FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

YaSSaL
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la YaSSaL » 24 apr 2013, 10:22

Lucryler je napisao/la:
YaSSaL je napisao/la:Nema govora da idemo u Finale...

Prolaz protiv Milana i PSG nam je samo zamazao oci, jer prva utakmica u Milanu i revans sa PSG-om su bile preslikane utakmice od sinoc. Samo je stvar sto Milan i PSG nisu bili Bayern, pa nismo tada razbijeni...

Ja sam se nadao da su to sve bile trenutne krize i padovi forme, ali sinoc se pokazalo da je nesto dublje u pitanju i da stvari u klubu ne stimaju. Na predsjednistvu i upravi je da analiziraju desavanja i poduzmu adekvatne korake za narednu sezonu, jer ako im sinoc Bayern nije otvorio oci i dosuo kap koja je prelila casu, onda smo u velikim problemima...
Ti si stvarno smjesan , jel ti stvarno mislis da iako barsa dadne tih 5 golova a pri tome Bayern ne postigne bar jedan ?
Bojim se jarane da ti mene nisi shvatio, i u tom slucaju nemoj da mi se obracas, a pogotovo s epitetima "smijesan"...

Procitaj ponovo, pa se onda javi...

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 24 apr 2013, 10:39

Svaka Kataloncima cast na muski podnesenom porazu.
Uvijek vas je krasila iskrenost i poslije gubitka citam sta igraci govore i poptuno su objektivni, niko sudije ne spominje kao faktor koji je odlucio.
Jedino vam ona mala Jesicca Alba treba po nosu dobit, nikakvo postovanje prema starijem.
Onakvi ciganski potezi su bili vecinom djelo Reala u El-Classicima, ocekivo bi to od Ramosa i Pepea ali od njega ne bi.

Inace Messi reko svom Ocu za vrijeme rucka da ne moze igrati.
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 24 apr 2013, 11:00

Meni nije bio nikako jasan Tito sinoć... brod tone, Yupp prvi radi izmjene a on samo stoji i blijedo gleda... ne sjećam se kad je bila prva izmjena ali mislim da se desila poprilično ''kasno'' da se išta promijeni u pristupu igri...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 24 apr 2013, 11:10

YaSSaL je napisao/la:
Lucryler je napisao/la:
YaSSaL je napisao/la:Nema govora da idemo u Finale...

Prolaz protiv Milana i PSG nam je samo zamazao oci, jer prva utakmica u Milanu i revans sa PSG-om su bile preslikane utakmice od sinoc. Samo je stvar sto Milan i PSG nisu bili Bayern, pa nismo tada razbijeni...

Ja sam se nadao da su to sve bile trenutne krize i padovi forme, ali sinoc se pokazalo da je nesto dublje u pitanju i da stvari u klubu ne stimaju. Na predsjednistvu i upravi je da analiziraju desavanja i poduzmu adekvatne korake za narednu sezonu, jer ako im sinoc Bayern nije otvorio oci i dosuo kap koja je prelila casu, onda smo u velikim problemima...
Ti si stvarno smjesan , jel ti stvarno mislis da iako barsa dadne tih 5 golova a pri tome Bayern ne postigne bar jedan ?
Bojim se jarane da ti mene nisi shvatio, i u tom slucaju nemoj da mi se obracas, a pogotovo s epitetima "smijesan"...

Procitaj ponovo, pa se onda javi...
ne zna covjek sta je ironija btw. sve sto si rekao @Yassal u ovom postu je "spot on" :!:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 24 apr 2013, 11:16

Barcelona went to Bayern four nothing

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 24 apr 2013, 11:28

ali ljudi moji sta se desava sa ovim sudjenjem,jel moze nekom ovo da bude jasno??Meni ne,bajern jeste ostecen za penal,ali dva neregularna gola a moze se raspravljati i o trecem zaista prevazilazi svaku mjeru . Cini mi se od kada su uveli dodatna dva suca da je jos gore sudjenje.Pike drzi sam odbranu a skupo placeni Song sjedi na klupi, Villa koji je i sa jednom nogom bolji napadac od Alexisa i Pedra takodje ulazi kada je to bilo potpuno bespotrebno .Nema igre nema zara,presinga ,konkertnih akcija u napadu . Sve se svodi na to da zadnji pas ode na Messia pa ovaj sta napravi ,dobro je. Totalni remont ekipe treba praviti na ljeto .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 24 apr 2013, 11:51

