Nadam se da ćemo se dozvati, mada teško.
Prvo malo o utakmici:
- prvo poluvrijeme očaj u formaciji sa 6 igrača na svojoj polovici, bez preuzimanja ikakvog rizika nismo mogli očekivati ništa bolje. Pogotovo ako se uzme u obzir koja su 4 igrača na polovini protivnika. Očajna tranzicije. Mekić i Rustemović se dodaju na 40 metara od našeg gola a iza stoperi ne učestvuju u akciji. Dubinska lopta na Čosića koji se ne zna ponašati ako nema liniju pored sebe. Haračić je posebna priča- bez ikakvog učinka, bez ikakvog ičestvovanja u igri, bez ikakve kretnje u prostor. Drljo nema tehniku i svako guranje lopte u noge je kraj akcije. Ovčina očajan, bez i jednog ubacivanja iza leđa. Jašarević u prvom pol. Isto. Muftić nas je držao realni u igri do one greške. Svi nešto prigovaraju za prvi gol. Ali je teren bio loš i volje je bilo dy su izbacili loptu, a ne vratili njemu. I pored greške, i Rustemović i Dubačkić su imali šansu da spase tu šansu. Drugo poluvrijeme smo i pokušali bešto i onda prvi ulazak u 16 (treći prelazak centra) šansa i korner iz kojeg primamo gol. Ovaj vidić je strašan skok igrač. Izmjene su ubile smisao svaki, tako da i nismo kogli bolje.
Po igračima:
Muftić spašavao cijelo poluvrijeme, sukrivac za prvi gol
Ovčina- bez ikakvog smisla
Jašarević- solidno, ubacivao se, pozadi stizao zatvoriti
Dubačkić- slab, ali je to jasno bilo i na prvoj na Grbavici. Kasni sa reakcijama
Cocalić- nije mi jasno zašto neki govore da je bio loš?! On i Jašar drastično bolji od druge dvojice
Rustemović- spor,trom bez učinka, volje
Mekić- bez značajnijeg učinka danas
Čosić- jedan od najlošijih
Amoah- trudio se, kad je Štolić ušao mačlo proigrao.
Drljo- bez ikakve veze, jednostavno liš igrač
Haračić- igrač za zadnjih 5 minuta kad se ganja rezultat, ništa više od toga. Ubjedljivo najlošiji danas
Izmjene:
Gasal- smijurija
Alyson- pet puta bolji od Haračića, a bio loš
Štilić- jedini koji zna i pokušava nešto
Jaber- katastrofalna rješenja ponudio
Turanjanin- bez ikakvog učinka mrtav igrač
I za kraj Bašić:
Nadmudrio ga Jado Vlagodić, bez ikakvog odgovora na igru Sloge
Bez ikakvog automatizma, bez ijedne uigrane kombinacije. Veliko razočarenje. Ali, vraćam film, pa mi nismo odigrali prvo poluvrijeme dobro zadnjih 5,6 utakmica. Neke lude kombinacije i formacije su nekad urodile plodom, sad kad nam treba stabilnost mi je nemamo.jednostavno smo jedna od lošijih ekipa, a želimo da dominiramo. Trebamo se postaviti i pokušati na kontre ili šta ja znam, ali preveliko tumbanze je dovelo do ogromne konfuzije.
Ovo je moj doživljaj trebutnog stanja, i razumijem sve koji misle drugačije
-