Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

emir18
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la emir18 » 03 jun 2013, 01:13

bparena je napisao/la:@emir18
da slazem se da je taj rivalitet ucinio da se stvori ovako jaka repka, ali da ta dva tima nisu nedostizna vidjelo se u polufinalu, a pogotovo vezano za blaugranu. Mislim da sada i Bajern upada i to ce biti pravo ludo. Mislim da ce svi trebati da dobro muda navuku da se obore panceri. A vjeruj mi da mi je drago zbog toga. Ponekad sam pomislio da Barca igra kao da nema motiva, a evo hajd sad na maconju i pokazi sta znas. I jos nesto... a ne zamjeri...
valjda sad shavtas sto nisam volio i ne volim firauna koji vas je do neki dan vodio. Dovodio je odnose ova dva kluba u neku vrstu corsokaka svojim projektovaanim nekorektnostima, a to nije nacin da se jedan tim dovede do vrha. Draza mi je slika one dvojice slikane s ledja... zagrljene Ikera i Xavija od prnjoke nekorekntog portugalskog firauna koji je za dlaku mogao srusiti jednu veliku legendu ... vaseg Ikera... a ugled i stil igre Reala je dobrano poljuljao...

brkica je autoritet i velicina kojeg mnogi u blaugrani postuju a i ja sam jedan od njih... on je vas i vasa svijetla buducnost... bilo kad ...
Upravo Bayern je i treba fudbalskom svijetu jer sada nema vise price Barca i Real su glavni favoriti namjesta se finale itd,sad treba pokazati zube pogotovo to mislim za Real jer vi ste se naosvajali tih trofeja,a mi jos cekamo trofej LP,moram se sloziti ovo za Mou-a jbg moramo svatiti covjeka Barca mu je postala opsesija i to je jedino sto mu ja zamjeram halal trofeji i sve to jednostavno ovo e i bolje po njega da ide u EPL jer tamo ce se ohladiti,jednostavno covjek je genije al nevalja imati tu neku mrznju u sebi e to je nesto sto ne valja kod njega,Iako mi je Iker uzor i strasno volim tog covjeka mora se priznati da je i on tu malo pogrijesio ako je istina da su zbog njega curile informacije al problemi za RM su poceli i prije ti desavanja oko Ikera a dosta o Mou
Ovakvi Bayern i BVB cine jak evropski fubal tako da Njemacka se vraca u najvecem stilu i vidim te dvije repke u finalu SP ako se ne sretnu prije.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 03 jun 2013, 01:30

Nakon nekoliko godina Barcine dominacije i postavljanja nekih standarda u danasnjem nogometu - neko ih je rezultatski spustio na zemlju. Sada su se pojavile nove smjernice i neki novopostavljeni standardi nad koje se Blaugrana treba da digne. Naravno i Real ako zeli da prekine sad vec dugogodisnji post. Da li ce oba tima to moci to ce mo tek da vidimo. U svakom slucaju bit ce ludo, zayebano i nervozno za pracenje nas koji to pratimo.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 03 jun 2013, 08:35

bparena je napisao/la:Nakon nekoliko godina Barcine dominacije i postavljanja nekih standarda u danasnjem nogometu - neko ih je rezultatski spustio na zemlju. Sada su se pojavile nove smjernice i neki novopostavljeni standardi nad koje se Blaugrana treba da digne. Naravno i Real ako zeli da prekine sad vec dugogodisnji post. Da li ce oba tima to moci to ce mo tek da vidimo. U svakom slucaju bit ce ludo, zayebano i nervozno za pracenje nas koji to pratimo.

Jedini standard koji je neko postavio zadnjih godina je Real Madrid prošle sezone pregazivši primeru i u njoj i barsu sa rekordnim brojem bodova i golova.
Sreća pa takvi lažljivci drukaju za culerdese,ne bih mogao podnijeti da takav tip kao što je ovo što se krije iza arenapb ima išta sa Madridom.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 03 jun 2013, 09:06

madridist je napisao/la: Jedini standard koji je neko postavio zadnjih godina je Real Madrid prošle sezone pregazivši primeru i u njoj i barsu sa rekordnim brojem bodova i golova.
Provokatoru :mrgreen: ...ko ove godine pregazi tu istu primeru? :mrgreen:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 03 jun 2013, 09:11

