FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Mladi bosanskohercegovački fudbaler Adin Bajrić postao je novi član Slaven Belupa.
Talentovani fudbaler Željezničara, koji je prošao omladinske selekcije na Grbavici, pojavio se na pripremama Slaven Belupa i pojačat će ekipu iz Koprivnice.
Hrvatski prvoligaš je danas započeo pripreme za novu sezonu, a novi trener Dean Klafurić je obavio prozivku.
Ekipa je doživjela velike promjene, pa su tako svlačionicu napustili Julardžija, Hyunwoo, Gyuhyeong, Filipović, Apau, Etoundi, Delić, Iličić, Mlinar, Prce i Nije.
Osim Bajrića, koji nastupa za omladinske reprezentacije BiH, novajlije su Ante Vuković, Antun Marković, Mateo Kocijan i Mihael Mlinarić.
Podsjetimo, Plave je danas napustio i talentovani Enver Kulašin koji je prešao u ekipu Borca.
Jbt pa sta je ovo totalno rasulo u svim strukturama kluba .Za sve ti hvala Amare. Ja sta je napravio od kluba sa bagrom koju je dovukao za sobom ljudi klub unazadali jedno 10 god.
Talentovani fudbaler Željezničara, koji je prošao omladinske selekcije na Grbavici, pojavio se na pripremama Slaven Belupa i pojačat će ekipu iz Koprivnice.
Hrvatski prvoligaš je danas započeo pripreme za novu sezonu, a novi trener Dean Klafurić je obavio prozivku.
Ekipa je doživjela velike promjene, pa su tako svlačionicu napustili Julardžija, Hyunwoo, Gyuhyeong, Filipović, Apau, Etoundi, Delić, Iličić, Mlinar, Prce i Nije.
Osim Bajrića, koji nastupa za omladinske reprezentacije BiH, novajlije su Ante Vuković, Antun Marković, Mateo Kocijan i Mihael Mlinarić.
Podsjetimo, Plave je danas napustio i talentovani Enver Kulašin koji je prešao u ekipu Borca.
Jbt pa sta je ovo totalno rasulo u svim strukturama kluba .Za sve ti hvala Amare. Ja sta je napravio od kluba sa bagrom koju je dovukao za sobom ljudi klub unazadali jedno 10 god.
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Koji junior danas odlazi ?
-
- Kontakt:
Treba vam kamion jupola da okrecite babu.Grbavica786 je napisao/la: ↑15 jun 2021, 00:28Kazu da je Amar kriv sto se Juga raspalaKad ce vise ljudi da skontaju da dok je bilo para, bilo je i muzike. Drugi na tabeli, ispred Borca, Zrinjskog, Sirokog, Tuzle itd itd. Cim su igraci vidjeli da nema nista od plata, svi su kolektivno prestali da igraju. Da je Klopp vodio ekipu od Januara isti nam qrac.
Preporucujem da ljudi gledaju gostovanje Danijela Pranjica na Hrvatskom podcastu “Inkubator”. Covjek je vodio neku ekipu na Kipru, bio 2/3 na tabeli do pauze, i onda kad je nestalo para sve se raspalo, bas kao i kod nas. Prica covjek iz iskustva sta znaci igracu kada nema plate 3mj i posljedice toga.
Da, Amar je kriv sto je skupio takvu ekipu i nemoj mi price misketovih dupelizaca koji kazu dva druga mjesta. Amar je sa 5 ili 6 mjesta otisao iz kluba, nije on bio drugi, on je vec bio u nizu desetak utakmica bez pobjede, pa da su iz konc logora izasli morali su dobiti nekoga.Grbavica786 je napisao/la: ↑15 jun 2021, 00:28Kazu da je Amar kriv sto se Juga raspalaKad ce vise ljudi da skontaju da dok je bilo para, bilo je i muzike. Drugi na tabeli, ispred Borca, Zrinjskog, Sirokog, Tuzle itd itd. Cim su igraci vidjeli da nema nista od plata, svi su kolektivno prestali da igraju. Da je Klopp vodio ekipu od Januara isti nam qrac.
Preporucujem da ljudi gledaju gostovanje Danijela Pranjica na Hrvatskom podcastu “Inkubator”. Covjek je vodio neku ekipu na Kipru, bio 2/3 na tabeli do pauze, i onda kad je nestalo para sve se raspalo, bas kao i kod nas. Prica covjek iz iskustva sta znaci igracu kada nema plate 3mj i posljedice toga.
Amar se raspo porazom protiv Mladosti u petom kolu, od tada se vise nije ni sastavio.