Kakve glupe izjave daje onaj Alveş!Vazda se pravda a najgori ove sezone.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 24 apr 2013, 12:06

Mancini je napisao/la:Kakve glupe izjave daje onaj Alveş!Vazda se pravda a najgori ove sezone.
možda se nećete složiti samnom ali meni je alves totalno beskoristan zadnje dvije sezone
.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 24 apr 2013, 12:19

catalonia je napisao/la:
Mancini je napisao/la:Kakve glupe izjave daje onaj Alveş!Vazda se pravda a najgori ove sezone.
možda se nećete složiti samnom ali meni je alves totalno beskoristan zadnje dvije sezone
nije daleko od istine, ima onaj jedan dribling koji zna svaki defanzivac na svijetu, pa ga stoga lako i citaju
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 24 apr 2013, 12:28

Ovo je definitivno najbolji dio večeri :)

[youtube][/youtube]
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 24 apr 2013, 12:35

Najsmjesnije je sto nakon svakog poraza se traze neki lijevi razlozi za isti, a rijetko ko kaze da ste imali jedva dva suta na gol od kojih je jedan zavrsio u autu i opet se zalite na neke neregularnosti, smijesno. Bayern je jednostavno razmontirao barcelonu, i odavno ih nisam jace gledao. Iako ste mogli da primijetite da sam sinoc bio na strani barcelone, jednostavno mi nije jasno kako mozete pravdati sinocnji poraz nekim diskutabilnim sudijskim odlukama.

Sent from my ratech77_ics2 using Tapatalk 2
naprijed rejal

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 apr 2013, 12:39

Sveti je napisao/la:Najsmjesnije je sto nakon svakog poraza se traze neki lijevi razlozi za isti, a rijetko ko kaze da ste imali jedva dva suta na gol od kojih je jedan zavrsio u autu i opet se zalite na neke neregularnosti, smijesno. Bayern je jednostavno razmontirao barcelonu, i odavno ih nisam jace gledao. Iako ste mogli da primijetite da sam sinoc bio na strani barcelone, jednostavno mi nije jasno kako mozete pravdati sinocnji poraz nekim diskutabilnim sudijskim odlukama.

Sent from my ratech77_ics2 using Tapatalk 2
Ma niko ne pravda poraz,on je zasluzen apsolutno.Mislim da nikad nismo bilo slozniji u necemu,a to je da je Bayo bio puno bolji i mocniji sinoc,zgazili su Barcu i zasluzeno idu u finale.

Gresaka je bilo na obje strane,to je cinjenica,ali kad se sve sabere i oduzme,ovo je neki realan omjer.

I stvarno jadna statistika.JEDAN sut u okvir gola i to Bartra cini mi se nakon ubacaja.
Zadnja izmjena: nidjo_barca, dana/u 24 apr 2013, 12:41, ukupno mijenjano 1 put.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Klare

Post Postao/la Klare » 24 apr 2013, 12:41

Ekipa je zasićena, godine igranja na nezamislivo viskokm nivou počinju da pritišću.

Može biti da se brzo regenerira, a taj period može i duže da traje.

Ako je bilo ikakve sumnje, ona više ne postoji. :arrow: Pike je sami vrh što se stopera tiče! :!:
Sigurnost, brzina, stamenost, skok, znanje s loptom, a ne sve to kad dodate i njegove liderske sposobnosti,
e onda znamo da je možda trenutno i najbolji što se te pozicije tiče.

Taljani smatraju da su ti njihovi stoperi i najjači,
a vidjeli smo šta su ti Kjelini, Bonući i Barzalji :roll: , apsolutno neobrazovani.

Ko je još sinoć potvrdio svoje :arrow: Iniesta, nemoguće mu je uzeti loptu,
doduše jeste Havi dobro kiris'o i Bogami dobro ga pričepio.

Mene je sinoć iznenadila, šokirala, neprepoznatljivo defanzivna igra Barce, pa tako nisu pošteno opucali prema golu,
a stvarno je činjenica da nisu mogli drugačije ni igrati,
jer da je to otvorenije bilo mogla se desiti sramota neviđena.

