FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la irfo » 21 sep 2023, 12:38

Zrinjski, Široki pa Sarajevo, nek nam je Bog na pomoći. Jedino sigurno u ovome svemu je da ćemo pitare mlatnut.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 21 sep 2023, 12:47

Zbog ovih rezultata ce izgubiti 20.000KM na posjeti sljedecih par kola siguran sam, a toliko su ustedili sto nisu doveli nekog drugog umjesto Turanjanina recimo, tako da ispade sad da nisu nista ustedili, kako ne kontaju da im jedino ekipa moze donijeti pare i vratiti ulozeno, zar im ja kao obicni navijac moram na to ukazat.
FKŽ !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 sep 2023, 12:49

Insajderi sa lobotomije ponovo pogodili prstom u g0vno.

Maksimalna podrška Nerminu Bašiću. :bih:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 21 sep 2023, 12:52

6 golova primiti od GOŠKA i SLOGE u dvije tekme je sramota za Želju i sve osim otkaza je spustanje glave pred cinjenicom da cemo da tavorimo u sredini tabele, a da na Evropu i ne pomisljamo. Evo haj nek me neko ubjedi u suprotno i da mi barem neku nadu da to nece biti tako.
Zadnja izmjena: Ganola1921, dana/u 21 sep 2023, 12:53, ukupno mijenjano 1 put.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 21 sep 2023, 12:53

irfo je napisao/la:
21 sep 2023, 08:49
Vrijeme je da se pokupe svi oni koji su u organima kluba a protiv su privatizacije kluba i stalno rade protiv toga.
Postedite nas više toga komunističkog razmišljanja u 2023. godini. Investitor pod hitno s kojim treba potpisati odmah ugovor da će mu svako ulaganje biti priznato kada se omogući zakonski u potpunosti privatizovati klub. Ima ljudi koji su zainteresovani, samo im se treba omogućiti. Mi nešto ko stitimo imovinu kluba i klub, a sve smo bliže time da sve izgubimo.
Treba neko da preuzme, ulozi svoje pare i radi kako misli da treba, dosta su se navijaci pitali, to nigdje ne funkcioniše.
Nadam se da Vam nece smetati moj komentar ali pogrešni vam ljudi vode klub tj.grade karijeru kroz klub a ne bornuto kako bi trebalo i pod krinkom ne damo imovinu (što većina neupucenih navijaca misli) drže svoje pozicije. Vračanje dugova i ostale gluposti ne znači ništa koi to klub nema dugovanja al zato osvajau trofeje i igraju velike utakmice dugovanja to je usputno sposobni ljudi to vješto zaobilaze. Sta kad se dodje do 0? Imamo Čelik koji je krenuo od nule i sad mole Boga da ne uđu u PL koja je preskupa za igranje i načini finansiranja takvog kluba je jednostavno neodrživ da bi se napravio neki rezultat. Za neki veci rezultat trebaju i velike pare a na staromodni tj.komunisticki nacin to je prosto nemoguce u današnje vrijeme. Uz navijače stadion i historiju kakvu imate lako bi podigli euforiju za bolje rezultate.
OVAKO STE POSTALI ŽRTVA SOPSTVENE IMOVINE.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 21 sep 2023, 12:57

Treba jasno reci da je Basic usrao. Nije jedini krivac, ali je kriv. Ja imam osjecaj da se on malo zaigrao s ovim svojim analizama i eksperimentima, pa poceo da izmislja toplu vodu. Da se nije glupirao sa potezima poput Cosica na 10, ne bi mu posao nikad dosao u pitanje, niti bi mi prosuli ovoliko bodova, na stranu sve ostalo. Dakle, krediti su potroseni. Nek se dozove on prvi, pa onda svi ostali.

Ipak, drago mi je sto je klub stao iza trenera. Nemam pouzdane informacije, ali imam dojam da i u svlacionici tukne, da igraci nesto glumataju. Kakve su im god plate, a nisu lose koliko raja misli, na vrijeme su i niko ih ne yebe. Da vrijede vise, neko bi ih platio vise. Tacka. Sad fino nek krv propisaju da vratite povjerenje, i oni i Basic. Tu smo i mi kao navijaci pogrijesili, jer se pojedinima skandiralo, vodilo ih se na kafe, ruckove i to.

