FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
23%
2. Borbu za Evropu
82
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 164

Konzerva
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Konzerva » 20 sep 2023, 20:15

MrAmarOsim je napisao/la:
20 sep 2023, 20:11
Dakle, vratilo se 4.5 miliona duga, pitanje za gospodu iz UO, zašto nisu milion manje duga riješili, te pare dali da ostanu Santos i Hodžić, doveli još jednog veznog, pristojno krilo i još jednog štopera, evo ovaj Selimović. To ne bi trebalo iznositi više od milion maraka za godinu. Na kraju godine bi vrlo vjerovatno imao opet Europu, Santosa i Hodžića pod ugovorom i spremne za prodaju, te bi nam se taj milion duplo vratio.
Bekriću, ima li odgovornosti ili se bolje hladiti na Jadranu? Meni nije jasno koliko para taj Turanjanin mora davati klubu da ima minuta koliko ima.
BAŠIĆU, kredibiliteta nemaš više, nejma ga ni sekunde, NEJMA! Ovčina jadan treće kolo za redom drugu poziciju igra, pa nije momak najškolovaniji igrač na svijetu. Prošlo kolo Kosorić ispada ko iz tramvaja, ovo kolo Cocalić ispada ko iz tramvaja, ali nama je Drina najveći problem. Drljo ništa nije uradio ovo što je igrao, ulazi Gasal i igramo bunarenje na momka od 1.60 visine, pa i on opet ispada kriv. Bašiću, Ćosić nije 10ka, nije centralni vezni, nego BEK, i guranjem tog lika u vezu samo handriš još više navijače u mozak. Izjava ti je neprimjerena sekunde, vruća glava, nije vruća nego prazna Bašiću, nejma u njoj ništa. Mi u iduće 4 utakmice bilježimo sasvim sigurno 4 poraza, pa samo da pitam upravu koliko ćemo se zadovoljiti kada iz kupa ispadnemo u prvoj rundi, a nakon 10 kola budemo imali 9 bodova.
nejma ga ni sekunde, NEJMA!
kao sto NEMA J u NEjMA :D
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

stendardo
Kontakt:

Post Postao/la stendardo » 20 sep 2023, 20:16

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 20 sep 2023, 20:21

Konzerva je napisao/la:
20 sep 2023, 20:15
Dakle, vratilo se 4.5 miliona duga, pitanje za gospodu iz UO, zašto nisu milion manje duga riješili, te pare dali da ostanu Santos i Hodžić, doveli još jednog veznog, pristojno krilo i još jednog štopera, evo ovaj Selimović. To ne bi trebalo iznositi više od milion maraka za godinu. Na kraju godine bi vrlo vjerovatno imao opet Europu, Santosa i Hodžića pod ugovorom i spremne za prodaju, te bi nam se taj milion duplo vratio.
Bekriću, ima li odgovornosti ili se bolje hladiti na Jadranu? Meni nije jasno koliko para taj Turanjanin mora davati klubu da ima minuta koliko ima.
BAŠIĆU, kredibiliteta nemaš više, nejma ga ni sekunde, NEJMA! Ovčina jadan treće kolo za redom drugu poziciju igra, pa nije momak najškolovaniji igrač na svijetu. Prošlo kolo Kosorić ispada ko iz tramvaja, ovo kolo Cocalić ispada ko iz tramvaja, ali nama je Drina najveći problem. Drljo ništa nije uradio ovo što je igrao, ulazi Gasal i igramo bunarenje na momka od 1.60 visine, pa i on opet ispada kriv. Bašiću, Ćosić nije 10ka, nije centralni vezni, nego BEK, i guranjem tog lika u vezu samo handriš još više navijače u mozak. Izjava ti je neprimjerena sekunde, vruća glava, nije vruća nego prazna Bašiću, nejma u njoj ništa. Mi u iduće 4 utakmice bilježimo sasvim sigurno 4 poraza, pa samo da pitam upravu koliko ćemo se zadovoljiti kada iz kupa ispadnemo u prvoj rundi, a nakon 10 kola budemo imali 9 bodova.
Moram opravdati nick kolega ;)
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 20 sep 2023, 20:25

Ovo je sramotno više, užasno loše, znam samo da ne mogu svi biti krivi a da Bašić nije kriv.. Drastično se nešto mora mjenjati, jer ovo sada kako izgleda ne priliči najvećem klubu u državi.