Isto kao sto se Miske raspo nakon 5 uzastopnih poraza.
Razlog sto juniori idu jeste bas Amarova politika forsiranja starih igraca gdje mladi nisu ni na kapaljku dobijali minute. Pa Kulasin bi bio otjeran opet na posudbu, on Durakovica nije zvao ni na pripreme.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
A sta je Miske forsirao tri godine? Gurao juniore da osvoji evropu i ligu?bhsport je napisao/la: ↑15 jun 2021, 09:41Da, Amar je kriv sto je skupio takvu ekipu i nemoj mi price misketovih dupelizaca koji kazu dva druga mjesta. Amar je sa 5 ili 6 mjesta otisao iz kluba, nije on bio drugi, on je vec bio u nizu desetak utakmica bez pobjede, pa da su iz konc logora izasli morali su dobiti nekoga.Grbavica786 je napisao/la: ↑15 jun 2021, 00:28Kazu da je Amar kriv sto se Juga raspalaKad ce vise ljudi da skontaju da dok je bilo para, bilo je i muzike. Drugi na tabeli, ispred Borca, Zrinjskog, Sirokog, Tuzle itd itd. Cim su igraci vidjeli da nema nista od plata, svi su kolektivno prestali da igraju. Da je Klopp vodio ekipu od Januara isti nam qrac.
Amar se raspo porazom protiv Mladosti u petom kolu, od tada se vise nije ni sastavio.
Isto kao sto se Miske raspo nakon 5 uzastopnih poraza.
Razlog sto juniori idu jeste bas Amarova politika forsiranja starih igraca gdje mladi nisu ni na kapaljku dobijali minute. Pa Kulasin bi bio otjeran opet na posudbu, on Durakovica nije zvao ni na pripreme.
Jel KOD Miska prekinuta sezona kad je bio drugii?
Jel kod Miska pandemiju trajala godinu, bez navijača?
Jel kod Miska bilo zaraženo 10 igraca, pa ih vraćali Pa opet isli, bezveze potrošili 400 k na put?
Je.bo Amara al daj činjenice, uključi mozak, uporedi, malo realnosti, vas mozak ko da vas je isti tata pravio!
Uzmi okolnosti, pa vagaj malo.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
Ne znam da li ima, ako nema, otvorite temu Amar vs Miske i zadajte se. Bender, bio si na hladjenju jer si svakom loncu poklopac, mi kazemo profesionalni troler. Nemoj me tjerati da te ponovo saljem na godisnji.
- PointBlank
- Kontakt:
Ma frajer lupa evo unazad godinu i jace.. dolazi tobe vec koji put, al isto ping pong. Kako koji vjetar puhne, i on se savije. Smijesno bgm..Benderrr je napisao/la: ↑14 jun 2021, 22:56Cuj grasovac, tebe bas prenosi. Ti si kompetentan kao ReX majke mi. Da sam na tvom mjestu napravio bi drugi acc a ovaj ugasi Boga mi prijateljski
Ti se haveru nalupo od nekih investitora, Amar tito, ti shvatio Amar lopov, tebi Bog ne moze pomoći klasicni lobotomac
Amar najviše voli takve sto se kunu u njega a onda kad radi pedala, ti si dobar primjer
A ovih nickova sto su izmigoljili 2020/21, katastrofa.. sve neki otvaraci ociju. Treba ih umjesto medjugorske vodice na oci mazati.
Satelitski sef im pravi havariju putem svojih pipaka, i oni ovdje samo pletu o amaru. Ni o Zelji, ni o bilo cemu drugom, samo o Amaru. A zna se kome je Amar trn u oku
Kad ti mislis regulisati ovo na temi, vakat je da se neko uključi. Dao si liku moderatora, a nista se ne desava, samo brisanje postova, al nikad onih sto problem i prave. (Do)pustio je polarizaciju teme, ili ne moze kontrolisati jer nema mehanizme. Daj mu opciju banovanja isključivo na temi, makar ja bio prvi, al da se pociste ovi novonastali nickovi koji niču po direktivi
Za mene su jednaki troleri ovi sto malo malo okace snimak sampanjca. Ako je to svrha teme.. onda ne znam
Zadnja izmjena: PointBlank, dana/u 15 jun 2021, 10:10, ukupno mijenjano 1 put.
