La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jan 2012, 01:15

xaviesta je napisao/la:Svaka i najmanja naznaka konstruktivne rasprave ovdje zavrzava pricom o sudijama. Jbg valjda je lakse razmisljati o teorijama zavjere nego o ozbiljnim stvarima.
Ko gubi ima pravo da se ljuti :mrgreen:
AllGunsBlazing je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la: Engleska liga je u silaznoj putanji od 2008.Uostalom to i rezultati pokazuju.Primera dvije od zadnje 3 titule prvaka Evrope i ove godine vjerovatno još jedna 8-)
Kakve to veze ima sa fizickim pristupom fudbalu???? :lol: :lol: :lol: Pa nit Stoke City igra u Ligi Prvaka, nit su sudije i kriterij sudjenja Engleski, te stvarno ne vidim zasto to spominjes. Nego kad smo vec to i spomenuli, dodaj da su te dvije titule zahvaljujuci ljudima u crnom. Vi ih mozete racunati kao titulama, ali one nisu zasluzene, sto znaci da su Englezi uspjesno parirali, jer da nisu sudije ne bi imale sta rijesavati.. Ove godine vjerovatno ako Barca osvoji i biti ce, sanse da Real isto osvoji su veoma male.
Ne kontam šta ti želiš da dokažeš.Priča je o tome koliko je španska liga jača od engleske i ti se onda pojaviš i ne dadneš nikakav argument osim Barca i Real,koji bi i u Premiershipu imali 100 bodova kao što imaju u Primeri.Dobro ne baš bukvalno 100,ali blizu su :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 11 jan 2012, 10:18

LBJ MVP je napisao/la:Ne kontam šta ti želiš da dokažeš.Priča je o tome koliko je španska liga jača od engleske
Nema se tu sta pricat ;)
Rođen s tobom da budem

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 jan 2012, 11:09

LBJ MVP je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:
DesimaL je napisao/la: Pa jedino problem prestavljaju real i barcelona 2 najbolja kluba na svijetu.Kada bi stavili barcelonu i real u englesku ligu ili neku drugu borba za 1 za mjesto bi bila barcelona ili real.Zato mnogi podcjenjuju spansku ligu koja je barem po meni najbolja liga.
Ti uvijek, i ne samo ti svi koji to spominjete, zaboravljate jedan bitan segment u igri Engleza. Prvo mislis da bi sudije cuvale igrace Reala i Barce od startova za koje bi u Spaniji dobili crvene kartone, ali u Engleskoj ne bi??? Drugo zar mislis da bi Barcelona i Real mogli kompletni zavrsiti sezonu od pocetka do kraja??? Zaboravljas isto tako da Englezi ne pauziraju, vec bas kad svi odmaraju oni najvise igraju. Zaboravljas kako se Pep zalio sto Barca mora igrati nekoliko utakmica u 2-3 sedmice, a Englezi to rade neprestano mjesec dva. Barca i Real bi bili isto kao i Arsenal, tj. imali bi isto toliko povreda jer vole drzati loptu u nogama, to Engleska liga ne dopusta.
I samo da kazem da niko ne osporava da se u Spaniji ne igra najljepsi nogomet, ali najbolji je ipak u Engleskoj.
Engleska liga je u silaznoj putanji od 2008.Uostalom to i rezultati pokazuju.Primera dvije od zadnje 3 titule prvaka Evrope i ove godine vjerovatno još jedna 8-)
Zahvaljujući Barceloni koja u zadnje 3 sezone skuplja veći dio bodova za Španiju , Real 6 godina nije mogao dalje od 1/8 CL , Valencie nema ni na mapi , Sevilla propala , Deportivo ispao u drugu ligu,Villareal dobija šamare od Dinama. Z , itd.

