Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

BavaracZenica
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la BavaracZenica » 11 sep 2015, 23:36

Cestitke na bitnoj pobjedi bas radi mira u kuci, cini se da bi ova sezona trebala biti mirnija za sve navijace HSV-a za razliku od proslih :clap:
FC Bayern !!!!!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 sep 2015, 23:41

čestitke ameru i ledaru na pobjedi, na kraju je to moglo biti i ubjedljivije, no ko zna šta bi bilo da nije bilo onog poklona jantsckhea... ako hsv nastavi ovako i dalje gurati moglo bi se ove sezone osigurati opstanak bez puno strepnje, dobor ste ušli u sezonu... nemojte samo da vas zavara ova večerašnja utakmica i da bude neko veliko mjerilo jer mi smo trenutno u debeloj **** što se igre tiče ...
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 sep 2015, 14:44

Hunt stand Rede und Antwort, damit war er vielen seiner Teamkollegen voraus. Schon erstaunlich, wie die Verantwortlichen des Vereins die Haltung zahlreicher Profis tolerieren.

Keeper Jaroslav Drobny und Doppel-Torschütze Lasogga verweigerten auch diesmal wie gewohnt ihren Kommentar.

Der in Gladbach fehlende Emir Spahic handhabt es genauso. Und der HSV? Der goutiert all dies und lässt seine Profis gewähren. Ein in der Bundesliga einmaliges Verhalten.
http://www.mopo.de/hsv/-mehr-geht-nicht ... 92494.html

:tokralju: :tokralju:

Konacno je igracima doslo iz guzice u glavu...Nakon utakmice je jedino Hunt dao interviju medijma dok su ostali igraci to odbili, a Springer-ovci kao mala djeca vec pocela pijeniti, jer nemaju o cemu pisati.

Nadam se da klub na ovu provokaciju nece reagovati i da ce igraci i dalje nastaviti sa sutnjom pa nek crknu od muke.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 15 sep 2015, 12:30

„Aber über meinen Vertrag zu sprechen, ist überhaupt nicht notwendig“, erklärt der 49-Jährige. „So oft in der Vergangenheit wurde hier nach zwei, drei guten Spielen gesagt, dass Verträge verlängert werden müssen. Das brauchen wir jetzt nicht. Wir haben überhaupt keinen Druck.“
Svaka čast Bruni, ovo je još jedna šamarčina knäbelu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 sep 2015, 13:39

ledar je napisao/la:Svaka čast Bruni, ovo je još jedna šamarčina knäbelu.
Uredu ne volim ni ja ovu IDIOTSKU upravu ali si ga sada ti bas pretjerao...
Nadji mi i jedan citat7clanak gdje neko od uprave spominje produzenje ugovora Labbadiji. Cijela je prica krenula od Springer-ovaca koji kao sto sam napisao u svom prethodnom postu nemaju o cemu pisati pa vodjeni svojom mastom prave clanke u nadi da ce neko iz kluba reagovati.

Cist primjer toga je BILD koji svaki dan/noc u ponoc objavljuje nove clanke i gle cuda sinoc ni jednog clanka. Klub ih na kulturan nacin stavio na ignore i to ih boli, jer nemaju materijala i klikova, pa onda ih je muka natjerala da izmisljaju razne price.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 15 sep 2015, 16:11

@amer

Nije poanta u tome jesu li mu ponudili produženje nego u lekciji knäbelu i beiersdorferu kako se to radi, da se ne nudi nekome ugovor nakon dvije dobre utakmice kao što su to napravili sa Zinnbauerom, gdje smo nakon 13 kola na kontu imali pogodaka koliko i sada nakon 4. Inače je mogao npr. samo reći da o ugovoru nije bilo razgovora, ali on je htio malo spustiti onim papanima.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 sep 2015, 14:59

Tschüs, Joe. Heute um 14 Uhr wird Zinnbauer in St.Gallen offiziell als neuer Trainer vorgestellt #HSV @FCStGallen
Odlicno i po njega i po klub...Druga ekipa ima ove godine katastrofalne rezultate i siguran sam da ga ne bi otpustili, a ovako sada mogu pronaci kvalitetno rijesenje u nadi da ce novi trener iz druge ekipe izvuci maksimum.

Nadam se da MOPO nije upravu sa svojom tvrdnjom da bi Uysal trebao naslijediti Zinnbauera, jer mislim da je na toj poziciji konacno potrebno eksterno rijesenje.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 sep 2015, 15:04

Već sam rekao da bi mu bolje bilo da nije ponovo uzeo u23, rijetko kada ti povratci uspiju. Želim mu sreću tamo, a ostaje da se vidi ko će bit njegov nasljednik, za početak vjerojatno Uysal dok ne pronađu nekog drugog.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 sep 2015, 14:41

Nazalost na danasnjem treningu se povrijedio Ekdal i nece biti u sastavu za subotnju utakmicu...
Njega ce najvjerovatnije zamjeniti Kacar, dok ce Spahic biti spreman za utakmicu, tako da ce on igrati na stoperskoj poziciji pored Djouroua. Izgleda da njegova povreda nije bila toliko strasna kako su mediji prvobitno bili prenijeli.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 sep 2015, 12:00

Ekipa se zna, jedino pitanje je hoće li opet müller bit na desnom krilu ili Gregoritsch, pretpostavljam ovaj prvi. Često igramo petkom, ali sad kad je engleski tjedan igramo naravno u regularnom terminu i to sa gostovanjem u utorak. Lijepo su nam skrojili satnicu. Ima samo jedna gora kombinacija - da sad igramo u nedjelju, gostujemo u utorak i treću igramo u petak.