Kad se dopusta da se laze i da se to radi konstatno bez da neko dobije ban kao ja onda cu odgovarati. Jer očigledno su aršini dvostruki, koja je razlika izmedju Rexa, Robusta i mene? Profesionalno pljuju po klubu godinu dana i nikad ban nisu dobili? Poštujem vasu odluku kad odlučite da me banujete. Lp
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
Nargalic tuzla city
Kao sto je gore neko napisao cim juniori u ovolikom broju odlaze, onda je to potpuni raspad sistema i ovo je definitivno slobodan pad. Ko zna gdje ce se ovo zavrsiti. Mozda u kantonalnoj ligi. Potpis od mene da se sa tog nivoa krene ali sa postenim ljudima. Medjutim i da se tako klub stabilizuje za par godina bi se opet lesinar Amarko pojavio da nam pokaze sta je football.
Ne razumijem stvarno kako ima neko vise snage da se izmedju sebe prepucava, u ovakvoj situaciji. Ne kontam. To samo budale mogu da rade.
Sto se tice juniora, vrijeme ce najbolje pokazati da li smo nesto izgubili ili ne. Evo naprimjer, na proslom turniru na Zlatiboru za Sarajevo je igrao jedan momak, Alden Suvalija, bas mi se svidio kako igra. I slucajno uradim neki search da vidim dokle je i gdje u karijeri, kad vidim da igra za Nk Novigrad https://www.transfermarkt.com/alden-suv ... ler/614420. Sigurno jeste ruzno citati kako su te dva potencijalna igraca napustila, ali vrijeme je najbolji pokazatelj, kakav su oni realno potencijal. Meni je najveci problem citav taj kaos, da se uopste nista ne zna sta se desava, i ta strepnja na koga uopste mozemo da racunamo, a ne toliko sto su nas dva juniora napustila.
Sto se tice juniora, vrijeme ce najbolje pokazati da li smo nesto izgubili ili ne. Evo naprimjer, na proslom turniru na Zlatiboru za Sarajevo je igrao jedan momak, Alden Suvalija, bas mi se svidio kako igra. I slucajno uradim neki search da vidim dokle je i gdje u karijeri, kad vidim da igra za Nk Novigrad https://www.transfermarkt.com/alden-suv ... ler/614420. Sigurno jeste ruzno citati kako su te dva potencijalna igraca napustila, ali vrijeme je najbolji pokazatelj, kakav su oni realno potencijal. Meni je najveci problem citav taj kaos, da se uopste nista ne zna sta se desava, i ta strepnja na koga uopste mozemo da racunamo, a ne toliko sto su nas dva juniora napustila.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 15 jun 2021, 10:57, ukupno mijenjano 1 put.
Velika mrlja u karijeri Bake Sliškovića: Preuzeo Želju, pa ga ostavio na cjedilu
Turbulencijama u FK Željezničar nikad kraja. Nakon imenovanja novog rukovodstva kluba oglasili su se popularni Manijaci koji traže ostavke od svih organa Želje, a za to vrijeme novi (stari) upravni odbor pregovara s potencijalnim trenerima.
Rukovodstvo Željezničara jučer je obavilo razgovore s nekoliko trenera, a konačnu odluku donijet će do sutra ujutru. Neki od kandidata su Rusmir Cviko, Kemal Alispahić, Nemanja Miljanović, Omer Joldić i hrvatski stručnjak Tomislav Ivković.
I dok Željo traži novog trenera postavlja se pitanje šta je sa prethodna dva. Novi predsjednik Nazif Hasanbegović potvrdio je da ugovor s Amarom Osimom još uvijek nije raskinut iako ovaj bh. stručnjak već nekoliko mjeseci ne obnaša funkciju trenera niti dolazi na Grbavici u okviru neke druge funkcije.
S druge strane, njegov nasljednik Blaž Slišković je “nestao”. Čelnicima Želje tada je rekao da odlazi na nekoliko dana zbog porodičnih problema i od tada se nikome u klubu nije javljao. Uredno se pojavljivao na utakmicama Zrinjskog i na raznim događajima u Hercegovini, kao što je otvaranje novog hotela u Neumu.
Klub s Grbavice nikada nije objavio na svojim profilima da je Slišković napustio Željezničar, a Reprezentacija,ba saznaje da se uopšte ne javlja ljudima iz kluba čak ni kako bi riješili neke administrativne obaveze u Sarajevu koje su prijavljene na njegovo ime.
Igrači i svi uposlenici u Želji izuzetno su razočarani u Baku i smatraju da je ostavio klub na cjedilu iz njemu znanih razloga, te se tokom (ne)rada na Grbavici ponio nekorektno i neprofesionalno prema cijelom brendu FK Željezničar.
“Niko ga nije tjerao da dođe u Željezničar, sam je prihvatio ponudu. Ovakvo ponašanje trenera je nezapamćeno u regionu, pa i svijetu. Klub vjerovatno ima osnove i da ga tuži” govori nam izvor blizak klubu.
