Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soko
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la soko » 29 maj 2015, 21:51

Rios je napisao/la:Moja zamisao ( ne znam za @Ajaxa i @sila14 ) sa Izetom u stastavu nije bila usmjerena na to da se radi za Dzeku niti ta klasicna pozicija deset.On bi djelovao kao poluspic neki koji bi prijetio iz drugog plana sutevima,brzim utrcavanjima u prostor te pomaganje Dzeki u defanzivnim zadatacima,tj. onemogucavanje lahkog iznosenja lopte njihovih stopera za sta je sposoban jer je pokretljiv igrac. Uz to se moze rotirati sa Viscom ( kojeg sam stavio na desno krilo ) ako ga ne bude islo najbolje,sto nam donosi odredjenu sirinu u toj utakmici.
Sto se tice Dzeke tu ce biti krila ( Lulic i Visca ) te Pjanic koji ce biti mozak nase igre i sto ce biti,vrlo vjerovatno,od presudnog znacaja za nas ( veza Pjanic-Dzeko ).Ne mozemo se bas u potpunosti osloniti za Dzeku,moramo imati jos neku opciju u napadu.
Ali to je samo moja zamisao,svakako da svako od nas ima neku ideju za koju smatra da je bolja i ucinkovitija :thumbup:
Tako nesto i ja mislim. Hajrovic se moze mjenjati sa Lulicem takodjer. Pucati sa svim strana na gol ostali nek kupe odbijenice. A vamo iza imati brze igrace da se cuvamo kontra napada. Mujdza, Vranjes, Spaha i Seo.
Zuka, i Ermin/Toni na klupu ovaj put, previse su spori.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 29 maj 2015, 21:51

Joj sta je skauta, trenera i strucnjaka na samo jednoj temi hahahha ja bi vas sve zaposlio u NS BiH kao neki strucni tim za savjetovanje selektora :D Jer ocito vi bolje znate sto pratite na you tube klipovima, novinama, streamovima i sta ja znam nego Bazdarevic koji je uzivo gledao i na utakmicama i na treningu sve te igrace, pa valjda covjek zna sta mu treba a sta ne, ja citam i ne vjerujem koliko plitkih razmisljanja.... :clap:
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 maj 2015, 22:02

Lulic bi mogao da bude kljucni igrac u ovom mecu protiv Izraela. ;)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 maj 2015, 22:06

Goalgetter je napisao/la:Lulic bi mogao da bude kljucni igrac u ovom mecu protiv Izraela. ;)
I u prvoj utakmici je bio kljucan. kuknjava :D
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 maj 2015, 22:06

Jadna nam je majka ako cemo zavisit od Lulica, zvani muha bez glave. :kafa:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 maj 2015, 22:07

Goalgetter je napisao/la:Lulic bi mogao da bude kljucni igrac u ovom mecu protiv Izraela. ;)
Avdija, tvornica kljuceva ''Carape''.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 maj 2015, 22:08

Sabinho je napisao/la:
I u prvoj utakmici je bio kljucan. kuknjava :D
kuknjava

Ostao nam je mnogo toga duzan nakon tog promasaja.

Nekako mi je poslije ove povrede kao preporodjen. Kao onaj Lulic sto je nekada derao u kvalifikacijama za EP2012. Ili Pjanic ili on, jedan mora da eksplodira. :salut:

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 29 maj 2015, 22:16

Pa nek neko opet laze da Mudonja ne zna podvalit dobru loptu :D Senad ce se nama revansirati za ovo vec 12.juna aBd :D

[youtube][/youtube]
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 maj 2015, 22:24

Ovakve zicere ni na terminima ne masim. E moj Lula. kuknjava

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 29 maj 2015, 22:28

haris92 je napisao/la:Pa nek neko opet laze da Mudonja ne zna podvalit dobru loptu :D Senad ce se nama revansirati za ovo vec 12.juna aBd :D

[youtube][/youtube]

A vala Harise mog'o si i ti ubacit :D kad si je vec poslo 2 metra od gola sta ti je falilo i to malo :lol:
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 maj 2015, 22:32