Kako god, biće ovo tjedan istine, da vidimo kolko vrijedi ova momčad.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 sep 2015, 12:17

Sutra sudi Stark, znači crvendać za Spahića.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 sep 2015, 15:35

Emirates will beim HSV für weitere Jahre verlängern
Odlican potez Hilke-a...Sto se tice tehnickog sponzora (Adidas - 8 godina) i sponzora (Fly Emirates - 9 godina) tu pokazujemo kontinuitet i dugogodisnju saradnju sa partnerima.

Naredne dvije utakmice ce pokazati je li ovo neki novi HSV o kojem prica Labbadija i Knäbel i HSV koji treba da sazrije tokom sezone, ili cemo opet gledati HSV iz prethodnih sezona kada su nakon jedne pobjede mislili da su nedodirljivi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 sep 2015, 16:39

Kada se sve sabere moze se reci zasluzena podijela bodova u Subotu protiv Frankfurta...
Mi smo bili bolji u prvom poluvremenu, dok je Eintracht bio nesto bolji u nastavku susreta tako da je na kraju remi najpravedniji rezultat. Sta bi bilo da smo u prvom poluvremenu iskoristili jednu od 100% prilika nikad necemo saznati, ali eto Labbadija zna da moramo popraviti realizaciju kako bi imali mirnu sezonu.

Sutra nas ocekuje veoma tezak susret protiv Ingolstadta i ostaje nam da vidimo hocemo li nastaviti sa ovim mini-pozitivnim nizom ili cemo se vratiti starim navikama.

Nasa prednost moze biti, sto je Ingolstadt na domacem terenu dosta losiji u odnosu na gostovanja, gdje vec imaju tri pobjede.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 22 sep 2015, 22:06

Pravim izmjenama došli smo do pobjede, Ingol je stradao svojim omiljenim rezultatom 0-1. Labbadia je pokazao da razumije igru, zna gdje škripi i povlači prave poteze. Volio bih i dalje vidjeti Diaza na terenu, to je kvaliteta više, prestali smo igrat hektično i dobili kombinatoriku u sredini.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 22 sep 2015, 22:29

Sve Bruno 'vaki, Bruno 'naki, a Bruno donosi bodove ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 22 sep 2015, 23:01

HSV hladno nize pobjede i bodovi se redaju, ova sezona ce ipak liciti na nesto !
FC Bayern !!!!!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 23 sep 2015, 12:18

kraljttbvb je napisao/la:Sve Bruno 'vaki, Bruno 'naki, a Bruno donosi bodove ;)
To si ti nešto pobrko, kod paulanera su bili Tak(y)i i Naki. ;) Inače, glavni junak utakmice je Drobo, čovjek radi čuda, ko što je radio Adler u drugoj Finkovoj sezoni.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 sep 2015, 13:42

Veoma bitna pobjeda sinoc...Nakon 6 kola imamo 10 bodova i jos nam nedostaje 30 bodova do opstanka. Svidja mi se zajednistvo u ekipi i kako igraci jedan drugog podrzavaju, a takodjer mi se svidijela i izjava Labbadije nakon jucerasnje utakmice:
"Ich bin sehr glücklich, dass wir hier heute gewonnen haben, da der FC Ingolstadt ein sehr starkes Spiel gemacht hat. Der Tabellenplatz ist für uns dabei unwichtig. Wenn wir jetzt wieder auf die Tabelle schauen, verfallen wir in alte Muster. Mich interessieren nur die 10 Punkte - und die sind geil!"

Ovom izjavom je kao prvo pokazao igracima da trebaju cvrsto ostati na zemlji i da do sada nisu nista postigli, a kao drugo usutio Springer-ovce i nije im dao dodatnog materijala za pisanje.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 sep 2015, 15:44

Veceras nas ocekuje utakmica protiv Schalke-a...
Schalke me ove godine igracki nije odusevio i ove cetiri utakmice su vise dobili na invidualni kvalitet. Vidjecemo kako ce Labbadija veceras postaviti ekipu i hoce li Schalke-u prepustiti loptu i onda visokim presinogm pokusati natjerati Schalke na greske i onda iz kontri i polukontri doci do prilika za postizanje gola.

Ja bih licno bio zadovoljan i jednim osvojenim bodom, ali nazalost mislim da ce presuditi invidualni kvalitet Schalke-a.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 sep 2015, 17:24

slika

Jedino sto mi se ne svidja je Holtby na poziciji lijevog krila, jer protekle sezone to je bio igrac manje na terenu...
Mislim da ovim Labbadija zeli pomoci Ostrzoleku jer je isti prethodnih utakmica sam drzao cijelu lijevu stranu, jer Ilicevic nije uopste pomagao u fazi odbrane.

Ova formacija je mac sa dvije ostrice jer ce Ekdal i Diaz morati sami iznijeti cijeli teret kada je odbrana i presjecanje napada Schalke-a u pitanju, kao i kreiranje prilika u napadu.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.