Deladela1
Kontakt:

Post Postao/la Deladela1 » 20 sep 2023, 20:31

Konzerva je napisao/la:
20 sep 2023, 20:15
Koga bojkotujemo???
Nije Basic krivac
Uprava kompletna njih 60+ nisu u stanju naci pare i ovo dosad sto se skupilo su dobili jednu marku nisu donijeli klubu.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 20 sep 2023, 20:41

Nadam se da ćemo se dozvati, mada teško.
Prvo malo o utakmici:
- prvo poluvrijeme očaj u formaciji sa 6 igrača na svojoj polovici, bez preuzimanja ikakvog rizika nismo mogli očekivati ništa bolje. Pogotovo ako se uzme u obzir koja su 4 igrača na polovini protivnika. Očajna tranzicije. Mekić i Rustemović se dodaju na 40 metara od našeg gola a iza stoperi ne učestvuju u akciji. Dubinska lopta na Čosića koji se ne zna ponašati ako nema liniju pored sebe. Haračić je posebna priča- bez ikakvog učinka, bez ikakvog ičestvovanja u igri, bez ikakve kretnje u prostor. Drljo nema tehniku i svako guranje lopte u noge je kraj akcije. Ovčina očajan, bez i jednog ubacivanja iza leđa. Jašarević u prvom pol. Isto. Muftić nas je držao realni u igri do one greške. Svi nešto prigovaraju za prvi gol. Ali je teren bio loš i volje je bilo dy su izbacili loptu, a ne vratili njemu. I pored greške, i Rustemović i Dubačkić su imali šansu da spase tu šansu. Drugo poluvrijeme smo i pokušali bešto i onda prvi ulazak u 16 (treći prelazak centra) šansa i korner iz kojeg primamo gol. Ovaj vidić je strašan skok igrač. Izmjene su ubile smisao svaki, tako da i nismo kogli bolje.
Po igračima:
Muftić spašavao cijelo poluvrijeme, sukrivac za prvi gol
Ovčina- bez ikakvog smisla
Jašarević- solidno, ubacivao se, pozadi stizao zatvoriti
Dubačkić- slab, ali je to jasno bilo i na prvoj na Grbavici. Kasni sa reakcijama
Cocalić- nije mi jasno zašto neki govore da je bio loš?! On i Jašar drastično bolji od druge dvojice
Rustemović- spor,trom bez učinka, volje
Mekić- bez značajnijeg učinka danas
Čosić- jedan od najlošijih
Amoah- trudio se, kad je Štolić ušao mačlo proigrao.
Drljo- bez ikakve veze, jednostavno liš igrač
Haračić- igrač za zadnjih 5 minuta kad se ganja rezultat, ništa više od toga. Ubjedljivo najlošiji danas
Izmjene:
Gasal- smijurija
Alyson- pet puta bolji od Haračića, a bio loš
Štilić- jedini koji zna i pokušava nešto
Jaber- katastrofalna rješenja ponudio
Turanjanin- bez ikakvog učinka mrtav igrač
I za kraj Bašić:
Nadmudrio ga Jado Vlagodić, bez ikakvog odgovora na igru Sloge
Bez ikakvog automatizma, bez ijedne uigrane kombinacije. Veliko razočarenje. Ali, vraćam film, pa mi nismo odigrali prvo poluvrijeme dobro zadnjih 5,6 utakmica. Neke lude kombinacije i formacije su nekad urodile plodom, sad kad nam treba stabilnost mi je nemamo.jednostavno smo jedna od lošijih ekipa, a želimo da dominiramo. Trebamo se postaviti i pokušati na kontre ili šta ja znam, ali preveliko tumbanze je dovelo do ogromne konfuzije.
Ovo je moj doživljaj trebutnog stanja, i razumijem sve koji misle drugačije
-

JackReacher
Kontakt:

Post Postao/la JackReacher » 20 sep 2023, 20:45

Kakvi ste vi navijaci pravi onaj prosjecni Bosnjo, kad vam nesto ne valja odma tjeraj sve, da bogda ZELJEZNICAR sa ovakvim navijacima nikad nista ne osvojio kakav smo narod bolje nismo ni zasluzili
Hocete da tjerate Basica koji nas je donekle i vratio u svijet fudbala ( govorim o Evropi) a ustvari ne vidite kurcobolju igraca na terenu svaku utakmicu iz nepoznatih razloga
Da se ovako brinete generalno o stvarima u zivotu kao sto pisete ovde pa mi bi bili prva drzava u svijetu u svakom segmentu, FUJ
Jadni ste vi i puna podrska treneru !