:lol:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 03 jun 2013, 11:23

mandraX je napisao/la:
madridist je napisao/la: Jedini standard koji je neko postavio zadnjih godina je Real Madrid prošle sezone pregazivši primeru i u njoj i barsu sa rekordnim brojem bodova i golova.
Provokatoru :mrgreen: ...ko ove godine pregazi tu istu primeru? :mrgreen:
Treba se priznati da je Real prosle godine "zgazio" Barcu ali na isti nacin Barca ove godine "zgazila" Real. Mislim da su oba tima svojim losim startom uradila veliku pomoc da suparnik odnese titulu. Jedina razlika je ta sto nas je Murinjo pocastio poniznim puzajucim napustanjem velikog Madridskog kluba i sto oba tima zapocinju sljedecu sezonu sa ispadanjem u polufinalu LP.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 03 jun 2013, 11:58

Dani Carvajal prvo pojacanje ovog ljeta , sada i oficijalno..
ponajbolji desni bek(najbolji u nekim izborima) Bundeske se vraca kuci..

koji upgrade na desnoj strani mjesto twitterasa
hail..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 03 jun 2013, 11:59

I on je vise ofanzivni bek koliko ja znam ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 03 jun 2013, 12:04

M4kaveli je napisao/la:I on je vise ofanzivni bek koliko ja znam ?
U Castilji je bio ultraofanzivan , u bundesi su ga naucili da igra malo povucenije..

al opet medju 10 asistenata je Bundeslige , gdje je samo Lahm od odbrambenih igraca ispred..

slika

Ovo je pojacanje ispod radara nako
neko ce se pitati ko je Dani
ali ce biti ogroman upgrade u odnosu na Arbelou..

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 jun 2013, 12:22

Odlican je Carvajal bek, jos ako Jupp dodje u Real, onda ce tek moci da dodje do izrazaja bas kako treba.
Mada pitanje je da li ce sada Jupp nakon vrhunca karijere uopce nastavljati s trenerskim poslom. Ako dodje u Real, onda bi Madridisti posebno u odbrani trebali izgledati puno bolje, a balans u citavom timu bi trebao biti napravljen.
Steta samo sto Leverkusen vec godinama prodaje sve sto valja.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 03 jun 2013, 12:27

Bundesliga je napisao/la:Odlican je Carvajal bek, jos ako Jupp dodje u Real, onda ce tek moci da dodje do izrazaja bas kako treba.
Mada pitanje je da li ce sada Jupp nakon vrhunca karijere uopce nastavljati s trenerskim poslom. Ako dodje u Real, onda bi Madridisti posebno u odbrani trebali izgledati puno bolje, a balans u citavom timu bi trebao biti napravljen.
Steta samo sto Leverkusen vec godinama prodaje sve sto valja.
Leverkusen se nije uopste pitao sto se tice transfera. Real je poslao Carvajala za sicu u Leverkusen i ugradio klauzulu po kojoj ga mogu uzeti nazad kad god hoce, inace to rade sa svim canteranima, a Carvajal je rodjen da bude novi Salgado, cak i cise aBd.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 jun 2013, 12:36

L_blancos je napisao/la:Leverkusen se nije uopste pitao sto se tice transfera. Real je poslao Carvajala za sicu u Leverkusen i ugradio klauzulu po kojoj ga m
Ma znam, ali ne odnosi se ovo samo na njega. Leverkusen je po transferima slican tip Hoffenheimu, prave odlicne igrace pa ih onda prodaju za ne tako velike pare. Jos su poznati po tome da cesto dovode igrace na posudbe, npr Kroos koji je igrao odlicno u Leverkusenu dok je Jupp bio njihov trener, a onda su ga morali vratiti nazad Bayernu.
Nego Real vec sada ima odlicne igrace, ali im fali taj timski duh, jednostavno neki se igraci previse isticu a tome treba stati u kraj. To se jedino moze postici s trenerom koji ce od svih tih zvijezda napraviti jedan odlican tim, gdje nece biti previse isticanja. Mourinho nije uspio, pitanje je da li ce neko drugi uspjeti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 03 jun 2013, 13:21

[youtube][/youtube]