Evo izgleda i Mesa nastavio Papetov put tjeranja Salihovica iz repke :D . Fakat smijesni komentari. Meni je Salihovic drag igrac, ali 2 godine kuburi sa povredama i nema smisla ga pozivati jer ocigledno nije spreman. Poredjenje zasluga u repki izmedju Vede i Salihovica je vise nego smijesno. Vedo je u jednim kvalifikacijama vise uradio nego Salihovic u kompletnoj reprezentativnoj karijeri.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 maj 2015, 22:39

adriano_leite je napisao/la:Evo izgleda i Mesa nastavio Papetov put tjeranja Salihovica iz repke :D . Fakat smijesni komentari. Meni je Salihovic drag igrac, ali 2 godine kuburi sa povredama i nema smisla ga pozivati jer ocigledno nije spreman. Poredjenje zasluga u repki izmedju Vede i Salihovica je vise nego smijesno. Vedo je u jednim kvalifikacijama vise uradio nego Salihovic u kompletnoj reprezentativnoj karijeri.
Gluposti. Ali nasi ljudi znaju samo brojat golove. Sve ostalo je previse zahtjevno.

Barem mozete onda izbrojat onaj fantasticni gol protiv Turske koji nam je osigurao baraz.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 maj 2015, 22:45

Cartman je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Evo izgleda i Mesa nastavio Papetov put tjeranja Salihovica iz repke :D . Fakat smijesni komentari. Meni je Salihovic drag igrac, ali 2 godine kuburi sa povredama i nema smisla ga pozivati jer ocigledno nije spreman. Poredjenje zasluga u repki izmedju Vede i Salihovica je vise nego smijesno. Vedo je u jednim kvalifikacijama vise uradio nego Salihovic u kompletnoj reprezentativnoj karijeri.
Gluposti. Ali nasi ljudi znaju samo brojat golove. Sve ostalo je previse zahtjevno.
Na prste jedne ruke se mogu nabrojati dobri centarsutevi Salihovica u repki. Zabio je strasan gol protiv Turske, meni najljepsi ikada i svaka cast, ali blasfemija je reci da su po zaslugama i igrama u repki tu negdje. Salihovic u repki i onaj od prije par godina u Hoffenheimu nisu isti igraci. Naravno igrao je Salihovic i beka, poziciju koja je neprirodna pa i to ima uticaja na ne tako sjajne partije, ali ako ce mu se traziti mjesto u repki, to sigurno ne treba preko Vedadovih ledja. Da ga se ubaci umjesto Avdije, Stilica ili Susica ok, ali ne moze se na Vedu, jednog od igraca koji najvise ginu u drzavnom dresu.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 maj 2015, 22:49

Rios je napisao/la:Moja zamisao ( ne znam za @Ajaxa i @sila14 ) sa Izetom u stastavu nije bila usmjerena na to da se radi za Dzeku niti ta klasicna pozicija deset.On bi djelovao kao poluspic neki koji bi prijetio iz drugog plana sutevima,brzim utrcavanjima u prostor te pomaganje Dzeki u defanzivnim zadatacima,tj.
Rios je napisao/la:Ne mozemo se bas u potpunosti osloniti za Dzeku,moramo imati jos neku opciju u napadu.
soko je napisao/la:Tako nesto i ja mislim. Hajrovic se moze mjenjati sa Lulicem takodjer. Pucati sa svim strana na gol ostali nek kupe odbijenice. A vamo iza imati brze igrace da se cuvamo kontra napada. Mujdza, Vranjes, Spaha i Seo.
Zuka, i Ermin/Toni na klupu ovaj put, previse su spori.

Tako je.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 maj 2015, 22:54

Sejo nam je mnogo korisniji igrac u veznom redu od Susica, Stilica ili Hadzica. Iskusan, jak na lopti, dinamican, sta ces vise. U trokutu sa Pjanicem i Besicem idealan. Smatram uvijek da bek/krilo nije idealna pozicija za Seju, nego upravo u centrali. Protiv Egipta nije to ni na sta licilo (svakako cijeli tim je bio los), ali recimo protiv Slovacke i Njemacke u prijateljskim utakmicama, bio je sjajan, a i u Hoffenheimu je jednu/dvije sezone igrao na toj poziciji, i briljirao je.