Spoznali su pravu snagu,
nisu imali apsolutno nikakvu šansu,
zastrašujuća je snaga Bayerna.

Respect igračima i navijačima Barce,
poraz se prihvata, ruka se boljem stišće, pokazane su odlične osobine,
a
što se ovog foruma tiče sigurno najuljudnija grupa. ;)

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 24 apr 2013, 12:48

rob do bagro je napisao/la:Nema sanse da vi prodzete pa jeste li vi normalni, nije Bayern- Milan niti PSg, imate 4:0 zaostatka, ako vam ga tako suknu jedan, morate dati 6 komada, znaci pomirite se da ste ispali.
postoji šansa npr desi se ovaj scenario :arrow:

u prvih 5 minuta da Neuer u svom kaznenom obori Messia i da se svira penal i Neuer crveni dobije i onda odmah u startu Barcelona ima igraca više i 1:0 i onda ce to ici mnogo jednostavnije i lakše :)

Naravno šanse su minamalne da se to desi al 11 na prema 11 stici zaostatak i zabiti 5 komada i ne primiti ni jedan eh to je vec po meni nemoguca misija.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 apr 2013, 12:48

Klare je napisao/la:Mene je sinoć iznenadila, šokirala, neprepoznatljivo defanzivna igra Barce, pa tako nisu pošteno opucali prema golu
Barca sinoc nije nista igrala.Ni defanzivu ni ofanzivu,kao da su zapeli u medjuprostoru :lol: I nije to prvi put ove sezone,ali je Bayern sinoc iskoristio sve slabosti Barce,dobro nagazio na gas i natrpao ih.

Eto sta ti znaci kad dobro pripremis ekipu i taktiku,a svoje zamisli znas prenijeti i na igrace.
Zadnja izmjena: nidjo_barca, dana/u 24 apr 2013, 12:50, ukupno mijenjano 1 put.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 apr 2013, 12:48

Ma ja sam sinoc poludio kada sam vidio Vilanovu i njegovu taktiku i prvu izmjenu u 82. minutu. :roll:

Messi je zayebo stvar rekavsi da je spreman a trebao je Cesc poceti ..
Na kraju je to i odlucilo.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 apr 2013, 12:54

Mislim da je sinocnja utakmica ona koja je upalila alarm.Odredjene promjene se moraju napraviti,to je svima jasno.Problem je sto Barca nema plan B.Istina,nije joj ni trebao jer je ova taktika fantasticno gurala,ali ove sezone sve mane su izasle na vidjelo.Braniti se ne znaju.

Uzmimo za primjer Bayern.Ekipa zna napadati i braniti se istom mjerom.Imaju plan B,taktike variraju u zavisnosti od utakmice manje-vise.Fizicki dominantni,u skoku isto tako,tranzicija iz odbrane u napad pa i obrnuto ako hocete,jer kad izgube loptu,ide strasan trk prema nazad ili eventualan presing.Bas mi se svidja kako su odigrali.

Sve je navedeno krasilo Barcu za vrijeme Guardiole.Jedino su u skok igri bili donji uvijek :mrgreen:

Barca je debelo procitana,mora se priznati.Protiv slabijih ekipa to jos ide bez problema,ali cim dodje neka sila,to je patnja.Milan,PSG,Real,Bayern sinoc,sve je to bilo mucno za gledati,barem meni.Pa svaki napad protivnika je neka sansa,to je nedopustivo.

Promjene se moraju desiti,to je vec jasno.Golman,stoper i napadac,to je ono sto je potrebno.Pod uslovom da budu 2 mocna igraca i kvalitetan golman.O promjeni trenera ne treba ni pricati,Tito ce ostati sigurno,ali se nadam da ce ovaj put odraditi svoj posao bolje i biti cvrsce ruke.Ovo je sve mlako i nisam vidio nimalo zara od njega,kao kod recimo Guardiole.