Jednostavno dok Real i Barca sve više jačaju drugi timovi sve više slabe a i nije čudo kad većinski dio od tv prava uzmu ova dva kluba.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 11 jan 2012, 11:24

I koja je razlika? U Španiji dominiraju Real i Barca, a u Engleskoj dva Mančestera...a ko im je treći:Tottenham...Staviću glavu na panj da bi treći iz Španije (Valencia) glat dobio trećeg u Engleskoj (Tottenham). ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 11 jan 2012, 11:34

raul-zakon je napisao/la:I koja je razlika? U Španiji dominiraju Real i Barca, a u Engleskoj dva Mančestera...a ko im je treći:Tottenham...Staviću glavu na panj da bi treći iz Španije (Valencia) glat dobio trećeg u Engleskoj (Tottenham). ;)
i Levante Chelsea i Osasuna Arsenala i Malaga Liverpoola :D
Rođen s tobom da budem

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 11 jan 2012, 11:37

Faraon iz Visokog je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la:I koja je razlika? U Španiji dominiraju Real i Barca, a u Engleskoj dva Mančestera...a ko im je treći:Tottenham...Staviću glavu na panj da bi treći iz Španije (Valencia) glat dobio trećeg u Engleskoj (Tottenham). ;)
Sve je to udure, al' haj mi objasni kako može liga kojom dominiraju timovi koji su ispali nakon grupne faze LP da bude najjača na svijetu? :mrgreen:
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

HALA MADRID !

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 11 jan 2012, 11:39

raul-zakon je napisao/la:
Sve je to udure, al' haj mi objasni kako može liga kojom dominiraju timovi koji su ispali nakon grupne faze LP da bude najjača na svijetu? :mrgreen:
Zato sto se jacina lige gleda po omjeru 20 klubova a ne 2 kluba
Rođen s tobom da budem

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 11 jan 2012, 11:58

Jeste, ali valjda onaj ko predvodi tu ligu, logično je i najbolji, a kada ti je u ligi ovakav United najbolji onda taj Premiership i nije toliko jak, zar ne?

HALA MADRID !

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jan 2012, 15:22

Saurman je napisao/la:
Zahvaljujući Barceloni koja u zadnje 3 sezone skuplja veći dio bodova za Španiju , Real 6 godina nije mogao dalje od 1/8 CL , Valencie nema ni na mapi , Sevilla propala , Deportivo ispao u drugu ligu,Villareal dobija šamare od Dinama. Z , itd.

Jednostavno dok Real i Barca sve više jačaju drugi timovi sve više slabe a i nije čudo kad većinski dio od tv prava uzmu ova dva kluba.
Ja mislim da je od 2004. u Španiji 5:2 Barca vs Real,a u Engleskoj 4:3 United vs Chelsea i onda kažete da je u Španiji dominacija 2 kluba :mrgreen: Situacija ista niko osim dvije ekipe ne može primirisat tituli.City je tračak nade,ali i oni će pasti pred Unitedom no jedino oni imaju šansu da učine da to ne bude liga jednog kluba(Uniteda)pošto je Chelsea očigledno sve slabiji.Druga je stvar marketing gdje je Premiership sigurno jači.
Odosmo previše u offtopic :mrgreen:
Za 7 dana još jedan Clasico koja uživancija :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 11 jan 2012, 15:27

Nema nikakve sumnje da je Premiership trenutno najkvalitetnija liga, dovoljno je samo pogledati atmosferu i posjetu na utakmicama. Naravno ogroman dobrinos tome imaju ruska i arapska nafta.
Don't hate what you don't understand.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jan 2012, 15:31

xaviesta je napisao/la:Nema nikakve sumnje da je Premiership trenutno najkvalitetnija liga, dovoljno je samo pogledati atmosferu i posjetu na utakmicama. Naravno ogroman dobrinos tome imaju ruska i arapska nafta.
Ako je do atmosfere i posjete Njemci su nedodirljivi 8-)

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 11 jan 2012, 15:35

Spanija 1 8-)

1. Španija 1.194,0
2. Engleska 1.103,0
3. Brazil 889,0
4. Portugal 886,0
5. Francuska 883,0
6. Njemačka 880,0
7. Italija 873,0
8. Argentina 840,0
9. Holandija 791,5
10. Čile 741,5
Visca el Barça ! Mes que un club !

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 11 jan 2012, 15:41

LBJ MVP je napisao/la: Ako je do atmosfere i posjete Njemci su nedodirljivi 8-)
Tacno. Bundesliga i Premiership su mi najodvratnije lige, ali kad pogledas utakmice nekih timova iz sredine tabele i vidis pune tribine ne mozes da im ne zavidis. U Spaniji vecina klubova napune tribine jedin kad im u goste dolaze Barcelona i Real.