Uprava minimalno treba da izadje sa jednim opsirnim saopstenjem, obrati se navijacima, sazove press konferenciju ili nesto tako. Ovo je momenat u kojem se lomi sezona, nadam se da su toga svjesni.
1921

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 21 sep 2023, 13:17

A sta da je to Basic dobio otkaz koga bi to vi doveli on je jedini ovdje koji nesto zna i moze napravit u klubu, Bekric i uprava napolje!
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 21 sep 2023, 13:25

irfo je napisao/la:
21 sep 2023, 09:08
Viking1921 je napisao/la:
21 sep 2023, 09:05
irfo je napisao/la:
21 sep 2023, 08:49
Vrijeme je da se pokupe svi oni koji su u organima kluba a protiv su privatizacije kluba i stalno rade protiv toga.
Postedite nas više toga komunističkog razmišljanja u 2023. godini. Investitor pod hitno s kojim treba potpisati odmah ugovor da će mu svako ulaganje biti priznato kada se omogući zakonski u potpunosti privatizovati klub. Ima ljudi koji su zainteresovani, samo im se treba omogućiti. Mi nešto ko stitimo imovinu kluba i klub, a sve smo bliže time da sve izgubimo.
Treba neko da preuzme, ulozi svoje pare i radi kako misli da treba, dosta su se navijaci pitali, to nigdje ne funkcioniše.
Nazalost, neki iskorak bez toga necemo ni napraviti.
Sto se tice basica podrska , presudna su mu naredna 3 meca
Kako ih odigra ako bude imao bod ili nijedan. Neka sam ode
Sve su prilike da je Bašić još samo 2 naredna sata trener
I ovo interni moderator. E svašta

Viking1921
Kontakt:

Post Postao/la Viking1921 » 21 sep 2023, 13:32

Podrska Basicu, ali kao sto sam rekao gore (zrinjski ,siroki, sarajevo) ce mu odrediti sudbinu. Preveliki je zeljo klub i preveliki pritisak da mozes napravis 5 6 kikseva i da ostanes na klupi.
Mislim da moraju dovesti krilo i 10 ku ali mislim da cemo sacekati zimsku pauzu.
Situacija je cudna u ovoj nasoj ligi , ja vjerujem i mislim da mozemo i moramo dobiti 2 od 3 utakmice koje nam slijede da izadjemo iz krize i da bude mirnija situacija. Mozda ce te reci da sam lud ali iskreno mislim protiv jakih ekipa da cemo dosta bolje izgledati

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 21 sep 2023, 13:34

21 sep 2023, 13:32
Podrska Basicu, ali kao sto sam rekao gore (zrinjski ,siroki, sarajevo) ce mu odrediti sudbinu. Preveliki je zeljo klub i preveliki pritisak da mozes napravis 5 6 kikseva i da ostanes na klupi.
Mislim da moraju dovesti krilo i 10 ku ali mislim da cemo sacekati zimsku pauzu.
Situacija je cudna u ovoj nasoj ligi , ja vjerujem i mislim da mozemo i moramo dobiti 2 od 3 utakmice koje nam slijede da izadjemo iz krize i da bude mirnija situacija.
Mozemo jedino Siroki dobiti jer igramo kuci, i izvuci X protiv Sarajeva ili Zrinjskog, ali to samo pod uslovom da sacuvamo mrezu, jer mi gola u gostima ne mozemo dati
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 21 sep 2023, 13:35

