada, ne trebaju ga zvati :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 18 nov 2024, 13:45

fanatik19 je napisao/la:
18 nov 2024, 13:36

Ma ćao papane mali došli smo do toga da se obistinilo sve što sam danima pisao i da su ljudi vidjeli kako sam za razliku od tebe navijač Veleža koji nije pušiqrac Barbarezov. Jednostavno je, reprezentacija mora biti iznad bilo kojeg kluba i svako ko imalo voli ovu državu bi mijenjao uspjeh kluba za uspjeh reprezentacije. Samim time sve manje pokušavam pratit Velež jer mi ne treba dupli stres a između Veleža i svoje zemlje naravno da biram ovo 2. Kao i svak iole normalan.
Ne da mi se ponavljat po 1001. Put i objašnjavat kako sa završavanjem papirologije niko osim Spahića nema veze i da on radi sve stvari po inzistiranju stručnog štaba koji je složiće se svak osim tebe naciljao kao "pojačanja" više loših negoli dobrih igrača i ovdje stavljam tačku a ti se slobodno nastavi blamirat.
navijac Veleza koji ne ide na utakmice zbog politike. A ovdje nema politike je l de, ovdje je Vico kao renomirani sportski radnik na celu Saveza, dok su Duric i Beus kao sportske legende na pozicijama potpredsjednika :mrgreen:

E hvala na objasnjenju, hvala znaci nasem strucnom stabu na celu sa gospodinom Barbarezom, sto je inzistirao i zaposlio ove sto rjesavaju papirologije, na dovodjenju Gigovica, Bazdara i Bajraktarevica u nadi da ce do 2028. dovesti jos takvih mladih igraca za buducnost, i sto zrtvuje rezultate da bi djeca stasala i sto pravi kult reprezentacije :bih: :bih: :bih:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 18 nov 2024, 13:48

denza je napisao/la:
18 nov 2024, 13:41
"Vi mislite da nismo dobro odigrali Ligu Nacija? Ja mislim da smo odigrali čak i više nego dobro."

Hahahaha, majstore, imali smo samo jedan remi, izgubili od Mađarske kod kuće, Njemci nas nakantali 7:0, jedva smo 4 pasa zaredom povezali svake tekme. Teško nama, ovaj sigurno neće otići sam.
Rekao je da smo odigrali iznad svojih mogućnosti. Nevjerovatna izjava, i nevjerovatna količina bahatosti i deluzije. Kako sad očekivati napredak od ovakvog lika?

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 18 nov 2024, 13:49

18 nov 2024, 13:45
fanatik19 je napisao/la:

navijac Veleza koji ne ide na utakmice zbog politike. A ovdje nema politike je l de, ovdje je Vico kao renomirani sportski radnik na celu Saveza, dok su Duric i Beus kao sportske legende na pozicijama potpredsjednika :mrgreen:

E hvala na objasnjenju, hvala znaci nasem strucnom stabu na celu sa gospodinom Barbarezom, sto je inzistirao i zaposlio ove sto rjesavaju papirologije, na dovodjenju Gigovica, Bazdara i Bajraktarevica u nadi da ce do 2028. dovesti jos takvih mladih igraca za buducnost, i sto zrtvuje rezultate da bi djeca stasala i sto pravi kult reprezentacije :bih: :bih: :bih:
Idem na utakmice Veleža da te ispravim za početak, ali nisam ovako zagrijan da pratim dešavanja, pojačanja, treninge i ostale gluposti jer 60% igrača ne zaslužuje da živi od fudbala za razliku od ovih momaka koji imaju kvalitet ali im nedostaje kvalitetan trener.
Uvjerio sam se da Senad Kevelj i mnogi ljudi oko Veleža nisu ništa veći prijatelji klubu nego Vico Beus i Čolpa našoj državi i samom fudbalu.
Kao što su inzistirali za tu trojicu, tako su isto doveli Katića, Šunjića, Burnića, Đakovca bez ikakve vizije šta nam oni zapravo (ne)donose i sad čekam da me citiraš opet uz preskakanje onoga najbitnijeg a to je odnos dobrih i loših koje dovode
Budi mi toplo pozdravljen
Zadnja izmjena: fanatik19, dana/u 18 nov 2024, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 18 nov 2024, 13:52