Premiership jeste medijski napucan , dizu se neki klubovi poput Evertona, Newcastlea... lafo svako moze pobjediti svakoga, jes al' u *urcu vidjeli bi da igraju protiv Reala :D

Ipak mora se priznati da je za nijansu bolji od Primere, ne toliko kol'ko vecina misli, ali je ipak bolji :mrgreen:

DesimaL je napisao/la:Spanija 1 8-)

1. Španija 1.194,0
2. Engleska 1.103,0
3. Brazil 889,0
4. Portugal 886,0
5. Francuska 883,0

6. Njemačka 880,0
7. Italija 873,0
8. Argentina 840,0
9. Holandija 791,5
10. Čile 741,5
wtf?

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 jan 2012, 16:41

:? Sto da ne ?

Ne znam zasto podcenjujete Levante . Nisu slucajno na cetvrtom mjestu, toliko dugo , nisu slucajno pobjedili Madrida !! Gotovo svi su im davno predvidjeli veliki pad na tabeli a oni i dalje cetvrti .To ti je odlicno izbalansirana i poslozena ekipica na svim pozicijama . Spoj iskustva i mladosti (istina vise iskustva :mrgreen: ) tu ima nekih igraca koji u nekim jacim klubovima nisu dobili adekvatnu priliku,sada su je dobili u Levanteu i maximalno iskoristili .

Bas sad kada nije bilo Primere u ove dvije sedmice,pogledao sam par utakmicua EPL-a, i uvjerio u (ne)kvalitet slikanekih klubova. Mislim da je ista situacija kao u Primeri .
Imas 6-7 vrlo jakih klubova,onda slijede relativno dobre ekipe tipa Espaynol ili Everton , onda tamo od 12 pozicije slijede losi klubovi tipa Norwicha ili Racinga .

xaviesta @To je za proslu sezonu ,znas sam da je Portugal imao tri kluba u polufinalu EL,zato i toliki skok .

Sinoc dobra utakmica . Malaga itekako moze zaliti za propustenim , imali su na SB vodstvo od 2-0, kod rezultata 2-1 ona velika greska Sergia Sancheza, da nje nije bilo ko zna ...zatim sinoc greska Caballera i ako mu se ne moze previse zamjeriti obzirom da je po meni bio najbolji igrac Malage sinoc .

Svaka cast za Mirandes, sinoc ponovo najbolji igrac bio Pablo Infante ,sam je izborio i realizovao penal slika
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 jan 2012, 17:02

DesimaL je napisao/la:Spanija 1 8-)

1. Španija 1.194,0
2. Engleska 1.103,0
3. Brazil 889,0
4. Portugal 886,0
5. Francuska 883,0
6. Njemačka 880,0
7. Italija 873,0
8. Argentina 840,0
9. Holandija 791,5
10. Čile 741,5
:lol:

Ko još vjeruje ovim idiotima iz IFFHS-a.

Club World Ranking :

1. (1.) FC Barcelona España/4 332,0
2. (2.) Real Madrid CF España/4 316,0
3. (4.) CA Vélez Sarsfield Argentina/4 279,0
4. (3.) Manchester United FC England/4 267,0
5. (5.) FC do Porto Portugal/3 256,0
6. (7.) Manchester City FC England/4 245,0
7. (8.) FC Bayern München Deutschland/4 239,0
8. (12.) FC Internazionale Milano Italia/4 232,0
9. (6.) FC Schalke 04 Deutschland/4 231,0
10. (10.) Santos FC :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 11 jan 2012, 17:55

AllGunsBlazing je napisao/la: Ti uvijek, i ne samo ti svi koji to spominjete, zaboravljate jedan bitan segment u igri Engleza. Prvo mislis da bi sudije cuvale igrace Reala i Barce od startova za koje bi u Spaniji dobili crvene kartone, ali u Engleskoj ne bi??? Drugo zar mislis da bi Barcelona i Real mogli kompletni zavrsiti sezonu od pocetka do kraja??? Zaboravljas isto tako da Englezi ne pauziraju, vec bas kad svi odmaraju oni najvise igraju. Zaboravljas kako se Pep zalio sto Barca mora igrati nekoliko utakmica u 2-3 sedmice, a Englezi to rade neprestano mjesec dva. Barca i Real bi bili isto kao i Arsenal, tj. imali bi isto toliko povreda jer vole drzati loptu u nogama, to Engleska liga ne dopusta.
I samo da kazem da niko ne osporava da se u Spaniji ne igra najljepsi nogomet, ali najbolji je ipak u Engleskoj.
Pa to sudije ne moraju.
Ja koliko sam upucen ,2 igraca koja su nedavno iz spanske presli u englesku ligu i koji predstavljaju neki profil igraca iz spanske lige(brzina,tehnika,pas),trenutno rasturaju u engleskoj(silva i aguero).To jest cinjenica koja nije bas povezana direktno sa ovom raspravom,ali samo dokazuje to kako malen uticaj ima taj faktor-sudija.
A ovo za drzanje lopte-pa to nije doslovno da drze loptu u nogama igraci.Loptu drzi ekipa s jako velikim brojem pasova tako da vrlo rijetko dolazi do direktnih duela izmedju igraca,ako uopste dodje do njih.
Sretno zmajevi!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 jan 2012, 19:16