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 20 sep 2023, 20:47

100% uprava moze tefericiti i gledati marku kluba 5 puta vise nego svoju ali da navijaca nije ni tu marku ne bi imali gledati. Tacno tako, uprava i jeste samo posmatrac toka novca, nista donijeto nije i ova konferencija od jucer je kao sto rekoh samo slamka spasa da se ne otjeraju jer kao pocinju infrastrukturne radove.

A ovi sto basica tjeraju, koga to mi trenutno u ovakvoj situaciji mozemo dovesti da promijeni nesto? Covjek nema materijal s kojim moze raditi a i on je umislio da ovi igraci mogu ispratiti vise od jedne taktike.

Nek se ovo izdesavalo, eto vam zrinjski, siroki.i sarajevo pa se vadite i dokazite da "mozete" samo se nadam i da "hocete".

A pitanje za upravu koja cita forum jeste, koliko godina procjenjuju da ce im trebati da vrate dug da bi klub po njihovom mogao fino funkcionisati? Zanima.me ista ta procjena samo ako izuzmemo da ne idemo u europu. Ako jos na to dodamo da drugi rastu ogromnom brzinom FINANSIJSKI, jel vi fakat mislite da i ako za 3 4 godije vratimo dug da csmo moci parirati konkurentima u ligi?

POCNITE RADITI ILI IDITE. NERAD STE ZAMASKIRALI EUROPOM KOJU JE SPORTSKI SEGMENT DONIO I SAD SVE DOLAZI NA NAPLATU. JADNO IZGLEDAMO, ULICA NAM KLUB VODI.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 20 sep 2023, 20:57

Najjaci termin presice, vjerovatno pod pretpostavkom za razvoj dogadjaja danasnjih pa tako i ovih u skorijoj buducnosti, prica o dugovima i gradnja tribine. Ekipa se mora pojacat da izbori opstanak lagano oni o tribini.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 20 sep 2023, 21:02

kupite se!
Zadnja izmjena: mamonelafo, dana/u 26 nov 2023, 17:54, ukupno mijenjano 1 put.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 20 sep 2023, 21:10

Termin pressice je bio jer je bio rođendan kluba. Ali koga ovdje briga za klub. Invalidi, debili, ****, lopovi, lazovi, prevaranti, stoka... Samo neki od izraza koji se koriste ovdje za opis, pazi sad, ljudi koji su klub spasili od gašenja, pa makar to bilo i novcem od navijača i iz budžeta, te trenera i igrača, ma kakvi god da su, su igrači našeg kluba. Da ne govorim o odnosu prema Bekriću koji je poslijeratna legenda kluba.

Imaju li navodni navijači Želje dostojanstva? Ne bi se reklo.

Nikakve razlike nema između ovih ovakvih "Željovaca" koji ovdje ovako pišu i onih navijača drugih klubova koji onanišu po temi premijer liga. I jedni i drugi su jedva dočekali Željin poraz da bi istovarali svoje frustracije.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 20 sep 2023, 21:21

Vadiona u Mostaru.
Mulalić
Musić Drina Kosorić Šehić
Biber Turanjanin
Drljo Al Jaber Gasal
Alyson

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 sep 2023, 21:26

Sad je jasno da je vrag odnio šalu i da se krivica mora adresirati ljudima koji su odgovorni za ovaj katastrofalni start odnosno prelazni rok.

Jedini koji nisu krivi su Nermin Bašić i Samir Bekrić. Svako ko njima pokušava bilo šta adresirati, debelo griješi.

Stvari su veoma jasne, Uprava je jedini krivac za ovu situaciju u kojoj se nalazimo. Limitirali su zarade igrača toliko da jednostavno nismo uspjeli dovesti ni približan kvalitet koji nam je potreban.

Na kraju smo završili sa igračima koji nisu ni za federalnu ligu i sa jednim rekreativcem (Alison).

Mnogo dobrih igrača smo propustili jer je zapelo u bukvalno par hiljada eura, kao recimo Mujan, koji bi kod nas igrao i za manje para nego ih ima u Budućnosti, ali Uprava ni to nije htjela dati. Zbog sličnog pregovaračkog stava smo izgubili i Dadu Sadikovića, itd.