TeaM87 je napisao/la:
21 sep 2023, 12:47
Zbog ovih rezultata ce izgubiti 20.000KM na posjeti sljedecih par kola siguran sam, a toliko su ustedili sto nisu doveli nekog drugog umjesto Turanjanina recimo, tako da ispade sad da nisu nista ustedili, kako ne kontaju da im jedino ekipa moze donijeti pare i vratiti ulozeno, zar im ja kao obicni navijac moram na to ukazat.
To je i meni fenomen i obzirom da često pročitam izjave pedsjednika, nekad više detaljno, nekad manje i onda još uz to sve "ukalkulišem" ova zadnja dešavanja, na kraju mi to sve postane sve samo veći fenomen i misterija. Mislim ne znam više ni sam. Al ovi ljudi su stvarno ili neko kome ne bi dao 2 ovce da pričuvaju ili nešto fingiraju i fakat znaju mnogo toga što mi ne znamo ili možda jednostavno odrađuju posao za nekoga.
Evo da uzmemo primjer, koliko jedan klub samo može uprihodovati iz tog sportskog segmenta. Krenimo redom, pa npr transfer politika, dakle izlazna cifra uglavnom je veća od ulazne, tako da imaš po sezoni makar jedan solidan izlatni transfer, a još bolje ako ih je dva ili više. Dakle neke solidne cifre za naš prostor, ništa megalomanski. Pa prihodi od ulaznica. Npr odigraš kući 16,17 utakmica, bez kupa, s kupom može i 20, pa nek dođe po tekmi 3 milje manje od nekog realnog optimuma, ili možda više i baci na papir tu razliku te vidi krajnju raziku u prihodima od ulaznica. Pa pozitivni image kluba,nešto što je vrlo bitno izgraditi i očuvati, pa hajp oko dobrih igara, pa članarina na osnovu tog hajpa i onda prodaja u fan shopu koja prati sve to. Na kraju dođe Evropa i prihodi od iste. U tom slučaju možeš doći do cifre od milion ili više KM, ako se poklope stvari i 2 milona KM.
A Predsjednik stalno ponavlja kako je prioritet smanjenje duga i finansijska stabilizacija, dok sportski dio može sačekati.
Ok je takva stabilizacija u nekom "civilnom" menadžmentu, razumijem, ali ta priča ne prolazi u sportskom menadžmentu. Jednostavno u sportu, u 2023.godini, bez rezultata, nema ni para.
Jbg, vamo će ti ostati na dohvat ruke stotine hiljada maraka do kojih možeš doći uz maksimum na zelenom terenu, ali na kraju ih nećeš uzeti, a pričat ćeš o nekoj stabilizaciji kluba i o tome koliko ti znači svaka marka koja se uštedi ili zaradi.
Ne ulijevaju mi baš previše povjerenja ni oko eventualne izgradnje Juga, pogotovu dok se stadion pomalo urušava, a teren da ne spominjem. Dajte da makar prvo to "stabilizujemo".
Poenta je da nije ovo Zemaljski muzej, neki restoran ili druga institucija, u fudbalskom klubu ako radiš totalnu stabilizaciju, bez osvrta na sportski ssegment, u suštini nisi ništa napravio, jer si bez rezultata uporedo ostao i bez ne baš male cifre novca, a teško ćeš to kasnije nadoknaditi nekim ustaljenim metodama.
Na kraju ima i ona opcija da ideš na totalni rizik i batališ taj sportski segment svijestan svega šta to donosi, ali da pri tom napraviš ogromne uštede na plaćama igrača koristeći igrače iz mlađih kategorija, međutim znamo kako bi to završilo u našem slučaju.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 21 sep 2023, 14:02

Hoce li se klub zvanicno oglasiti vise? Ne treba preko klixa i mahale da saznajemo imamo li trenera ili ne.
1921

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 21 sep 2023, 14:16

Nama smjena Basica apsolutno nista ne donosi jer Basic nije problem.

Najbolji nije niti je amnestiran od gresaka za poraze, ali njegovom smjenom bukvalno nista ne dobijamo.

Taj potez bi bio cisto reda radi da ispadne kao eo nesto smo uradili

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 21 sep 2023, 14:17

Igraci nam nisu toliko losi, realno su za 4-5 pozicije, zasto gubimo od timova koji ce se boriti za opstanak treba Basic da objasni. Mozda nije jos za otkaza ali mora mu se reci da je blizu toga ako ovako nastavi. Jasno mi je da nas "trebaju" uzeti Zrinjski i celo lige ali gubiti 3-0 od autsajdera je sramota i igraci nisu toliko losi. Negdje nesto ne stima, i treba se pronaci uzrok toga dok ima jos vremena.
🔵⚪

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 21 sep 2023, 14:23

Mi ako izgubimo naredne 3, nek nam je Bog na pomoći

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 21 sep 2023, 14:23

Bašić ostaje, udruzenje navijaca je stalo iza njega. Danas je sastanak igraca i navijača prije treninga.