Hajd dobro dva igraca iz Spanije rasturaju u Engleskoj, jedan igrac iz Engleske ima vise od jednog gola u svakoj utakmici koju je odigrao u spanskoj ligi, tj. Ronaldo ima skoro isti odnos utakmica i golova za Real, ali to nije dokaz da je Engleska bolja.. Sto se drzanja lopte u nogama tice, pa nisam ni ja mislio doslovno..
@xaviesta Kakva konstruktivna rasprava??? Molim te samo mi odgovori, da li je sudija(Ovrebo i onaj kreten protiv Arsenala) svojim odlukama pomogao Barceloni da prodje klubove iz Engleske, tj. Chelsea i Arsenal???? Barcelona je prosla ne zato sto je bolje odigrala vec zato sto sudija nije dosudio prave odluke, mozemo mi pricati o svemu drugome, igracima trenerima, ali onaj ko je odlucio ove duele je sudija..
Celik!3,2,2.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 11 jan 2012, 19:36

AllGunsBlazing je napisao/la: @xaviesta Kakva konstruktivna rasprava??? Molim te samo mi odgovori, da li je sudija(Ovrebo i onaj kreten protiv Arsenala) svojim odlukama pomogao Barceloni da prodje klubove iz Engleske, tj. Chelsea i Arsenal???? Barcelona je prosla ne zato sto je bolje odigrala vec zato sto sudija nije dosudio prave odluke, mozemo mi pricati o svemu drugome, igracima trenerima, ali onaj ko je odlucio ove duele je sudija..
Ovrebo proguro Barcelonu, istina.

'ajmo ovako.
2005. - Collina priznaje neregularan pogodak Chelseau na Stamfordu i tim golom ovi idu dalje.
2008.- Sudija ne svira Barci ocigledan penal protiv Manchestera na Old Trafordu.
2010.-Sudija na Emiratesu ponisiti cist pogodak Messiju.

Na Camp Nou, Van Persie napravi krvnicki start na Messiju, dobije zuti karton :lol: Nakon toga udara Alvesa u lice opet nista, vrhunac svog bezobrazluka pokazuje nabijanjem lopte poslije zvizduka sudije i konacno dobije karton. Naravno hejterima je to nezasluzeno

Kao sto rekoh, lakse je izmisljati teorije zavjere nego se mozda zapitati zasto je Van Persie bio nervozan citavu utakmicu i zasto tako ozbiljan klub poput Arsenala nije uputio nijedan udarac ka golu za 90 minuta?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 jan 2012, 21:33

:lol: :lol: :lol: A hajmo ovako 2010 Abidal,Alves i Valdez hvataju igrace Arsenala za vrat, naravno ni jedan ne dobija cak ni zuti karton, a to je po svim pravilima crveni, odnosno tri crvena, znaci po greskama bi ovako nekako bilo: Barca ima 2:2 iz prvog susreta, i dva igraca manje u drugom, i sta mislis ko bi prosao dalje ??? :lol: :lol: :lol:
Sto se drugih stvari tice, nesto ne vjerujem da je Chelsea osvojio Ligu prvaka, ali naravno samo vi ''navijaci'' Barce mozete porediti kradju na Stamford Bridgeu i to sto je Collina uradio.. A ako cemo dalje u proslost zasto ne spomenes gol Eto'oa koji je postignut iz ofsajda za pobjedu Barce od 2:1 protiv Arsenala u finalu????
Celik!3,2,2.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 jan 2012, 21:37

I gol Campbella iz nepostojećeg faula Puyola nad Eboueom. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.