Vucevich je napisao/la:
18 nov 2024, 13:48
denza je napisao/la:
18 nov 2024, 13:41

Rekao je da smo odigrali iznad svojih mogućnosti. Nevjerovatna izjava, i nevjerovatna količina bahatosti i deluzije. Kako sad očekivati napredak od ovakvog lika?
Hahaha, koje su to mogućnosti onda? Sutra kad nas Holandjani nabiju 3:0, reći će da smo napredovali. Sam neće otići sigurno. Lova je dobra za ulog u pokeraške turnire nakon repke.

1981oldschool
Kontakt:

Post Postao/la 1981oldschool » 18 nov 2024, 13:53

fanatik19 je napisao/la:
fanatik19 je napisao/la:

Sta ćeš ti voliti picko jedna mala. Ne možeš porediti Velez i reprezentaciju kretenčino jadna. Ja sam izranjavan u ratu 3 puta i proveo cijelo vrijeme na prvoj liniji dok si ti misu u podrumu bio i volim sigurno svoju državu vise nego ti pickice , pa mi je opet Velez iznad reprezentacije i uvijek će biti. Sta ti imaš papcino jadna nekome nešto pričati **** li ti pokoljenje pickasto i glupo. Drago mi je sto ne pratiš vise Veleza jer to dovoljno govori o tebi, a hvala Bogu sto ne pratiš niti si ikad ni pratio. Ti si jedan jadnik koji kad prati samo pametuje nešto a u stvari glup da ne može gluplji biti, i samo odnemaze umjesto da pomaze. Ti se jedini ovde blamiraš pickice mala!
“Nije važno učestvovovati, važno je pobjediti.”
“Ako misliš pobjediti, ne smiješ izgubiti.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 18 nov 2024, 13:57

1981oldschool je napisao/la:
18 nov 2024, 13:53
fanatik19 je napisao/la:

Sta ćeš ti voliti picko jedna mala. Ne možeš porediti Velez i reprezentaciju kretenčino jadna. Ja sam izranjavan u ratu 3 puta i proveo cijelo vrijeme na prvoj liniji dok si ti misu u podrumu bio i volim sigurno svoju državu vise nego ti pickice , pa mi je opet Velez iznad reprezentacije i uvijek će biti. Sta ti imaš papcino jadna nekome nešto pričati **** li ti pokoljenje pickasto i glupo. Drago mi je sto ne pratiš vise Veleza jer to dovoljno govori o tebi, a hvala Bogu sto ne pratiš niti si ikad ni pratio. Ti si jedan jadnik koji kad prati samo pametuje nešto a u stvari glup da ne može gluplji biti, i samo odnemaze umjesto da pomaze. Ti se jedini ovde blamiraš pickice mala!
Ti si ranjen 3 puta ali na igrici jer da si ranjen u stvarnosti ovakvo nešto nikada ne bi napisao yebem ti se s materom klošaru mali i samo si jedan od onih koji bi sutra svoj voljeni klub za interes vlastiti prodao a kamoli državu sestru ti i majku yebem u pizdu

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 18 nov 2024, 13:58

Na stranu trenersko neznanje i sam fudbal...

Kad pod tvojim vodstvom reprezentacija dozivi najgori poraz u istoriji, ti imas u najmanju ruku moralnu odgovornost da barem ponudis ostavku. Sergej ne da to nije uradio, nego jos napada ljude sto ga uopste pitaju u vezi toga.

Ja ne znam stvarno ko to moze braniti. Pa odmaknite se malo od klupskog i lokal-patriotskog razmisljanja, sta vam je ljudi.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 18 nov 2024, 14:00

Kada neko ne zna posao, kako ce znati da mu je ekipa igrala dobro ili lose?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 18 nov 2024, 14:01

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
18 nov 2024, 13:58
Na stranu trenersko neznanje i sam fudbal...