Ukoliko sve uzmem i saberem, Hadzic je opravdano dobio poziv, standardan je u klubu, nije razocarao u zadnjim tekmama u reprezentaciji, i treba da se nalazi na spisku. Eh sada, da li je Tino morao upasti umjesto Salihovica, sumnjam iskreno, iza Tine je isto uzasna sezona, i mislim ipak da je on jos uvijek iza Seje.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 maj 2015, 22:57

Ja licno ne volim istrosene igrace ali ih postujem i malo mi je zao i Seje i Vede i slicnih. Da li se pocinje rasipati cuvena generacija Ibre Zukanovica...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 maj 2015, 22:57

Goalgetter je napisao/la:Sejo nam je mnogo korisniji igrac u veznom redu od Susica, Stilica ili Hadzica. Iskusan, jak na lopti, dinamican, sta ces vise. U trokutu sa Pjanicem i Besicem idealan. Smatram uvijek da bek/krilo nije idealna pozicija za Seju, nego upravo u centrali. Protiv Egipta nije to ni na sta licilo (svakako cijeli tim je bio los), ali recimo protiv Slovacke i Njemacke u prijateljskim utakmicama, bio je sjajan, a i u Hoffenheimu je jednu/dvije sezone igrao na toj poziciji, i briljirao je.

Ukoliko sve uzmem i saberem, Hadzic je opravdano dobio poziv, standardan je u klubu, nije razocarao u zadnjim tekmama u reprezentaciji, i treba da se nalazi na spisku. Eh sada, da li je Tino morao upasti umjesto Salihovica, sumnjam iskreno, iza Tine je isto uzasna sezona, i mislim ipak da je on jos uvijek iza Seje.
:thumbup: :thumbup:
I jos Vrancic ispao tako da ga je mogao komotno da pozove.
Zaboravio si dodati puno bolje asistencije ( snaga, tacnost dodavanja ) od nabrojanih igraca Seje kao i najbolje slobodne udarce, penale ( posebno ako znamo kako ih izvodi Dzeko, Pjanic ) - cudna odluka Mese mada ne mislim da je slucajna.

I nema nikakve veze Hadzic sa Salihovicem. Zna se ko je njegova konkurencija. Lulic, Visca i TSS. ( odnosno po meni je on uvijek vukao vise na krilo mada je dobar i u sredini terena - samo tamo ionako imamo previse igraca i bez njega ).

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 29 maj 2015, 23:06

Nije ovo Salihovic nikako zasluzio. Ako je se Mesa drzao nekih svojih principa po pitanju minutaze , onda je to mogao biti mnogo duzi spisak , od Besica do Ibisevica. Ovako ispadaju dvostruki arsini. Bespotrebno je ovo bilo , Sejo je 10 godina uz reprezentaciju i ovo nije zasluzio.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 29 maj 2015, 23:15

dokle je dosla promjena sportskog drzavljanstva vrancica, bijelica i milosevica?
hvala

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 29 maj 2015, 23:16

Interesantno je da Avdija i Ten Sven zadnje dvije utakmice uopste nisu bili u kadru Hajduka... Ali ipak poziv ne dolazi u pitanje ;) Ovo je po meni skandal kako je otjeran Sejad Salihovic,deset godina je igrao za repku sutio bio profesionalac,igrao na neprirodnimm pozicijama i sada se prije njega zovu igraci Hajduka i igrac za buducnost Stojan Vranjes . Koji je imao svojih deset minuta i vrlo lose odigrao tada na americkoj turneji ! Ali ipak znamo da se u nas pozivi ne dobijaju preko fudbalskog terena nego su druge stvari u pitanju :kafa:
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: haklamas, LeCoq i 31 gost.