Slišković je Želju vodio na samo četiri utakmice na kojima je osvojio samo jedan bod.
Većina ekipa u Premijer ligi BiH već je krenula sa pripremama i imaju kostur ekipe dok Željo nema trenera, odlasci igrača su skoro svakodnevni, a o novim ni riječi. Plavi u ovoj godini slave 100 godina postojanja, ali čini se kako nikome nije do slavlja.
Vjeruj mi da ni to nije riješenje. Ovaj lik kad bi mogao banovati opet ne bi banovao svoje virtuelno prijatelje koji imaju iste stavove da ce se klub Ugasiti, raspasti itd.PointBlank je napisao/la: ↑15 jun 2021, 10:07Kad ti mislis regulisati ovo na temi, vakat je da se neko uključi. Dao si liku moderatora, a nista se ne desava, samo brisanje postova, al nikad onih sto problem i prave. (Do)pustio je polarizaciju teme, ili ne moze kontrolisati jer nema mehanizme. Daj mu opciju banovanja isključivo na temi, makar ja bio prvi, al da se pociste ovi novonastali nickovi koji niču po direktivi
Za mene su jednaki troleri ovi sto malo malo okace snimak sampanjca. Ako je to svrha teme.. onda ne znam
Ja sam svjestan da se ovdje pravda ne moze istjerati i da ovo nikad neće biti normalna tema na kojoj ces moći nesto korisno napisati. Ovdje su prostor dobili oni koji hrakaju Amara, klub i to je jedino korisno od njih i naravno nikad ne dobiju ban.
by KANA
by KANA
Kakva kantonalna liga?,sta vam je ljudi.
- lijevapolutka
- Kontakt:
Kad čujem kantonalna sav se izaspem. Imate u kantonalnoj klubova koliko hoćete pa navijajte za njih
moSa ljoŽe
Sve što je do sada bilo nemoguće, nezamislivo i nevjerovatno, sa našim klubom se desilo i dalje se dešava. I najveći krivci su oni koji su mislili da znaju, da se trebaju pitati, da trebaju odlučivati. Novac je pokretač današnjeg fudbala, mi ga nemamo, ne znamo ga napraviti, neće nam niko pomoći a lešinari su i dalje prisutni. Mislite da ne može gore? Može, može...
Hahahah Babuka jos nije raskinuo ugovor pisa se po svima nama i klubu koji mu je sve dao bravo kamataru zbog tebe i tvojih ublehasa smo tu gdje jesmo sad
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal
I dok Željo traži novog trenera postavlja se pitanje šta je sa prethodna dva. Novi predsjednik Nazif Hasanbegović potvrdio je da ugovor s Amarom Osimom još uvijek nije raskinut iako ovaj bh. stručnjak već nekoliko mjeseci ne obnaša funkciju trenera niti dolazi na Grbavici u okviru neke druge funkcije.
Sta ce na ovo reci branioci lika i djela grobara kluba. Kakva bahatost na djelu, klub je doveo na najniže grane u novijoj historiji a ponasa se kao da se nista nije desilo niti dolazi niti se pojavljuje a pare svaki mjesec ljezu na racun i onda kazu voli Zelju do sada je pokazao koliko voli zelju pa dobi ime kamatar pametnom dosta
Sta ce na ovo reci branioci lika i djela grobara kluba. Kakva bahatost na djelu, klub je doveo na najniže grane u novijoj historiji a ponasa se kao da se nista nije desilo niti dolazi niti se pojavljuje a pare svaki mjesec ljezu na racun i onda kazu voli Zelju do sada je pokazao koliko voli zelju pa dobi ime kamatar pametnom dosta
Republička liga BiH:1946
- SoulEclipsee
- Kontakt:
Svi se zaspemo nedaj bože ali ljudi vidite u kakvom smo s*anju da niko ne može naći nekog sa parama ili niko neće..Nažalost za sada idemo sve dublje i postalo je realnost očekivati da se proglasi bankrot nedaj bože..Kažu da nas jedino vadi prodaja pomoćnog terena i na Želju se već nekoliko mjeseci vrši pritisak oko tog pomoćnog..Evo i da ga prodaju zna se ko bi razgrabio prvi pare,svako gleda kako će da razgrabi sebi.Ako se puste navijači na utakmice to bi nas vadilo donekle.lijevapolutka je napisao/la: ↑15 jun 2021, 11:05Kad čujem kantonalna sav se izaspem. Imate u kantonalnoj klubova koliko hoćete pa navijajte za njih