Blaugrana

Mes Que Un Club

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 24 apr 2013, 12:55

Klare je napisao/la: Ako je bilo ikakve sumnje, ona više ne postoji. :arrow: Pike je sami vrh što se stopera tiče! :!:
Sigurnost, brzina, stamenost, skok, znanje s loptom, a ne sve to kad dodate i njegove liderske sposobnosti,
e onda znamo da je možda trenutno i najbolji što se te pozicije tiče.

Taljani smatraju da su ti njihovi stoperi i najjači,
a vidjeli smo šta su ti Kjelini, Bonući i Barzalji :roll: , apsolutno neobrazovani.
Čuj dokazo. Prvi gol Bayerna, Pique van pozicije, ne uspijeva pokriti Mullera koji zabija gol. Prespora i preloša reakcija.
Drugi gol Bayerna, opet ostavio igrača koji je zabio gol - Gomeza.
Šansa Riberya kad nije htio dodati, Robben bez problema navukao Piquea, izbacio ga i omogućio Bayernu odličnu situaciju, samo što je Ribery bio sebičan.
Treći gol Bayerna, domaćin odigrao kontru, napadaju, a on se tek vraća sa centra da dođe na svoju poziciju. Međutim prekasno.
Šansa Mullera kad je izbacio Albu, ide sam prema golmanu, Pique mu uspijeva prići, međutim ovaj ga izbaci kao amatera i Valdes brani.
Četvrti gol Bayerna, Alaba bez problema pored Piquea dodao loptu Mulleru, čak štoviše, Pique nije stignuo ni nogu postaviti kako treba.
Skoro koštao svoju momčad još jednog gola. Postavio ruke tačno u putanju lopte, čisti penal koji nije dosuđen.
Da je sudac bio priseban, njegovo igranje rukom na startu utakmice je također trebao kazniti žutim kartonom a Bayernu dati slobodni udarac, ali nije ni to.

VIDEO: http://rutube.ru/video/66643424c92be3c1 ... 1dbd832ee/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gerard Pique - Was unable to provide the organization needed in the Blaugrana defense. He left Bartra isolated and was left with too much to do when defending set pieces and was out of position on both goals.
2012/2013

Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 apr 2013, 13:02

Ma nije procitana igra nego nema pressinga.
Vidjeli smo sta se desi Milanu kada je bio pressing kao pod Guardiolom.
A kada nema tog segmenta igre Barca je bar duplo slabija ekipa jer nemaju fizicki jake igrace koji se mogu braniti. ;)
Xavi, Iniesta i Busquets su takticki savrseni igraci i znaju se postavljati, ali djaba kad ce njih trojicu zajedno jedan Martinez poslati u bolnicu ako se malo jace zaleti.
Zato je sinoc trebao uci Song da se pomarise sa Javijem i ekipu dodatno ojaca i fizicki i defanzivno.
Druga stvar je sto protiv ovako jakih ekipa ispred Messija uvijek mora igrati jedan klasicni napadac, npr. Villa kao protiv Milaneza.

Na Campu bih ja to ovako postavio.

---------------------Valdes--------------------
---------Puyol------Pique-------Abidal----------
--------------------Busquets---------------------
------------Xavi---------------Iniesta------------
------Alves--------Messi----------Villa----------
-------------------Fabregas----------------------

Druge nema ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 24 apr 2013, 13:12

Eto sad i Villanova ****,do neki dan je bio super-mega-giga ekspert,**** ga.
Nadam se da ste konacno shvatili da nije sve World Class sto proizadje iz Barcine skole,i nadam se da ste shvatili da posjed lopte i dodavanja ustvari ne znace nista,jer Bayern vas je sinoc pojeo sa 37 % lopte u nogama.
Pitam se sta bi bilo da su imali barem 40. :mrgreen:
Nemojte ovo shvatit kao provokaciju (il mojte :mrgreen: ) ali mislim da je vrijeme da u Barci pocnu da drukcije razmisljaju,jer se ovom politikom opasno priblizavaju politici separatistima iz Baskije. :mrgreen:
Za koju godinu ce za Barcu igrati samo oni sa certifikatom La Masije. :D
Al eto za iducu godinu se najavljuju neka pojacanja,pa cemo vidjeti sta ce biti,mislim da vam je trener najneophodniji.
Ovo sto trenutno imate je goli racku,i to je istina bez obzira koliko vi gotivili druga Tita.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 4 gosta.