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 03 jun 2013, 13:25

KAkav je ovaj Carvajal? Nisam ga upratio u Leverkuzenu.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 03 jun 2013, 13:27

tyler durden je napisao/la:KAkav je ovaj Carvajal? Nisam ga upratio u Leverkuzenu.
Spektakularno dobar !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 03 jun 2013, 13:32

geoxx je napisao/la:[youtube][/youtube]
:shock:
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 jun 2013, 13:37

M4kaveli je napisao/la:

Busquets uostalom nije klasicni zadnji vezni, Sergio je umjetnik na terenu
:lol: :lol: :lol: :lol: de ba ne provaljuj se :lol: :lol:

mada i glumci su umjetnici, mora se priznat' :mrgreen:
naprijed rejal

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 03 jun 2013, 13:41

Sveti je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:

Busquets uostalom nije klasicni zadnji vezni, Sergio je umjetnik na terenu
:lol: :lol: :lol: :lol: de ba ne provaljuj se :lol: :lol:

mada i glumci su umjetnici, mora se priznat' :mrgreen:
slika

Jeste.
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 03 jun 2013, 13:59

Evo jedna kolumna od prije kojeg kola kada se najavljivao njegov povratak , malo vise infa dobiva se..
Uglavnom je impresivno da on iz Segunde B(treceg ranga Spanskog fudbala) je u svojoj prvoj,pravoj profesionalnoj sezoni ovako izdominirao maltene i bio ponajbolji bek Bundeske.
21 godina , madridista
s boljim suigracima bi trebao biti sve bolji , najbolji mozda jednog dana na toj strani.
Dani Carvajal je dosada u Njemačkoj ligi po utakmici zabilježio 3.8 uklizivanja po utakmici, a čak 3.7 oduzetih lopti dok je situacija kod Arbeloe puno lošija. 30-godišni bek je u ligi po utakmici uspio napraviti tek 2.8 uklizivanja po utakmici i sitnih 1.6 oduzetih lopti što je drastična razlika. Da stvar bude gora po Arbelou, govori slijedeći dio.
slika
Još jedan razlog zašto bi Real Madrid trebao pod hitno vratiti Danija Carvajala u svoje redove slijedeće sezone je taj što je, uz obranbene zadatke, Dani bolji u napadu. Dani Carvajal bi sigurno imao i više asistencija da je njegov suigrač Gonzalo Castro bolje iskorištavao pružene prilike. Alvaro Arbeloa je ove sezone upisao tek dvije asistencije, a sa druge strane Carvajal je skupio pet(Op.a sada osam vec).
slika

slika
U Leverkusenu su samo Castro, Kiessling i Schurrle napravili više šansi od beka Carvajala što dovoljno govori koliko sudjeluje u napadu. Ako mu pridodamo osam asistencija i 28 ključnih dodavanja vidjet će se koliko je odličan u zoni napada. On je tip igrača koji voli pružiti potporu suigračima u napadu te bi on mogao biti pun pogodak za Los Blancose tako što je dokazao da je puno bolji u stvaranju šansi i vršenju pritiska na protivnika iako ispred njega stoje možda kreativniji i tehnički bolje potkovani igrači.
slika
Ako odličnoj napadačkoj statistici 21-godišnjaka pridodamo i još bolju obranbenu onda se dobije fenomenalan bek. Naime, Dani ima 82% točnih uklizivanja odnosno uzimanja lopti što govori koliko je izbalansiran i staložen. Iako u zračnim duelima nije impresivan to neće pokvariti nešto s obzirom da će mu iza leđa biti Varane i Ramos. Igrač baš i nije pristran što se tiče prekršaja, ali protiv ekipa u La Ligi teško se može igrati bez prekršaja pa nije loše ni to dodati u njegovu odličnu statistiku.
slika
Odlično čitanje igre 21-godišnjaka može još više pomoći Real Madridu s obzirom da je veoma poznato kako Madrižani imaju jedan od najboljih, ako ne i najbolji kontra-napad u Europi. Dođe li do presječene lopte kod Carvajala, njegova brzina i hitrost će još više ubrzati kontra-napade Reala, a uz to može pružiti i igrača više u napadu što zadnjih godina Arbeloa nije činio.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 03 jun 2013, 14:08

jese od iduce sezone mora biti u prvom timu, on je za moratu ronaldo i messi zajedno
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.