Ni u ludilu se ne smije desiti da Nermin Bašić nastrada zbog ovoga, on je zavaljen kao malo ko.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 20 sep 2023, 21:59

Cosic ne bi bio pojacanje Gorazdu a ne Zelji.Cisto da se ne zaboravi u silnom prozivanju ostalih polovnjaka.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 20 sep 2023, 22:07

Meni je najjaci dolazak Alisona i predstavljanja njega kao velikog pojačanja i jedva cekanje njegovog nastupa samo zato jer dolazi iz drzave i igra istu poziciju kao i jedan od nasih najboljih igraca iz prosle sezone koji je otisao besplatno :damn:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 20 sep 2023, 22:07

Oj živote šta sam ti skrivio, pa svaka 3.dana prvo gledam Mančester, pa Želju..evo danas obrnuto.
Ovo je previše antifudbala za mene

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 20 sep 2023, 22:19

dubioza144 je napisao/la:
20 sep 2023, 22:07
Meni je najjaci dolazak Alisona i predstavljanja njega kao velikog pojačanja i jedva cekanje njegovog nastupa samo zato jer dolazi iz drzave i igra istu poziciju kao i jedan od nasih najboljih igraca iz prosle sezone koji je otisao besplatno :damn:
Ma raja konta Brazilac i evo ga, novi Santos. I sad ga prizivaju i hvale na FB i Instagramu. Neshvatljivo. Jos ga Nermin na spica stavi, pa gadja njega i Gasala centarsutevima, a da se jedan na drugog popenju nizi su od onog Vidica :mrgreen: To je i dobro, kad se sjetim sta se sve za Stilu pisalo. Star, spor, ne moze, ne trci, 10 minuta mu dati, nek se oprosti... covjek udje i u 3 dodira s loptom vise uradi nego cijela ekipa u zadnjih 5 tekmi.
1921

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 20 sep 2023, 22:34

Samo su neznalice ocekivale drugaciji ishod od ovog.
Uprava i Bekric ako ovako nastave ce dohakati Basicu.

Jel realno da akcije nismo stvorili, Stila za 99% igraca izmislio fudbal. Cak i u ovim godinama.

Sramoti nigdje kraja.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 20 sep 2023, 22:36

Ja se stvarno nadam da se to neće desiti, ali ako se desi pa se Štila penzioniše na kraju sezone, ja se fakat bojim šta da mi nećemo moći ništa igrati ubuduće.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 20 sep 2023, 22:38

Virtu4l je napisao/la:
20 sep 2023, 21:26
Sad je jasno da je vrag odnio šalu i da se krivica mora adresirati ljudima koji su odgovorni za ovaj katastrofalni start odnosno prelazni rok.

Jedini koji nisu krivi su Nermin Bašić i Samir Bekrić. Svako ko njima pokušava bilo šta adresirati, debelo griješi.

Stvari su veoma jasne, Uprava je jedini krivac za ovu situaciju u kojoj se nalazimo. Limitirali su zarade igrača toliko da jednostavno nismo uspjeli dovesti ni približan kvalitet koji nam je potreban.

Na kraju smo završili sa igračima koji nisu ni za federalnu ligu i sa jednim rekreativcem (Alison).

Mnogo dobrih igrača smo propustili jer je zapelo u bukvalno par hiljada eura, kao recimo Mujan, koji bi kod nas igrao i za manje para nego ih ima u Budućnosti, ali Uprava ni to nije htjela dati. Zbog sličnog pregovaračkog stava smo izgubili i Dadu Sadikovića, itd.

Ni u ludilu se ne smije desiti da Nermin Bašić nastrada zbog ovoga, on je zavaljen kao malo ko.
Da fali kvaliteta ptice na grani znaju, ali ne smije to biti izgovor za sve. Slabija ekipa se nosila sa Neftchijem, izbacila Dinama, oducila Borac od fudbala. Mozda ne puno slabija, ali igracki jaca sigurno nije bila od trenutne, jer tad nisi imao Stilica, Al Jabera, ovog novog stopera, dosta je bilo povrijedjenih igraca... a kakvi su nam tek protivnici tad bili, a kakvi sad?

Za Europu ce ljudi reci naboj, premije, pun stadion, ali ni to ne objasnjava Borac. Ne govorim da se morala dobiti ili remizirati svaka, ali ne odigrati smislenu akciju nakon Borca, ne uputiti sut na go kako treba u gostima? To nije do manjka igrackog kvaliteta, bojim se da je dublji problem.
1921

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, DinGospo21, Hrasno15 i 45 gostiju.