Kad pod tvojim vodstvom reprezentacija dozivi najgori poraz u istoriji, ti imas u najmanju ruku moralnu odgovornost da barem ponudis ostavku. Sergej ne da to nije uradio, nego jos napada ljude sto ga uopste pitaju u vezi toga.

Ja ne znam stvarno ko to moze braniti. Pa odmaknite se malo od klupskog i lokal-patriotskog razmisljanja, sta vam je ljudi.
I da ponudi ostavku, ko ce doci umjesto njega? Neki polovnjak iz Srb ili Hr, ili jos gore neki Jugosloven
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

1981oldschool
Kontakt:

Post Postao/la 1981oldschool » 18 nov 2024, 14:02

fanatik19 je napisao/la:
18 nov 2024, 13:57
1981oldschool je napisao/la:
18 nov 2024, 13:53
fanatik19 je napisao/la:

Ti si ranjen 3 puta ali na igrici jer da si ranjen u stvarnosti ovakvo nešto nikada ne bi napisao yebem ti se s materom klošaru mali i samo si jedan od onih koji bi sutra svoj voljeni klub za interes vlastiti prodao a kamoli državu sestru ti i majku yebem u pizdu
**** ja tebi svu familiju i živu i mrtvu pickice mala! Sta ćeš ti **** jadnice mali! Hajmo se naci pa reci to sve u oci pickice!
“Nije važno učestvovovati, važno je pobjediti.”
“Ako misliš pobjediti, ne smiješ izgubiti.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 nov 2024, 14:04

SetoKaiba je napisao/la:
18 nov 2024, 10:22
Beduin je napisao/la:
18 nov 2024, 08:52
Kad se malo smire strasti i pomiris sa porazima i losim nastupima cinjenica je da je po prvi put u startu receno sta je cilj, a to nije opstanak u LN. Prvi put je receno kako rezultat u LN nije prioritet, nego skupljanje igraca i stvaranje ekipe za naredne cikluse. To se i dogodilo, ali nama k'o navijacima je to tesko prihvatiti, sto je i ocekivano.
Sa nekim iskusnijim i boljim selektorom bismo vjerovatno imali nesto zapazenije nastupe i daleko manje rotacija, ali vjerovatno i nesto drugaciji i manju bazu novih, mladjih igraca. Zaboravljamo svi ovdje koliko smo zelili promjene u igrackom kadru, koliko smo se zasitili Civica, Cimirota, losih nastupa Krunica i Pjanica od kojih se ocekivalo nesto vise, Visce, Kodre, Nalica i koga sve ne.
Vecinu ovih novih momaka smo sami mi prizeljkivali i kudili Misketa zasto ih ne dovede. Evo dovedeni se, i neka su.

Liga Nacija je gotova prica, baza igraca napravljena, vise nema opravdanja. Sad ocekujemo i samo se mozemo nadati da ce u narednim prijateljskim utakmicama naci protivnike po mjeri, poceti uigravati ono najbolje i da znamo kostur ekipe i prvih 11, a isto tako moliti Boga za zdravlje najboljih igraca i da vecina reprezentativaca ima dobru minutazu u klubovima jer samo tako imamo neke sanse.
Najveci gubitak je Anel A. Steta ako je to gotova prica, ali nekad treba i gov.no pojesti radi viseg cilja. Ako nista, ne smijemo i Dennisa ozgubiti radi ega selektora.
Je li ti stvarno vjeruješ da Barbarez ima kapacitet za ovo boldirano?
Pisem vec 2 dana da nemq taj kapacitet jer ama bas nista nije pokazao u svim ovim utakmicama i vec danas bih ga zamijenio nekim boljim i iskusnijim selektorom.
Ali je cinjenica da je dobio dugorocan ugovor sa dugorocnim planovima, a sam rezultat u LN nije dio tih planova i ugovora.
Ocito da je primarni cilj bio sakupljanje igraca.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denimen99 i 12 gostiju.