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 21 sep 2023, 14:29

Semper je napisao/la:
21 sep 2023, 14:23
Bašić ostaje, udruzenje navijaca je stalo iza njega. Danas je sastanak igraca i navijača prije treninga.
E čuj sastranak igrača i navijača, ma nema sta proigrat ćemo ko Real Madrid :crazy:

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 21 sep 2023, 14:40

sassari je napisao/la:
21 sep 2023, 14:29
Semper je napisao/la:
21 sep 2023, 14:23
E čuj sastranak igrača i navijača, ma nema sta proigrat ćemo ko Real Madrid :crazy:
E sad se ne sikiram više.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 21 sep 2023, 14:42

ExBlueone je napisao/la:
21 sep 2023, 13:35
TeaM87 je napisao/la:
21 sep 2023, 12:47
To je i meni fenomen i obzirom da često pročitam izjave pedsjednika, nekad više detaljno, nekad manje i onda još uz to sve "ukalkulišem" ova zadnja dešavanja, na kraju mi to sve postane sve samo veći fenomen i misterija. Mislim ne znam više ni sam. Al ovi ljudi su stvarno ili neko kome ne bi dao 2 ovce da pričuvaju ili nešto fingiraju i fakat znaju mnogo toga što mi ne znamo ili možda jednostavno odrađuju posao za nekoga.
Evo da uzmemo primjer, koliko jedan klub samo može uprihodovati iz tog sportskog segmenta. Krenimo redom, pa npr transfer politika, dakle izlazna cifra uglavnom je veća od ulazne, tako da imaš po sezoni makar jedan solidan izlatni transfer, a još bolje ako ih je dva ili više. Dakle neke solidne cifre za naš prostor, ništa megalomanski. Pa prihodi od ulaznica. Npr odigraš kući 16,17 utakmica, bez kupa, s kupom može i 20, pa nek dođe po tekmi 3 milje manje od nekog realnog optimuma, ili možda više i baci na papir tu razliku te vidi krajnju raziku u prihodima od ulaznica. Pa pozitivni image kluba,nešto što je vrlo bitno izgraditi i očuvati, pa hajp oko dobrih igara, pa članarina na osnovu tog hajpa i onda prodaja u fan shopu koja prati sve to. Na kraju dođe Evropa i prihodi od iste. U tom slučaju možeš doći do cifre od milion ili više KM, ako se poklope stvari i 2 milona KM.
A Predsjednik stalno ponavlja kako je prioritet smanjenje duga i finansijska stabilizacija, dok sportski dio može sačekati.
Ok je takva stabilizacija u nekom "civilnom" menadžmentu, razumijem, ali ta priča ne prolazi u sportskom menadžmentu. Jednostavno u sportu, u 2023.godini, bez rezultata, nema ni para.
Jbg, vamo će ti ostati na dohvat ruke stotine hiljada maraka do kojih možeš doći uz maksimum na zelenom terenu, ali na kraju ih nećeš uzeti, a pričat ćeš o nekoj stabilizaciji kluba i o tome koliko ti znači svaka marka koja se uštedi ili zaradi.
Ne ulijevaju mi baš previše povjerenja ni oko eventualne izgradnje Juga, pogotovu dok se stadion pomalo urušava, a teren da ne spominjem. Dajte da makar prvo to "stabilizujemo".
Poenta je da nije ovo Zemaljski muzej, neki restoran ili druga institucija, u fudbalskom klubu ako radiš totalnu stabilizaciju, bez osvrta na sportski ssegment, u suštini nisi ništa napravio, jer si bez rezultata uporedo ostao i bez ne baš male cifre novca, a teško ćeš to kasnije nadoknaditi nekim ustaljenim metodama.
Na kraju ima i ona opcija da ideš na totalni rizik i batališ taj sportski segment svijestan svega šta to donosi, ali da pri tom napraviš ogromne uštede na plaćama igrača koristeći igrače iz mlađih kategorija, međutim znamo kako bi to završilo u našem slučaju.
Upravo tako.

Kao sto kazes, nadam se da su svjesni svih stvari, jer ako jesu a mudro sute i rade okej, a ako nisu onda su dobro glupi, dosadasnja djela pokazuju ovo drugo.
FKŽ !

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 sep 2023, 14:50

Valter je napisao/la:
21 sep 2023, 13:25
irfo je napisao/la:
21 sep 2023, 09:08
21 sep 2023, 09:05

Nazalost, neki iskorak bez toga necemo ni napraviti.
Sto se tice basica podrska , presudna su mu naredna 3 meca
Kako ih odigra ako bude imao bod ili nijedan. Neka sam ode
Sve su prilike da je Bašić još samo 2 naredna sata trener
I ovo interni moderator. E svašta
Sta je problem u pravu je sve
Sta treba da klosari zsradjuju na zelji
Treba klub sto posto privatizivati
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.